Απολογία filtor για τα περί πολέμου

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Απολογία filtor για τα περί πολέμου

Δημοσίευση από Melpomeni »

filtor έγραψε:Τώρα που παραιτήθηκα από συντονιστής μπορώ να το κάνω…

...............................................................................................

Τέλος πάντων, να μην τα πολυλογώ, θέλω να ζητήσω κατʼ αρχή συγνώμη απʼ όσους ήμουν η αιτία να τους προκαλέσω αναστάσωση, από την ανώριμη συμπεριφορά μου και τον ανεξέλεγκτο ενθουσιασμό μου όντας νέος στα πνευματικά. Συνεχίζω να πιστεύω ακόμη ότι όντως είμαστε πολύ κοντά στα αναφερόμενα από τους Πατροκοσμά και γέροντα Παΐσιο γεγονότα αφού οι καθημερινές ειδήσεις συντείνουν σε αυτά. Θεωρώ ότι μόνο ο καθημερινός πνευματικός αγώνας μπορεί να μας βοηθήσει να αντέξουμε και να μας φωτίσει το νου για το τι πρέπει να κάνουμε.

Ήμαρτον!

Ειρηνευσε αδελφε μου,ασχετα απο το αν θα γινει πολεμος η οχι,και ποτε και με ποιον, δεν προσεβαλες κανεναν με τα γραφομενα σου .
Δεν εμποδισες τον πνευματικο μας αγωνα ,αντιθετα βλεποντας φρασεις οπως " ο καιρος εγγυς " βοηθαει, γιατι ο καιρος μπορει να ειναι πιο εγγυς απο οσο νομιζουμε.
Για τον οποιονδηποτε,και με οποιονδηποτε τροπο.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis »

Για να δούμε τι γράψαμε αρχικά.....
filtor έγραψε:Τέλος πάντων, να μην τα πολυλογώ, θέλω να ζητήσω κατʼ αρχή συγνώμη απʼ όσους ήμουν η αιτία να τους προκαλέσω αναστάσωση, από την ανώριμη συμπεριφορά μου και τον ανεξέλεγκτο ενθουσιασμό μου όντας νέος στα πνευματικά.
Μετά δε από λίγο.........
filtor έγραψε:ια να είμαστε κυριολεκτικοί όσο το δυνατό γίνεται :
έχει κυκλοφορήσει ευρέως ότι ο σημερινός ΓΕΕΘΑ, λοχαγός ακόμη είχε πάει στον γέροντα Παΐσιο και του εξεδήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το στράτευμα. Τότε ο γέροντας του αποκάλυψε ότι "όχι μόνο δεν θα παραιτηθείς από το στράτευμα αλλά θα γίνεις ο αρχηγός του στρατού που θα κυρήξει τον πόλεμο στην Τουρκία"!!!
Τελικά lovethink έχεις δίκιο...
lovethink έγραψε:Απολογήθηκες απολογήθηκες τσουπ πέταξες πάλι τη προφητεία για πολέμους
Δεν αλλάζει ο άνθρωπος
Αγαπητοί συνφορουμίστες μη στεναχωριέστε.....
Αν δε βγει και η ανωτέρα προφητεία εντός των χρονικών επιδιώξεων των πεφωτισμένων, όλο και κάποια καινούργια προθεσμία θα ορίσουν οι εκλεκτοί αδελφοί δίνοντας τροφή στη νοσηρή περιέργεια των εσχατοτρομολάγνων.

Υ.Γ. Δεν αμφισβητώ οτι θα εκπληρωθούν προφητείες που έχουν αποκαλυφθεί σε αγίους.
Διαφωνώ με την τακτική ορισμένων να δημοσιεύουν ημερομηνίες και να ψάχνουν εναγωνίως την ημέρα και την ώρα των συμβάντων προκαλώντας αναστάτωση στους ελλιπώς πληροφορημένους και αφελείς αδελφούς

:roll:
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από justin »

sakis έγραψε:

Διαφωνώ με την τακτική ορισμένων να δημοσιεύουν ημερομηνίες ....

:roll:

Sakis, ο Φιλτορ την προσωπική του εκτίμηση έγραψε.

Δεν έχει τακτική , ούτε ψάχνει για ημερομηνίες....

Αν διαβάσεις την ροή των γεγονότων που παραθέτει, κάνει τελικά μια πολύ ώριμη γεωστρατηγική ανάλυση.

