Θάρθη όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο Πασχαλιές μαζί.

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από MHTSAKOS »

Τίποτα, όταν ακούσεται για θέμα 12 ναυτικών μιλίων ακολουθεί πόλεμος:
"Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;" "Όταν", λέει, ?θα ακούσεις την τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί. Λέω
parmenas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από parmenas »

Πιστευει κανεις οτι η Ελλαδα θα εγειρει θεμα επεκτασης των ναυτικων μιλιων.
Λιγος δυσκολο για την παρουσα κατασταση. Υποθετει κανεις κατω απο ποιες προυποθεσεις η Ελλαδα θα μπορουσε να προβει σε ενα τετοιο διπλωματικο ελιγμο?

Παντως η πεινα θα ερθει αφου το εχει πει και ο γ. Παισιος, και ο γ. Σιμων ο Αρβανιτης.

Παντως με τις εκλογες σε Τουρκια και Ρωσια, το σκηνικο μπορει να αλλαξει ριζικα.

Η Αγια Ματρωνα της Ρωσίας είχε μιλησει για καποιον πολιτικο Μιχαηλ οταν θα γινονταν αναταραχες. Υπαρχει καποιος υποψηφιος με το ονομα Μιχαηλ στη Ρωσια? Βεβαια λογω κομμουνισμου τα βαφτιστικα ονοματα μπορει να διαφερουν των κανονικων.

Απο που ειναι ΜΗΤΣΑΚΟ το αποσπασμα που παρεθεσες?
MHTSAKOS έγραψε:Τίποτα, όταν ακούσεται για θέμα 12 ναυτικών μιλίων ακολουθεί πόλεμος:
"Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;" "Όταν", λέει, ?θα ακούσεις την τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί. Λέω
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Απόσπασμα είναι φίλε απο το περιοδικό "Παρακαταθήκη" και νομίζω το έχω βάλει 1 ή 2 σελίδες ποιό πίσω.

Για το θέμα με τα μίλια, εγω έχω μια σκέψη:
Μετά την συμφωνία του αγωγού με την Ρωσσία η Ελλάδα έχει "πλάτες" να κάνει ότι θέλει με την Τουρκία χωρίς να την φοβάτε.
ilaros
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ilaros »

παιδες αν παρουν τα οπλα οι αγροτες ποιος θα καλλιεργει τα χωραφια?
Από ότι ξέρουμε η πείνα θα κρατήσει μερικούς μήνες (πέντε αν θυμάμαι καλά). Προφανώς όλους αυτούς τους μήνες δεν θα έχουμε πάρει τα όπλα. Να τα κάνουμε τι; Να περιμένουμε στα χαρακώματα το τελικό κτύπημα όπως στον 1ο παγκόσμιο; Ίσως να επιστατευθούν κάποιοι από τους νεότερους για λόγους ασφαλείας, αλλά η επιστράτευση αυτή δεν θα είναι γενικευμένη.

Εκτιμώ ότι η Ελλάδα, μετά την πρόκληση, θα προσπαθήσει να βρει λύση διά της διπλωματικής οδού χρησιμοποιώντας τους ευρωπαίους και τον ΟΗΕ. Όταν φανεί ότι δεν γίνεται τίποτα, είτε θα αρπαχτούμε για λίγο με τους Τούρκους είτε θα επέμβει αμέσως η Ρωσία.
Πιστευει κανεις οτι η Ελλαδα θα εγειρει θεμα επεκτασης των ναυτικων μιλιων.
Μπορεί να το κάνει είτε για να πιέσει την Τουρκία για ανταλλάγματα είτε γιατί θα έχουν προκύψει συμφέροντα όπως το θέμα των πετρελαίων είτε γιατί θα μας πιέζει η Τουρκία με διάφορους τρόπους και εμείς ως απάντηση θα εγείρουμε θέμα ναυτικών μιλίων.
garoufalakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από garoufalakis »

