Ψυχοφελή μηνύματα...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Η Προσευχή του Τελώνη … "Ο Θεός ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ" ...!!!

«Με όλη τη δύναμη της αδύναμης φωνής μου κράζω, Κύριε, κι΄ εγώ το ίδιο εναγώνια και έναγχα.
Δεν μου χρειάζεται τίποτα πιο βαθιά και πιο άμεσα από το Έλεός Σου.
Μια απρόσμετρη ντροπή με αναγκάζει να χαμηλώνω το βλέμμα.
Καθώς βλέπω το ίδιό μου το βλέμμα μέσα μου, αντικρύζω τον προδότη εαυτό μου.
Τίποτα δεν μου κοστίζει τόσο πολύ, όσο το ότι προσέβαλα και πλήγωσα την Αγάπη Σου.
Αν ντρέπομαι βαθιά για τους Αδελφούς μου, που με τον ένα τρόπο ή τον άλλο πλήγωσα ή απογοήτευσα στην εμπιστοσύνη τους για μένα, πόσο πολύ πρέπει να νιώθω το ίδιο απέναντί Σου.
Λέω "πρέπει" γιατίμ για να μιλήσω ειλικρινά, δεν το νοιώθω στον ίδιο βαθμό.
Δεν κλαίω τόσο συγκλονιστικά, δεν πονώ τόσο πολύ, προκειμένου για τη δική μας προδομένη σχέση.
Και όμως, έχω ανάγκη του Ελέους Σου, γι΄ αυτή κυρίως την διαταραχή.
Τι μπορώ να κάνω γι΄ αυτό …;;;
Ένα μονάχα μου απομένει … να ζητήσω γονατιστός, με όλη τη συντριβή που νιώθω τη στιγμή αυτή, το Έλεός Σου.
"Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ!", κράζει η Καρδιά μου.
"Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ!", κράζει το κουρασμένο από το μαστίγωμα της αμαρτίας σώμα μου.
"Ο Θεός, ιλάσθητί μοι!" … "Ο Θεός, ιλάσθητί μοι", κράζει κάθε ίνα της ύπαρξής μου.
Κύριε … "Το Έλεός Σου καταδιώξει με πάσας τας ημέρας της ζωής μου"»…!!!

(Από τη ΣΕΛΙΔΑ: «Κύριε δίδαξέ με να σε αγαπήσω»)
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Χρωστάμε απέραντη ευγνωμοσύνη στον Κύριο γιατί την αξία των έργων μας την καθορίζει με κριτήριο όχι τη σπουδαιότητα ή τη μεγαλοσύνη τους αλλά τη διάθεση που υπάρχει μέσα μας, όταν τα εκτελούμε.''

Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ἀρχίζει τὸ Τριώδιο, πρέπει νὰ ἀρχίζη κανεὶς νὰ ὁδεύη πρὸς τὸν Γολγοθά.
Καί, ἂν ἀξιοποιήση πνευματικὰ αὐτὴν τὴν περίοδο, ὅταν πεθάνη, θὰ ὁδεύση ἡ ψυχή του πρὸς τὰ ἄνω, χωρὶς νὰ ἐμποδίζεται ἀπὸ «διόδια» καὶ τελώνια.
Κάθε χρόνο ἔρχονται αὐτὲς οἱ ἅγιες ἡμέρες, ἀλλὰ καὶ κάθε χρόνο μᾶς φεύγει καὶ ἕνας χρόνος• καὶ αὐτὸ εἶναι τὸ θέμα.
Τὸν ἀξιοποιήσαμε πνευματικὰ ἢ τὸν σπαταλήσαμε στὰ ὑλικά;»

Ὁσίου Παϊσίου Ἁγιορείτου, Λόγοι Στ', Περὶ προσευχῆς, σελ. 198.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Οι Αρετές είναι το περιτείχισμα της Ψυχής, που την καθιστά απόρθητο φρούριο κι εξοστρακίζει τις επιθέσεις του μισόκαλου διαβόλου...!!!
«Ὅπως μία Ακρόπολη, ποὺ εἶναι περιτειχισμένη μὲ ἀπόρθητα τείχη, κοροϊδεύει ἐκείνους ποὺ τὴν πολιορκοῦν, ἔτσι καὶ ἡ Ψυχή … Αν περιφράξει τὸν ἑαυτό της μὲ ὅλες τὶς Αρετὲς, καὶ τὸν περιβάλει σὰν μὲ πύργους μὲ τὴ Θεία Συμμαχία, κάνει τὰ μηχανήματα, ἐκείνων ποὺ τὴν πολιορκοῦν, νὰ καταλήξουν σὲ ντροπὴ καὶ γελοιοποίηση»…!!!

Ὅσιος Ισίδωρος Πηλουσιώτης
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Τα δικά μας κατορθώματα, έστω και αν είναι μικρά και δευτερα, μας φαίνονται μεγάλα. Των διπλανων μας, έστω και αν είναι πιο μεγάλα και θαυμαστά, τα νομίζουμε μικρά και τιποτενια.......

Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιωτης (360 437. μ Χ)
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Για την κατά Χριστόν φιλία…!!!
«Κανόνα φιλίας εἰλικρινέστατο, θεωρῶ ἐκεῖνον ποὺ συμφωνεῖ ἀπροφάσιστα μὲ τοὺς Αδελφούς. Καὶ οὔτε μὲ κολακεία προσφέρει τὶς φιλίες του, οὔτε χρησιμοποιεῖ κρυφὰ τὶς ἔχθρες, ἀλλ' εἶναι σὲ ὅλα γυμνὸς στὴν ψυχή, εἰλικρινὴς στὴ γνώμη, εἰλικρινὴς στὴ γλῶσσα καὶ, ἀκόμα, πιὸ εἰλικρινὴς στὴ ζωή του»…!!!

Ὅσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Δόξα Σοί Χριστέ ο
θεός !
Η μόνη Ελπίς ημών Κύριε Δόξα Σοί ,
Χριστός ο αληθινός Θεός ημών ..

Γέροντας Αναστάσιος Χατζάκης
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

«Καμιά νηστεία φαγητών δεν ωφελεί αυτούς που δεν νηστεύουν και στις υπόλοιπες αισθήσεις! Γιατί, ο αγωνιζόμενος εγκρατεύεται σε όλα»...!!!

Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

*ΣΤΟΝ ΔΙΑΚΟΝΟ ΙΣΙΔΩΡΟ*
Στὴ ρήση·
«Αὐτὸς ἁμάρτησε, ἢ οἱ γονεῖς του;»*

Οἱ ἀπόστολοι, σὰν μαθητὲς τῆς σοφίας καὶ ἐραστὲς τῆς ἀλήθειας, παρατηρώντας τὸν Σωτήρα ποὺ ἔβλεπε μὲ συμπάθεια τὸν τυφλό, καὶ ποὺ κατὰ κάποιο τρόπο τοὺς προκαλοῦσε νὰ τὸν ρωτήσουν,τοῦ πρόβαλαν δύο ἀντιλήψεις, ποὺ συχνὰ ἐπαναλαμβάνονται καὶ συζητοῦνται ἀπὸ τοὺς ἀνθρώπους.
Ἐπειδὴ δηλαδὴ οἱ παιδαριώδεις σοφοί των Ἑλλήνων δίδαξαν, ὅτι ἡ ψυχὴ ὑπέπεσε σὲ σφάλματα καὶ γι’ αὐτὸ στάλθηκε στὸ σῶμα γιὰ νὰ τιμωρηθεῖ, ἐνῶ οἱ Ἰουδαῖοι πίστευαν ὅτι οἱ ἁμαρτίες τῶν προγόνων τοὺς μεταβιβάζονται στοὺς ἀπογόνους, σύμφωνα μὲ αὐτὸ ποὺ ἔχει γραφεῖ, «Οἱ ἁμαρτίες τῶν πατέρων μεταβιβάζονται στὰ παιδιὰ μέχρι τὴν τρίτη καὶ τέταρτη γενεά», τοῦ εἶπαν, ἀφοῦ γνωρίζει τὰ πάντα πρὶν ἀκόμα νὰ συμβοῦν «Ποιὸς ἁμάρτησε, αὐτὸς (ὅπως λένε οἱ Ἕλληνες), ἢ οἱ γονεῖς τοῦ (ὅπως λένε οἱ Ἰουδαῖοι), ὥστε νὰ γεννηθεῖ τυφλός;».
Καὶ ἡ ἀλήθεια δὲν ἔδωσε οὔτε λοξή, οὔτε πλάγια, οὔτε γεμάτη αἴνιγμα τὴν ἀπάντηση, ἀλλὰ ὀρθὴ καὶ πιὸ καθαρὴ ἀπὸ κάθε σαφήνεια· «Οὔτε αὐτὸς ἁμάρτησε (πῶς ἄλλωστε θὰ γινόταν προτοῦ νὰ γεννηθεῖ;), οὔτε οἱ γονεῖς του», δηλαδή, γιὰ νὰ γεννηθεῖ τυφλός.
Ἀπάντησε δηλαδὴ σύμφωνα μὲ τὴν ἐρώτηση. Γιατί φυσικὸ ἦταν νὰ εἶχαν ἁμαρτήσει αὐτοί, ἢ καλύτερα, ἁμάρτησαν βέβαια, ἀλλὰ δὲν εἶναι αἴτιοι τῆς συμφορᾶς αὐτοῦ. Γιὰ ποιὸν λόγο λοιπὸν γεννήθηκε τυφλὸς «Γιὰ νὰ φανερωθοῦν τὰ ἔργα τοῦ Θεοῦ σ’ αὐτόν», δηλαδὴ ἐπετράπη νὰ γεννηθεῖ ἀνάπηρη ἡ φύση, γιὰ νὰ ἀνακηρυχθεῖ ὁ τεχνίτης.

_ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΗΛΟΥΣΙΩΤΟΥ
ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ 2
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ_
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

"Μία είναι η ευγένεια ... η Μίμηση του Χριστού"...!!!

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”