Τέτοιες ενώσεις είναι πραγματικά ευπρόσδεκτες

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
tinios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 231
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Επικοινωνία:

Τέτοιες ενώσεις είναι πραγματικά ευπρόσδεκτες

Δημοσίευση από tinios »

Η επανένωση των Εκκλησίων το γεγονός του 2007
Γράφει ο/η Romfea.gr 20:30
14.12.07


Η επανένωση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Εκκλησία της Ρωσίας του εξωτερικού, ήταν το σημαντικότερο γεγονός για την Ρωσία
τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιος Β΄, σε τηλεοπτική εκπομπή.



Ο Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος τόνισε πως « η επανένωση μεταξύ Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έξω από την Ρωσία (ROCOR) ήταν το κύριο γεγονός του 2007».



«Το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει 700 ενορίες στο εξωτερικό, και οι 300 από αυτές ελέγχονται από το (ROCOR)», συνέχισε ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος.



Ο Πατριάρχης επίσης έκανε λόγο και για τους Ρώσους που ζουν στο εξωτερικό τονίζοντας, «είναι πολύ σημαντικό να ενωθεί ο Ρωσικός κόσμος, ο οποίος συνδέεται με την εγχώρια χώρα μέσω των Ορθοδόξων επισκόπων. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την σύνδεση».



Τέλος ο Πατριάρχης σχολίασε και την πρόσφατη επίσκεψη του σε εκκλησία (ROCOR) πριν λίγες μέρες στο Μόναχο, «ο επικεφαλής της εκεί ρωσικής Εκκλησίας, δεν έδειξε τα πρώην σημάδια αποξένωσης των εκκλησιών».
Ο Κύριος εβασίλευσεν, ευπρέπειαν ενεδύσατο.
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 369
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Ζεί Κύριος ο Θεός αδελφέ μου και τίποτα δε το αφήνει στη τύχη του! Οικονόμησε να έρθει ο κατάλληλος χρόνος για να επέλθει η ειρήνευση μεταξύ αδελφών!
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 369
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων αδελφοί μου η προηγούμενη απάντησίς μου στο συγκεκριμένο τοπικ δεν έχει σχέση με το θέμα από δικό μου λάθος έγινε! Ζητώ ταπεινά συγνώμη
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1750
Εγγραφή: Τετ Σεπ 28, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: USA

Δημοσίευση από Melpomeni »

Μακαρι και εμεις στην Ελλαδα με τους αδελφους που ακολουθουν το παλαιο ημερολογιο.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 245
Εγγραφή: Δευ Μάιος 07, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: ΠΑΙΑΝΙΑ

Δημοσίευση από andriyian »

Μακαρι να γινει ενωση κι εδω ,αλλα υπαρχει το τεραστιο προβλημα του ημερολογιου. Ποιος θα κανει πισω; Οι Ρωσοι τουλαχιστον ειχαν ιδιες ημερομηνιες.
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: Δευ Φεβ 20, 2006 6:00 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

Καλησπέρα παιδιά.
Είμαι αδελφός του πάτριου εορτολογίου (και όχι ημερολογίου) και οι παλαιότεροι εδώ μέσα θα με θυμούνται.
Θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις επί του θέματος που σχολιάζετε.

Οι Ρώσοι της Διασποράς άφησαν την Ρωσία και κατέφυγαν σε διάφορα μέρη του κόσμου εξαιτίας του Σεργιανισμού. Όποιος επιθυμεί να κατατοπιστεί περαιτέρω, μπορεί να αντλήσει πληροφορίες από τα βιβλία "Αρχιεπίσκοπος Λουκάς Βόινο - Γιασενέτσκι, ένας άγιος ποιμένας και γιατρός χειρουργός" και "Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς επίσκοπος Σαγκάης και Σάν Φραντζίσκο".

Η σύνοδός τους (ROCOR) δεν είχε για τον λόγο αυτό κοινωνία με το πατριαρχείο της Μόσχας αλλά και με τα άλλα πατριαρχεία που δέν την αναγνώριζαν. Ανεπίσημα είχαν κάποια κοινωνία με κληρικούς της Σερβίας μόνο.
Στην πορεία όμως και αφού η αίρεση του Οικουμενισμού γιγαντώθηκε και τελικά επήλθε η ένωση του Πατριαρχείου Κων/πολης με την Ρώμη το 1965 οι Ρώσοι της Διασποράς αφυπνίστηκαν έντονα. Έτσι ενώ ξεκίνησαν με γραπτές διαμαρτυρίες (επιστολές πόνου του μητροπολίτη Φιλάρετου κ.α. ) έφτασαν τελικά στο σημείο να προβούν σε Αναθεματισμό του Οικουμενισμού το 1982 με ειδική εγκύκλιο.
Βέβαια δεν αναθεματίστηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά γενικά η συγκεκριμένη αίρεση και όσοι την ασπάζονται.
Επίσης βρίσκονταν σε κοινωνία με παλαιοημερολογίτες της Ελλάδας στους οποίους παρείχαν κάποια στιγμή και επισκοπικές χειροτονίες.

