Ψυχοφελή μηνύματα...
Συντονιστής: Συντονιστές
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...
Θεέ μου συγχώρεσε με ὅταν κλαίγομαι!
Σήμερα σὲ ἕνα λεωφορεῖο, εἴδα μία ὄμορφη κοπέλα μὲ χρυσαφένια μαλλιά. Τη ζήλεψα… Φαινόταν τόσο χαρούμενῃ… Καὶ εὐχήθηκα να ἤμουν καὶ ἐγὼ τόσο ὄμορφος. Ὅταν σηκώθηκε να κατέβει, τὴν εἴδα να περπατάει κουτσαίνοντας στο διάδρομο, εἶχε ἕνα ποδὶ καὶ περπατοῦσε μὲ δεκανίκι. Ἀλλὰ καθὼς περπατοῦσε… τὶ χαμόγελο!
Θεέ μου συγχώρεσε μὲ ὅταν κλαίγομαι ἐγὼ ἔχω δύο πόδια. Ὁ κόσμος εἶναι δικός μου.
Σταμάτησα να ἀγοράσω καραμέλες. Τὸ παιδί πού τις πουλοῦσε ἤταν τόσο χαριτωμένο. Μίλησα μαζὶ τοῦ καὶ ἤταν πολὺ χαρούμενο. Δεν εἶχε σημασία ἂν θὰ ἀργοῦσα στην δουλεία. Καὶ καθὼς ἔφευγα μου εἶπε: “Σᾶς εὐχαριστῶ. Εἶστε τόσο εὐγενικός. Μοῦ ἀρέσει να μιλὼ μὲ ἀνθρώπους σὰν ἐσάς. Βλέπετε… πρόσθεσε εἶμαι τυφλός”.
Θεέ μου συγχώρεσε μὲ ὅταν κλαίγομαι ἐγὼ ἔχω δύο μάτια. Ὁ κόσμος εἶναι δικός μου.
Ἀργότερα καθὼς περπατούσα στον δρόμο εἴδα ἕνα παιδὶ μὲ γαλανὰ μάτια. Στεκόταν καὶ κοίταζε τὰ ἄλλα παιδιά που ἔπαιζαν. Δεν ἤξερέ τι να κάνει. Σταμάτησα καὶ τοῦ εἶπα: “Γιατὶ δεν πᾶς να παίξεις κι ἐσὺ; ”Τὸ παιδὶ συνέχισε να κοιτάζει μπροστὰ τοῦ χωρὶς να μιλήσει καὶ οὔτε κατάλαβα ὅτι δεν ἄκουγε.
Θεέ μου συγχώρεσε μὲ ὅταν κλαίγομαι ἐγὼ ἀκούω. Ὁ κόσμος εἶναι δικός μου. Μὲ πόδια να μὲ πηγαίνουν ὅπου θέλω, με μάτια για να βλέπω τὸ ἠλιοβασίλεμα μὲ αὐτιὰ για να ἀκούω τὰ πάντα.
Θεέ μου συγχώρεσε με ὅταν κλαίγομαι. Εἶμαι πραγματικὰ εὐλογημένος.
http://agiameteora.net/
Σήμερα σὲ ἕνα λεωφορεῖο, εἴδα μία ὄμορφη κοπέλα μὲ χρυσαφένια μαλλιά. Τη ζήλεψα… Φαινόταν τόσο χαρούμενῃ… Καὶ εὐχήθηκα να ἤμουν καὶ ἐγὼ τόσο ὄμορφος. Ὅταν σηκώθηκε να κατέβει, τὴν εἴδα να περπατάει κουτσαίνοντας στο διάδρομο, εἶχε ἕνα ποδὶ καὶ περπατοῦσε μὲ δεκανίκι. Ἀλλὰ καθὼς περπατοῦσε… τὶ χαμόγελο!
Θεέ μου συγχώρεσε μὲ ὅταν κλαίγομαι ἐγὼ ἔχω δύο πόδια. Ὁ κόσμος εἶναι δικός μου.
Σταμάτησα να ἀγοράσω καραμέλες. Τὸ παιδί πού τις πουλοῦσε ἤταν τόσο χαριτωμένο. Μίλησα μαζὶ τοῦ καὶ ἤταν πολὺ χαρούμενο. Δεν εἶχε σημασία ἂν θὰ ἀργοῦσα στην δουλεία. Καὶ καθὼς ἔφευγα μου εἶπε: “Σᾶς εὐχαριστῶ. Εἶστε τόσο εὐγενικός. Μοῦ ἀρέσει να μιλὼ μὲ ἀνθρώπους σὰν ἐσάς. Βλέπετε… πρόσθεσε εἶμαι τυφλός”.
