Ψυχοφελή μηνύματα...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 37220
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 7:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Γιατί η αδιάλειπτη προσευχή οδηγεί στην ταπείνωση; Διότι, αν κοιτάξεις στα βάθη της ψυχής σου, θα δεις ότι κανένα καλό δεν έχεις και ότι τίποτε δεν μπορείς να κατορθώσεις χωρίς τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού.
Και τότε δεν θα κουραστείς να Τον ικετεύεις να σ’ ελεήσει και να σε σώσει.
Και ταπεινώνεσαι βαθιά, τρέμοντας μήπως χάσεις τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού.
Κι έτσι με ταπείνωση προσεύχεσαι και με την προσευχή ταπεινώνεσαι και προοδεύεις πνευματικά.
Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 37220
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 7:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Οι τάχα «ευσεβείς» γονείς, που είχαν τη φροντίδα να κάνουν τα παιδιά τους «καλούς χριστιανούς», μ’ αυτή την αγάπη τους, την ανθρώπινη, τα καταπίεσαν κι έγινε το αντίθετο.
Πιέζονται, δηλαδή, όταν είναι μικρά τα παιδιά κι όταν γίνουν δεκαέξι χρονών, δεκαεπτά ή δεκαοκτώ φτάνουν στο αντίθετο αποτέλεσμα...
Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 37220
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 7:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

ΟΙ ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ
Ο Όσιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης αναφέρει αναλυτικά ποιες ήταν οι Μυροφόρες.
Η πρώτη Μυροφόρα είναι η Μαρία η Μαγδαληνή από την οποία ο Χριστός είχε βγάλει επτά δαιμόνια.
Και για αυτή την ευεργεσία τον ακολουθούσε. Μετά την ανάληψη του Χριστού πήγε στη Ρώμη στον αυτοκράτορα Τιβέριο και θεράπευσε το μάτι του. Επίσης κατήγγειλε στον Τιβέριο τον Πιλάτο και τους αρχιερείς για την άδικη σταύρωση του Χριστού κι αυτός τους θανάτωσε.
Η Μαρία η Μαγδαληνή πέθανε στην Έφεσο όπου την έθαψε ο Ιωάννης ο Θεολόγος. Αργότερα ο αυτοκράτορας Λέων ο Σοφός, πήρε τα λείψανά της στην Κωνσταντινούπολη.
Δεύτερη ήταν η Σαλώμη κόρη του Ιωσήφ του Μνήστορος η οποία αργότερα παντρεύτηκε τον μικρό Ζεβεδαίο.
Τρίτη μυροφόρος ήταν η Ιωάννα η γυναίκα του Χουζά ο οποίος ήταν επίτροπος και οικονόμος στο σπίτι του βασιλιά Ηρώδη.
Τέταρτη η Μαρία η αδερφή του Λαζάρου η οποία προηγουμένως είχε αλείψει τον Χριστό με το μύρο όπως γράφει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης.
Πέμπτη ήταν η αδερφή της η Μάρθα η οποία υπηρετούσε τον Χριστό με πολύ προθυμία από την αρχή.
Έκτη είναι η Μαρία η γυναίκα του Κλωπά. Αυτή τη Μαρία, ο ευαγγελιστής Ιωάννης ονομάζει «αδελφή της Θεοτόκου». Ο Ιωακείμ, ο πατέρας της Παναγίας είχε ένα αδελφό και όταν εκείνος πέθανε χωρίς να έχει παιδί, πήρε την γυναίκα του ως σύζυγο του σύμφωνα με τον Μωσαϊκό νόμο. Με αυτήν απέκτησε ένα παιδί, τη Μαρία.
Έβδομη Μυροφόρος ήταν η Σωσσάννα.
Υπήρχαν κι άλλες Μυροφόρες που βοηθούσαν τις παραπάνω, όπως λέει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, αλλά τα ονόματα τους δεν αναφέρονται από τους Ευαγγελιστές γιατί δεν τις θεωρούσαν σημαντικές.
Ἀπολυτίκιον
Ταῖς μυροφόροις γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς, ὁ Ἄγγελος ἐβόα· τὰ μύρα τοῖς θνητοῖς ὑπάρχει ἁρμόδια· Χριστὸς δὲ διαφθορᾶς ἐδείχθη ἀλλότριος· ἀλλὰ κραυγάσατε· Ἀνέστη ὁ Κύριος, παρέχων τῷ κόσμῳ τὸ μέγα ἔλεος..
