φίλε ΧρήστοIosif έγραψε:Αγαπητέ Χρήστο, χαίρομαι πραγματικά, διότι τα προηγούμενα λόγια σου ακουμπούν την ΟΥΣΙΑ τών καταστάσεων.Christos έγραψε: Φίλε Ιωνά σύμφωνα με το Όραμα του Οσίου Δανιήλ http://athos.edo.gr/down/bibles/profiti ... Daniel.pdf το όλο θέμα εξαρτάται από τον ίδιο τον Κύριο που είναι πολύ εκνευρισμένος με εμάς τους αχάριστους και αμετανόητους Έλληνες!
Εξ'ού και ένευσε στον Σουλτάνο να μας μαυροφορίσει.
Προς το παρόν, ας ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ να μην χάσουμε όσα ήδη έχουμε, από τούς ανατολικούς εχθρούς μας.
Διάβασα το όραμα του Οσίου Δανιήλ. Δεν ξέρω αν είναι 100% γνήσιο και θεόπνευστο. Ο τρόπος της διήγησης και όλα όσα αναφέρονται μου δημιούργησαν μερικές αμφιβολίες.... Χωρίς να μπορούμε να το απορρίψουμε, νομίζω, πρέπει να κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις.
Αντίθετα, οι προφητείες των: Αγίου Μεθοδίου, Αγίου Ταρασίου και Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού, φαίνονται πιο έγκυρες. Αυτό διότι κατά ιστορικές μαρτυρίες, οι προφητείες αυτές ήταν γνωστές πριν από την άλωση της Κων/πόλης και προφήτευαν την Άλωση. Μάλιστα με βάση αυτές τις προφητείες ενήργησαν τα γυναικόπαιδα και γενικά ο άμαχος πληθυσμός και συγκεντρώθηκαν στη Αγια Σοφιά, πιστεύοντας και ελπίζοντας να αναστηθή από τότε ο "ευσεβής βασιλεύς" και με το σπαθί του να διώξει τους αγαρηνούς από τον κίονα του Μεγάλου Κωνσταντίνου ξεκινόντας. Ο Άγιος Ανδρέας μάλιστα προφητεύει με μεγάλες λεπτομέρειες την πτώση και ανάκτηση της Βασιλεύουσας. Τις προφητείες αυτές τις επικύρωσαν πολλοί άγιοι με το να τις υιοθετήσουν, όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός.