ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Διαδρομές μονοπάτια στο Αγιον Ορος

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 202
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 05, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Δημοσίευση από theodore »

Εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Παρακαλώ θα ήθελα να με συμβουλέψετε.Σκοπεύω το Πάσχα, την Μεγάλη Εβδομάδα, να επιστρέψω εκεί στο Άγιο όρος, εκεί που γνώρισα τον Θεό μου και Κύριο μου πριν δεκαπέντε χρόνια.Εκεί που ένοιωσα να σταματάει ο χρόνος.Εκεί που η καρδιά φτερούγισε και έψαχνε τον Δημιουργό της.
Σκέφτομαι να επισκεφθώ το Μοναστήρι της Σιμωνόπετρας, το Μοναστήρι του Βατοπαιδείου και την Σκήτη του Προφήτη Ηλία.Τα Μοναστήρια τα έχω επισκεφθεί αλλά Σκήτη ποτέ δεν έχω επισκεφθεί.
Από Κυριακή των Βαϊων να είμαι στην Σκήτη του Προφήτη Ηλία μέχρι την Μ.Τρίτη.Μετά από Μ.Τρίτη εως και Μ.Παρασκευή στην Ι.Μ.Βατοπαιδείου και από Μ.Παρασκευή εως και την Δευτέρα του Πάσχα στην Ι.Μονή Σίμωνος Πέτρα.Σκέφτομαι να πάω και στην Σκήτη της Αγίας Άννης και στην Ι.Μονή Σταυρονικήτα που δεν έχω επισκεφθεί ποτέ.
Πείτε μου εαν γνωρίζετε, τα λεωφορεία-πουλμανάκια, εξυπηρετούν αυτήν την διαδρομή που σχεδιάζω.Εαν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο, πείτε μου.
Επίσης, πείτε μου να δω κάποιο Γέροντα.
Τα αδύνατα παρ΄ ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ.
Άβαταρ μέλους
stam-mag
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1032
Εγγραφή: Τετ Ιουν 28, 2017 2:21 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Δημοσίευση από stam-mag »

Αν και δεν είμαι και ο πιο σχετικός, πιστεύω ότι η σκήτη της Αγίας Αννας δεν κολλάει με καμία διαδρομή
Η μόνη περίπτωση είναι ίσως να πας με το πρωινό από τον αρσανα της Σιμωνοπετρας και να προλάβεις να γυρίσεις πίσω με το μεσημεριανό, επιλογή με πολύ ποδαρόδρομο
Υπάρχει και το blog των διαδρομών του Αγίου Όρους που μπορεί να βρεις πολλές πληροφορίες https://agionorosroutes.blogspot.com/20 ... JyijFs&m=1
Όπως και να χει με το καλό το προσκύνημά σου, σε ζηλεύω με την καλή έννοια εννοείται
Σταμάτης
nickts
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: Παρ Ιουν 23, 2017 12:10 pm

Re: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Δημοσίευση από nickts »

Χαίρομαι κατ' αρχάς που επιτέλους, μετά από πάρα πολύ μεγάλο διάστημα κάποιος κάνει ερώτηση στο φόρουμ γι αυτό καθ'αυτό το Άγιο Όρος.

Διαλέγεις αδελφέ 'δύσκολη' περίοδο για την επίσκεψή σου και πρέπει να γνωρίζεις ότι οι δυνατότητες φιλοξενίες είναι περιορισμένες. Κανονικά δεν επιτρέπεται φιλοξενία πέραν της μίας μέρας ανά μονή αν μεταβαίνεις με κανονικό διαμονητήριο και μολονότι πολλές μονές μπορούν να το παραβλέψουν αν συνεννοηθείς προηγουμένως μαζί τους, εκ των πραγμάτων η συγκεκριμένη περίοδος που εισέρχεται πλήθος προσκυνητών αλλά και οι μονές που θέλεις να μεταβείς, ειδικά η Σιμωνόπετρα δεν νομίζω ότι μπορεί να σε δεχτεί για τόσες μέρες ανήμερα το Πάσχα, ο ξενώνας της είναι πολύ μικρός. Με τη Βατοπεδίου και τη Σκήτη Ηλία ίσως είναι κάπως ευκολότερα τα πράγματα, οπωσδήποτε πάντως πρέπει να ξεκινήσεις τις συνεννοήσεις σου από τώρα, πριν εκδώσεις διαμονητήριο αν είναι να φιλοξενηθείς πάνω από μία μέρα.

Αν δυσκολευτείς να εξασφαλίσεις διαμονή, σκέψου και το ενδεχόμενο να μείνεις στις Καρυές στη σκήτη Αγίου Ανδρέα που έχει πολύ μεγάλο ξενώνα και να πηγαινοέρχεσαι με τα ταξί στις μονές της αρεσκείας σου. Μελέτησε έναν χάρτη με τις σχετικές τοποθεσίες των καθιδρυμάτων μεταξύ τους ώστε να μην έχεις πολλά πισωγυρίσματα και να σου βγει και πιο οικονομικό το προσκύνημα καθώς οι μετακινήσεις με ταξί πλέον κοστίζουν ακριβά.

Από Σιμωνόπετρα μπορείς σχετικά εύκολα να μεταβείς στη Σκήτη Αγίας Άννας με το καραβάκι, έχει δύσκολο ανέβασμα όμως, όπως και στη Μονή Γρηγορίου που είναι κοντά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαδρομές μονοπάτια στον Αθω”