Ψυχοφελή μηνύματα...
Συντονιστής: Συντονιστές
- Αναστάσιος
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...
«Κανένα πάθος δέν μπορεῖς νά ὑποτάξεις κι ἀπό καμιά ἁμαρτία ν΄ ἀπαλλαγεῖς χωρίς τή βοήθεια τῆς χάρης τοῦ Θεοῦ. Γι΄ αὐτό νά ἐπικαλεῖσαι πάντα γιά βοήθεια τό Χριστό, τό Σωτήρα σου».
Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

η αγάπη ποτέ δεν υποκρίνεται
η αγάπη πάντα κοιτά στα μάτια χωρίς ενοχές και πονηριά·
κοιτά γνήσια και μιλά απλά και ανεπιτήδευτα
η αγάπη ποτέ δεν κάνει διάλειμμα...
η αγάπη δεν υπάρχει από μόνη της χωρίς μία αντωνυμία
μπορούμε φυσικά να μιλούμε για την αγάπη, αλλά στην πράξη η αγάπη είναι πάντα ένα πρόσωπο για τον καθένα μας
γι'αυτό όταν μιλάς για την αγάπη να βάζεις από πίσω το "μου, σου, του, της..."
εάν όμως θέλω να είμαι έντιμος, (και να είμαστε έντιμοι) μόνο για την αγάπη μου μπορώ να μιλώ, και κανείς δεν μπορεί να μιλά για την δική μου αγάπη εκ μέρους μου... γιατί για την αγάπη μου μόνο εγώ γνωρίζω, μόνο η δική μου καρδιά ξέρει, μόνο εγώ ξέρω για τον πόνο και την χαρά που βιώνω...
Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
η αγάπη πάντα κοιτά στα μάτια χωρίς ενοχές και πονηριά·
κοιτά γνήσια και μιλά απλά και ανεπιτήδευτα
η αγάπη ποτέ δεν κάνει διάλειμμα...
η αγάπη δεν υπάρχει από μόνη της χωρίς μία αντωνυμία
μπορούμε φυσικά να μιλούμε για την αγάπη, αλλά στην πράξη η αγάπη είναι πάντα ένα πρόσωπο για τον καθένα μας
γι'αυτό όταν μιλάς για την αγάπη να βάζεις από πίσω το "μου, σου, του, της..."
εάν όμως θέλω να είμαι έντιμος, (και να είμαστε έντιμοι) μόνο για την αγάπη μου μπορώ να μιλώ, και κανείς δεν μπορεί να μιλά για την δική μου αγάπη εκ μέρους μου... γιατί για την αγάπη μου μόνο εγώ γνωρίζω, μόνο η δική μου καρδιά ξέρει, μόνο εγώ ξέρω για τον πόνο και την χαρά που βιώνω...
Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νά προσέξεις νά μείνεις στή θέση σου καί νά μήν ἀφήσεις νά εἰσχωρήσει μέσα σου ψυχρότητα ἤ ἀντιπάθεια, ἅμα σέ λυπήσει κάποιος καί σέ ταράξει, ἀκόμα καί ἄν ἔχεις δίκαιο. Τοῦτα εἶναι παθήματα πού γίνονται μαθήματα καί καταλαβαίνεις ἄν προοδεύεις στήν πνευματική ζωή. Μήν περιμένουμε λουκούμια...
Ὁ χριστιανός μοιάζει μέ τόν μαθητή πού μελετᾶ καί δίνει ἐξετάσεις. Ἔ, δίχως νά δοκιμαστοῦμε... Τρέχω, τρέχω καί νομίζω ὅτι πάω καλά μόνος μου. Νά ἔρθουν καί ἄλλοι ἀγωνιστές, νά γίνουν ἀγῶνες, νά δοῦμε... Ὁ καλός χριστιανός στίς δοκιμασίες ἐξετάζεται.
http://www.in-agiounikolaoutouneou.gr
Ὁ χριστιανός μοιάζει μέ τόν μαθητή πού μελετᾶ καί δίνει ἐξετάσεις. Ἔ, δίχως νά δοκιμαστοῦμε... Τρέχω, τρέχω καί νομίζω ὅτι πάω καλά μόνος μου. Νά ἔρθουν καί ἄλλοι ἀγωνιστές, νά γίνουν ἀγῶνες, νά δοῦμε... Ὁ καλός χριστιανός στίς δοκιμασίες ἐξετάζεται.
http://www.in-agiounikolaoutouneou.gr
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Λένε πως κάποιος μάγος δώρισε στο βασιλιά του ένα πολύτιμο δαχτυλίδι, που είχε την ιδιότητα να σφίγγει και να προξενεί πόνους στο δάκτυλο του βασιλιά όταν έπαιρνε εσφαλμένη απόφαση ή έκανε κακή σκέψη ή πράξη.
