Τέτοιες ενώσεις είναι πραγματικά ευπρόσδεκτες

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Και γενικά παρατηρώ πως σε πολλούς αδελφούς εδώ μέσα δεν υπάρχει το πνεύμα της <<Οικονομίας>>. Καλό θα ήταν να μην γινόμεθα φανατικοί αδερφοί μου και να μην κατακρίνουμε ούτε να παραβλέπουμε τις ανάγκες κάθε εποχής! Πολλοί θα διαφωνίσετε μαζί μου, το σέβομαι και ζητώ συγγνώμη εάν σας στεναχώρησα! Συγχώρησον
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

Μιλάς λίγο γενικά και αόριστα αδελφέ.

Εγώ επειδή τα ερμήνευσα κατα έναν A' τρόπο θα σου πώ τα εξής:
Αν δώ τον παπά μου ή τον επισκοπό μου να αμαρτάνει και αρχίσω να τον σχολιάζω είτε μέσα μου είτε μαζί με άλλους αυτό είναι κατάκριση.
Αυτό είναι αμαρτία εκ μέρους μου γιατί δεν γνωρίζω την μετάνοιά του αλλά και επειδή ο καθένας οφείλει να κυττάζει τις δικές του αμαρτίες και μόνο και πως θα διορθώσει τον εαυτό του.

Αν όμως αυτός ενεργεί εξ ονόματος της εκκλησιαστικής του αρχής και προδίδει την παραδοθείσα πίστη μας τότε το πράγμα έχει τεράστια διαφορά.
Διότι οι Πατέρες λένε "ου χωρεί συγκατάβασις εις τα της πίστεως".
Συγκατάβασις στις προσωπικές αμαρτίες του χωρεί και περισσεύει και οικονομία εφαρμόζεται και λόγος δεν μας πέφτει εμάς τους τρίτους.
Εις τα της πίστεως όμως;
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

PATIENT έγραψε:Καλή μου κυρία Μελπομένη θα είχα πολλές επιφυλάξεις να προβάλλω και με τρώει η γλώσσα μου να τις πώ.
Αλλά επειδή ο στόχος που θέτεις είναι όντως ιερός και υψηλός εγώ έχω να πώ , ότι κυρίως από μας τους λαικούς μπορεί να ξεκινήσει κάτι τέτοιο.
Οσο δύσκολο και αν φαίνεται ή ουτοπικό , το πρώτο βήμα είναι απλά να το αποφασίσουμε.
Θέληση και αποφασιστικότητα χρειάζεται.
Και φυσικά προσευχή.

Ας αρχισουμε απο την Προσευχη λοιπον !
Μετανοια και θερμη Προσευχη ! Τα αδυνατα παρα τοις ανθρωποις,δυνατα παρα τω Θεω.
Χριστουγεννα ερχονται,ας ανοιξουμε διαπλατα την καρδια μας στον Κυριο και στους αδελφους μας.

ΥΓ: αστην γλωσσα να τρωει...θα της περασει !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Μάλλον μαζί μιλάμε και χώρια συννενοούμεθα αδελφέ! Εγώ ομίλησα περι <<Οικονομίας>> σε ζητήματα που άπτονται Θεολογικής ερμηνείας ως εκ τούτου ημείς δεν δυνάμεθα να εκφέρωμαι αρνητικούς σχολιασμούς καθώς δεν είμεθα γνώστες όλων των πτυχών ενός Θεολογικού ζητήματος! Οι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα διατί οικονόμησαν σε πολλά που ημείς θεωρούμε πως έρχονται αντίθετα εις τους κανόνες των Πατέρων! Ο ίδιος ο Πανάγαθος αδελφέ μου Οικονομεί προσ το συμφέρον μας! Εύχεσθε και ταπεινά ζητώ συγγνώμη
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Alefteris έγραψε:Μάλλον μαζί μιλάμε και χώρια συννενοούμεθα αδελφέ! Εγώ ομίλησα περι <<Οικονομίας>> σε ζητήματα που άπτονται Θεολογικής ερμηνείας ως εκ τούτου ημείς δεν δυνάμεθα να εκφέρωμαι αρνητικούς σχολιασμούς καθώς δεν είμεθα γνώστες όλων των πτυχών ενός Θεολογικού ζητήματος! Οι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα διατί οικονόμησαν σε πολλά που ημείς θεωρούμε πως έρχονται αντίθετα εις τους κανόνες των Πατέρων! Ο ίδιος ο Πανάγαθος αδελφέ μου Οικονομεί προσ το συμφέρον μας! Εύχεσθε και ταπεινά ζητώ συγγνώμη
Alefteri,δεν νομιζω να εννοεις οτι η οικονομια μπορει να εφαρμοστει σε θεματα πιστεως η δογματα ,η κανω λαθος;
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Alefteri,δεν νομιζω να εννοεις οτι η οικονομια μπορει να εφαρμοστει σε θεματα πιστεως η δογματα ,η κανω λαθος;
Αυτό εννοεί Μελπομένη μου , αυτό ακριβώς. Και μετά μου μιλάς για ενώσεις και κουραφέξαλα. Αχ βρε Μελπομένη πόσο ρομαντική είσαι...

Α Λευτεράκη, εσυ άκου τους "ειδικούς" !!!! Εμείς οι "σχισματικοί" όπως μας αποκαλούν οι "ειδικοί" σου προτιμαμε να ακούμε τους Αγιους Πατερες και να βροντοφωνάζουμε "ΠΑΣΙ ΤΟΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙΣ ΑΝΑΘΕΜΑ".

