Τέτοιες ενώσεις είναι πραγματικά ευπρόσδεκτες

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

ROMFAIA έγραψε:
vic έγραψε:θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε και τους λόγους που η κάθε ομάδα των παλιοημερολογιτών στην Ελλάδα δέχεται τις άλλες ως αιρετικές και σχισματικές.
Από ενδιαφέρον ή από περιέργεια, η οποία εκ του πονηρού προκύπτει προκειμένου να εξαπολυθούν μύδροι εναντίον ημών..?

έχω και ενδιαφέρον έχω και περιέργεια να μάθω γιατί αλληλοαποκαλείσθε αιρετικοί. Αλλά δεν καταλαβαίνω τους λόγους που σε εμποδίζουν να μας πεις.
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

πιθανότατα να έχετε δίκιο που αλληλοαποκαλείσθε αιρετικοί
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Αγαπητέ Βικάριε,το επιθετικό λογοπαίγνιο είναι στοιχείο εκκοσμικευμένης θεώρησης, και πιστεύω πώς αν και κοσμικοί, εμείς σαν χριστιανοί Ορθόδοξοι θα έπερεπε να το πολεμούμε συνεχώς και ας μην νικάμε στην μάχη.
Οταν τίθεται το θέμα που ταλανίζει εδώ και 100 χρόνια την Ορθοδοξία περί ημερολογίου, η απάντηση είναι από τους απέναντι.
Σε πόσες φατρίες είναι χωρισμένοι αυτοί;
Θεωρείς αγαπητέ μου, οτι η απάντηση τίθεται με ερώτηση αυτού του τύπου;
Αν ναι, σου απαντώ χωρίς να γνωρίζω επακριβώς οτι είναι σε 5,000 κομμάτια.
Οταν αποσκίρτησε από το Ορθόδοξο Πατερικό εορτολόγιο το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος το 1924,από υπακοή ή για άλλους λόγους σύρθηκε στην καινοτομία με την Οικουμενιστική προοπτική η συντριπτική πλειοψηφία του κλήρου.
Οι ελάχιστοι ποιμένες που συνέχιζαν αδιαλλειπτα την Πατερική συνέχεια ήταν στο στόχαστρο του "αόρατου εχθρού" περισσότερο παρά ποτέ.
Η κατάτμηση σε πολλά κομμάτια, είναι προϊόν ανθρωπίνων παθών, και η εκκλησία είναι θεραπευτήριο αυτών των παθών.
Το να διαστραφεί όμως η αρμονία και οι κόποι των Πατέρων που αγωνίστηκαν εμφορούμενοι από Αγιο Πνεύμα, ώστε να προσαρμόσουν ένα ενιαίο εορτολόγιο για τους απανταχού Ορθοδόξους, και η διαστροφή να συνίσταται στον συνεορτασμό με τον Πάπα όλων των Δεσποτικών και Θεομητορικών εορτών πλήν του Πάσχα,αυτό αποτελεί σκάνδαλο.
Εχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, η εκκοσμίκευση στην εκκλησία του Νέου γιγαντώθηκε και παρόπλησε την πνευματικότητα ακόμη και των Μυστηρίων, αλλά θεωρώ οτι και στο Πάτριο, υπάρχουν ελάχιστοι ευτυχώς με φιλοοικουμενιστικές τάσεις.
Με την ευχή η ένωση των Ρώσων να ευοδωθεί Ορθόδοξα (αν και διατηρώ επιφυλάξεις), εύχομαι να υπάρξει και στην Ελλάδα κάποιος γενναίος Ιεράρχης που θα δράσει ανατρεπτικά στο Οικουμενιστικό κατεστημένο, έχοντας σαν οδηγό και φάρο Ποιμαντικής την νήψη και την Πατερική θεολογία όχι μόνο σαν γνώση αλλά και σαν πράξη.
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

