Ποιός είναι φωτισμένος;

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ποιός είναι φωτισμένος;

Δημοσίευση από nkope »

Η Αλεξάνδρα έβαλε την ακόλουθη ερώτηση:
Alexandra έγραψε:Πολύ διαφωτιστικά πράγματι το κείμενο, αγαπητέ συντονιστα..
Θα ήθελα επ αυτόυ να θέσω μια ερώτηση, πότε κάποιος θεωρείται φωτισμένος ή έστω και μερκά φωτισμένος. Ποια στάση ζώης φανερώνει φώτιση και ποιες πράξεις δηλώνουν το Φως εν ημίν??
Μπορεί κάποιος να κάνει καλές πράξεις και να το κάνει για να φαίνεται καλός.. Τελικά μήπως μετράνε οι προθέσεις?
Επειδή Αλεξάνδρα μου δεν έχω κάτι έτοιμο αυτή τη στιγμή για να σου απαντήσω, θα ψάξω να βρω, το βάζω όμως για συζήτηση μήπως κάποιος άλλος απ΄τους αδελφούς στο forum μπορεί ν΄απαντήσει.
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από cloaca »

Εγώ πιστεύω ότι δεν θα μπορέσεις να βρεις απάντηση εύκολα.Γιατί δεν μπορεί κανεις να σου περιγράψει ένα συναίσθημα ,παρά μονο αν το ζήσεις θα μπορέσεις να καταλάβεις.Πιστεύω ότι αν ακολουθείς τον δρόμο του Χριστού και κάνεις μεγάλο αγώνα(πνευματικό) με θυσίες μόνο και μόνο για το Κύριο μας και όχι για ατομικό(πνευματικό) συμφέρον ,τότε ο Κύριος θα σε ανταμήψει με αγάπη ,ταπείνωση,γαλήνη ,καθαρότητα του νού και της καρδιάς και τότε θα καταλάβεις τι είναι φωτισμένος άνθρωπος.Αλλά αυτά είναι πολύ υψηλά επίπεδα(πανεπιστημίου) και εμείς πρέπει πρώτα να μάθουμε το αλφάβητο ή καλύτερα το Α πρώτα.Αυτά που είπα είναι η γνώμη μου η οποία μπορεί να είναι και εντελώς λάθος.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”