Τέτοιες ενώσεις είναι πραγματικά ευπρόσδεκτες

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Συμφωνω απολυτως με την παρατηρηση σου. Ευτυχως υπαρχουν ακομη σκεφτομενοι Ελληνες.
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

Σάκη χαλάρωσε.
Μην αποπροσανατολίζεις το θέμα.
Μιλάς για ου κατ' επίγνωσιν ζήλο, αλλά από την στιγμή που απλά έγραψα ότι είμαι του παλαιού , άρχισες μια ακατάσχετη και απρόκλητη επίθεση , σαφώς με περισσό ζήλο και ας κρίνουν οι λοιποί αν εμπεριέχεται η επίγνωση.΄
Σκυλοκαυγάδες δεν γυρεύω.
Μάθε πάντως ότι η νεημερολογιτική εκκλησία πρώτη άνοιξε τον χορό απειλώντας τους παλ/τες ότι δεν σώζονται , ότι έφυγε η χάρη από τα μυστήριά τους κ.α. από την δεκαετία του '20 ακόμη. Πέρσι μάλιστα 2006 έβγαλαν άλλη μια εγκύκλιο αποκαλώντας τους παλ/τες σχισματικούς...Οι παπικοί όμως και προτεστάντες έχουν μια χαρά "χαριτωμένα" μυστήρια ,έτσι;
andriyian έγραψε: Αγαπητη μου αννυ, υπαρχει αυτη η διαφορα των 13 ημερων και το θεωρω αδυνατο να υπαρξει ενωση παλαιου και νεου. Ολοι σχεδον εχουν ταυτισει τα Χριστουγεννα με τις διακοπες στα σαλε,τις κραιπαλες, τα ξενυχτια και τα ποτα! Θα αφησουμε τα ταξιδια στο εξωτερικο νομιζετε; Τουλαχιστον στη Ρωσια εγινε ενωση μεταξυ ορθοδοξων και οχι μεταξυ ορθοδοξων και παπικων που γινεται με εμας εδω! Ειναι πιο ευοίωνη βλεπεις η προσεγγιση με αυτους που ειναι "πρωτοι μεταξυ ισων".
Γενικά το θέτεις σωστά αγαπητέ , αλλά σκέψου ότι σε μια τέτοια περίπτωση η ένωση θα γίνει υπό το παλαιό εορτολόγιο, άρα και η χειμερινή περίοδος διακοπών θα μετατοπιστεί αναλόγως.
Όσοι λοιπόν επιθυμούν τα ξεφαντώματα στα εξωτερικά και άλλα συναφή δεν θα τα στερηθούν.
Είναι όμως θεάρεστες οι διασκεδάσεις και όλα αυτά που περιγράφεις σε περίοδο νηστείας αλλά και γενικά αρμόζουν στον χριστιανικό τρόπο ζωής?
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

Νομίζω πως η καλύτερη απόδειξη της έλλειψης αγίου Πνεύματος στους εν Ελλάδι παλαιοημερολογίτες είναι ότι έχουν χωριστεί σε πολλές ομάδες που η μία έχει καθαιρέσει την άλλη ως αιρετική και σχισματική.

Και ίσως πλέον να μην είναι απλώς σχισματικοί αλλά και αιρετικοί, αφού βλασφημούν τα μυστήριά μας και μας θεωρούν αιρετικούς.
tinios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tinios »

Πάλι το θέμα, όπως τα περισσότερα, μεταλλάχτηκε σε κόντρα παλαιοημερολογίτων με νεοημερολογίτες!
Γιατί είναι αναγκαίο να γίνεται συνέχεια αυτό;
Δεν υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν;
Αυτή καθ' εαυτή η είδηση της ένωσης των δύο Ρωσικών εκκλησιών, γιατί πρέπει εξ' ανάγκης να υποκρύπτει υποχώρηση των RUCOR, από τις θέσεις τους, και όχι υποχώρηση της Ρωσικής εκκλησίας απ' τα οικουμενιστικά της ανοίγματα;
Ας αφήσουμε τον καιρό να δείξει.
Ο Κύριος εβασίλευσεν, ευπρέπειαν ενεδύσατο.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

