Τι είναι άγγελος; Τι μορφή έχει; Τι είναι ψυχή;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

missioner
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Τι είναι άγγελος; Τι μορφή έχει; Τι είναι ψυχή;

Δημοσίευση από missioner »

οτο ερωτημα τι ειναι αγγελος δεν θελω την απαντηση ειναι πνευμα αλλα πληρη περιγραφη το ιδιο και στο ερωτημα τι ειναι ψυχη παρακαλω θελω εγκυρες πηγες
AnastasiaD
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από AnastasiaD »

Οι Άγγελοι δεν έχουνε φύλο, είναι κάτι ουδέτερο, ενω πολλές φορές απεικονίζονται στη βυζαντινή αγιογραφία, με αντρική μορφή, αλλα με εκλεπτυσμένα και ευγενικά χαρακτηριστικά, όπως της γυναίκας.
Επιπλέον, στη Βυζαντινή αγιογραφία, στη περίπτωση του Ευαγγελισμού, ο Άγγελος κρατεί ραβδί με αστέρι στην άκρη του που συμβολίζει την Αγία τριάδα.

Ο Φτερωτός Άγγελος της βυζαντινης απεικόνισης είναι αντιγραφο -ιστορεί κάποια στοιχεία της φτερωτής νίκης των αρχαίων Ελλήνων.
vasilikh
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

αγγελοι και ψυχή

Δημοσίευση από vasilikh »

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ.....???
Παρασκευή 11 Μαρτίου 2005 22:44

ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΤΗ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ,ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΩΣ ΒΕΒΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ,ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ,ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. Η ΛΕΞΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ.ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ, Ο ΜΟΝΟΣ ΑΚΤΙΣΤΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ. Ο ΚΑΘΕ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΛΗΣΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΝΟΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ. ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΕ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΓΓΕΛΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΒΛΗΜΕΝΗ, Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ. ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ,ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟΣ ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΛΙΚΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΚΑΘΑΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΟ.ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΑΓΑΠΗ.,ΖΩΗ .,ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΤΟΜΑ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ.ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ> ΤΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ-ΤΑ ΧΕΡΟΥΒΙΜ-ΟΙ ΘΡΟΝΟΙ-ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ-ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΟΙ ΑΡΧΕΣ-ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ -ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ.ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΑΥΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΚΛΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΥΛΑΒΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΟΥΝ Τ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΙΩΝ ΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΑΓΜΑ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ 7 ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ.ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ>Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ(ΠΟΙΟΣ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ?)ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΠΑΘΑ.Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ(Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ)ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ.Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ(Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ)ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΟΥΡΙΗΛ(ΤΟ ΠΥΡ ΤΟΥ ΘΕΟΥ)ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΜΙΑ ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΕΝΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ, ΟΛΟΚΑΘΑΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΡΥΠΟ Η ΚΥΛΙΔΑ, ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΘΕΙΑ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ,ΑΝΤΑΝΑΚΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΛΑΟΠΥΡΣΟΜΟΡΦΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ. ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. (απο το περιοδικό Focus)
Επίσης, για τους Αγγέλους, δες: http://www.xfe.gr/modules.php?name=News ... le&sid=218
και http://www.phorum.gr/viewtopic.php?p=605973
<<Αδιαλείπτως προσεύχεσθε>>,<<Μην ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΑΙ όταν χύνεις δάκρυα στήν προσευχή σου. Είναι ο Χριστός που άγγιξε τα μάτια σου και μπόρεσες να δείς νοερό φώς.>>
vasilikh
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Ψυχή

<<Αδιαλείπτως προσεύχεσθε>>,<<Μην ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΑΙ όταν χύνεις δάκρυα στήν προσευχή σου. Είναι ο Χριστός που άγγιξε τα μάτια σου και μπόρεσες να δείς νοερό φώς.>>
vasilikh
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

aggeloi

Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Πάνω που νόμιζα ότι το άρθρο είναι σοβαρό - αν και μου έκανε εντύπωση το ότι υπάρχει άγγελος Ουριήλ:
Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΟΥΡΙΗΛ
επειδή έχω ακούσει ότι αυτός ο άγγελος δεν είναι αληθινός αλλά φαντασία των.... -δεν θυμάμαι... καθολικών; εβραίων; - πέφτει το μάτι μου στο "focus" και ξενέρωσα. Το focus είχε ξεκινήσει ως πολύ καλό περιοδικό αλλά μετά άρχισε να μην μας τα λέει καλά. Νομίζω (δεν ξέρω) πως ανήκει στα "μεγάλα κεφάλια" που κρύβονται πίσω από τη παγκοσμιοποίηση.

Όπως βλέπετε δεν ξέρω και πολλά επί του θέματος και ίσως να πρέπει να μην με λάβετε υπ' όψην αλλά είπα να το πω για περίπτωση. Αν κάποιος ξέρει κάτι ας μας το πει και εμάς.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ΥΓ: Σε πειράζει να μην γράφεις με κεφαλαία σε παρακαλώ; (Αν ήταν copy/paste δεν πειράζει, τι να κάνουμε)

ΥΓ2: και μήπως να έβαζες και καμιά παράγραφο; :wink:
vasilikh
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Evi_J έγραψε:Πάνω που νόμιζα ότι το άρθρο είναι σοβαρό - αν και μου έκανε εντύπωση το ότι υπάρχει άγγελος Ουριήλ:
Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΟΥΡΙΗΛ
επειδή έχω ακούσει ότι αυτός ο άγγελος δεν είναι αληθινός αλλά φαντασία των.... -δεν θυμάμαι... καθολικών; εβραίων; - πέφτει το μάτι μου στο "focus" και ξενέρωσα. Το focus είχε ξεκινήσει ως πολύ καλό περιοδικό αλλά μετά άρχισε να μην μας τα λέει καλά. Νομίζω (δεν ξέρω) πως ανήκει στα "μεγάλα κεφάλια" που κρύβονται πίσω από τη παγκοσμιοποίηση.