:D KALL SIGNOMI IMOUN FANTAROS 92 A ESSO XERETE TI MAS IPAN STIN ASYRO KAPOTE SE MIA ASKISI THA TOUS POLEMISOUME ME AYTA POU EXOUME O THEOS NA MAS LIPITHI 8O
elpis o theos
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Σε μια έρευνα που έκανα, βρήκα το παρακάτω κείμενο!
Όπως σας είπα και χθες, σήμερα θα σας αφηγηθώ
την ιστορία που σας είπα, την οποίαν οι ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ και πιστά σκυλάκια των παπάδων έτρεξαν να ΧΛΕΥΑΣΟΥΝ πριν ακόμη
αρχίσω. Καλύτερα τα πιστά σκυλιά να μείνουν με τους
ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΥΣ δήθεν βασιλιάδες Ιωάννηδες.
(Τζιε Κυπραίους μάλιστα !!!!)....
Επειδή η Κυπριακή νομοθεσία , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να μιλά
κάποιος για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ , που ΔΕΝ είναι πολιτικό,
ή ΔΗΜΟΣΙΟ πρόσωπο, θα χρησιμοποιήσω ΜΟΝΟ τα αρχικά
των ονομάτων ακόμη και του χωριού στο οποίο αναφέρομαι.
Ελπίζω να γίνει σεβαστή η θέση μου αυτή , καθ ?ην στιγμή
εξήγησα τους λόγους. Τέλος να σας πω ότι ένα πράγμα με χαρακτηρίζει.
Έχω όλα τα ΚΑΚΑ και τις αμαρτίες , ΕΚΤΟΣ από ένα. Πάντα λέω την
αλήθεια. ΔΕΝ έχω να κερδίσω ΤΙΠΟΤΑ από ΚΑΝΕΝΑ. Άλλωστε ΑΥΤΟ
το θέμα ,ήταν και ο λόγος που σας «ανακάλυψα.» Εννοώ το forum σας.
Λοιπόν ... Την υπόθεση την έχω ακούσει από τον φίλο και συνάδελφο
μου, τον Α. Άνθρωπος της εκκλησίας. Μου έφερε μια μέρα στην δουλειά, ένα βιβλίο του Γέροντα Παίσιου και το διάβασα. Επειδή το βιβλίο αναφερόταν KAI σε ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ και επειδή διάβασα την Αποκάλυψη του Ιωάννη αλλά και τα βιβλία του Νοστράδαμου, ξεκινήσαμε συζήτηση. Μού λέει : Στο χωριό μας είχαμε έναν γεροντάκο, τον «γέρο Τ». , που είχε κάποιο βιβλίο σπίτι του και το διάβαζε τακτικά, όπως μας έλεγε. Μικροί τότε γελούσαμε με όσα μας έλεγε. Μετά τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. , το 1960 , ήμουν λέει ο Α. , μαθητής λυκείου. Ήταν τότε
οι πρώτες εκλογές ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ. Όσοι υποστηρίξαμε τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. είμαστε στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ μας με το μέρος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Αντίπαλος του ο Ιωάννης Κληρίδης , εκλεκτός του Κουμουνιστικού ΑΚΕΛ. Σε μια εκδήλωση τους, περνούσα από εκεί και άκουγα τα συνθήματα τους όλο μίσος και χολή. Μέχρι και ομοίωμα του Μακαρίου έκαιγαν και φώναζαν ότι είναι ο καταστροφέας της Κύπρου. Εγώ, όταν πήγα στο χωριό , ήμουν λυπημένος και αγχωμένος. Το είπα στην μάνα μου κι εκείνη μου απάντησε « Μην φοβάσαι Α. μου και το βιβλίο του γέρο Τ., γράφει ότι ο πρώτος πρόεδρος της Κύπρου θα είναι
ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟΣ». Έτσι κι έγινε. Στις πρώτες εκλογές κέρδισε ο Μακάριος . Άρχισα τότε να πιστεύω στα λεγόμενα του γέρου. Ρωτώ εγώ : Α., Ποιος ο τίτλος του βιβλίου εκείνου ?? Ποιος το έγραψε ?? Απάντηση : «ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ». Στο καφενείο του χωριού , ρωτούσαν τον γέρο Τ. , οι χωριανοί πότε θα ήταν σωστό να σπείρουν τα χωράφια και αυτός τους έλεγε και ΠΑΝΤΑ ότι έλεγε έτσι γινόταν. Το 1961 είπε ότι στις αρχές του Απρίλη του 1962 ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ στο χωριό μας και κάποιοι τον άκουγαν με επιφυλάξεις , διότι το υψόμετρο είναι ΠΟΛΥ χαμηλό και χιονίζει μια φορά στα 100 χρόνια. Έτσι κι έγινε. Χιόνισε τον επόμενο χρόνο αρχές Απριλίου και μάλιστα έκανε ½ μέτρο, ΣΠΑΝΙΟ για την περιοχή.