tinios έγραψε:Πάλι το θέμα, όπως τα περισσότερα, μεταλλάχτηκε σε κόντρα παλαιοημερολογίτων με νεοημερολογίτες!
Γιατί είναι αναγκαίο να γίνεται συνέχεια αυτό;
Δεν υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν;
Αυτή καθ' εαυτή η είδηση της ένωσης των δύο Ρωσικών εκκλησιών, γιατί πρέπει εξ' ανάγκης να υποκρύπτει υποχώρηση των RUCOR, από τις θέσεις τους, και όχι υποχώρηση της Ρωσικής εκκλησίας απ' τα οικουμενιστικά της ανοίγματα;
Ας αφήσουμε τον καιρό να δείξει.
Αυτη τη φορα, εγω φταιω που το ξεκινησα ! :roll: διαβαζοντας για την ενωση των Ρωσων της Διασπορας,με τη Μοσχα.
Στην Αμερικη τουλαχιστον,οπως τους εχω γνωρισει σε ενοριες τους ,ειναι (και ισως ηταν για πολλα χρονια) ,οι μονοι Ορθοδοξοι που ζουσαν και φερονταν σαν Ορθοδοξοι.Αν εξαιρεσεις τους Ελληνες Παλαιοημερολογιτες.
Στην Ελλαδα το θεμα του διχασμου των Ορθοδοξων,πιστευω πως ειναι ενα θεμα πολυ σοβαρο ,ειναι σκανδαλο και αμαρτια ,δεν ξερω πως αισθανονται οι Παλαιοημερολογιτες, αν φταινε ,σε τι φταινε,αν δεχονται διαλογο η απορριπτουν καθε κινηση,κλπ,κλπ...
Βρισκομενη απο τη μερια των Νεοημερολογιτων,εχω να πω,οτι θαπρεπε να αισθανομαστε ντροπη και τυψεις για το παρελθον και για το παρον.
Ας εξετασουμε μονο ,πως φερθηκαμε και πως φερομαστε εμεις.Ας κοιταξουμε μονο την δικια μας ευθυνη ,την δικια μας ταπεινωση ,την δικια μας αγαπη στην Εκκλησια του Χριστου.
Ας κοιταξουμε που θαπρεπε να στρεψουμε τις προσπαθειες μας αν θελουμε διαλογους αγαπης.
Χωρισμενα τα προβατα και με Ποιμενες απασχολημενους με αλλα ποιμνια, γινομαστε ευκολη λεια για τον λυκο των ψυχων.
Εδω βλεπουμε τον κοσμο να χειροτερευει μερα με την ημερα ,ο Αντιχριστος ειναι πιθανον προ των πυλων, εμεις τα δογματα τα καναμε παραμυθακια ,αλλα ειμαστε κολλημενοι στις 13 ημερες και σε φανατικους και ζηλωτες,που καποτε τους λεγαμε απλως, "Ορθοδοξους ".
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

vic έγραψε:Νομίζω πως η καλύτερη απόδειξη της έλλειψης αγίου Πνεύματος στους εν Ελλάδι παλαιοημερολογίτες είναι ότι έχουν χωριστεί σε πολλές ομάδες που η μία έχει καθαιρέσει την άλλη ως αιρετική και σχισματική.
Και ίσως πλέον να μην είναι απλώς σχισματικοί αλλά και αιρετικοί, αφού βλασφημούν τα μυστήριά μας και μας θεωρούν αιρετικούς.

Ποιοί είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιούς ως σχισματικούς;
- Aυτοί που από το '65 έχουν υπογράψει ότι αποτελούν κοινωνική εκκλησία προς την αίρεση του παπισμού (διά μέσω της Ιεράς (?) Συνόδου του Πατριαρχείου Κων/πολης στο οποίο υπάγονται και με το οποίο κοινωνούν) ???
- Αυτοί που από το '48 διά μεσου της διακήρυξης ΠΣΕ που συνυπέγραψαν αποτελούν μία από τις πολλές υποτίθεται εκκλησίες του Χριστού στη γή???

