http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=5515dionysisgr έγραψε:Αγαπητε μου Filotas, με παρεξηγησες (συγνωμη που σε λεω με το Nickname σου αλλα δεν θυμαμαι ακριβως το ονομα σου, Νικολας ειναι; )

Συντονιστής: Συντονιστές
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=5515dionysisgr έγραψε:Αγαπητε μου Filotas, με παρεξηγησες (συγνωμη που σε λεω με το Nickname σου αλλα δεν θυμαμαι ακριβως το ονομα σου, Νικολας ειναι; )
Νομίζω ότι από το Σινά έφυγε ακριβώς γιατί του "πιανόταν" η αναπνοή όπως έλεγε.aposal έγραψε:Νομίζω ότι το ίδιο συνέβη και με τον μακαριστό Γέροντα Παΐσιο, παρ' όλο που ο ίδιος ήθελε να μείνει στην έρημο του Σινά, για λόγους πνευματικούς, αλλά και γιατί το κλίμα εκεί τον βοηθούσε στον άρρωστο πνεύμονά του!
Η Παναγία (διορθώστε με αν κάνω λάθος) του έδωσε την εντολή να επιστρέψει στο Άγιον Όρος και να δέχεται και να βοηθάει τον κόσμο!
Όπως το ίδιο είχε γίνει και με τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ, παρ' όλο που κι εκείνος προτιμούσε την απομόνωσή του!
Filotas κι εμείς μπορούμε να τον ζήσουμε τον τρόπο αυτόν με τον διαρκή πνευματικό αγώνα και άσκηση μπορούμε να αποβάλλουμε (όλοι μας) τα πάθη μας και να γίνουμε Άγιοι δεν είναι προνόμιο των ασκητών του Αγίου Όρους η Βασιλεία των Ουρανών,ο καθένας μας προορίζεται για Άγιος όχι μόνο οι μοναχοί του Όρους.Δεν είναι κακό να ξέρουμε ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος ζωής, πιο κοντά στο Θεό και στη Βασιλεία των Ουρανών, επειδή εμείς δεν μπορούμε να τον ζήσουμε. Όχι για μας κάνει να ζηλέψουμε αυτή τη ζωή, αλλά για να καταλάβουμε τα χάλια μας και πόσο δρόμο έχουμε να διανύσουμε και να μη νομίζουμε ότι με δυο τρεις πνευματικές επιτυχίες που είχαμε ότι αγιάσαμε.
Ετσι ακριβώς.aposal έγραψε:Χρειάζεται πολλή προσοχή όταν ψάχνουμε να βρουμε "χαρισματουύχους" (χαριτωμένους δηλαδή) γέροντες, γιατί μπορεί πολύ εύκολα να πλανηθούμε. Ο πατέρας Νίκωνας της Νέας Σκήτης του Αγίου Όρους μας είχε πει: Όποιος ψάχνει απεγνωσμένα για τέτοιους Γέροντες είναι σίγουρο ότι θα βρει αρκετούς. Ο διάβολος θα το φροντίσει προσωπικά!
Ο σωστός Χριστιανός οφείλει πρώτα απ' όλα να βρει έναν καλό πνευματικό και να κάνει υπακοή σ' αυτόν. Αυτός είναι το σημαντικότερο με το οποίο πρέπει να επιληφθεί. Το αναφέρει και ο Κύριός μας: "ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν" (Ματθ. στ΄ 33).
Οι χαρισματικοί Γέροντες μπορεί να βρεθούν στο δρόμο μας, μπορεί και όχι. Ο Θεός θα το αποφασίσει, καθώς δεν είναι απαραίτητοι για τη σωστηρία μας.
Αδελφέ/ αδελφή κάνε ένα κόπο διάβασε και τις προηγούμενες σελίδες από αυτό το θέμα...skaki455 έγραψε:Παιδιά, αν γνωρίζει κάποιος ενα διορατικό γέροντα εκτός αγίου όρους , (και δεν θέλει να το κοινοποιήσει) παρακαλώ ας μου στείλει ένα πμ. ευχαριστώ