pAntonios έγραψε:Απορώ πως δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά αγαπητέ μου.
Είναι θεμελιώδης! Εδώ πρόκειται για καθύβριση του συμβόλου του σταυρού αφού τον βάζει στο πάτωμα, κάτω από το παπούτσι και σε βούρτσα καθαρισμού!!!
Απορώ πως δεν επενέβη ο εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως, αφού καθυβρίζονται θρησκευτικά σύμβολα γνωστής (!!!) θρησκείας!!!
Έτσι φτάσαμε τώρα να λέμε την πατροπαράδοτη πίστη μας...
Κρίμα...
Ούτε ο εισαγγελέας ούτε κανένας άλλος πρόκειται να επέμβει.
Εδώ Μητροπολίτες από τηλεοράσεως χαρακτηρίζουν γραφικούς όσους
υποστηρίζουν πως ο Παπισμός είναι αίρεση και πως η έκτρωση δεν είναι φόνος θα ντραπούν οι υπόλοιποι να χρησιμοποιήσουν τον Σταυρό ως stoper;
Είναι δηστυχώς μόδα Πάτερ να γελοιοποιούν την Ορθοδοξία και να
ισοπεδώνουν τα πάντα στο όνομα του άρρωστου προοδευτισμού που κυριαρχεί.Εχουμε φτάσει στον γκρεμό και σφυρίζουμε αδιάφορα.
αν ηταν κατι αλλο θα ειχα ξεσηκωθει οι παντεs οτι εχει σχεση με την εκκλησια δεν τουs ενδιαφερει εδω ακουμε και βλαστημανε παντου και κανειsδεν αντιδρα απο ντροπη?? εκει μονο θυμουντε τον Χριστο μονο για κακο το κακο εχει προχωρησει παρα πολυ και ειναι στο χερι μασ να το σταματησουμε .συνχωρεστεμε αδελφοι
Αφού λοιπόν το πάτε προς τα εκεί, θα πρέπει να αναφέρετε και την αιτία. Και αυτή η αιτία δεν είναι οτι ο διάβολος έχει τα μέσα του αλλά οτι η ίδια η Εκκλησία δεν πείθει. Και δεν πείδει διότι οι εκφραστές της στα μάτια του κόσμου δηλ. οι Ιερωμένοι, δεν αποπνέουν την Αγιότητα της Ορθοδοξίας όπως θα την θέλαμε ή την έχουμε πλασμένη στο μυαλό μας.
Η λύση είναι μία : επιλογή των ανθρώπων που απο την πλευρά της Εκκλησίας βγαίνουν προς τα έξω οι οποίοι να μην χρειάζεται να λένε πολλά αλλά μόνο με τα μάτια τους και την ακτινοβολία τους να σε περιβάλει η ηρεμία και η ευτυχία της Ορθοδοξίας.
Ενα συναίσθημα που μόνο μέσα στο Ορος είναι εμφανές αλλά θα πρέπει δυστυχώς να αρχίσεις να ψάχνεις για να το βρείς διότι η εκοσμίκευση και εκεί αρχίζει να βάζει πόδι.
Επειδή κάποιος επέλεξε τον σταυρό σαν στόπερ δεν σημαίνει οτι ο διάβολος τον έβαλε να το κάνει. Μήπως το παρανοούμε το πράγμα πάρα πολυ ?
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
eortologio_gr έγραψε:Αφού λοιπόν το πάτε προς τα εκεί, θα πρέπει να αναφέρετε και την αιτία. Και αυτή η αιτία δεν είναι οτι ο διάβολος έχει τα μέσα του αλλά οτι η ίδια η Εκκλησία δεν πείθει. Και δεν πείδει διότι οι εκφραστές της στα μάτια του κόσμου δηλ. οι Ιερωμένοι, δεν αποπνέουν την Αγιότητα της Ορθοδοξίας όπως θα την θέλαμε ή την έχουμε πλασμένη στο μυαλό μας.
Η λύση είναι μία : επιλογή των ανθρώπων που απο την πλευρά της Εκκλησίας βγαίνουν προς τα έξω οι οποίοι να μην χρειάζεται να λένε πολλά αλλά μόνο με τα μάτια τους και την ακτινοβολία τους να σε περιβάλει η ηρεμία και η ευτυχία της Ορθοδοξίας.
Ενα συναίσθημα που μόνο μέσα στο Ορος είναι εμφανές αλλά θα πρέπει δυστυχώς να αρχίσεις να ψάχνεις για να το βρείς διότι η εκοσμίκευση και εκεί αρχίζει να βάζει πόδι.
Επειδή κάποιος επέλεξε τον σταυρό σαν στόπερ δεν σημαίνει οτι ο διάβολος τον έβαλε να το κάνει. Μήπως το παρανοούμε το πράγμα πάρα πολυ ?
Χρ.
Συμφωνώ εν μέρη με αυτά που γράφεις. Όμως:
Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι όλοι μέσα στην εκκλησία θα αποπνέουν αγιότητα. Το θεωρώ ουτοπικό αφού άνθρωποι είμαστε κι ως τέτοιοι κάνουμε λάθοι.
Θεωρώ επίσης μέγα λάθος να θεωρούμε ότι μόνο στο Όρος υπάρχουν χαριτωμένοι άνθρωποι. Τους συναντάμε και σε πάρα πολλά μοναστήρια ανά την Ελλάδα και σε ενορίες ως έγγαμους κληρικούς και φυσικά έξω ως κοσμικούς και συνανθρώπους μας. Οι άνθρωποι του Θεού βρίσκονται παντου!
Τέλος δεν έχω πρόθεση να θήξω κάποιον συγκεκριμένα ή κάποιο target group. Αυτό που σε γενικές γραμμές λέω λοιπόν είναι πως αν είμαστε εμέις ακεραιοι στην πίστη μας και στην ζωή μας ως πράξη τίποτα δεν θα μας κλονίσει!