Θεέ μου συγχώρεσε μὲ ὅταν κλαίγομαι ἐγὼ ἔχω δύο μάτια. Ὁ κόσμος εἶναι δικός μου.
Ἀργότερα καθὼς περπατούσα στον δρόμο εἴδα ἕνα παιδὶ μὲ γαλανὰ μάτια. Στεκόταν καὶ κοίταζε τὰ ἄλλα παιδιά που ἔπαιζαν. Δεν ἤξερέ τι να κάνει. Σταμάτησα καὶ τοῦ εἶπα: “Γιατὶ δεν πᾶς να παίξεις κι ἐσὺ; ”Τὸ παιδὶ συνέχισε να κοιτάζει μπροστὰ τοῦ χωρὶς να μιλήσει καὶ οὔτε κατάλαβα ὅτι δεν ἄκουγε.
Θεέ μου συγχώρεσε μὲ ὅταν κλαίγομαι ἐγὼ ἀκούω. Ὁ κόσμος εἶναι δικός μου. Μὲ πόδια να μὲ πηγαίνουν ὅπου θέλω, με μάτια για να βλέπω τὸ ἠλιοβασίλεμα μὲ αὐτιὰ για να ἀκούω τὰ πάντα.
Θεέ μου συγχώρεσε με ὅταν κλαίγομαι. Εἶμαι πραγματικὰ εὐλογημένος.
http://agiameteora.net/
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Δύο είναι οι σκοποί, για τους οποίους έχει θεσπίσει ο γάμος, για να σωφρονούμε και για να γινόμαστε γονείς. Από τους δύο όμως αυτούς σκοπούς, ο πρώτος και κύριος είναι η σωφροσύνη».
Αγ. Ιω. Χρυσόστομος
Αγ. Ιω. Χρυσόστομος
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ισλαμική τζιχαντιστική τρομοκρατία, δεν έχει καμία σχέση με τα ενθοαπελευθερωτικά αραβικά κινήματα. Μιλάμε για μια αρρωστημένη θρησκευτική τρομοκρατία. Οι άνθρωποι αυτοί μισούν την ίδια την ζωή και την ελευθερία. Τα πρώτα θύματα τους είναι ομοενθνή τους μουσλουμάνοι, κόπτες χριστιανοί, συριοιακωβίτες, ορθόδοξοι και άλλοι... Αυτοί όλοι τους βομβάρδισαν; τους σκότωσαν; τους απείλησαν; Οχι. Οι χριστιανοι της μαύρης ηπείρου σε τις τους έφταιξαν; Απλά ειναι διαφορετικοί απο αυτούς, και κάθε τι διαφορετικό πρέπει να πεθάνει.
Επίσης στα πρόσωπα των ανθρώπων της δύσης πολεμάνε τους αλλόπιστους, κακούς, αμαρτωλούς και κοσμικούς. Η ζωή κι η ελευθερία ειναι αμαρτία και πρέπει να πεθάνει, αυτή ειναι η ιδεολογία τους.
Είδατε κάποιον τζιχαντιστή να αναφέρει οτι πεθαίνει για τα παιδιά της Συρίας; ή για τους αμάχους του Ιράκ; Όχι βέβαια στο όνομα του "Θεού" πεθαίνουν και το μίσος τους κυρίως στρέφεται σε ανθρώπους που διασκεδάζουν, δηλαδή σε εκείνους που κατά τους Τζιχαντιστές αμαρτάνουν. Το δόγμα τους είναι ένα, ¨οτι ζει και είναι χαρούμενο πρέπει να πεθάνει¨..... Ας σταματήσουμε στην Δύση να σκεφτόμαστε ενοχικά. Να,ι έχουμε κάνει τεράστια λάθη, αλλά έχουμε κι έναν αξεπέραστο πολιτισμό που καταστρέφεται.
***Σαφέστατα δεν ταυτίζουμε ολο το Ισλάμ με την τρομοκρατία. Ωστόσο πρέπει κι αυτοί που λένε οτι είναι μετριοπαθείς και δεν ειναι υπερ της τρομοκρατίας, να μας το δείξουν πολύ πιο έντονα.