Σε τέτοιες εκκλησίες αναπαύεται το Πνεύμα του Θεού;

Ή μήπως να θυμηθούμε τα περσινά όταν εκλήθη ο Πάπας να συλλειτουργήσει ως "επίσκοπος" μέσα στον Αη Γιώργη στο Φανάρι...
Τι γύρευε καθισμένος στον επισκοπικό θρόνο και γιατί ευλoγούσε τον κόσμο στο τέλος; Αν ήταν τουρίστας γιατί περνούσαν μικροί και μεγάλοι πρίν κοινωνήσουν και φιλούσαν το χέρι του;;;
Αν είναι ο Πάπας αιρετικός και σχισματικός τότε και η εκκλησίες που τον δέχονται ως κοινωνικό επίσκοπο τι είναι;
" O μή λέγων πάσι τοις αιρετικοίς ανάθεμα, ανάθεμα έστω" , αυτή είναι η Ορθόδοξη Παράδοσή μας και οι νεοημερολογίτες επίσκοποι όχι μόνο δεν το κάνουν αυτό αλλά τους αιρετικούς τους βάζουν στις εκκλησιές τους , τους λιβανίζουν και τους φιλάνε το χέρι.
Μπορεί οι παλ/τες να είναι χωρισμένοι σε ομάδες αλλά προδότες της πίστης δεν είναι.

Ζητώ συγνώμη από τους υπολοίπους γιατί πραγματικά δεν ήθελα να φτάσω να τα γράψω αυτά, βγαίνοντας εκτός θέματος. Ηθελα να πώ τη γνώμη μου για τους Ρώσους της Διασποράς γιατί πιστεύω πως ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός αυτό που συνέβη φέτος.
Οταν όμως , όπως φαίνεται παραπάνω , με το να δηλώσω απλά παλαιοημερολογίτης, ακούω από το μέλος vic να με χαρακτηρίζει αιρετικό και σχισματικό , ε συγνώμην ξεχνάω και το θέμα και ΄τις ευγένειες. Απλά ακολουθώ τη διδασκαλία του αββά Αγάθωνα, γιατί αιρετικός και σχισματικός δεν είμαι.

ΥΓ Αν έχουμε χούντα και με το που πάμε να εκφραστούμε σε δημόσια φόρουμ ακούμε τέτοια πράγματα , να το ξέρουμε για να μην ξαναασχοληθούμε. ΄Και ύστερα λένε μερικοί μακάρι να ενωθούν οι ορθόδοξοι μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κάτι τέτοιοι να τορπιλίζουν τον οποιονδήποτε διάλογο εν τη γενέσει του (φανταστείτε εδώ το θέμα ήταν άσχετο αλλά η χολή χολή) , τότε που να προχωρήσουμε παραπέρα.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

PATIENT έγραψε: Γενικά το θέτεις σωστά αγαπητέ , αλλά σκέψου ότι σε μια τέτοια περίπτωση η ένωση θα γίνει υπό το παλαιό εορτολόγιο, άρα και η χειμερινή περίοδος διακοπών θα μετατοπιστεί αναλόγως.
Όσοι λοιπόν επιθυμούν τα ξεφαντώματα στα εξωτερικά και άλλα συναφή δεν θα τα στερηθούν.
Είναι όμως θεάρεστες οι διασκεδάσεις και όλα αυτά που περιγράφεις σε περίοδο νηστείας αλλά και γενικά αρμόζουν στον χριστιανικό τρόπο ζωής?

A ! μην ανησυχειτε για διασκεδασεις και ξεφαντωματα ! θα βρουμε χρονο γι αυτα,δεν θα τα στερηθουμε.
Και το Πασχα παμε με το παλαιο, και δεν γιορταζουμε μαζι με τους Δυτικους,και ομως συνδιαζουμε τον " ασκητικο" τροπο ζωης μας με κουνελακια ,αυγουλακια ,ωραιες ενδυμασιες στον Επιταφιο ,κατι εξωφρενικες ,εξωγηινες λαμπαδες και ατακτη "πατεις- με -πατω -σε" φυγη μετα το "Χριστος Ανεστη" ,για τις ...παραδοσεις.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

PATIENT έγραψε:
vic έγραψε:Νομίζω πως η καλύτερη απόδειξη της έλλειψης αγίου Πνεύματος στους εν Ελλάδι παλαιοημερολογίτες είναι ότι έχουν χωριστεί σε πολλές ομάδες που η μία έχει καθαιρέσει την άλλη ως αιρετική και σχισματική.

