ekpaideytikos έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας, σας αισθάνομαι σαν αδέλφια μου και γι αυτό μοιράστηκα αυτή την εμπειρία.
Επίσης όποιος πιστεύει ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη,μιλώντας με κάποιον που νοσεί και έχει πέσει ψυχολογικά πόλύ ευχαρίστως να έρθω σε επαφή να του μιλήσω για την εμπειρία μου και να τον βοηθήσω, γιατί κακά τα ψέμματα εάν δεν έχεις περάσει από αυτό το καμίνι δεν γίνεσαι πιστευτός. Άλλο να τα λες γιατί αυτή είναι η δουλειά σου ή φιλολογικά κι αλλιώς αισθάνεσαι και καταλαβαίνεις τι περνάει ο άρρωστος. γιατί τα έχεις βιώσει και ξέρεις, να του απαντήσεις στις τυχόν απορίες του.
αυτο ,αδελφη μας Ευαγγελια ,το κραταω ως μια απο τις σημαντικότερες προσφορες αγάπης που μπορεί να κανει ένας χριστιανός...
ίσως και να είναι η διακονία σου από εδώ και πέρα....να παρηγορείς και να στηρίζεις τους ασθενουντας και οδυνομενους....και να ομολογείς την ευεργεσία Του....
Αγαπητή Ευαγγελία
Σε ευχαριστώ για την κατάθεση ψυχής που μας έκανες .
Να είσαι σίγουρη ότι δεν πήγε χαμένη .
Εδωσες πολύ κουράγιο και δύναμη γιατί υπάρχει πολύς πόνος γύρω μας .
Να είσαι πάντα καλά και ευλογημένη με την οικογένειά σου .
Για όσους από εμάς τα έχουμε όλα και είμαστε γκρινιάρηδες και μίζεροι η περιγραφή της εμπειρίας σου ήταν ένα καλό ..."ξεσκόνισμα" - που έλεγε και ο γ.Παΐσιος - και επαναφορά στην πραγματικότητα.
Για όσους πραγματικά σηκώνουν σταυρό, τους έδωσες μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή.
Καλή δύναμη και σε σένα! :D
μας γεμιζεις ελπίδα και χαρά τωρα που ξεκινα το ευλογημένο τριωδιο!!!
Όντως αισιόδοξη η διήγηση αυτή.
Τώρα που έρχεται το Τριώδιο θα βγω στις Απόκριες με περισσότερο κέφι!
Και για να μην λέτε ότι δεν έχω αυτοσαρκασμό, δεν θα ντυθώ κάτι ιδιαίτερο! Θα είμαι εαυτός μου - για τα καρναβάλια δηλαδή! Α καλό εεε
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ,ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ
ΟΤΙ Ο ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ,ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ....
ΚΥΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΓΩ ΑΠΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΥ..ΠΡΑΓΜΑΤΙ
ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ..
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ,ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ
ΟΤΙ Ο ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ,ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ....
Δεν διάβασες αυτό που είπα παραπάνω "όντως αισιόδοξη η διήγηση αυτη''
Αυτό ήταν κακό ή ανάρμοστο;
Σε ενόχλησε το Τριώδιο μήπως; ''Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευτος''
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΟΥ. ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ. ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ, ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΚΟΝΤΙΝΩΝ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Τέτοιες ιστορίες είναι πολύτιμες και είναι πολύ πιο χρήσιμες από τις θεωρητικές προσεγγίσεις που κάνουμε εμείς εδώ. Νομίζω ότι το κείμενο αυτό της αδελφής μας Ευαγγελίας πρέπει να μπει σε ξεχωριστή θέση στο forum στην οποία να υπάρχει εύκολη πρόσβαση από οποιονδήποτε.
Αγαπητή αδελφή μας, σε ευχαριστούμε για το μήνυμά σου! Ο Θεός να δίνει δύναμη και πρόοδο (πνευματική) σε σένα και σε όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ώστε να μπορείτε να βοηθάτε και εμάς του ανάξιους γιατί πολύ το έχουμε ανάγκη!
Ποιά είναι τα συναισθήματα άραγε που δημιουργούντε όταν στο φόρουμ υπάρχει ένας άνθρωπος που έγινε καλά από τον καρκίνο όταν ταυτόχρονα κάποιος δικός του άνθρωπος δεν έγινε καλά παρά τις προσευχές και πέθανε ?
Υπέροχη ιστορία συγκινητική όμορφη στενάχωρη αλλά με χαρούμενο τέλος
Εγώ μπορώ να σας πω όμως μια άλλη ....
Για κάποιον που δεν έγινε καλά
Και που ακουμπούσε το σταυρό από το άγιο όρος πάνω στο σημείο που είχε καρκίνο και που παρακαλούσε Τον Αγιο Σπυρίδωνα αλλά δεν έγινε καλά και έφυγε μια μέρα βροχερή του μισητού μήνα της ζωής μου
Η σημερινή συννεφιά ταιριάζει πολύ στη ζωή μου
Δεν το μοιράζομαι μαζί σας
Το μοιράζομαι με όσους έχουν την ίδια συννεφιά με αυτή που έχει έξω σήμερα
Καλημέρα στους συννεφιασμένους