Αν όμως κάνουμε χειρότερα από αυτούς τότε πιο το όφελος στο να τους κρίνουμε;
Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό που θέτω είναι προβληματισμός κι όχι κριτική.
Όσο ο εγωισμός μας, μας κυβερνά πολλά θα δούμε ακόμα δυστυχώς. Τα πάθη προέρχονται από την αέναη προσπάθειά μας όχι στην απόκτηση του Πνευματικού Παραδείσου αλλά εις τον υλικό παράδεισο που προσφέρει μόνον "κενόν". Διατί να μην θέλουμε να καινοθούμε? Μα πολύ απλά διότι σκεπτόμεθα το σήμερα και το πόσο καλά να περάσουμε. Και τον σταυρό θα βλέπουμε να τον πατάνε και τον Χριστό μας θα τον δούμε να τον χρησιμοποιούν για διαφημίσεις και ότι "πουλάει" θα το χρησιμοποιήσουμε για έναν και μόνο λόγο, για το "ΕΓΩ" μας.
Κάποτε ένας Γέροντας είχε έναν υποτακτικο ο οποίος είχε κρατήσει στη κατοχή του ένα μικρό ενθύμιο από τον πατέρα του, ένα χρυσό ρολόι που το είχε περασμένο στο λαιμό του με μια χρυσή καδένα. Το είδε ο Γέροντας μια μέρα και του είπε, παιδί μου ο μοναχός δεν μπορεί να έχει τίποτα στη κατοχή του διότι για αυτά θα φροντίζει ο Κύριος, του είπε ο νεαρός υποτακτικός του ότι ήταν το μόνο που έιχε να θυμαται από την οικογένειά του, τότε ο Γέροντας του έδειξε ένα γουδί και του είπε, ορίστε σπάστο ξαναλέγοντάς του ότι ο Κύριος φροντίζει για τον μοναχό και έφυγε. Έμεινε λοιπόν ο νεαρός μόνος μέσα σε σκέψεις πολλές και λογισμούς του εχθρού. Του έλεγε ο διάβολος να μη το σπάσει γιατί ήταν ότι του είχε απομείνει από τη παλία ζωή του, ο καλός λογισμός του έλεγε να κάμνει υπακοή στο Γέροντα. Πέρασε πολύ ώρα μέσα σε τέτοιο πόλεμο ο νέος και κάποια στιγμή πηγαίνει στο Γέροντα, που όλην την ώρα τον παρακολουθούσε από το κελάκι του, και του λέει Γέροντα πάω να το σπάσω διότι έχεις δίκιο,δεν μπορώ να έχω τίποτα δικό μου διότι ήρθα να ξαναγεννηθώ πνευματικά και όχι να πεθάνω και αμέσως πήγε στο γουδί και με μανία το έσπαγε, το χτυπούσε συνέχεια συνέχεια λες και χτυπούσε τα πάθη του, τον εγωισμό της στιγμής, έως ότου απέμεινε το χρυσό εκείνο ρολόι να μοιάζει με ένα σορό από παλιοσίδερα και τότε ο Γέροντας του είπε, τώρα παιδί μου κάνεις για μοναχός και δοξολόγησε το Θέο!
Θα μου πείτε τί σχέση έχει αυτό με το θέμα μας, έχει αδελφοί μου διότι όλα έχουν να κάμνουν με το "ίδιον θέλημά μας", τον εγωισμό μας που επιτρέπει και την ύβρη και τα μιάσματα και την προσβολή για χάρη του πλουτισμού και της υλικής απόλαυσης. Όσο επιτέπουμε στη σάρκα μας να υπερισχύει του πνεύματος προκοπή δε κάνουμε, να είναι ευλογημένον! Ζητώ συγνώμη που σας κούρασα με τη πολυλογία μου. Εύχεσθε
Πρόσεξα ότι το στύλ είναι δυτικό και δεν έχει να κάνει με την ορθόδοξη αντίληψη. Νομίζω ότι ίσως δεν πρέπει να δίνουμε και τόση σημασία σε κάθε βλακεία που βγαίνει από ορισμένους ανεγκέφαλους που προκαλούν γιά να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Νομίζω ότι με τις οξείες και άκαιρες αντιδράσεις τους δίνουμε αυτό που ζητάνε. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται αρκετή διάκριση να αντιδράς όταν πλήττεται η ουσία της πίστης και όχι τα εξωτερικά φαινόμενα. Η γνώμη μου είναι μπορεί να είναι και εσφαλμένη γιά μερικούς αλλά έστι το καταλαβαίνω. Στο μέλλον σίγουρα θα βγούν και χειρότερα, αν η αντίδραση είναι όμως άκαιρη και οξεία ενυπάρχει ο κίνδυνος της γελοιοποίησης που το επιδιώκουν ώστε να αδρανοποιηθούν οι αντιδράσεις εμμέσως. Όταν γελοιοποιήσεις τον αντίπαλο συνήθως τον νικάς στο ψυχολογικό επίπεδο οπότε και τα λογικότερα επιχειρήματά του καταντούν γελοία και κατά συνέπεια άχρηστα. Εκεί χρειάζεται διάκριση και σοβαρότητα στις αντιδράσεις μιλάω σε πιό ευρύ επίπεδο. Αυτό το έχω δει στην περίπτωση της Συνθήκης Σέγκεν οι εκδηλώσεις που έγιναν κατά της συνθήκης γελοιοποιήθηκαν από τα μέσα μαζικής "ενημέρωσης" (βλ. παραπληροφόρησης) και μία συνθήκη που υπονομεύει την προσωπική ελευθερία του καθενός πέρασε χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.