Τέτοιες ενώσεις είναι πραγματικά ευπρόσδεκτες

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

andriyian έγραψε:Ειμαι με την ορθοδοξια ρομφαια μου. Καταλαβαινω κι εγω μερικα πραγματα που γινονται στην εκκλησια, τα οποια εκθετουν την θρησκεια μας. Αγαπαω το παλαιο ημερολογιο οτι κι αν σημαινει αυτο. Βαρεθηκα τα χειροφιληματα και τις ουνιτικες προσεγγισεις που μονο δεινα εχουν φερει. Ας αφησουμε επιτελους στην ακρη τα μιση γιατι γυρω μας γινονται κοσμογονικες αλλαγες. Δεν μας παιρνει να ειμαστε χωρισμενοι. Ας αρχισει απο μας τους κοσμικους η προσεγγιση νεου και παλιου ημερολογιου. Γνωριζω πολυ κοσμο που εχουν απογοητευτει απο την σταση της κρατουσας εκκλησιας. Μονο η αγαπη θα μας ενωσει. Δεν γινεται να σαλιαριζουμε με τους καθολικους και να αναθεματιζομαστε μεταξυ μας.

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Συμφωνω και επαυξανω !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ROMFAIA έγραψε:
Alefteri,δεν νομιζω να εννοεις οτι η οικονομια μπορει να εφαρμοστει σε θεματα πιστεως η δογματα ,η κανω λαθος;
Αυτό εννοεί Μελπομένη μου , αυτό ακριβώς. Και μετά μου μιλάς για ενώσεις και κουραφέξαλα. Αχ βρε Μελπομένη πόσο ρομαντική είσαι...
Για κατσε,γιατι κοντευω να χασω την επαφη με το περιβαλλον.
Η "Οικονομια" ερμηνευεται τωρα ως "μπατε σκυλοι αλεστε " ! ! !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