Ανεκτίμητο, πράγματι, δακτυλίδι…!
Τέτοιο όμως «δακτυλίδι» έχουμε όλοι μας.
Είναι η συνείδησή μας.
Αυτή η πολύτιμη δωρεά του Θεού μέσα μας!
Πριν να ενεργήσουμε μας ενθαρρύνει, μας προτρέπει, μας ενισχύει αν η οι πράξεις μας είναι θεάρεστες. Αντίθετα μας αποτρέπει, μας αποθαρρύνει αν οι πράξεις μας δεν είναι θεάρεστες.
Και μετά από κάθε ενέργειά μας, μας επιβραβεύει με μια εσωτερική χαρά και πληρώτητα ή μας ελέγχει και μας τύπτει αντίστοιχα. Αυτές είναι οι τύψεις της συνειδήσεως. Κι αυτές μεγάλη ευεργεσία γιατί με τον εσωτερικό πόνο που μας προκαλούν μας κατευθύνουν τελικά προς διόρθωση.
Ευτυχισμένοι όσοι κρατούν ανεπηρέαστη αυτή την εσωτερική πυξίδα. Όσοι ακούν αυτή τη φωνή και δεν την αγνοούν ή δεν την φιμώνουν. Γιατί θα προχωρούν στο δρόμο της ζωής με ασφάλεια, χωρίς ναυάγια. Αλλὰ και όσοι την φωτίζουν με το λόγο του Θεού και βρίσκουν το κουράγιο να την καθαρίζουν και πάλι και να την λαμπρύνουν με τα μυστήρια της Εκκλησίας!
http://www.inak.gr
Ανεκτίμητο, πράγματι, δακτυλίδι…!
Τέτοιο όμως «δακτυλίδι» έχουμε όλοι μας.
Είναι η συνείδησή μας.
Αυτή η πολύτιμη δωρεά του Θεού μέσα μας!
Πριν να ενεργήσουμε μας ενθαρρύνει, μας προτρέπει, μας ενισχύει αν η οι πράξεις μας είναι θεάρεστες. Αντίθετα μας αποτρέπει, μας αποθαρρύνει αν οι πράξεις μας δεν είναι θεάρεστες.
Και μετά από κάθε ενέργειά μας, μας επιβραβεύει με μια εσωτερική χαρά και πληρώτητα ή μας ελέγχει και μας τύπτει αντίστοιχα. Αυτές είναι οι τύψεις της συνειδήσεως. Κι αυτές μεγάλη ευεργεσία γιατί με τον εσωτερικό πόνο που μας προκαλούν μας κατευθύνουν τελικά προς διόρθωση.
Ευτυχισμένοι όσοι κρατούν ανεπηρέαστη αυτή την εσωτερική πυξίδα. Όσοι ακούν αυτή τη φωνή και δεν την αγνοούν ή δεν την φιμώνουν. Γιατί θα προχωρούν στο δρόμο της ζωής με ασφάλεια, χωρίς ναυάγια. Αλλὰ και όσοι την φωτίζουν με το λόγο του Θεού και βρίσκουν το κουράγιο να την καθαρίζουν και πάλι και να την λαμπρύνουν με τα μυστήρια της Εκκλησίας!
http://www.inak.gr
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ποτέ μην απελπίζεσαι,
ποτέ μην το βάζεις κάτω.
Κι αν τα "πρέπει" σε πρόλαβαν
κι αν η ζωή σε "αδίκησε"
μη τα παρατάς.
Ποτέ μην πάψεις να ελπίζεις για κάτι καλύτερο
για κάτι ομορφότερο. Γιατί εκεί που ίσως δεν το περιμένεις μπορεί να έρθει στην ζωή σου.
Μπορεί να είναι μια καλύτερη εργασία, μπορεί να είναι η απόκτηση της υγείας σου, μπορεί να είναι ο έρωτας της ζωής σου, μπορεί να είναι ένα παιδί, μπορεί να είναι η ειρήνη και η ησυχία που τόσο έχεις στερηθεί.
Πάντα να ελπίζεις, πάντα να προσεύχεσαι, πάντα να προσπαθείς για το καλύτερο.
Ο Θεός βλέπει· ξέρει καλά την καρδιά σου, ξέρει καλά την διάθεσή σου, ξέρει καλά τις πραγματικές σου ανάγκες και θα σου δώσει αυτό που χρειάζεσαι.
