Συμπαράσταση στον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από justin »

silver έγραψε:H ROMFAIA έγραψε :
Έπαψε να μνημονεύει τον μοιχεπιβάτη επίσκόπό του, πράγμα για το οποίο σαφώς έχει το δικαίωμα με βάση τους Ιερούς Κανόνες...
Χριστός Ανέστη! Αδελφή ROMFAIA,
O αδελφός σου εν Κυρίω, Σίλβερ, συμφωνεί μαζί σου, απόλυτα όσον αφορά τον ήρωα αγωνιστή Ορθόδοξο π. Ευθύμιο Τρικαμηνά!

=================
Η συνέντευξις του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά
Ο π. Ευθύμιος «ξετίναξε» κυριολεκτικώς την παναίρεσιν του Οικουμενισμού και του Παπισμού. Ενώ εξέφρασε την άποψιν ότι επιβάλλεται η διακοπή του μνημοσύνου τόσον του Οικουμενικού Πατριάρχου όσον και όλων εκείνων, οι οποίοι προδίδουν την πίστιν με ανιέρους συμπροσευχάς και συλλείτουργα με τους αιρετικούς. Αποτελεί ύβριν εναντίον των αγώνων και της θυσίας των αγίων μαρτύρων και θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας η μη διακοπή του μνημοσύνου, ως είπε. Διότι οι Αγιοι Πατέρες έδωσαν μάχας εναντίον όλων των αιρέσεων, εις τας οποίας ανήκει και ο Παπισμός. Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός δεν τους ήθελε ούτε εις τον θάνατόν του. Εις ερώτησιν, εάν η διακοπή του μνημοσύνου οδηγή εις σχίσμα την Εκκλησίαν, απήντησεν ότι τούτο δεν δύναται να συμβή. Διότι, όταν ο Επίσκοπος έχη αιρετικήν συμπεριφοράν, ο κλήρος και ο λαός δύναται να συνεχίζη την Εκκλησιαστικήν παράδοσιν και την μυστηριακήν ζωήν άνευ του Επισκόπου. Αυτό συμβαίνει «εις Πολεμικάς» περιόδους εις την Εκκλησίαν. Και κατά την άποψιν του, έχομεν πόλεμον εναντίον της παναιρέσεως του Οικουμενισμού και της αιρέσεως του Παπισμού και εναντίον όλων των Επισκόπων, οι οποίοι συμπορεύονται με την αίρεσιν. Άλλωστε, είπε, προ τριάκοντα και πλέον ετών Μητροπολίται, ως ο Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, ο Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, Παραμυθίας Παύλος και Ιεραί Μοναί εις το Άγιον Όρος είχον διακόψει το μνημόσυνον του Πατριάρχου Αθηναγόρου, χωρίς να προκληθή σχίσμα εις την Εκκλησίαν.

Αδελφέ μου, ομόδοξε, ομοαίματε, ομομήτριε και ομόαιχμε Silver,

XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Ας πούμε ότι ο π. Ευθύμιος, όσο ζούσε ο μακαριστός πρ. Λαρίσης Θεολόγος, θεωρούσε τον Λαρίσης Ιγνάτιο μοιχεποιβάτη και δεν τον μνημόνευε. Αυτό το καταλαβαίνω. Μετά την κοίμηση του Θεολόγου όμως; Δεν είχε πλέον καμία δικαιολογία απολύτως. Μου θυμίζει αυτό το σχίσμα των Αρσενιατών, τον 13ο αιώνα, όταν οι οπαδοί του αδίκως καθαιρεθέντος πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Αρσενίου (και αγίου της Εκκλησίας) δεν κοινωνούσαν με το Πατριαρχείο ακόμη και μετά την κοίμηση του Αρσενίου! Είναι τελείως λάθος αυτό και μου μυρίζει λίγο...πλάνη.
sakis_
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis_ »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η δίκη του π. Ευθυμίου Τρικαμήνα αναβλήθηκε ξανά για τις 9/5/2007 στις 6 μ.μ. Ας συμπαρασταθούμε όλοι ως ένδειξη αγανακτήσεως στον άδικο διωγμό του στις 9/5/07 στις 6μ.μ. στην Μονή Πετράκη. Η είσοδος στους κληρικούς είναι ελεύθερη και απαραίτητη, έτσι ώστε να υπάρχει προσωπική άποψη περί Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