ανεξάρτητα από τα περί κοινού εορτασμού εορτών κλπ, εκτός βέβαια του Πάσχα, που ήταν ο λόγος για τον χωρισμό, γιατί δεν μας λέτε γιατί η κάθε ομάδα παλιοημερολογιτών κατηγορεί τις άλλες ως αιρετικές;
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Την απάντηση καλε μου Βικάριε σου την έδωσα πιό πάνω.
Και δεν έχει να κάνει ούτε με Δογματικά ούτε με Μυστήρια ούτε με Εκκλησιολογία.
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

anny έγραψε:Α
Εχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, η εκκοσμίκευση στην εκκλησία του Νέου γιγαντώθηκε και παρόπλησε την πνευματικότητα ακόμη και των Μυστηρίων, αλλά θεωρώ οτι και στο Πάτριο, υπάρχουν ελάχιστοι ευτυχώς με φιλοοικουμενιστικές τάσεις.
δηλαδή δεν έχουμε έγκυρα μυστήρια;
ποιοι είναι οι παλαιοημερολογίτες με φιλοοικουμενιστικές τάσεις;
δέχεστε τα μυστήριά τους ως έγκυρα;
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

anny έγραψε:Την απάντηση καλε μου Βικάριε σου την έδωσα πιό πάνω.
Και δεν έχει να κάνει ούτε με Δογματικά ούτε με Μυστήρια ούτε με Εκκλησιολογία.
και έχει να κάνει με ανθρώπινα πάθη, όπως λες. γι' αυτό και αλληλοκατηγορείσθε ως αιρετικοί... με συγχωρείτε αλλά δεν καταλαβαίνω. ποια εκκλησία να σας ενώσει αφού λέτε ο ένας τον άλλο αιρετικό, δηλαδή μη ανήκοντα στην εκκλησία;
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

vic έγραψε:
έχω και ενδιαφέρον έχω και περιέργεια να μάθω γιατί αλληλοαποκαλείσθε αιρετικοί. Αλλά δεν καταλαβαίνω τους λόγους που σε εμποδίζουν να μας πεις.
Έχεις μόνο περιέργεια γιατί το ενδιαφέρον προυποθέτει καλή πρόαίρεση και θετική πρόθεση πράγμα το οποίο δεν διαφαίνεται από το παρακάτω:
πιθανότατα να έχετε δίκιο που αλληλοαποκαλείσθε αιρετικοί
Με βάση αυτά λοιπόν θα σου απαντήσω στην ερώτησή σου:
Αλλά δεν καταλαβαίνω τους λόγους που σε εμποδίζουν να μας πεις.
Βαρυέμαι θανάσιμα να προσπαθώ να δείξω το φεγγάρι σε ανθρωπους που εθελοτυφλώντας βλέπουν μόνο το δάχτυλό μου.
Α επίσης θέτεις λάθος την ερώτησή σου. Καμμία παλαιοημερολογίτικη ομάδα δεν ισχυρίζεται ότι οι υπόλοιπες είναι αιρετικές. Εκκλησιολογικές και όχι δογματικές είναι οι διαφορές μεταξύ ημων και ημων. Σαν τετοιες λοιπόν ουδόλως αφορούν τους εκτός του χώρου ευρισκόμενους.
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

και πόσες και ποιες ομάδες είστε;
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

ROMFAIA έγραψε:
vic έγραψε:

Βαρυέμαι θανάσιμα να προσπαθώ να δείξω το φεγγάρι σε ανθρωπους που εθελοτυφλώντας βλέπουν μόνο το δάχτυλό μου.
Α επίσης θέτεις λάθος την ερώτησή σου. Καμμία παλαιοημερολογίτικη ομάδα δεν ισχυρίζεται ότι οι υπόλοιπες είναι αιρετικές. Εκκλησιολογικές και όχι δογματικές είναι οι διαφορές μεταξύ ημων και ημων. Σαν τετοιες λοιπόν ουδόλως αφορούν τους εκτός του χώρου ευρισκόμενους.
δηλαδή αλληλοαποκαλείσθε σχισματικοί; το σχίσμα που παραμένει δεν είναι αίρεση; και οι φιλοοικουμενιστές παλαιοημερολογίτες τί είναι;

καλά, αφού βαριέσαι δεν επιμένω, ας απαντήσει κάποιος άλλος που ξέρει. αφού έκρινες και έβγαλες και απόφαση για τις προθέσεις μου, οκ.

δηλαδή οι διαφορές είναι κρυφές για τους "εκτός του χώρου", πρέπει να αποκαλύπτονται στους μεμυημένους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”