Από το Γεροντικο
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 37220
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 7:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Το Κυρηγμα της ημέρας, από έναν Ανάξιο παραδοσιακό ιερέα! Ξοδέψτε λίγο χρόνο για να το διαβάσετε!
Ξέρετε αγαπημένα μου παιδιά, είναι κάποιοι άνθρωποι, που περνάνε από την ιστορία της ανθρωπότητας και όταν μαθαίνεις γι'αυτούς σου χαραζονται στη ψυχή σου. Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτός είναι και Άγιος και εσύ Ορθόδοξος Χριστιανός. Ένας από αυτούς τους Αγίους λοιπόν, που πέρασαν και από τα δικά μας μέρη, εδώ στη μητρόπολη μας, είναι και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Τι μορφή? Τι γνώση? Πόση ευλάβεια και πίστη μπορεί να κρύβει μια ψυχή μέσα της? Και όχι μόνο να διδάσκει Το Χριστό, αλλά να ενδιαφέρεται και για τη μόρφωση και την υγεία των Χριστιανών. Τέτοιος ήταν ο Άγιος. Και η φράση του, που διαβάζεται παρακάτω, που την είπε πριν κάτι αιώνες, είναι πιο σύγχρονη πάρα ποτέ.
Πότε επιτέλους θα μετανοησουμε? Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε τη ματαιότητα αυτής της πρόσκαιρης ζωής? Πότε θα καταλάβουμε, ότι δεν είμαστε μόνο σάρκα και κόκαλα και ύλη? Πότε θα βάλουμε κάτω το κεφάλι μας και θα σκεφτούμε, ότι υπάρχει μια δύναμη ανώτερη από εμάς και αυτή η δύναμη μας έχει αποκαλυφθεί και ονομάζεται Χριστός? Για σένα τα λέω νεε, που το μόνο που σε νοιάζει είναι να πιάσεις φιλενάδα και να βγαίνετε για καφέ. Για σένα τα λέω 30αρη, που το μόνο που σε νοιάζει, είναι να κάνεις καριέρα. Για σένα τα λέω 40αρη που νομίζεις, ότι επειδή ωρίμασες και έχεις φτιάξει και το κάτι σου, είσαι κάποιος. Για σένα τα λέω 50αρη, που το μόνο που σε νοιάζει είναι να κάνεις περισσότερα λεφτά, για να πάρεις το καλύτερο αυτοκίνητο. Για σένα τα λεω 60αρη, που δεν έχεις καμία δικαιολογία που δεν έρχεσαι στην Εκκλησία. Τι ψυχή θα παραδώσουμε? Πώς περιμένετε να αλλάξουν οι καταστάσεις γύρω μας, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς? Ζούμε στην απόλυτη αποστασία. Τον Θεό τον έχουμε ξεχάσει παντελώς. Είναι κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας και τον θυμόμαστε κάθε Πάσχα και στις πολύ μεγάλες γιορτές. Για τους κανόνες της Εκκλησίας, ούτε λόγος. Και ας της έχει δώσει ο Χριστός απόλυτη εξουσία πάνω στις ψυχές μας. Δεν το λεω εγώ, το είπε ο ίδιος ο Χριστός στο Ευαγγέλιο. Αλήθεια έχετε ευαγγέλιο στο σπίτι σας, για να διαβάζετε λίγο κάθε ημέρα. Τα βιβλία στις παραλίες ξέρετε να τα διαβάζετε 2-2. Από Ευαγγέλιο τι κάνουμε? Ξέρετε είστε Χριστιανοί. Αν δεν το θέλουμε, υπάρχει ειδική διαδικασία για να διαγραφειτε από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Κανέναν δεν κρατάει με το ζόρι. Όποιος θέλει οπίσω μου ελθειν, είπε ο Χριστός. Κανένας με το ζόρι.