Ποιοί είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιούς ως σχισματικούς;
- Aυτοί που από το '65 έχουν υπογράψει ότι αποτελούν κοινωνική εκκλησία προς την αίρεση του παπισμού (διά μέσω της Ιεράς (?) Συνόδου του Πατριαρχείου Κων/πολης στο οποίο υπάγονται και με το οποίο κοινωνούν) ???
- Αυτοί που από το '48 διά μεσου της διακήρυξης ΠΣΕ που συνυπέγραψαν αποτελούν μία από τις πολλές υποτίθεται εκκλησίες του Χριστού στη γή???

Σε τέτοιες εκκλησίες αναπαύεται το Πνεύμα του Θεού;

Ή μήπως να θυμηθούμε τα περσινά όταν εκλήθη ο Πάπας να συλλειτουργήσει ως "επίσκοπος" μέσα στον Αη Γιώργη στο Φανάρι...
Τι γύρευε καθισμένος στον επισκοπικό θρόνο και γιατί ευλoγούσε τον κόσμο στο τέλος; Αν ήταν τουρίστας γιατί περνούσαν μικροί και μεγάλοι πρίν κοινωνήσουν και φιλούσαν το χέρι του;;;
Αν είναι ο Πάπας αιρετικός και σχισματικός τότε και η εκκλησίες που τον δέχονται ως κοινωνικό επίσκοπο τι είναι;
" O μή λέγων πάσι τοις αιρετικοίς ανάθεμα, ανάθεμα έστω" , αυτή είναι η Ορθόδοξη Παράδοσή μας και οι νεοημερολογίτες επίσκοποι όχι μόνο δεν το κάνουν αυτό αλλά τους αιρετικούς τους βάζουν στις εκκλησιές τους , τους λιβανίζουν και τους φιλάνε το χέρι.
Μπορεί οι παλ/τες να είναι χωρισμένοι σε ομάδες αλλά προδότες της πίστης δεν είναι.

Ζητώ συγνώμη από τους υπολοίπους γιατί πραγματικά δεν ήθελα να φτάσω να τα γράψω αυτά, βγαίνοντας εκτός θέματος. Ηθελα να πώ τη γνώμη μου για τους Ρώσους της Διασποράς γιατί πιστεύω πως ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός αυτό που συνέβη φέτος.
Οταν όμως , όπως φαίνεται παραπάνω , με το να δηλώσω απλά παλαιοημερολογίτης, ακούω από το μέλος vic να με χαρακτηρίζει αιρετικό και σχισματικό , ε συγνώμην ξεχνάω και το θέμα και ΄τις ευγένειες. Απλά ακολουθώ τη διδασκαλία του αββά Αγάθωνα, γιατί αιρετικός και σχισματικός δεν είμαι.

ΥΓ Αν έχουμε χούντα και με το που πάμε να εκφραστούμε σε δημόσια φόρουμ ακούμε τέτοια πράγματα , να το ξέρουμε για να μην ξαναασχοληθούμε. ΄Και ύστερα λένε μερικοί μακάρι να ενωθούν οι ορθόδοξοι μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κάτι τέτοιοι να τορπιλίζουν τον οποιονδήποτε διάλογο εν τη γενέσει του (φανταστείτε εδώ το θέμα ήταν άσχετο αλλά η χολή χολή) , τότε που να προχωρήσουμε παραπέρα.

PATIENT , τι θαλεγες αν οργανωνοταν μια ομαδα απο Παλαιοημερολογιτες και Νεοημερολογιτες που φιλοδοξουν να ονομαζονται απλως ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ για να ξεκινησει μια διαρκης και σταθερη προσπαθεια απο το ποιμνιο, για μια ενωμενη και ζωσα Εκκλησια ;
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Έχω την εντύπωση πως είστε του παλαιού ημερολογίου
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

Καλή μου κυρία Μελπομένη θα είχα πολλές επιφυλάξεις να προβάλλω και με τρώει η γλώσσα μου να τις πώ.
Αλλά επειδή ο στόχος που θέτεις είναι όντως ιερός και υψηλός εγώ έχω να πώ , ότι κυρίως από μας τους λαικούς μπορεί να ξεκινήσει κάτι τέτοιο.
Οσο δύσκολο και αν φαίνεται ή ουτοπικό , το πρώτο βήμα είναι απλά να το αποφασίσουμε.
Θέληση και αποφασιστικότητα χρειάζεται.
Και φυσικά προσευχή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”