Στις διακοινοτικές ταραχές του 63-64 , ό Τ. μας έλεγε: ΜΗΝ φοβάστε προς το παρόν. ΔΕΝ διατρέχουμε κίνδυνο, ΤΩΡΑ. Ο κίνδυνος θα είναι μετά το 73 , ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ. Εγώ , έλεγε, ΘΑ είμαι πεθαμένος, αλλά εσείς να ΜΗΝ σπείρετε το 73 , διότι θα ξεραθούν όλα από την ανομβρία. Αλλά και το 74 ΜΗΝ σπείρετε , διότι ΘΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ όλα, από την φωτιά του πολέμου. Τότε (74) , ο αδελφός θα σκοτώνει τον αδελφό και έπειτα οι Τούρκοι θα πάρουν την μισή Κύπρο. Κάποιος του είπε : «Γέρο , τρελάθηκες» ?? Αυτός απάντησε : «Το γράφει το βιβλίο γιε μου». Τον ρωτούν :
« Εξήγα μας τι θα γίνει το 74, γέρο Τ.» Λέει : « Ο Μακάριος θα φύγει από την Κύπρο καταδιωκόμενος, αλλά ΘΑ επιστρέψει πάλι. Η καταστροφή όμως ΘΑ γίνει».
Ερώτηση : «Και θα κρατούν οι Τούρκοι για πάντα την Κύπρο γέρο Τ». ?? Απάντηση : «Οι πρώτοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους σε ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΑΖΕΜΑΤΟΣ ΕΛΙΩΝ». (15/9 ? 15/2). Κάποιο άλλο βράδυ , μου λέει ο Α. , είμαστε στον σύλλογο των αριστερών του χωριού. Ένας φανατικός Κουμουνιστής τον ρώτησε αν ξέρει να μας πει για την Αμερική και την Ε.Σ.Σ.Δ. και το Βιετνάμ. Ήταν γύρω στο 64? 65. Είπε ο γέρος Τ. « Η Αμερική θα «φάει τα μούτρα της» στο Βιετνάμ. Όμως η Ε.Σ.Σ.Δ., ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ , εις τα εξ ων συνετέθη , ΑΡΓΟΤΕΡΑ . Το ίδιο και η Γιουγκοσλαβία του Τίτο».
Τότε μου λέει ο Α., έξαλλος ο κουμουνιστής , αρπάζει μια καρέκλα και την πετάει με δύναμη στον τοίχο, φωνάζοντας ότι ο γέρος είναι τρελός και άρρωστος και λέει βλακείες. Συνεχίζει ο γέρος : « Η Ρωσία θα επέμβει στο Αφγανιστάν για να πάρει τα πετρέλαια, αλλά 10 χρόνια θα πολεμά και τίποτα ΔΕΝ θα πετύχει. Θα φύγει , όπως πήγε. Οι πόλεμοι θα συνεχίζονται στην Μ. Ανατολή και το Ιράκ με την Περσία θα
κάνουν πόλεμο από τον οποίον ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ θα βγει νικητής. Το Ιράκ, όπως και η Ε.Σ.Σ.Δ. ΘΑ διαλυθεί και ο Χουσείν θα χάσει την θέση του». Κάποιος τον ρώτησε: «Γερο, μας λες για πολέμους με την Ρωσία και άλλους με την Αμερική και τους Άραβες , αλλά ΔΕΝ μας είπες τίποτα για την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα».
Είπε τότε ο γέρο Τ. , εν έτη 1965 : «Η Κων/πολη ΘΑ ΔΟΘΕΙ (ή παραδοθεί, ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ Ο Α. , για το δοθεί , ή παραδοθεί), ΣΤΟΝ ΕΚΠΤΩΤΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Ένας από εκεί του λέει : «Γέρο Τ. , μας λες παλαβά πράματα. Ο Βασιλέας είναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ. Πώς θα γίνει ΕΚΠΤΩΤΟΣ» ??
Ο γέρο Τ. απαντά : « Το βιβλίο ,έτσι γράφει γιε μου». «Ότι εν θέλημα Θεού , έτσι ας γίνει». «Εγώ θα πεθάνω , αλλά ΕΣΕΙΣ θα ζήσετε και θα τα δείτε, αν ΟΧΙ όλα τουλάχιστον τα περισσότερα». Εδώ τελειώνει η «ιστορία». Σχόλια δικά μου τώρα:

1) . Ότι μου είπε ο φίλος μου ο Α. , τα διασταύρωσα με άλλους περίπου καμιά 20αριά χωριανούς του και ΟΛΟΙ μου είπαν τα ίδια πράγματα.

2) Μέχρι ΣΗΜΕΡΑ , ο γέρος ΔΕΝ έπεσε έξω.

3) Ο γέρος πέθανε το 1970 και το βιβλίο το έχουν τα παιδιά του, (πρόσφυγες), που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ακόμα και να το δείξουν, σε οποιονδήποτε.

4) Όσο αδύνατο ήταν για κάποιον να πιστέψει , το 1965 , ότι ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ Ε.Σ.Σ.Δ. και η Γιουγκοσλαβία , άλλο τόσο δύσκολο είναι για
κάποιον σήμερα να πιστέψει σε ΕΚΠΤΩΤΟ Βασιλέα . Έλα όμως που ο Γέρος , το
είπε το 1965 , 2 ΧΡΟΝΙΑ , ΠΡΙΝ Ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ εκθρονιστεί....

5) Και τελευταίο ... «άκουσα και λάλησα αμαρτίαν ουκ έχω»....

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας φίλοι μου.
Μπορεί κανείς να το διασταβρώσει απο κόσμο που γνωρίζει στην Κύπρο;
parmenas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από parmenas »

Που το βρηκες?