Νομίζετε πως έχετε χρόνο για όλα αυτά εεέεε? Όταν μεγαλώσετε, όταν γερασετε, λίγο πριν το τέλος, μπας και σας λυπηθεί ο Θεός. Ξέρετε πόσα νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας? Δεν θέλετε να ξέρετε. Αυτοί που θα τον βρουν τώρα το χρόνο? Πώς θα σωθούν? Για 25-30 Χρόνια καλοπέρασης, έχασαν τον αιώνιο παράδεισο. Τη βασιλεία των ουρανών. Δεν υπάρχει σωτηρία εξω απο την Εκκλησία. Να το θυμάστε αυτό. Το είπε ο Χριστός στον Απόστολο Πέτρο. Δεν υπάρχει αύριο ή μεθαύριο για τη μετάνοια. Υπάρχει μόνο το τώρα. Δεν ξέρουμε, αν αύριο θα ξημερώσει η ημέρα και για εμάς. Τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής ημών εν ειρήνη και μετάνοια εκτελεσαι, λένε τα πληρωτικα στην Εκκλησία, κάθε φορά που γίνεται εσπερινός και θεία λειτουργία. Κάτι ξέραν οι Άγιοι πατέρες της Εκκλησίας που τα έγραψαν πριν πάνω από χίλια χρόνια. Μετάνοια αδελφοί μου. Μετάνοια συμενει, ζητάω συγγνώμη από Το Θεό στο μυστήριο της εξομολόγησης και αλλάζω ριζικά τρόπο ζωής. Τρόπο σκέψης. Τρόπο συμπεριφοράς. Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να μην ξανά κάνω τα ίδια λάθη. Θέλει πολύ δύναμη. Πολύ κουράγιο, αλλά είναι τόσο απαραίτητο, όσο και το οξυγόνο για τη ζωή μας. Μετάνοια εδώ και τώρα. Να αναλογιστούμε, το τι κάνουμε και να κοιτάξουμε να συμφιλιωθούμε με Τον Κύριο. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα ζήσει και πως θα ζήσει. Το μόνο που ξέρουμε, είναι ότι μια μέρα, θα βρεθούμε μπροστά στο θρόνο Του Χριστού και θα μας ζητήσει τα ρέστα. Και τι θα του πούμε? Μας τα έλεγαν, αλλά εμείς δεν ακούμε τους παπάδες σου? Σκεφτείτε ώριμα παιδιά μου. Μην αφήνετε τον πονηρό να σας βάζει μέσα σας την αμφιβολία για την πίστη μας. Είναι ότι πιο ιερό έχουμε.
Είμαι εδώ για όλους σας. Είτε σας γνωρίζω, είτε όχι. Με μεγάλη μου χαρά , είμαι πάντα εδώ για να συζητήσουμε κάθε πρόβλημα και προβληματισμό σας. Ακόμα και το να μου ζητήσετε να προσευχηθώ για εσάς, αν εσείς αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε. Το Πανάγιο Πνεύμα, θα βρει τον τρόπο, να φωτίσει τη ψυχή σας. Να είστε όλοι ευλογημένοι και Ο Θεός να σας Χαριτωνει και να σας Αγιάζει.
Πάντα δικός σας
Ο ελάχιστος, ο τιποτένιος, ο ανάξιος,
Π. Ιωάννης Πολυχρονοπουλος.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 37220
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 7:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΜΗΝΥΜΑ.
Γράφει ο Ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά και Επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος
Αξιότιμε άνθρωπέ μου,
Αντιλαμβάνομαι τον πόνο της καρδιάς σου∙ πέρασες και περνάς πολλούς πειρασμούς, γι’ αυτό κι έχεις κατάθλιψη. Ίσως μέσα στην καρδιά σου να υπάρχει το αίσθημα της αδικίας· ίσως μέσα στην καρδιά σου να υπάρχουν αρνητικά αισθήματα για 'κείνους που σού προκάλεσαν τα προβλήματα, τούς πειρασμούς. Αυτά είναι ανθρώπινα, είναι η φυσιολογική πορεία των γεγονότων που μας συμβαίνουν μεταπτωτικά στην ζωή. Ας είναι υπόψη μας όμως ότι πίσω από τα γεγονότα κρύβεται ο μεγαλύτερος δηλωμένος εχθρός της ανθρωπότητας, ο αρχαίος Όφις που λέγεται Εωσφόρος. Αλλά ο Κύριος μάς είπε: «Θαρσείτε! εγώ νενίκηκα τον κόσμο». Αυτό μας το είπε για να μην