Και συ βρε PATIENT, τι ψαχνεις να βρεις ? γιατί σου την "έπεσαν" μόλις δήλωσες παλαιοημερολογίτης. Ακόμα δεν συνήθισες να σε αντιμετωπίζουν ως "λεπρό" ? Ακόμα δεν έμαθες πως στην Πανθρησκεία της Νέας Εποχής και του Αντιχρίστου δεν χωράνε οι Ορθόδοξοι?. Ευτυχώς δηλαδή....

Α Λευτερη μην αναρωτιέσαι και για μένα. Και γω παλαιοημερολογίτισα είμαι. Δόξα τω Θεώ !!!
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Alefteris έγραψε:Μάλλον μαζί μιλάμε και χώρια συννενοούμεθα αδελφέ! Εγώ ομίλησα περι <<Οικονομίας>> σε ζητήματα που άπτονται Θεολογικής ερμηνείας ως εκ τούτου ημείς δεν δυνάμεθα να εκφέρωμαι αρνητικούς σχολιασμούς καθώς δεν είμεθα γνώστες όλων των πτυχών ενός Θεολογικού ζητήματος! Οι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα διατί οικονόμησαν σε πολλά που ημείς θεωρούμε πως έρχονται αντίθετα εις τους κανόνες των Πατέρων! Ο ίδιος ο Πανάγαθος αδελφέ μου Οικονομεί προσ το συμφέρον μας! Εύχεσθε και ταπεινά ζητώ συγγνώμη
Φίλε μου τα κείμενα που παραθέτεις, είναι ευγενικά και κόσμια.
Σαφώς όμως και πλήρη, εκκοσμικευμένου πνεύματος.
Αγαπητέ μου στην Ορθοδοξία υπάρχουν Θεολογικά και θεολογούντα ζητήματα.
Τα Θεολογικά, έχουν δογματιστεί από τις Οικουμενικές συνόδους, και το "κατ' οικονομίαν" στον οποίον αναφέρεσαι συνιστά παρέκκλιση και αφορισμό.
Τα θεολογούντα είναι εκείνα, πάνω στα οποία εκφέρονται γνώμες από τους σύγχρονους ποιμένες, και τα οποία οριστικοποιούνται μετά από Οικουμενική Σύνοδο.
Στην Ορθοδοξία, ΕΙΔΙΚΟΙ δεν υπάρχουν.
Ειδικοί επιστήμονες και Λόγιοι υπάρχουν στην κατ' αίσθηση επιστήμη, που άπτεται της Λογικής του ανθρώπου.
Η Ορθόδοξη Θεολογία που εμπεριέχει αυτούσια την Αποκάλυψη του Θεού Λόγου στους ανθρώπους, δεν μεταβάλλεται, δεν είναι δυνατόν να υφίσταται νεωτεριστικές καινοτομίες, και δεν επαναπροσδιορίζεται ανάλογα με τα ζητούμενα και τις ανάγκες της κάθε εποχής.
Στα πλαίσια της "παγκόσμιας αγαπολογίας", που θέλει την Ορθοδοξία τον ένα "πνευματικό" κλάδο συνυπάρχοντα με άλλους κλάδους σύμφωνα με την θεωρία των κλάδων της παναίρεσης του Οικουμενισμού, εκεί χωρούν "οικονομίες", γιατί εκεί δεν υπάρχει Χριστός.
Για τέτοια "οικονομία"μιλάς;
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Eγω θα πω το εξης: Υπαρχουν ιερεις με το νεο που διαφωνουν με τα "χειροφιληματα" στον Πάπα, αλλα και ακομα περισσοτεροι κοσμικοι που δεν τα βλεπουν ολα αυτα με καλο ματι. Δηλαδη ολοι αυτοι ειναι αιρετικοι, κρυφοημερολογιτες και μιασματα επειδη δεν κανουν εκπτωσεις στην πιστη μας; Αυτα που μας ενωνουν ειναι περισοτερα απο αυτα που μας χωριζουν αδελφια μου!
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

andriyian έγραψε:Eγω θα πω το εξης: Υπαρχουν ιερεις με το νεο που διαφωνουν με τα "χειροφιληματα" στον Πάπα, αλλα και ακομα περισσοτεροι κοσμικοι που δεν τα βλεπουν ολα αυτα με καλο ματι. Δηλαδη ολοι αυτοι ειναι αιρετικοι, κρυφοημερολογιτες και μιασματα επειδη δεν κανουν εκπτωσεις στην πιστη μας; Αυτα που μας ενωνουν ειναι περισοτερα απο αυτα που μας χωριζουν αδελφια μου!
Μήπως εισαι και συ από αυτούς τους μιαρούς παλαιοημερολογίτες?
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Ειμαι με την ορθοδοξια ρομφαια μου. Καταλαβαινω κι εγω μερικα πραγματα που γινονται στην εκκλησια, τα οποια εκθετουν την θρησκεια μας. Αγαπαω το παλαιο ημερολογιο οτι κι αν σημαινει αυτο. Βαρεθηκα τα χειροφιληματα και τις ουνιτικες προσεγγισεις που μονο δεινα εχουν φερει. Ας αφησουμε επιτελους στην ακρη τα μιση γιατι γυρω μας γινονται κοσμογονικες αλλαγες. Δεν μας παιρνει να ειμαστε χωρισμενοι. Ας αρχισει απο μας τους κοσμικους η προσεγγιση νεου και παλιου ημερολογιου. Γνωριζω πολυ κοσμο που εχουν απογοητευτει απο την σταση της κρατουσας εκκλησιας. Μονο η αγαπη θα μας ενωσει. Δεν γινεται να σαλιαριζουμε με τους καθολικους και να αναθεματιζομαστε μεταξυ μας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”