MHTSAKOS έγραψε:Σε μια έρευνα που έκανα, βρήκα το παρακάτω κείμενο!
Όπως σας είπα και χθες, σήμερα θα σας αφηγηθώ
την ιστορία που σας είπα, την οποίαν οι ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ και πιστά σκυλάκια των παπάδων έτρεξαν να ΧΛΕΥΑΣΟΥΝ πριν ακόμη
αρχίσω. Καλύτερα τα πιστά σκυλιά να μείνουν με τους
ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΥΣ δήθεν βασιλιάδες Ιωάννηδες.
(Τζιε Κυπραίους μάλιστα !!!!)....
Επειδή η Κυπριακή νομοθεσία , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να μιλά
κάποιος για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ , που ΔΕΝ είναι πολιτικό,
ή ΔΗΜΟΣΙΟ πρόσωπο, θα χρησιμοποιήσω ΜΟΝΟ τα αρχικά
των ονομάτων ακόμη και του χωριού στο οποίο αναφέρομαι.
Ελπίζω να γίνει σεβαστή η θέση μου αυτή , καθ ?ην στιγμή
εξήγησα τους λόγους. Τέλος να σας πω ότι ένα πράγμα με χαρακτηρίζει.
Έχω όλα τα ΚΑΚΑ και τις αμαρτίες , ΕΚΤΟΣ από ένα. Πάντα λέω την
αλήθεια. ΔΕΝ έχω να κερδίσω ΤΙΠΟΤΑ από ΚΑΝΕΝΑ. Άλλωστε ΑΥΤΟ
το θέμα ,ήταν και ο λόγος που σας «ανακάλυψα.» Εννοώ το forum σας.
Λοιπόν ... Την υπόθεση την έχω ακούσει από τον φίλο και συνάδελφο
μου, τον Α. Άνθρωπος της εκκλησίας. Μου έφερε μια μέρα στην δουλειά, ένα βιβλίο του Γέροντα Παίσιου και το διάβασα. Επειδή το βιβλίο αναφερόταν KAI σε ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ και επειδή διάβασα την Αποκάλυψη του Ιωάννη αλλά και τα βιβλία του Νοστράδαμου, ξεκινήσαμε συζήτηση. Μού λέει : Στο χωριό μας είχαμε έναν γεροντάκο, τον «γέρο Τ». , που είχε κάποιο βιβλίο σπίτι του και το διάβαζε τακτικά, όπως μας έλεγε. Μικροί τότε γελούσαμε με όσα μας έλεγε. Μετά τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. , το 1960 , ήμουν λέει ο Α. , μαθητής λυκείου. Ήταν τότε
οι πρώτες εκλογές ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ. Όσοι υποστηρίξαμε τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. είμαστε στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ μας με το μέρος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Αντίπαλος του ο Ιωάννης Κληρίδης , εκλεκτός του Κουμουνιστικού ΑΚΕΛ. Σε μια εκδήλωση τους, περνούσα από εκεί και άκουγα τα συνθήματα τους όλο μίσος και χολή. Μέχρι και ομοίωμα του Μακαρίου έκαιγαν και φώναζαν ότι είναι ο καταστροφέας της Κύπρου. Εγώ, όταν πήγα στο χωριό , ήμουν λυπημένος και αγχωμένος. Το είπα στην μάνα μου κι εκείνη μου απάντησε « Μην φοβάσαι Α. μου και το βιβλίο του γέρο Τ., γράφει ότι ο πρώτος πρόεδρος της Κύπρου θα είναι
ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟΣ». Έτσι κι έγινε. Στις πρώτες εκλογές κέρδισε ο Μακάριος . Άρχισα τότε να πιστεύω στα λεγόμενα του γέρου. Ρωτώ εγώ : Α., Ποιος ο τίτλος του βιβλίου εκείνου ?? Ποιος το έγραψε ?? Απάντηση : «ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ». Στο καφενείο του χωριού , ρωτούσαν τον γέρο Τ. , οι χωριανοί πότε θα ήταν σωστό να σπείρουν τα χωράφια και αυτός τους έλεγε και ΠΑΝΤΑ ότι έλεγε έτσι γινόταν. Το 1961 είπε ότι στις αρχές του Απρίλη του 1962 ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ στο χωριό μας και κάποιοι τον άκουγαν με επιφυλάξεις , διότι το υψόμετρο είναι ΠΟΛΥ χαμηλό και χιονίζει μια φορά στα 100 χρόνια. Έτσι κι έγινε. Χιόνισε τον επόμενο χρόνο αρχές Απριλίου και μάλιστα έκανε ½ μέτρο, ΣΠΑΝΙΟ για την περιοχή.