πηγή:
http://www.orthodoxosagon.gr/
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

Ας πούμε ότι ο π. Ευθύμιος, όσο ζούσε ο μακαριστός πρ. Λαρίσης Θεολόγος, θεωρούσε τον Λαρίσης Ιγνάτιο μοιχεποιβάτη και δεν τον μνημόνευε. Αυτό το καταλαβαίνω. Μετά την κοίμηση του Θεολόγου όμως; Δεν είχε πλέον καμία δικαιολογία απολύτως.

Τηρουμένων των αναλογιών :

Ας πούμε ότι ο Κώστας, όσο υπήρχει η Εθνική Τράπεζα θεωρούσε τον Σίλβερ κλέφτη(για την απάτη που έκανε), και δεν τον εκτιμούσε. Αυτό το καταλαβαίνω. Μετά την χρεωκοπία και εξαφάνιση της Εθνικής Τραπέζης όμως; Δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία απολύτως, να θεωρεί ο Κώστας τον Σίλβερ κλέφτη!!!!!!!!

================
Άθλιοι Ρωμαίοι εις τι επλανήθητε και απεμακρύνατε εκ της ελπίδος του Θεού, και ελπίσατε εις την δύναμιν των Φράγκων, και συν τη πόλει εν η μέλλει φθαρήναι, εχάσατε και την ευσέβειάν σας; Ίλεώς μοι Κύριε. Μαρτύρομαι ενώπιόν σου, ότι αθώός ειμι του τοιούτου πταίσματος. Γινώσκετε άθλιοι πολίται, τι ποιείτε; και συν τω αιχμαλωτισμώ, ός μέλλει γενέσθαι εις υμάς, εχάσατε και το πατροπαράδοτον, και ωμολογήσατε την ασέβειαν; ουαί υμίν εν τω κρίνασθαι! (Γεννάδιος Β’ ο Σχολάριος).
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Εγώ λέω καλύτερα να διαβάσουν πολλοί εδω μέσα στοιχειώδεις αρχές Κανονικού Δικαίου και να πάψουν να μνημονεύουν ως αγωνιστές αδελφούς που προβαίνουν σε βλάσφημες πράξεις όπως στην αποκήρυξη του Χρυσοστόμου Σμύρνης. Και μόνο οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί ο Τρικαμηνάς για έναν Έλληνα, έστω Εθνομάρτυρα που του καταξεσκίσαν τις σάρκες επι ώρες οι Τούρκοι στη Σμύρνη, αποτελούν ασέβεια.

Πέραν των στοιχείων που ήδη παραθέσαμε σε ανάλογο άρθρο κατα το παρελθόν, για τον Χρυσόστομο συντάχθηκε ακολουθία ήδη απο το 1929.

Μασωνικές Στοές πολλάκις έψαξαν να βρουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Χρυσόστομος ήταν τέκτονας. Ακόμα ψάχνουν.

Εισήγηση υπέρ της αναγνωρίσεως της αγιότητος του Χρυσοστόμου Σμύρνης, είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος ο Φλωρίνης Αυγουστίνος(αν θυμάμαι καλά το 95΄). Οικουμενιστής κι΄ο Αυγουστίνος λοιπόν; Έχω και προσωπικά ακούσει πάμπολα κηρύγματα του υπέρ του Χρυσοστόμου. Και παρότι τεχνηέντως διαδίδουν απαράδεκτα ότι του Αυγουστίνου πήγαν το στοιχεία του Τρικαμηνά και απεκήρυξε τον Χρυσόστομο, έχω την μαρτυρία του ιδίου του πνευματικού μου του πατρός Νικηφόρου Μανάδη, ο οποίος έθεσε προσωπική σχετική ερώτηση προς τον Αυγουστίνο, σε περίοδο μετά την παραίτησή του και αφού ο Τρικαμηνάς δημιούργησε ζήτημα και ο Αυγουστίνος απήντησε καταφατικά αναφορικά με την αγιοσύνη του Χρυσοστόμου.

