«Ορθοδοξο» Ήθος

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

«Ορθοδοξο» Ήθος

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Παρακολούθησα πριν λίγο με έκπληξη κάποια συζήτηση στο φορουμ .

Και θαύμασα ύφος και ήθος από κάποιο νέο παιδί που θέλει να λέει πως είναι ορθόδοξος.. :oops: :oops: :oops:

Και δεν γνωρίζει ακόμα πως η Ορθοδοξία είναι καθάρια σαν το νερό και δεν έχει δικαίωμα στο όνομα κανενος εγωϊσμού και καμμιάς μικρότητας να την λερώνει…

Βέβαια ο εν λόγω νεαρός δείγματα τέτοιου «ορθοδόξου» ήθους, έχει δώσει ξανά, από άλλον χώρο, που και κείνον «ορθόδοξο» τον ονομάζει..

Ίσως φταίει ακριβώς το νεαρό της ηλικίας του, ή ίσως η ανατροφή, ή το αδόκιμο για την άγνοια που επιδεικνύει, τόσο σε θέματα Ορθοδοξίας όσο και σε θέματα Ορθοπραξίας….

Είθε ο Θεός να τον φωτίσει…
Αλλά μέχρι τότε ας μην ονομάζει εαυτόν Ορθόδοξο…

Συγχωρέστε με…

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

Tha parakalousa to thema na lixi.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: «Ορθοδοξο» Ήθος

Δημοσίευση από Melpomeni »

ROMFAIA έγραψε:Παρακολούθησα πριν λίγο με έκπληξη κάποια συζήτηση στο φορουμ .

Και θαύμασα ύφος και ήθος από κάποιο νέο παιδί που θέλει να λέει πως είναι ορθόδοξος.. :oops: :oops: :oops:

Και δεν γνωρίζει ακόμα πως η Ορθοδοξία είναι καθάρια σαν το νερό και δεν έχει δικαίωμα στο όνομα κανενος εγωϊσμού και καμμιάς μικρότητας να την λερώνει…

Βέβαια ο εν λόγω νεαρός δείγματα τέτοιου «ορθοδόξου» ήθους, έχει δώσει ξανά, από άλλον χώρο, που και κείνον «ορθόδοξο» τον ονομάζει..

Ίσως φταίει ακριβώς το νεαρό της ηλικίας του, ή ίσως η ανατροφή, ή το αδόκιμο για την άγνοια που επιδεικνύει, τόσο σε θέματα Ορθοδοξίας όσο και σε θέματα Ορθοπραξίας….

Είθε ο Θεός να τον φωτίσει…
Αλλά μέχρι τότε ας μην ονομάζει εαυτόν Ορθόδοξο…

Συγχωρέστε με…

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Δεν ξερω σε ποιον αναφερεται η ΡΟΜΦΑΙΑ ,και ουτε θελω να μαθω.
Αλλωστε δεν αναφερει το ονομα του,και πολυ καλα εκανε.
Ισως το θεμα μπορεουμε να το καλεσουμε "ληξαν" προς το παρον για το συγκεκριμενο προσωπο.
Ομως ,ολα τα ανωτερω ισχυουν για ολους μας,και πρωτα -πρωτα για μενα.
Πριν σκεφτω κατι ,πριν πω κατι ,πριν κανω κατι ,θα πρεπει πρωτα να το περασω απο το "φιλτρο" της Πιστης μου ,της φυσης μου και της ταυτοτητας μου.
Γιατι ολα αυτα περικλυει η Ορθοδοξια για μενα.Για να μην προδιδω και τον εαυτον μου.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”