εγκλωβιζόμαστε στα ανθρώπινα αδιέξοδα, για να μην χανόμαστε στους λαβύρινθους της ανθρώπινης λογικής, για να μην αιχμαλωτίζεται το πνεύμα μας στις ανθρώπινες επιταγές. «Άνω σχώμεν τας καρδίας», άνω «όπου το πολίτευμα ημών εν ουρανοίς υπάρχει»∙ άνω, όπου ο Βασιλέας και η βασιλεία Του∙ άνω, όπου μαζί με τον Βασιλέα ζουν ευτυχισμένα και χαίρονται αιώνια τα πλήθη των Αγίων Πάντων∙ άνω, όπου κάποια στιγμή θα μας καλέσει ο Βασιλέας να πάμε να τον συναντήσουμε για να ζήσουμε κι εμείς αιώνια μαζί Του. Αλλά μέχρι τότε, εμείς ζούμε και κινούμαστε και υπάρχουμε σ’ αυτό τον κόσμο. Ό,τι κι αν κάνουμε όπου κι αν πάμε μεταφέρουμε μαζί μας την καρδιά μας με τους καημούς της, τους πόνους και τις θλίψεις της, τις λύπες και τις στεναχώριες της. Όλη αυτή η κατάσταση, μας καθηλώνει, μας αποδιοργανώνει, μας κάνει άλλως πως ανθρώπους, ανθρώπους εκτός εαυτού. Όμως ο Κύριος, μας έδωσε ελπίδα που στηρίζεται στην πίστη σ’ Αυτόν, τον Αρχηγό μας. Αυτός είναι η Ειρήνη, η Χαρά, το πλήρωμα της καρδιάς μας κι Αυτός μας καλεί κοντά Του λέγοντάς μας:
«Ελάτε σ’ Εμένα όλοι εσείς που κουβαλάτε μέσα στην καρδιά σας τον πόνο, την θλίψη, την στεναχώρια, το δάκρυ, κι Εγώ θα σας αναπαύσω, θα χαρίσω στην καρδιά σας αναφαίρετα την Ειρήνη μου και την Χαρά μου».
Δεν μας καλεί λέγοντάς μας "δεύτε πρός με"; Γι’ αυτό, ας προστρέξουμε σ’ Αυτόν, ας πέσουμε στα πόδια Του και ας Τον παρακαλέσουμε να μας λυπηθεί και να αλλάξει όλο το είναι μας με την γλυκύτατη Χάρη Του, ας πέσουμε στην αγκαλιά Του και ας ζητήσουμε την αγάπη Του. Αυτός θέλει να μας τα δώσει όλα και το επιβεβαιώνει και το κατεγγυάται με το να μας δώσει όλον τον Εαυτό του, το Σώμα Του και το Αίμα Του εις Θείαν Μετάληψιν και εις Θείαν Κοινωνίαν. Εάν μας δίνει το ανώτερο και το πλήρες δεν θα μας δώσει και όλα τα υπόλοιπα; Σιγουρότατα!!!
Εναπόκειται στον καθένα μας, στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά να επιλέξει και να ανταποκριθεί στο θείο κάλεσμα. Ο Θεός μάς καλεί. Ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμά του εκουσίως και με χαρά. Ας πετάξουμε όλους τους αρνητικούς λογισμούς, ας απορρίψουμε όλα τα αρνητικά συναισθήματα κι ας πλησιάσουμε τον Πανάγαθο Θεό μας, ας αγκαλιάσουμε τον Πατέρα μας που καρτερικά μας περιμένει για να μας χαρίσει τον Εαυτό Του και να μας πλουτίσει με τα ανεξάντλητα δώρα της Αγαθότητός του και τότε θα γνωρίσουμε εμπειρικά το ποσό σπουδαίος και το πόσο γλυκύτατος είναι ο Θεός μας!!! Αμήν.
Χριστός Ανέστη!!!
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 37220
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 7:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ!!✝️.
π. Ανανίας Κουστένης: Όποιος αδικείται είναι ένας δεύτερος Χριστός αδελφοί μου...
Γιατί μετα την Σταύρωση του Χριστού και τον μεγάλο Του πόνο Αγίασε και το άδικο
και ο πόνος...
Και όποιος λοιπόν αδικείται και όποιος πονά ο Θεός τον βάζει με τον
Αδικοχαμένο Υιό Του.
Δεν αδικεί ο Θεός κανένα.!!!
(*π. Ανανίας Κουστένης*)
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 37220
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 7:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Πριν λίγο καιρό
ο σύζυγός μου επισκέφτηκε το Άγιον Όρος!