Αναφορικά με την στάση του στα του Λαρίσης, συμφωνώ σε όσα λέει ο Yavi. Και μην φανταστείτε ότι είχα την χ αρνητική γνώμη για τον προκάτοχο του Ιγνατίου Θεολόγο και έχω την χ θετική γνώμη για τον Ιγνάτιο.

Ο ΙΕ΄ και μη Οικουμενικός Κανών της ΑΒ΄ Συνόδου, αφού στο πρώτο τμήμα δογματίζει ρητά ότι απαγορεύεται η διακοπή μνημοσύνου χωρίς να υπάρχει τελεία καταδίκη, αναφέρει στο δεύτερο τμήμα του πως επιτρέπεται η διακοπή μνημοσύνου σε περίπτωσει που υπάρχει παρησσία αποδοχή αιρέσεως. Το αν αυτή η απόφαση συγκρούεται μέσα στον ίδιο τον εν λόγω Κανόνα ή το κατα πόσο η εφαρμογή του μπορεί να αναιρέσει άλλους προγενέστερους Οικουμενικούς Κανόνες, όπως αυτούς που σχετίζονται για παράδειγμα με το κατα πόσο σε έναν ανάξιο αλλα μη καταδικασμένο ιερέα ισχύουν τα Μυστήρια που τελεί, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Και επειδή αυτός ο Κανών έχει γίνει ακατάκριτα "ψωμοτύρι" σε κάθε "ζηλωτή", που κατα κανόνα τον επικαλείται όχι συνειδητά αλλά επειδή έτσι του είπαν να κάνει, να σας πω και ένα τέτοιο παράδειγμα στην περιοχή μου:

Στην δική μου Μητρόπολη πριν απο ελάχιστους μήνες, πήγαν μια σειρά απο "ζηλωτές" ιερείς της περιοχής, κάποιοι εκ των οποίων τακίμια του Τρικαμηνά, και απαίτησαν απο τον δεσπότη μας(π. Θεόκλητο) να κόψει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μηνών το μνημόσυνο του Πατριάρχη για τα γεγονότα στο Φανάρι και όχι μόνο, απειλώντας τον ότι αλλιώς θα το πράξουν οι ίδιοι. Δηλαδή για να μιλήσουμε λειτουργικά, πήγαν οι πρεσβύτεροι να απειλήσουν στο Δεσπότη, ή κόβεις το μνημόσυνο του Πατριάρχη(με τις Φιλοπαπικές ή παπικές ενέργειες του οποίου γνωρίζετε πως διαφώνω πλήρως) ή αλλιώς σου κόβουμε το δικό σου. Το κατα πόσο είναι επίσης Φιλοπαπικός ο δεσπότης μας και κηρύσσει στο ποίμνειο του αίρεση, είναι επίσης γνωστό και ας μην έχει, έστω, το αγωνιστικό φρόνημα του π. Αυγουστίνου.

Το να ζεις σε σπηλία δεν σε κάνει στάρετς.
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

O Justin έγραψε :
Αδελφέ μου, ομόδοξε, ομοαίματε, ομομήτριε και ομόαιχμε Silver,

XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ο Κύριος της Δόξης, ο Αρχηγός και Θεμελιωτής της Πίστεώς μας, Αληθώς Ανέστη, Αδελφέ Justin!

Eύχομαι εκ μέσης καρδίας, υγεία και παν αγαθόν εκ Θεού δωρούμενον, σε σένα και την οικογενειά σου.