Στις διακοινοτικές ταραχές του 63-64 , ό Τ. μας έλεγε: ΜΗΝ φοβάστε προς το παρόν. ΔΕΝ διατρέχουμε κίνδυνο, ΤΩΡΑ. Ο κίνδυνος θα είναι μετά το 73 , ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ. Εγώ , έλεγε, ΘΑ είμαι πεθαμένος, αλλά εσείς να ΜΗΝ σπείρετε το 73 , διότι θα ξεραθούν όλα από την ανομβρία. Αλλά και το 74 ΜΗΝ σπείρετε , διότι ΘΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ όλα, από την φωτιά του πολέμου. Τότε (74) , ο αδελφός θα σκοτώνει τον αδελφό και έπειτα οι Τούρκοι θα πάρουν την μισή Κύπρο. Κάποιος του είπε : «Γέρο , τρελάθηκες» ?? Αυτός απάντησε : «Το γράφει το βιβλίο γιε μου». Τον ρωτούν :
« Εξήγα μας τι θα γίνει το 74, γέρο Τ.» Λέει : « Ο Μακάριος θα φύγει από την Κύπρο καταδιωκόμενος, αλλά ΘΑ επιστρέψει πάλι. Η καταστροφή όμως ΘΑ γίνει».
Ερώτηση : «Και θα κρατούν οι Τούρκοι για πάντα την Κύπρο γέρο Τ». ?? Απάντηση : «Οι πρώτοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους σε ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΑΖΕΜΑΤΟΣ ΕΛΙΩΝ». (15/9 ? 15/2). Κάποιο άλλο βράδυ , μου λέει ο Α. , είμαστε στον σύλλογο των αριστερών του χωριού. Ένας φανατικός Κουμουνιστής τον ρώτησε αν ξέρει να μας πει για την Αμερική και την Ε.Σ.Σ.Δ. και το Βιετνάμ. Ήταν γύρω στο 64? 65. Είπε ο γέρος Τ. « Η Αμερική θα «φάει τα μούτρα της» στο Βιετνάμ. Όμως η Ε.Σ.Σ.Δ., ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ , εις τα εξ ων συνετέθη , ΑΡΓΟΤΕΡΑ . Το ίδιο και η Γιουγκοσλαβία του Τίτο».
Τότε μου λέει ο Α., έξαλλος ο κουμουνιστής , αρπάζει μια καρέκλα και την πετάει με δύναμη στον τοίχο, φωνάζοντας ότι ο γέρος είναι τρελός και άρρωστος και λέει βλακείες. Συνεχίζει ο γέρος : « Η Ρωσία θα επέμβει στο Αφγανιστάν για να πάρει τα πετρέλαια, αλλά 10 χρόνια θα πολεμά και τίποτα ΔΕΝ θα πετύχει. Θα φύγει , όπως πήγε. Οι πόλεμοι θα συνεχίζονται στην Μ. Ανατολή και το Ιράκ με την Περσία θα
κάνουν πόλεμο από τον οποίον ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ θα βγει νικητής. Το Ιράκ, όπως και η Ε.Σ.Σ.Δ. ΘΑ διαλυθεί και ο Χουσείν θα χάσει την θέση του». Κάποιος τον ρώτησε: «Γερο, μας λες για πολέμους με την Ρωσία και άλλους με την Αμερική και τους Άραβες , αλλά ΔΕΝ μας είπες τίποτα για την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα».
Είπε τότε ο γέρο Τ. , εν έτη 1965 : «Η Κων/πολη ΘΑ ΔΟΘΕΙ (ή παραδοθεί, ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ Ο Α. , για το δοθεί , ή παραδοθεί), ΣΤΟΝ ΕΚΠΤΩΤΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Ένας από εκεί του λέει : «Γέρο Τ. , μας λες παλαβά πράματα. Ο Βασιλέας είναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ. Πώς θα γίνει ΕΚΠΤΩΤΟΣ» ??
Ο γέρο Τ. απαντά : « Το βιβλίο ,έτσι γράφει γιε μου». «Ότι εν θέλημα Θεού , έτσι ας γίνει». «Εγώ θα πεθάνω , αλλά ΕΣΕΙΣ θα ζήσετε και θα τα δείτε, αν ΟΧΙ όλα τουλάχιστον τα περισσότερα». Εδώ τελειώνει η «ιστορία». Σχόλια δικά μου τώρα:

1) . Ότι μου είπε ο φίλος μου ο Α. , τα διασταύρωσα με άλλους περίπου καμιά 20αριά χωριανούς του και ΟΛΟΙ μου είπαν τα ίδια πράγματα.

2) Μέχρι ΣΗΜΕΡΑ , ο γέρος ΔΕΝ έπεσε έξω.

3) Ο γέρος πέθανε το 1970 και το βιβλίο το έχουν τα παιδιά του, (πρόσφυγες), που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ακόμα και να το δείξουν, σε οποιονδήποτε.

4) Όσο αδύνατο ήταν για κάποιον να πιστέψει , το 1965 , ότι ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ Ε.Σ.Σ.Δ. και η Γιουγκοσλαβία , άλλο τόσο δύσκολο είναι για
κάποιον σήμερα να πιστέψει σε ΕΚΠΤΩΤΟ Βασιλέα . Έλα όμως που ο Γέρος , το
είπε το 1965 , 2 ΧΡΟΝΙΑ , ΠΡΙΝ Ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ εκθρονιστεί....

5) Και τελευταίο ... «άκουσα και λάλησα αμαρτίαν ουκ έχω»....

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας φίλοι μου.
Μπορεί κανείς να το διασταβρώσει απο κόσμο που γνωρίζει στην Κύπρο;
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Προχθές γύρισα από το Άγιον Όρος όπου είχα την τύχη να μιλήσω με γνωστούς Άγιους Γέροντες.

Για να μην πολυλογώ και ας κινδυνεύω να να γίνω περίγελος, προσωπικά από Ιούλιο-Αύγουστο θα αρχίσω προετοιμασίες σε τροφές - ιδίως τα γάλατα των παιδιών - για να είμαι έτοιμος τον Σεπτέμβριο! 8O :wink: [/b]
THANA
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από THANA »

Θα μπορούσα να ρωτήσω γνωστούς μου Κύπριους-αφού βρίσκομαι και στην Κύπρο προς το παρόν - σχετικά για τον γέροντα που αναφέρεις MHTSAKO, αρκεί να είχα περισσότερα στοιχεία για αυτόν ή το χωριό που έζησε.

Πάντως οι αδερφοί μας εδώ, είναι πολύ κοντά στην εκκλησία και οι προφητείες του πατέρα Παΐσιου είναι επίσης γνωστές και τους βοηθούν ώστε να κρατούν την ελπίδα τους ζωντανή.
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

ΤΟ σενάριο που έφτιαξα με το λιγοστό μυαλό μου λέει το εξής ¨:

Η Τουρκία πέφτει σε εσωτερική αναταραχή . Προκειμένου να το ξεπεράσει και να εισάγει ένα πρόβλημα από το εξωτερικό στο οποίο σύσσωμος ο τουρκικος λαός πρεπει να το αντιμετωπίσει , θέτει θέμα υφαλοκρηπίδας .
Οι ρώσσοι που θίγονται τα συμφέροντα τους στο Βόσπορο επιτίθενται και ξεκινάει ο πόλεμος . ακολουθούν τα όσα προφήτεψαν οι Αγιοι μας .
εμείς φοβάμαστε και το γυρίζουμε στην μετάνοια . Ο Θεός μας λυπάται και δεν μας εμπλέκει στο πόλεμο. κτλ. κτλ.
Κύριε ελέησον μας !

Λέτε να πέσω μέσα ? Πάντως το καλοκαίρι έχει εκλογές στη τουρκία . Η Τορκία έχει περιπέσει σε μεγάλο εσωτερικό διχασμό και αναζήτηση της ταυτότητας της !!!! Ισλάμ ή κοσμικό κράτος ???
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”