andriyian έγραψε:Eγω θα πω το εξης: Υπαρχουν ιερεις με το νεο που διαφωνουν με τα "χειροφιληματα" στον Πάπα, αλλα και ακομα περισσοτεροι κοσμικοι που δεν τα βλεπουν ολα αυτα με καλο ματι. Δηλαδη ολοι αυτοι ειναι αιρετικοι, κρυφοημερολογιτες και μιασματα επειδη δεν κανουν εκπτωσεις στην πιστη μας; Αυτα που μας ενωνουν ειναι περισοτερα απο αυτα που μας χωριζουν αδελφια μου!
Και κυριως,να αναλογιστουμε, ποιο ειναι το θελημα του Κυριου μας .
Ο Χριστος ειναι ο ιδιος χτες,σημερα και για παντα. Ιδρυσε την Εκκλησια Του. ΜΙΑ και ΑΓΙΑ. Αναλλοιωτη στους αιωνες,οπως αναλλοιωτη ειναι και η Αληθεια.
Εμεις σαν εργατες στον αμπελωνα Του ,εχουμε ιερο χρεος να στρατευθουμε και να αγωνιστουμε ανυποχωρητοι για να γινεται το θελημα Του και για να ειναι η Εκκλησια Του ζωντανη στις ζωες μας,στις οικογενειες μας,στις ενοριες μας,στις γειτονιες μας,στα σχολεια των παιδιων μας στην ταλαιπωρημενη πατριδα μας.
Η Εκκλησια δεν χανεται χωρις εμας.Εμεις , χωρις την Εκκλησια χανομαστε .
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Χαίρομαι που εκφράσατε τις απόψεις σας αδελφοί μου! Αυτό είναι υγιές! Η <<Οικονομία>> εις την Ορθόδοξη Πίστη μας αδελφοί μου έχει να κάνει με τον τρόπο τέλεσις μυστηρίων, με την όχι αυστηρή τιμωρία ενός αδελφού που εκπίπτει σε σοβαρό αμάρτημα (βλπ. αφορισμούς), με την διατύπωση των Ιερών κανόνων με πνεύμα Αγάπης και όχι κατακρίσεως, με σεβασμό! Τον αμαρτωλό δεν πρέπει να τον βλέπωμε ως μύασμα αλλα ως Πάσχοντα αδελφό μας! Όλοι μας είμεθα ασθενείς και σαν ασθενείς ζητούμε την ίαση! Έγω λέγω να μην χρησιμοποιήσουμε την αγώγη που θα μας πονέσει πολυ και θα μας αφήσει τραύματα αλλά την αγωγή που και θα μας διαπαιδαγωγήσει αλλα και θα μας ιάνει όσο γίνεται ανώδυνα! Δεν σας κατέκρινα αδελφοί μου για το τί πρεσβευέτε είναι δικαίωμα σας και το σέβομαι! Άπλα βλέπω και διαβλέπω έναν φανατισμό που δεν οδηγεί πουθενά! Αγάπη να έχουμε και όχι μίσος! Ας μην βλέπωμε παντού εχθρούς! Όταν δεν αγαπάς μισείς και κατηγορείς,όταν αγαπάς αντί να μίσεις συμπονάς και αντί να κατηγορείς προσεύχεσαι ο Πανάγαθος να δώσει την λύση! Διατί λοιπόν αδερφοί μου δεν δεχόσαστε την οικονομία που ο ίδιος ο Κύριος απλώχερα καθημερινά μας δωρίζει να αποτελεί και όπλον Πίστεως! Μην σας παραξανεύουν τα όσα σας λέγω με αγάπη και "φόβο" Θεού σας τα λέγω με πολύ σεβασμό! Συγχωρήσατέ μοι και Οικονομείτε
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ROMFAIA έγραψε:
Αυτό εννοεί Μελπομένη μου , αυτό ακριβώς. Και μετά μου μιλάς για ενώσεις και κουραφέξαλα. Αχ βρε Μελπομένη πόσο ρομαντική είσαι...
Η Ορθοδοξια ειναι ΜΙΑ .Το θεμα του ημερολογιου ειναι ανοιχτη πληγη που πρεπει να κλεισει.
Αυτο ειναι το θελημα του Κυριου.Οντας Ορθοδοξοι ξερουμε πως να πορευθουμε : Σαν Ορθοδοξοι .Οποιος δεν καταλαβαινει τι σημαινει αυτο,τοτε δεν εχει θεση στο διαλογο αναμεσα στους (π-ν- ) ημερολογιτες.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Alefteris έγραψε:Χαίρομαι που εκφράσατε τις απόψεις σας αδελφοί μου! Αυτό είναι υγιές! Η <<Οικονομία>> εις την Ορθόδοξη Πίστη μας αδελφοί μου έχει να κάνει με τον τρόπο τέλεσις μυστηρίων, με την όχι αυστηρή τιμωρία ενός αδελφού που εκπίπτει σε σοβαρό αμάρτημα (βλπ. αφορισμούς), με την διατύπωση των Ιερών κανόνων με πνεύμα Αγάπης και όχι κατακρίσεως, με σεβασμό! Τον αμαρτωλό δεν πρέπει να τον βλέπωμε ως μύασμα αλλα ως Πάσχοντα αδελφό μας! Όλοι μας είμεθα ασθενείς και σαν ασθενείς ζητούμε την ίαση! Έγω λέγω να μην χρησιμοποιήσουμε την αγώγη που θα μας πονέσει πολυ και θα μας αφήσει τραύματα αλλά την αγωγή που και θα μας διαπαιδαγωγήσει αλλα και θα μας ιάνει όσο γίνεται ανώδυνα! Δεν σας κατέκρινα αδελφοί μου για το τί πρεσβευέτε είναι δικαίωμα σας και το σέβομαι! Άπλα βλέπω και διαβλέπω έναν φανατισμό που δεν οδηγεί πουθενά! Αγάπη να έχουμε και όχι μίσος! Ας μην βλέπωμε παντού εχθρούς! Όταν δεν αγαπάς μισείς και κατηγορείς,όταν αγαπάς αντί να μίσεις συμπονάς και αντί να κατηγορείς προσεύχεσαι ο Πανάγαθος να δώσει την λύση! Διατί λοιπόν αδερφοί μου δεν δεχόσαστε την οικονομία που ο ίδιος ο Κύριος απλώχερα καθημερινά μας δωρίζει να αποτελεί και όπλον Πίστεως! Μην σας παραξανεύουν τα όσα σας λέγω με αγάπη και "φόβο" Θεού σας τα λέγω με πολύ σεβασμό! Συγχωρήσατέ μοι και Οικονομείτε