Εκεί ένας ηγούμενος του εξιστόρησε το παρακάτω συγκλονιστικό θαύμα:
Πριν περίπου 1 μήνα από τώρα, μια κυρία επισκέφτηκε τα Ιεροσόλυμα, παρόλο που είναι δύσκολη περίοδος τώρα, λόγω του πολέμου.
Ήθελε να πάει να προσκυνήσει και τον τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λήδα.
Ήταν έτοιμη να πάρει ταξί, αλλά την ενημέρωσαν ότι αυτό έχει γίνει πολύ επικίνδυνο διότι υπάρχει σπείρα κακοποιών που προσποιούνται τους οδηγούς ταξί, λοξοδρομούν, σε ναρκώνουν και σου παίρνουν τα όργανα!
Εκείνη είπε ότι θα το ρισκάρει γιατί θέλει πολύ να προσκυνήσει τον Άγιο!
Αφού απέρριψε κάποια ταξί, τελικά επέλεξε το 4ο ταξί, σταυροκοπήθηκε και ξεκίνησε.
Είχε ξαναπάει στον Άγιο Γεώργιο και μετά από περίπου 25 λεπτά δεν είχαν φτάσει ακόμα. Αυτό την έβαλε σε σκέψεις.
Μόλις όμως είδε το ταξί να λοξοδρομεί, της κόπηκαν τα πόδια...
Έβγαλε το κινητό της για να στείλει κάποιο μήνυμα, αλλά το κινητό ήταν σαν νεκρό!
Εκεί άρχισε τις προσευχές για να την ελεήσει ο Θεός και ο Άη Γιώργης ,ώστε να μην φύγει έτσι άδικα...
Εκεί που η αγωνία της είχε κορυφωθεί, ξαφνικά εμφανίζονται 2 περιπολικά και κλείνουν τον δρόμο στο ταξί, βγαίνουν με περίστροφα έξω κάμποσοι αστυνομικοί, και συλλαμβάνουν τον οδηγό του ταξί, βάζοντας του χειροπέδες!
Είπαν στην κυρία να μη φοβάται, και την ευχαρίστησαν γιατί έψαχναν αυτόν τον άνθρωπο καιρό, διότι είναι ο αρχηγός μιας σπείρας που εμπορεύεται ανθρώπινα όργανα!
Η κυρία, δόξασε τον Θεό που την έσωσε από βέβαιο και βασανιστικό θάνατο και οι αστυνομικοί την πήγαν στο ξενοδοχείο της.
Την επόμενη ημέρα, αποφάσισε να πάει στο αστυνομικό τμήμα για να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς, που με την έγκαιρη επέμβασή τους, την έσωσαν!
Εκεί οι αστυνομικοί άρχισαν να την ευχαριστούν που βοήθησε τόσο πολυ, με τα γρήγορα αντανακλαστικά της, ώστε να πιάσουν τον αρχικακοποιό!
Η κυρία τους ρώτησε με ποιον τρόπο τους βοήθησε;
Οι αστυνομικοί της μίλησαν για το μήνυμα που τους έστειλε..
Η κυρία επέμενε ότι δεν ήταν δυνατόν να στείλει κανένα μήνυμα γιατί, όπως έμαθε, οι κακοποιοί είχαν εγκαταστήσει σύστημα απενεργοποίησης του σήματος των κινητών τηλεφώνων στο ταξί!
Όμως εκείνοι της έδειξαν ένα μήνυμα που προερχόταν από το δικό της νούμερο!
Όταν τους ρώτησε τι έγραφε το μήνυμα, οι αστυνομικοί είπαν ότι έγραφε τα εξής:
"Είμαι σε κίνδυνο, σε ένα ταξί στην οδό.... και...."
Υπογραφή: Τροπαιοφόρος!
Από ορθ. Χριστιαν. Ιεραποστολή.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 37220
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 7:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Ο άγιος πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης.
Από την πνευματική μας αδερφή Θεοδώρα Καλαΐδου, κόρη του αγίου πατρός μας Ιωάννη, λάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε:
"Χριστός Ανέστη εν Χριστώ αδέρφια μου! Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μακαριστός πατέρας μου
(8 Μαΐου του 1925) και γι' αυτό είχε ονομαστεί Ιωάννης, από τον άγιο Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Άγιο της αγάπης. Είχε πολύ αγάπη προς τον Θεό αλλά και προς όλους τους ανθρώπους! Πιστεύω ότι αυτό ήταν χάρισμα από τον Θεό, που τον προόριζε από κοιλίας μητρός να γίνει ιερέας αλλά και από τον Άγιο.
