strumfi έγραψε:
Όταν, όμως, σου λέει ο Γέροντας Πορφύριος "μη φοβάσαι το 666 και κάνουν λάθος αυτοί οι πνευματικοί στον κόσμο που έχουν τρελάνει τους ανθρώπους με το 666 και τον Αντίχριστο και παίρνουν ψυχοφάρμακα για να κοιμηθούν" αυτό δεν χρήζει ερμηνείας, νομίζω, είναι σαφέστατο.
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, αναφερόντουσαν τα προηγούμενα λόγια του Γέροντα Πορφυρίου ;
Αναφερόντουσαν, στις επίσημες ταυτότητες που θα κυκλοφορήσουν μελλοντικά με το 666 ; ΔΕΝ είμαστε ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΕΒΑΙΟΙ για αυτό !
Για ένα ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ θέμα, η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ασφαλώς ΔΕΝ μπορεί να μετρήσει στα σοβαρά.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ενώπιον Θεού και ανθρώπων, να μιλήσει δημοσίως και ΞΕΚΑΘΑΡΑ, για τις επίσημες μελλοντικές ταυτότητες με το 666.
Εάν δεν μιλήσει ΞΕΚΑΘΑΡΑ η Ιερά Σύνοδος, θα δοθούν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, από διάφορους.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
ΟΧΙ αγαπητή μου ! Ο Γέροντας Πορφύριος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ την ΕΡΜΗΝΕΙΑ από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας !
Η Ιερά Σύνοδος ΘΑ ΔΩΣΕΙ την ΕΡΜΗΝΕΙΑ !
ΔΕΝ θα υπεραπλουστεύουμε τα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ θέματα, όταν η τοποθέτηση του Αγίου Γέροντος Παϊσίου είναι ΣΑΦΗΣ και ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ( σχετικά με τις επίσημες μελλοντικές ταυτότητες με το 666 ).
Προφανώς έχεις δημιουργήσει ΔΙΚΗ ΣΟΥ «Εκκλησιολογία», και δεν έχεις καταλάβει ότι η Εκκλησία οδηγείται από την ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της Ιεράς Συνόδου.
Δεν πειράζει, εμείς θα ακολουθήσουμε την ΚΑΝΟΝΙΚΗ Εκκλησιολογία.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους σας για την άμεση ανταπόκρισή σας. Οι γνώμες όλων μου είναι πολύτιμες. Προσωπικά, είναι αλήθεια πως δεν είμαι καθόλου διαβασμένος στην πίστη μας, αν και πιστεύω στον Θεό μας και στην ορθοδοξία. Η αλήθεια είναι επίσης πως, ίσως επειδή δεν έχω την αγάπη που θα έπρεπε, βαριέμαι συχνά να διαβάζω ογκώδη ή μη, ειδικής φύσης, βιβλία με ερμηνείες των γραφών. Προτιμώ, τα τελευταία χρόνια, να διαβάζω βίους αγίων που με παρηγορούν και μου δίνουν θάρρος στη ζωή. Θα ήθελα όμως πραγματικά να βρω την αφορμή ή το κίνητρο να ασχοληθώ περαιτέρω με τα των Γραφών. Δεν ξέρω όμως πως; Από που να αρχίσω; Αν ξεκινήσω να διαβάζω μόνος μου την Αγ. Γραφή, θα καταλάβω; Χρειάζεται να διαβάζω και κάποια ερμηνεία κάποιου Αγίου Πατέρα ίσως παράλληλα; Όσες φορές προσπάθησα να ξεκινήσω το διάβασμα της Αγ. Γραφής το άφηνα στη μέση, γιατί πολλά πράγματα δυσκολευόμουν πολύ να τα καταλάβω...
Για PanosM.
Βρες κάποιο καλό πνευματικό πατέρα, που να αγαπά τους Αγίους και να προσπαθεί ( κατά το δυνατόν ) να μιμηθεί την ζωή τους. Αυτός ο πνευματικός πατέρας, θα σε οδηγήσει στα υπόλοιπα.
Η απλότητα της έκφρασης του Γέροντος Πορφυρίου είναι χαρακτηριστική σε όλο το κείμενο που παραθέτω. Για όσους αυτό δεν είναι αρκετό υπάρχει και η δυνατότητα της "ερμηνείας".
Νομίζω ότι το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον: Είναι η παραπών παράγραφος επιδεκτική ερμηνείας; (Και δεν εννοώ χαρακτηρισμούς, αφορισμούς και τα σχετικά. Η εικόνα ενός "οργισμένου" που κουνάει το δάχτυλο... ραβδίζοντας τους διαφωνούντες με την απειλή της κόλασης μου προκαλεί γέλια.)
Καλημέρα!
Δεν μπορείς να καταλάβεις, ή προσπαθείς να μην καταλάβεις ;
Η Εκκλησία ΔΕΝ οδηγείται από ΕΣΕΝΑ ή τον Γέροντα Πορφύριο !
Η Εκκλησία οδηγείται από την ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της Ιεράς Συνόδου ΚΑΙ ΜΟΝΟ !
ΕΛΑΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ Κ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Κ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ? Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ. ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ...ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