Αρα για φτάσουν στο σημείο να ενωθούν με το Πατριαρχείο Μόσχας , θα περιμέναμε να δούμε να αποκηρύσσει αυτό , την αίρεση του Οικουμενισμού και τουλάχιστον να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.
Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε και φαίνεται να συμβαίνει μελλοντικά. Άλλωστε οι Ρώσοι της Διασποράς δεν είχαν θέσει τέτοιους είδους όρους.
Προφανώς είχαν ξεχάσει και αυτοί το ανάθεμα κατά του Οικουμενισμού , το οποίο γυρίζει και πέφτει στα κεφάλια τους.

Το έργο αυτό όμως το έχουμε ξαναδεί και παλιότερα.
Μήπως οι παπικοί είχαν μετανοήσει για καμία από τις αιρέσεις τους (φιλιόκβε, παπικό πρωτείο και αλάθητο) και οι δικοί μας έσπευσαν να άρουν τις αποφάσεις ακοινωνησίας το 1965;
Όχι βέβαια. Και όμως από τότε και στο εξής ενεργούν σαν να να είναι ΄μία Εκκλησία με τους παπικούς, αφού τους αναγνωρίζουν την Αποστολική διαδοχή και την εγκυρότηττα του βαπτίσματος και γενικά των μυστηρίων.

Μυστήρια πράγματα...
Τέτοιες ενώσεις δεν τις θέλει ο Θεός. Δεν θέλει να αναμιγνύονται "τα άμικτα" , δεν θέλει κοινωνία φωτός προς σκότος , ψεύδους και αληθείας.

Εύλογα λοιπόν δεν είναι της ώρας να επέλθει η ποθητή ένωση ορθοδόξων του νέου και του παλαιού εορτολογίου.
Εως ότου οι του νέου αποπτύσσουν κάθε επαφή και κοινωνία με τον Οικουμενισμό και τους οικουμενιστές επισκόπους, η ένωση αυτή θα στέκει μετέωρη.
Το ημερολογιακό δεν το ανέφερα επίτηδες.
Αν λυθεί το θέμα του Οικουμενισμού τότε και αυτό το θέμα θα λυθεί αναγκαστικά ως αλληλοεξαρτώμενο.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1750
Εγγραφή: Τετ Σεπ 28, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: USA

Δημοσίευση από Melpomeni »

Καλησπερα αδελφε μου,σε θυμαμαι .
Ας προσευχομαστε ,ο Θεος να μας ελεησει , να μας φωτισει και να μας δινει δυναμη να κραταμε αμολυντη την Πιστη.
Ας μαλακωσει και τις καρδιες μας και ας μας χαρισει ταπεινωση για να μπορεσουμε να δωσουμε τελος σε αυτον τον διχασμο.
Με το καλο τα Χριστουγεννα,καλο αγωνα,καλο Παραδεισο.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 189
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 14, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: Germania

Δημοσίευση από Nici-D »

Adelfe Patient sou anoixtike o Kyrios kai milise mazi sou, to ti thelei o Kyrios kai to ti eimaste emeis to kserei mono o Idios. To ti thelei mas to leei to Euaggelio kai etsi as min ginoume krites loipon as afithoume sta xeria Tou tha frontisie o Idios gia tin Kyboto tou, as min ksexniomaste!

Melpomeni kali mou symfono mazi.
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: Τετ Φεβ 07, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από anny »

Φίλη Νίκη μπορείς να γράφεις παρακαλώ με ελληνικούς χαρακτήρες;
Τα κείμενά σου σου είναι δυσανάγνωστα λόγω γραφής.
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: Δευ Φεβ 20, 2006 6:00 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

Nici-D έγραψε:Adelfe Patient sou anoixtike o Kyrios kai milise mazi sou, to ti thelei o Kyrios kai to ti eimaste emeis to kserei mono o Idios. To ti thelei mas to leei to Euaggelio kai etsi as min ginoume krites loipon as afithoume sta xeria Tou tha frontisie o Idios gia tin Kyboto tou, as min ksexniomaste!

Melpomeni kali mou symfono mazi.
Δεν κατάλαβα.
Εγινα κριτής κανενός; Και τι από αυτά που είπα χρειάζεται θεία αποκάλυψη για να τα γνωρίζει κανείς;
Tι είπα επίσης που αντιβαίνει στο ευαγγέλιο;
Για εξήγησέ μου τα σε παρακαλώ γιατί πολύ ασαφή είναι αυτά που μου προσάπτεις.
Βρε με το καλημέρα επίθεση , τι πράγματα είναι αυτά ρε παιδιά;

Kαλά Χριστούγεννα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”