Δεν νομίζω ότι ασκεί πνευματική τρομοκρατία, αλλά παρουσιάζει μια πολύ διεισδυτική προσέγγιση στα σημεία των καιρών.

Μη ξεχνάς , ότι έχει μιλήσει με τον Άγιο Παϊσιο...
Εικόνα
sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis »

justin έγραψε: Sakis, ο Φιλτορ την προσωπική του εκτίμηση έγραψε.

Δεν έχει τακτική , ούτε ψάχνει για ημερομηνίες....
filtor έγραψε: Τέλη Απριλίου, πήγα στο Άγιον Όρος και είχα την ευλογία να συναντήσω δύο άγιους γέροντες που ο μεν πρώτος υπαινικτικά μας είπε ότι «δύο μοναχοί μού είπαν ότι ως τον Σεπτέμβριο θα έχουμε πόλεμο.........Έτσι το διέδωσα παντού όπου μπορούσα γιατί θεώρησα ότι έπρεπε κάτι τέτοιο να γίνει ευρύτερα γνωστό.
filtor έγραψε: Εντύπωση μου έκανε ένα άλλο γεγονός, ενός άγιου γέροντα ο οποίος στις 1-2/8 ενημέρωσε στα καλά καθούμενα κι ενώ δεν είχαν σχέση, γνωστό μου και μέλος του φόρουμ ότι ο πόλεμος θα αρχίσει ανήμερα του Αγίου Κοσμά!
justin μάλλον δουλευόμαστε.....

Διάβασε και τα τελευταία νέα....

filtor έγραψε:
Τότε ο γέροντας του αποκάλυψε ότι "όχι μόνο δεν θα παραιτηθείς από το στράτευμα αλλά θα γίνεις ο αρχηγός του στρατού που θα κυρήξει τον πόλεμο στην Τουρκία"!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!

justin έγραψε: Αν διαβάσεις την ροή των γεγονότων που παραθέτει, κάνει τελικά μια πολύ ώριμη γεωστρατηγική ανάλυση.

Δεν νομίζω ότι ασκεί πνευματική τρομοκρατία, αλλά παρουσιάζει μια πολύ διεισδυτική προσέγγιση στα σημεία των καιρών.
Είτε ηθελημένα είτε αθέλητα ασκεί πνευματική τρομοκρατία....
justin έγραψε: Μη ξεχνάς , ότι έχει μιλήσει με τον Άγιο Παϊσιο...
O Γ. Παΐσιος έλεγε οτι ενώ έχει στοιχεία δε μιλάει διότι ο κόσμος αφορμή ψάχνει για να γεμίσει αγωνία και άγχος , πράγματα που δεν τον προωθούν στο Χριστό.
Συμβούλευε δε πνευματικά του παιδιά να μην δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις στους καημένους τους ανθρώπους.

"Τους φτάνει η καθημερινή τους αγωνία, μην τους φορτώνεις και συ με τη δική σου" έλεγε χαρακτηριστικά.
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Να διευκρινήσω ότι δεν είχα την ευλογία να συναντήσω εν ζωή τον γέροντα δυστυχώς.
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nici-D »

filtor έγραψε:Ίσως να το κάνω πάλι από εγωισμό, για αυτοδικαίωση... ώστε να πω "νά εγώ είμαι ο σωστός που παραδέχομαι τα λάθη μου"... :oops:
Τελικά, όντως "ο διάολος έχει πολλά ποδάρια"...

simera p pneumatikos mou anafere mia gerontiki istoria peri tou diabolou!
itan enas monaxos pou ksypnouse krufa ta bradya kai pigaine stin kouzina na tiganisei auga giati pinouse, kapoia stigmi aufou to ekane kathe brady katalabe o mageiras oti leipoune polla auga apo tin kouzina, anagkastike loipon na pliroforisei ton Igoumeno. To epomeno brady loipon kryftike stin kouzina gia na dei poios pernei ta auga, os synithos katebike o Monaxos kai arxise na tiganizei auga kai na ta troei me mpoliko psomaki, epeita katharize tin kouzina kai ta afine opos ta brike. o Igoumenos pano sauto kleidose oles tis ntoulapes, to allo brady ksanakryftike na dei ti tha kanei tora, otan pige o Monaxos loipon na bgallei tigani apo to ntoulapi otan eide oti einai kleidomena arxise na brizei" poios keratas kleidose ta tigania sta ntoulapia!" leei tote ti na kano ti na kano kai pernei sto telos ena kleidi apo tis palies kleidaries pou itan arketa megalo ebale ena augo sto piso meros tou kleidiou kai to kratise pano apo tin fotia gia na to tiganisei etsi, blepontas auto o Igoumenos petagete kai tou leei " kale ti kaneis esy ekei?" Apo ton tromo tou epese to kleidi kai to augo kai apantaei O Diabolos Agie Igoumene me ebale O Diabolos!!!
ksafnika emfanizetai o Diabolos kai arxizei tis fones" psemmata leei, oute ego den iksera oti mporeis na tiganiseis kat' auton ton tropo auga!!!"(alithini istoria)