Ας έχουμε τις πρεσβείες του αλλά και την βοήθειά του για την σωτηρία μας! "
Θεοδώρα Καλαΐδου
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 37220
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 7:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

«Στη Δευτέρα Παρουσία
θα παρουσιαστούν άνθρωποι,
στους οποίους έχουμε προσφέρει αγάπη έμπρακτη.
Και θα πουν στον Κύριο: “Αυτός μου έδωσε να φάω, αυτός με σκέπασε, αυτός με συγχώρεσε, αυτός μου έδειξε την πόρτα της εκκλησίας, αυτός με έφερε κοντά Σου. Κάνε τον ό,τι νομίζεις”.
Αυτή η αγάπη, η έμπρακτη, η διφυής, που απευθύνεται στη ψυχή και στο σώμα του ανθρώπου, θα σταθεί πρεσβευτής για τον καθένα μας μπροστά στον Εύσπλαχνo Πλάστη.
Και η Παναγία τότε, όπως λέει η παράδοση, θα σηκώσει τα χέρια Της και θα παρακαλέσει, για τελευταία φορά, τον φιλάνθρωπο Χριστό, να συγχωρήσει όλους τους ανθρώπους».
Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 37220
Εγγραφή: Παρ Δεκ 11, 2009 7:29 am
Τοποθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΟΥΛΑ) - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Ο διάβολος
δεν σε βάζει απλώς να αμαρτήσεις
ούτε σε πλανά απλώς – ξέρει πως ο Θεός αγαπά και συγχωρεί τον αμαρτωλό, μόλις μετανοήσει – αλλά σιγά-σιγά σε σατανοποιεί.
Όπως ο διάβολος δεν έχει, δεν μπορεί, δεν θέλει να έχει μετάνοια, έτσι ακριβώς κάνει και τον άνθρωπο.
Αμέσως να μετανοούμε για τις πτώσεις μας. Η αληθινή μετάνοια αμέσως λαμπικάρει τον άνθρωπο. Να είσαι πρόθυμος, μόλις πέσεις, να μετανοείς αμέσως και ό,τι κι αν σου συμβαίνει να το δέχεσαι. Σιγά-σιγά θα αφανισθεί η πονηριά και όλο αυτό που σε βάζει να αμαρτάνεις.
Εάν αφήνεις τον εαυτό σου να ζει όπως-όπως μέσα στην αμαρτία, και να θέλεις ύστερα να μετανοήσεις, ίσως δεν θα μπορέσεις. Δεν είναι απλώς να πεις «θέλω να μετανοήσω». Η μετάνοια είναι βαθύτερο βίωμα, και δεν μπορούμε να το επιτύχουμε με την αυθυποβολή.
Είναι ό,τι χρειάζεται αυτές οι ημέρες μετά από τις γιορτές να δει κανείς καλύτερα τον εαυτό του, να ταπεινωθεί ενώπιον του Θεού και να αποφασίσει να αλλάξει, να μετανοήσει αληθινά.
Μετάνοια σημαίνει γκρέμισμα της παλιάς νοοτροπίας και ειλικρινής επιστροφή στον Θεό. «Βάζω αρχή» σημαίνει ότι αυτά τα ίδια που κάνουμε καθημερινά, θα τα κάνω καλά, σωστά. Θα σηκωθώ το πρωί σαν να είναι η πρώτη ημέρα της ζωής μου, αλλά και σαν να είναι η τελευταία, και έτσι θα σταθώ ενώπιον του Θεού. Δεν χρειάζεται να κάνω σημεία και τέρατα.
Ο Θεός μας έκανε κατ’ εικόνα του και με το βάπτισμα μας αναγέννησε, καθώς μας έδωσε τη χάρη του. Αλλά για να μπει στην ψυχή μας η χάρη του Θεού, η οποία ρέει συνεχώς, χρειάζεται να είναι ανοιχτή η ψυχή μας. Και αυτή η χάρη μπορεί να βγει μέσα από το Πάτερ ημών, μέσα από το Κύριε ελέησον. Ή από το ότι πήγα στην εκκλησία, όπως πήγα και χθες.
π. Συμεών Κραγιοπούλου (†), “Πνευματικά Μηνύματα 2017”,
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”