Όπως βλέπετε δεν ξέρω και πολλά επί του θέματος και ίσως να πρέπει να μην με λάβετε υπ' όψην αλλά είπα να το πω για περίπτωση. Αν κάποιος ξέρει κάτι ας μας το πει και εμάς.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ΥΓ: Σε πειράζει να μην γράφεις με κεφαλαία σε παρακαλώ; (Αν ήταν copy/paste δεν πειράζει, τι να κάνουμε)

ΥΓ2: και μήπως να έβαζες και καμιά παράγραφο; :wink:
:) :)

Ούτε εγώ ξέρω πολλά και προσπαθώ να μάθω.Το κείμενο ήταν copy-paste, συνήθως γράφω με μικρά.
Όσο για τον Αγγελο Ουριήλ, και εγώ δεν γνωρίζω, το έχω και εγώ απορία!Iσως είναι αποκύημα φαντασίας αιρετικών!Θα το ψάξω και θα ενημερώσω!Σέυχαριστώ για τις επισυμάνσεις Evi_J!!!!Πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!
vasilikh
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

άγγελος Ουριήλ...

Ο Άγγελος Ουριήλ, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Αποστολικής Διακονίας, πως είναι ένας απο τους Αγγέλους που γνωρίζουμε με τα προσωπικά τους ονόματα.(Οι υπόλοιποι βέβαια είναι:ο Γαβριήλ, ο Ραφαήλ και ο Μιχαήλ).Απλά αναφέρει πως είναι γνωστός απο την εβραϊκή παράδοση, ο Άγγελος Ουριήλ.( http://www.apostoliki-diakonia.gr/GR_MA ... le=7.1.htm )

(Μιχαήλ (ποιος ομοιάζει με τον θεό?) Κορυφαίος των ουρανίων πνευμάτων Αυτός που νίκησε τον Δράκοντα (Εωσφόρο) και τον πέταξε από τον Παράδεισο.
Γαβριήλ (ο άνθρωπος του θεού) που εμφανίστηκε στη Θεοτόκο
Ραφαήλ (ο υπηρέτης του θεού) Είναι ο επικεφαλής στους φύλακες αγγέλους. Αυτός που μεταφέρει τις προσευχές μας στον Κύριο, ο άγγελος των καλών πράξεων και της θεραπείας. Επίσης είναι ο προστάτης όσων ταξιδεύουν.
Ουριήλ(το πυρ του θεού) Αυτός που ερμηνεύει τις προφητείες.)(Απο: http://www.theosophy.gr/articles.cfm?la ... ticleID=73 )
vasilikh
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

άγγελος Ουριήλ...

Επίσης, ο Άγγελος Ουριήλ, αναφέρεται στο όραμα του Αγίου Νήφωνος, επισκόπου Κωνσταντιανής:

<<...Τότε κάλεσε ο ουράνιος Βασιλεύς τους κορυφαίους αγγέλους. Πρώτοι παρουσιάσθηκαν ο Μιχαήλ, ο Γαβριήλ, ο Ραφαήλ, ο Ουριήλ και οι άρχοντες των ταγμάτων....Δεξιά απ’ τον θάλαμο των αιώνων στάθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Μιχαήλ με το τάγμα του. Αριστερά ο Γαβριήλ με το δικό του. Ο Ουριήλ εγκαταστάθηκε στα δυτικά και ο Ραφαήλ στα ανατολικά....Όταν οι εφτά κύκλοι των ταγμάτων ολοκλήρωσαν την καθαρή τους δοξολογία, τότε άρχισαν και τα τάγματα των αρχαγγέλων τον τρισάγιο ύμνο: Έψαλλε ο Μιχαήλ και αντιφωνούσε ο Γαβριήλ. Και πάλι υμνούσε ο Ραφαήλ και συμπλήρωνε ο Ουριήλ. Άκουγε κανείς πρωτάκουστες αρμονίες. Οι τέσσερις πύρινοι στύλοι, οι αρχάγγελοι, ξεχώριζαν και ήταν ο ύμνος τους φοβερός και βροντερός.>>

Πηγή: βίος ενός ασκητή επισκόπου, του Αγίου Νήφωνος επισκόπου Κωνσταντιανής – 16η έκδοση Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Ι.Μ. Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, εκδοτική παραγωγή ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Α.Β.Ε.Ε.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Oλοι έχουμε το φύλακα Αγγελό μας
Δηλαδή όσοι είναι οι άνθρωποι πάνω στο πλανήτη υπάρχουν άλλοι τόσοι φύλακες Αγγελοι ;
Οι άνθρωποι άλλου δόγματος έχουν φύλακα Αγγελο ;
Ερωτήσεις δύσκολες που δεν προσφέρουν όμως τίποτα στην πνευματική μας εξέλιξη
Είτε οι απαντήσεις είναι ναι είτε όχι οι απαντήσεις δεν θα μας κάνουν καλύτερους ή χειρότερους
Καλή Σαρακοστή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”