O Pneumatikos mou ithele na pou me auti tin istoria na min ta rixnoume ola panta se ekeinon.
ki ego polles fores enthousiazomai me tis profiteies parapano apoti tha eprepe giati ksexno stin ousia to pio simantiko, to tora exei na mas endiaferei kai i pneumatiki zoi kai as ginei to thelima touTheou.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

filtor έγραψε:Να διευκρινήσω ότι δεν είχα την ευλογία να συναντήσω εν ζωή τον γέροντα δυστυχώς.
Αδελφέ filtor καταλαβαίνω την αγωνία σου και το ενδιαφέρον σου γιά την πατρίδα μας, αυτό το στάδιο το έχω περάσει κι'εγώ διάβαζα δεξιά κι'αριστερά τούτο και κείνο αλλά άκρη δεν έβγαινε έφτασα στο σημείο να γίνω σχεδόν και γραφικός όταν συνειδητοποίησα ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν "γέροντες" που λένε δυστυχώς ότι τους κατέβει στο μυαλό δεν ξέρω τί επιδιώκουν αλλά προβληματίζουν τον κόσμο χωρίς λόγο ενώ δεν έχουν άνωθεν πληροφόρηση. Θυμάσαι περί τον Αύγουστο την συζήτηση που έιχε ξεκινήσει ότι θα γίνει κάτι τον Οκτώβριο και ένας αδελφός από την Κύπρο ο "Νικηταράς" αν θυμάμαι καλά έλεγε ότι δεν θα γίνει τίποτε, οι άλλοι διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους "μας το είπαν γέροντες και εσύ το αμφισβητείς". Τώρα που είναι όλοι αυτοί οι "γέροντες" που ήταν τόσο σίγουροι ότι θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία! Θα μου πείς τί ψάχνεις τώρα αλλά το κακό έτσι γίνεται γι'αυτό η διάκριση είναι μεγάλη αρετή, αν λες κάτι χωρίς να γνωρίζεις τί κάνεις πας γιά καλό και κάνεις κακό. Τώρα ποιός θα πιστεύει τους γέροντες αυτούς; κανένας αλλά και τους φωτισμένους από τον Θεό θα πάρει η μπάλλα οι οποίοι δεν μιλάνε τώρα αλλά όταν μιλήσουν ο λόγος τους θα αμφισβητείται εξ'αιτίας των άλλων γατί στο Όρος όντως υπάρχουν και άγιοι γέροντες μπορεί να είναι κρυμμένοι αλλά υπάρχουν. Τώρα όσον αφορά τον γ.Παϊσιο δεν γνωρίζω τί να πώ, λέγονται πολλά αλλά τί πραγματικά έχει πεί δεν το γνωρίζω υποψιάζομαι (το έχω ξαναγράψει) ότι του έχουν βάλει πολλά στο στόμα του γιά να δικαιολογήσουν καταστάσεις και να επωφεληθούν από την φήμη του. Είχε πεί γιά το 2004 ότι θα ήθελε να ζεί να δεί την δόξα της Ελλάδος, τί εννοούσε τους Ολυμπικούς Αγώνες ή το Euro2004, όντως ακούστηκε το όνομα της Ελλάδας στα πέρατα της οικουμένης, αλλά σίγουρα δεν δοξάστηκε τουλάχιστον πνευματικά, άρα τί να σκεφθώ και εγώ το λέω πραγματικά καλοπροαίρετα, αν έχει κανείς απάντηση την λέει διότι έχω μείνει με την απορία.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχω διαβάσει 13 βιβλία για τον Γέροντα και μόνο ένα, αυτό που έγραψε ο Γ. Μιχαήλ με τίτλο "Το μεγάλο μυστικό του Γέροντα Παϊσίου" ανέφερε κάτι σχετικό :
...Και το χαρμόσυνο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί είναι η απελευθέρωση της Μικράς Ασίας, αφού πρώτα σημειωθεί η καταστροφή και διάλυση του σημερινού Τουρκικού κράτους. Γιατί, αυτό εννοούσε ο Γέροντας όταν έλεγε, το καλοκαίρι του 1994 στον μοναχό Θεόκλητο, ότι : «θα ήθελα να ζήσω δέκα χρόνια ακόμη για να δω τη δόξα της Ελλάδος». Και ότι : «Μετά από λίγο η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο του κόσμου»...