Συγνωμη αλλα εγω προτιμω μια πιο ξεκαθαρη απαντηση γιατι εχω προβλημα διακρισης. Τι εννοεις αδελφε μου,οικονομια στον τροπο τελεσης Μυστηριων ; Ποιος " τιμωρει " αδελφο που επεσε σε αμαρτημα ; με την ειλικρινη μετανοια και την εξομολογηση ,προσφερεται και η αφεση.Αν παλι εννοεις τα επιτιμια ,αυτα δεν ειναι παρα "φαρμακα" που βοηθουν στην πνευματικη αναρρωση .
Ουτε εγω σε κατακρινω αδελφε μου,αλλα προσπαθω να βλεπω ξεκαθαρα τι γινεται γυρω μου. Πολλοι μιλουν αταματητα για αγαπη.Θα ηθελα να ξεχωριζω παντα αν αυτη η αγαπη, παει μαζι με την Αληθεια και την Δικαιοσυνη του Κυριου.Η ειναι εφευρεση δικη μας,για να δωσουμε αδεια κυκλοφοριας σε οτιδηποτε μας αρεσει.
Προσπαθω να εχω την Ορθοδοξια τροπο ζωης που δεν αλλαζει με τα φεγγαρια η τη μοδα. Αν γι αυτο μου κολλησουν την ταμπελα "φανατικη", το θεμα δεν με προβληματιζει.
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η κατά Χριστόν Αγάπη δεν έχει διακρίσεις ούτε θέλω ούτε πρέπει ούτε περιορίζεται σε κανόνες και θέσφατα! Δια την αγάπη αυτή ομιλώ!
Όσο δια τα επιτίμια ή περι εξομολογήσεως αγνοείς πως ο Πνευματικός ορίζει το "φαρμάκον" ανάλογα με το περιστατικόν και το πόσο καλό θα κάμνει στον αδελφο πάσχοντα ένα αυστηρό επιτίμιον ή όχι! Το ίδιο συμβαίνει και σε κάποια μυστήρια (βλεπε νηπιοβαπτισμόν). Μηνβιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα αδερφοί μου! Δια όλα υπάρχει η <<οικονομία>> εις πάσα περίπτωσιν και δια κάθε λόγο!
Όσο δια το θέμα του Παλαιού και Νέου,ο καθένας έχει το δικαίωμα να πρεσβεύει ό,τι θέλει και να πιστεύει όπως θέλει! Είσθε Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως και έγω πρός τί λοιπόν το διατυμπανίζετε οτι είσθε του Παλαιού? Εγω σας αγαπώ ότι κι αν είσθε διότι είσθε ζωντανές εικόνες του Κυρίου!
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Alefteris έγραψε:Η κατά Χριστόν Αγάπη δεν έχει διακρίσεις ούτε θέλω ούτε πρέπει ούτε περιορίζεται σε κανόνες και θέσφατα! Δια την αγάπη αυτή ομιλώ!
...................................................................................................

Η κατα Χριστον Αγαπη,κανει η δεν κανει διακριση μεταξυ αληθειας και ψευδους,αμαρτιας και αγιοτητας ,σκοτους και φωτος ;
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Όχι η κατά Χριστον Αγάπη επειδή πλησιάζει την Τελειότητα του Πανάγαθου δεν κάμνει διάκριση σε τίποτα γιατι είναι Τέλεια Αγάπη! Όταν αγαπάς τον Χριστό με όλο σου το είναι αγαπάς και κάθε τι που ο Πανάγαθος Δημιούργησε! Υπήρχαν Γεροντάδες που προσεύχονταν να σωθεί ο διάβολος αδελφή μου ενώ ήξεραν πως δε θα γίνει ποτέ γιατί ο διάβολος είναι Εγωιστής κι όμως Αγαπούσαν τόσο πολύ το Κύριό μας που έκανα αυτό που εμείς το θεωρούμε τρελλο! Η αγάπη είναι όπλο πίστεως και σωτηρίας! Μην κοιτάς που την έχουν καταντήσει το ευτελέστερο αγαθό! Συγχώρησον αν σε στεναχώρησα ή σε πίκρανα αδελφή μου! Προσκυνώ, εύχεσθαι!
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

γιατί δεν λέει κάποιος για τις (περίπου 11 ;; ) ομάδες των παλιοημερολογιτών που αποκαλεί η μία την άλλη αιρετική;

κι εγώ δέχομαι πως έχουν γίνει πολλά λάθη και είναι πολλοί οικουμενιστές, αλλά δέχομαι τα μυστήριά τους ως έγκυρα, όπως και όλοι οι ορθόδοξοι του κόσμου.
οι εν Ελλάδι παλαιοοημερολογίτες (οι διάφορες ομάδες) δεν έχουν κοινωνία με κανέναν.
ευτυχώς που υπάρχουν επίσκοποι όπως ο νυν Πειραιώς, στους οποίους θα στηριχθούμε αν έρθουν δύσκολοι καιροί.

καλο θα ήταν, όπως εμάς του νέου ημερολογίου μας γνωρίζουν, να μας πουν και σε ποιες ομάδες παλαιοημερολογιτών ανήκουν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”