===================
Μετά τό Σχίσμα, είς τά μέσα τού11ου αίώνος, πόσα έγκλήματα δέν διέπραξε, μέ τάς Σταυροφορίας του, είς βάρος τού Όρθοδόξου Βυζαντίου-ίδίως τής 4ης, ήτις προεκάλεσε καί τήν πρώτην Άλωσιν. Καί όταν, πλέον, έξησθενημένη ή Κωνσταντινούπολις άπό τήν δράσιν τών Φράγκων παπιστών, έπιπτε ύπό τά πλήγματα τών βαρβάρων Άσιατών, ό Πάπας Εύγένιος ό Ε' είπε: " Δέν θά έχαιρόμην τόσον, έάν είχαμε δέκα νίκας κατά τών Τούρκων, όσον τώρα, πού καταστράφηκαν οί Σχισματικοί " !
Άλλά μήπως ή ίστορία τού παπικού μίσους έσταμάτησεν; Όταν έπληροφορήθηκαν οί παπικοί τής Κωνσταντινουπόλεως τόν άπαγχονισμόν τού Πατριάρχου Γρηγορίου τού Ε' καί τών λοιπών ίεραρχών, ήλάλαζαν έκ χαράς, ψάλλοντες τήν Λατινικήν δοξολογίαν. Καί όταν τό 1922 έμελετάτο ή κατάληψις τής Πόλεως ύπό τού Έλληνικού Στρατού, οί Ούνίται έφώναζαν ότι " ή Άγία Σοφία άνήκει στούς Ούνίτες ". Τό δέ πρώτον συγχαρητήριον τηλεγράφημα, πού έλάμβανεν ό Κεμάλ, προήρχετο άπό τόν Πάπαν! Οί Έλληνες Όρθόδοξοι Χριστιανοί ώλοφυρόμεθα διά τήν άπερίγραπτον συμφοράν καί οί παπικοί έχαίροντο! Άλλως τε, αύτοί, έκ τού άφανούς, παρασκεύασαν τήν ήτταν μας .... ( Μοναχός Θεόκλητος Διονυσιάτης )
sakis_
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis_ »

YiaVi έγραψε:Ας πούμε ότι ο π. Ευθύμιος, όσο ζούσε ο μακαριστός πρ. Λαρίσης Θεολόγος, θεωρούσε τον Λαρίσης Ιγνάτιο μοιχεποιβάτη και δεν τον μνημόνευε. Αυτό το καταλαβαίνω. Μετά την κοίμηση του Θεολόγου όμως; Δεν είχε πλέον καμία δικαιολογία απολύτως. Μου θυμίζει αυτό το σχίσμα των Αρσενιατών, τον 13ο αιώνα, όταν οι οπαδοί του αδίκως καθαιρεθέντος πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Αρσενίου (και αγίου της Εκκλησίας) δεν κοινωνούσαν με το Πατριαρχείο ακόμη και μετά την κοίμηση του Αρσενίου! Είναι τελείως λάθος αυτό και μου μυρίζει λίγο...πλάνη.
Οι λόγοι για τους οποίους ο π. Ευθύμιος δε μνημονεύει, σύμφωνα με δική του δήλωση είναι οι κάτωθι:

1. Η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος εις το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών
2. Ή αναγνώριση των μυστηρίων των Παπικών και Μονοφυσιτών στο Μπελαμέντ και Σομπεζύ αντιστοί­χως καί προσφάτως των Λουθηρα­νών της Γερμανίας στην Κωνηολι
3. Η άρση των αναθεμάτων το 1965 των παπικών, η οποία αντίκει­ται σε όλη την Ορθόδοξο Παράδοση και δη στο Συνοδικό της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου
4. Οι συμπροσευχές και συνιεργουργίες μετά των αιρετικών.
5. Η αγιοποίησις του Εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Καλαφάτη. Μητροπολίτου Σμύρνης, ο οποίος ήτο μασόνος και αιρεσιάρχης και επί πλέον θυσιάστηκε αποκλειστι­κά καί μόνο για την πατρίδα και όχι για την Εκκλησία.
6. Η θεωρία ότι η Θ. Λειτουργία τελείται εις το όνομα του Επισκό­που και όχι στο όνομα του Χριστού,η οποία υποκαθιστά με παπικό τρό­πο τον Χριστό από τον Επίσκοπο, κάνει ανθρωποκεντρική την εκ­κλησία και επιπλέον αποκλείει την δια δογματικούς λόγους, μη μνη­μόνευση του.
7. Η ακύρωσις του ενός και νομί­μου γάμου από τους Επισκόπους δια της υπογραφής των διαζυγίων για διαφόρους λόγους πλην της μοιχείας και η επιτέλεση του δευ­τέρου και τρίτου γάμου, οι οποίοι αυτοί γάμοι επιβραβεύουν και νο­μιμοποιούν την μοιχεία, καταλύ­ουν δε τον ευαγγελικο νόμο και ακυρώνουν την εκκλησιαστική Παράδοση.
8. Η αποδοχή με λόγια και έργα της αιρέσεως του Οικουμενισμού, ο οποίος είναι η ρίζα όλων των προαναφερθεισών αιρέσεων, η αιτία της εκκοσμικεύσεως της εκκλη­σίας και η αποστασιοποίηση από όλη την Ορθόδοξο Παράδοση.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Συγνώμη αλλά απ΄όσο ξέρω ο π. Ευθύμιος ζει στη Λάρισα. Ως πρεσβύτερος δεν του πέφτει λόγος να μνημονεύσει τον Πατριάρχη παρεκτός αν ιερουργούσε σε περιοχή όπου ο οικείος επίσκοπος είναι και Πατριάρχης(π.χ. Άθως). Μνημονεύει ή όχι, μόνο τον οικείο επίσκοπο αν και ούτως ή άλλως δεν φαντάζομαι να ιερουργεί πλέον. Δηλαδή τον επίσκοπο Λαρίσης. Για΄όλους αυτούς τους "πορφυρούς" λόγους, φταίει ο π. Ιγνάτιος; Θα τρελαθούμε τελείως ! Αυτά δεν μου φαίνονται λόγοι σχετιζόμενοι με τον δεσπότη, αλλά Μανιφέστο κατα του Πατριάρχη και όχι μόνο. Και με τα περισσότερα συμφωνώ και εγώ, αλλά είναι άσχετα κατα κανόνα με την διαμάχη του με τον επίσκοπο.
alexakis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από alexakis »

Η παραπάνω λίστα είναι κομμάτι της επιστολής που βρίσκεται στη σελίδα http://www.orthodoxosagon.gr/index.php? ... &Itemid=58

Γράφεται:
Έν τέλει μου συνέστησαν να μην είμαι αδιάλλακτος, να βάλω νερό στο κρασί μου και να τα βρώ με τον Αρχιεπίσκοπο βάζοντας του μετά­νοια και ζητώντας του συγγνώμη, διότι διαφορετικά αδικώ τον εαυτό μου και δεν βοηθώ την Εκκλησία, η οποία με χρειάζεται. Τους απήντη­σα ότι αυτό δεν είναι δυνατό, να γίνη εάν δεν διορθωθούν οι αιρετι­κές παρεκκλίσεις που κατέθεσα στην απολογία μου και που υποση­μειώνω προς ενημέρωσι του λαού του Θεού:
Και ακολουθεί η παραπάνω λίστα.
Αυτό δε σημαίνει ότι αυτοί είναι οι λόγοι που δε μνημόνευε τον τοπικό επίσκοπο.
Δεν ξέρω αν η επισήμανση βοηθάει καθόλου, πάντως έτσι έχουν τα πράγματα.
sakis_
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis_ »

Αυτοί είναι οι λόγοι σίγουρα, το γνωρίζω και από άλλες πηγές. Αν γνωρίζεις κάποιον διαφορετικό λόγο ευχαρίστως να τον ακούσουμε.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”