Ο Γέροντας, όταν μιλούσε για δόξα της Ελλάδος, μιλούσε για την επέκταση των συνόρων της, αλλά δεν έδινε χρονολογίες. Ακόμη και αυτό που αναφέρεται στο συγκεκριμένο βιβλίο (και μόνον σ' αυτό) είναι ερμηνεία και μάλιστα είναι κάτι που δεν το άκουσε ο συγγραφέας από τον ίδιο, αλλά από τον μοναχό Θεόκλητο!
Δεν νομίζω ότι πρέπει να στεκόμαστε σε τέτοιες προφητείες (με χρονολογίες), που δεν είμαι και σίγουρος για την αυθεντικότητά τους!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

aposal έγραψε:Γιατί, αυτό εννοούσε ο Γέροντας όταν έλεγε, το καλοκαίρι του 1994 στον μοναχό Θεόκλητο, ότι : «θα ήθελα να ζήσω δέκα χρόνια ακόμη για να δω τη δόξα της Ελλάδος». Και ότι : «Μετά από λίγο η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο του κόσμου»...
Ο Γέροντας, όταν μιλούσε για δόξα της Ελλάδος, μιλούσε για την επέκταση των συνόρων της, αλλά δεν έδινε χρονολογίες. Ακόμη και αυτό που αναφέρεται στο συγκεκριμένο βιβλίο (και μόνον σ' αυτό) είναι ερμηνεία και μάλιστα είναι κάτι που δεν το άκουσε ο συγγραφέας από τον ίδιο, αλλά από τον μοναχό Θεόκλητο!
Δεν νομίζω ότι πρέπει να στεκόμαστε σε τέτοιες προφητείες (με χρονολογίες), που δεν είμαι και σίγουρος για την αυθεντικότητά τους!
Τί να πω ο μακαριστός Θεόκλητος Διονυσιάτης δεν ήξερε τί έλεγε; γιά να το είπε σημαίνει ότι το άκουσε διαφορετικά γιατί να το πει, μόνο και μόνο γιά να πει κι'αυτός κάτι; Επειδή το συγκεκριμένο βιβλίο όπως και άλλα "αφηγήσεις προσκυνητών" τα έχω διαβάσει αφήνει να εννοηθεί καθαρά ότι θα γινόταν εκεί γύρω στο 2004, αλλά δεν έγινε τίποτε, άσε που στο Κουτλουμούσι έχω μιλήσει προσωπικά με μοναχούς που γνώρισαν και άκουσαν τον γ.Παϊσιο και μου επιβεβαίωσαν κάποια και άλλα που μου είπαν τα είδα κατόπιν σε βιβλία, μέχρι τότε δεν είχαν δημοσιευτεί, συγκεκριμένα ο πορτάρης της μονής με αφορμή μία μεγάλη φωτογραφία της Αγίας Σοφίας που υπάρχει στον χώρο κοντά στην πύλη που φιλεύουν τόυς επισκέπτες με το γνωστό κέρασμα.
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

Το στόμα του Πατέρα Παΐσιου ποτέ δεν ελάλησε ψέματα . Ζούσε μέσα στο φώς του Κυρίου και μόνο την αλήθεια έλεγε . Όμως προσοχή , ποιός είπε ότι μια αληθινή προφητεία δεν μπορεί πριν την εκπλήρωσή της να αλλάξει και να μη πραγματοποιηθεί ?
Διαβάστε εδώ και θα δείτε ότι είναι δυνατόν
http://el.wikisource.org/wiki/%CE%99%C ... %AC%CF%82
το ερώτημα είναι , αν αυτή είναι η περίπτωση , ( δε ξέρω μια γνώμη λέω ) τι θα γίνει τότε αντι αυτών ...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”