π. λίβυος
Χαράλαμπος Παπαδόπουλος
Επίσης στα πρόσωπα των ανθρώπων της δύσης πολεμάνε τους αλλόπιστους, κακούς, αμαρτωλούς και κοσμικούς. Η ζωή κι η ελευθερία ειναι αμαρτία και πρέπει να πεθάνει, αυτή ειναι η ιδεολογία τους.
Είδατε κάποιον τζιχαντιστή να αναφέρει οτι πεθαίνει για τα παιδιά της Συρίας; ή για τους αμάχους του Ιράκ; Όχι βέβαια στο όνομα του "Θεού" πεθαίνουν και το μίσος τους κυρίως στρέφεται σε ανθρώπους που διασκεδάζουν, δηλαδή σε εκείνους που κατά τους Τζιχαντιστές αμαρτάνουν. Το δόγμα τους είναι ένα, ¨οτι ζει και είναι χαρούμενο πρέπει να πεθάνει¨..... Ας σταματήσουμε στην Δύση να σκεφτόμαστε ενοχικά. Να,ι έχουμε κάνει τεράστια λάθη, αλλά έχουμε κι έναν αξεπέραστο πολιτισμό που καταστρέφεται.
***Σαφέστατα δεν ταυτίζουμε ολο το Ισλάμ με την τρομοκρατία. Ωστόσο πρέπει κι αυτοί που λένε οτι είναι μετριοπαθείς και δεν ειναι υπερ της τρομοκρατίας, να μας το δείξουν πολύ πιο έντονα.
π. λίβυος
Χαράλαμπος Παπαδόπουλος
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

όταν έχεις συνεχώς απαιτήσεις, χάνεται η ευγνωμοσύνη γι'αυτά που έχεις.
π. Παύλος Παπαδόπουλος
π. Παύλος Παπαδόπουλος
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σας θυμίζω οτι αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 7:00μ.μ, θα έχουμε ομιλία στην Παναγία Νερατζιώτισσα στο Μαρούσι. Το θέμα θα είναι:
"Το παλιατζίδικο της ψυχής", (Η επιστροφή στον Θεό και εαυτό μας, κατά τον Άγιο Πορφύριο).
Σας περιμένουμε!!!
π. λίβυος
Χαράλαμπος Παπαδόπουλος
"Το παλιατζίδικο της ψυχής", (Η επιστροφή στον Θεό και εαυτό μας, κατά τον Άγιο Πορφύριο).
Σας περιμένουμε!!!
π. λίβυος
Χαράλαμπος Παπαδόπουλος
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σας θυμίζω οτι αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 7:00μ.μ, θα έχουμε ομιλία στην Παναγία Νερατζιώτισσα στο Μαρούσι. Το θέμα θα είναι:
Σας περιμένουμε!!!
π. λίβυος
Χαράλαμπος Παπαδόπουλος
Σας περιμένουμε!!!
π. λίβυος
Χαράλαμπος Παπαδόπουλος
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μην ξεφυλλίζεις βιαστικά την ζωή γιατί μπορεί να προσπεράσεις αυτό που ζητάς.
-----------------
Ακόμη όμως κι αν το κανεις μην τα παρατάς· συνέχισε την αναζήτηση.
-----------------
Αν δεν το βρεις θα σε βρει αυτό.
Μόνο μην τα παρατάς.
π. Παύλος Παπαδόπουλος
-----------------
Ακόμη όμως κι αν το κανεις μην τα παρατάς· συνέχισε την αναζήτηση.
-----------------
Αν δεν το βρεις θα σε βρει αυτό.
Μόνο μην τα παρατάς.
π. Παύλος Παπαδόπουλος
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Ποια απολογία θα δώσουμε στον Θεό, ποια συγχώρεση θα πάρουμε όταν, τα μεν δικά μας αμαρτήματα ούτε καν τα σκεπτόμαστε, ενώ τα ξένα μας αρέσει να τα εξετάζουμε τόσο πολύ;».
Αγ. Ιω. Χρυσόστομος
Αγ. Ιω. Χρυσόστομος
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αν μιλάς με αγάπη μην μιλάς ψιθυριστά.Δεν υπάρχει καμιά ντροπή στον λόγο της αγάπης.
π. Παύλος Παπαδόπουλος
π. Παύλος Παπαδόπουλος
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Όλα τα καταστρέφουμε με την υπερβολή».
Αγ. Ιω. Χρυσόστομος
Αγ. Ιω. Χρυσόστομος