Ο Θεός πάντα μας παρέχει αυτά που χρειαζόμαστε, για να μας ενισχύσει, για να μας ωφελήσει, για να μας αναπαύσει, για να μας προβληματίσει, για να μας διδάξει, για να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, για να μας κάνει καλύτερους συνανθρώπους...
Ενεργεί παράξενα ο Θεός.
Μα η παραξενιά αυτή είναι ποτισμένη
με την άπειρη αγάπη Του.
Έχε Του εμπιστοσύνη.
Πίστεψέ με, δεν θα χάσεις...
Aρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
ποτέ μην το βάζεις κάτω.
Κι αν τα "πρέπει" σε πρόλαβαν
κι αν η ζωή σε "αδίκησε"
μη τα παρατάς.
Ποτέ μην πάψεις να ελπίζεις για κάτι καλύτερο
για κάτι ομορφότερο. Γιατί εκεί που ίσως δεν το περιμένεις μπορεί να έρθει στην ζωή σου.
Μπορεί να είναι μια καλύτερη εργασία, μπορεί να είναι η απόκτηση της υγείας σου, μπορεί να είναι ο έρωτας της ζωής σου, μπορεί να είναι ένα παιδί, μπορεί να είναι η ειρήνη και η ησυχία που τόσο έχεις στερηθεί.
Πάντα να ελπίζεις, πάντα να προσεύχεσαι, πάντα να προσπαθείς για το καλύτερο.
Ο Θεός βλέπει· ξέρει καλά την καρδιά σου, ξέρει καλά την διάθεσή σου, ξέρει καλά τις πραγματικές σου ανάγκες και θα σου δώσει αυτό που χρειάζεσαι.
Ο Θεός πάντα μας παρέχει αυτά που χρειαζόμαστε, για να μας ενισχύσει, για να μας ωφελήσει, για να μας αναπαύσει, για να μας προβληματίσει, για να μας διδάξει, για να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, για να μας κάνει καλύτερους συνανθρώπους...
Ενεργεί παράξενα ο Θεός.
Μα η παραξενιά αυτή είναι ποτισμένη
με την άπειρη αγάπη Του.
Έχε Του εμπιστοσύνη.
Πίστεψέ με, δεν θα χάσεις...
Aρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
- Αναστάσιος
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Μας κάνουν ακάθαρτους όλα εκείνα που βγαίνουν από μέσα μας. Και από μέσα μας βγαίνουν όχι μόνο τα λόγια αλλά και οι πράξεις και γενικά όλη η συμπεριφορά μας. Τα λόγια, τα έργα, ακόμα το βλέμμα μας φανερώνουν την κατάσταση που βρίσκεται η ψυχή μας. Αν τα λόγια μας είναι γεμάτα κακίες και συκοφαντίες, αν τα έργα μας δεν είναι καθαρά και όλη η συμπεριφορά μας δείχνει την κακία, την υπερηφάνεια, τη μεγαλομανία και την τάση να προβάλλουμε τον εαυτό μας, αυτό μας κάνει ακάθαρτους».
Άγιος Λουκάς Κριμαίας
Άγιος Λουκάς Κριμαίας
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε αξίες που η μία αναιρεί την άλλη στο πέρασμα των αιώνων».
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Άνθρωπος είσαι, μη γίνεσαι θηρίο. Γι' αυτό σου δόθηκε το στόμα από τον Θεό, όχι για να δαγκώνεις, αλλά για να παρηγορείς με τα λόγια σου».
Αγ. Ιω. Χρυσόστομος
Αγ. Ιω. Χρυσόστομος
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η μελέτη της Αγίας Γραφής μεταμορφώνει τηνψυχή και
αποκαλύπτει τον Θεό.
Έχοντας το Ευαγγέλιο και μελετώντας αυτό,φωτιζόμαστε.
Γέροντας Δαμασκηνός Κατρακούλης
αποκαλύπτει τον Θεό.
Έχοντας το Ευαγγέλιο και μελετώντας αυτό,φωτιζόμαστε.
Γέροντας Δαμασκηνός Κατρακούλης
- Αναστάσιος
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Η Εκκλησία είναι το σπίτι μας και όπως δεν μπορούμε να είμαστε ξετσίπωτοι, να είμαστε άστεγοι, να είμαστε ξένοι, έτσι πρέπει να νιώσουμε και την εκκλησία μας ότι είναι το πατρικό μας».
Γέρων Μωυσής ο Αγιορείτης
Γέρων Μωυσής ο Αγιορείτης