Αθεϊσμός

Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1768
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 27, 2006 5:00 am

Αθεϊσμός

Δημοσίευση από 123 »

Σας χαιρετώ,

Θα ήθελα να τοποθετηθώ επιπροσθέτως. Το τι είναι άθεος, πιστός, άπιστος,κλπ. λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε και μπορούμε να συζητάμε ώρες. Αυτό που ξεκίνησα και δεν βρήκα πολλές γνώμες είναι ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάποιον μη Χριστιανό. Θέλετε να τον πείτε άθεο, άπιστο ή οτιδήπουε άλλο; δεν έχει σημασία. Δεν θα βάλουμε ταμπέλες...

Και για να είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα εννοώ την αντιμετώπιση κάποιου πολύ αγαπημένου προσώπου (φίλος, συγγενής, μέλος της οικογένειας), που βλέπουμε τον λάθος δρόμο του, επιθυμούμε να του δείξουμε την Αλήθεια και δεν μας αφήνει περιθώρια. Μπλεκόμαστε σε ατέλειωτες κουβέντες και τελικά μένει η πίκρα.

Συνήθως είναι άτομα διαβασμένα, σκεπτόμενα, με γνώσεις πάνω σε όλα τα συστήματα (θρησκευτικά, κοινωνικά, κ.ά), εκτός της Αγίας Γραφής, την οποία και απορρίπτουν.

Ποιά η στάση μας;

Η ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1428
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Θεσσαλῶν Νίκη

Δημοσίευση από ntinoula »

Πιστεύω περισσότερη επίδραση έχει το παράδειγμά μας που δηλώνει και την έμπρακτη πίστη μας, παρά τα λόγια μας όσα αληθινά κι αν είναι, ειδικά σε ανθρώπους που δεν έχουν τη διάθεση να ακούσουν.
VASILHS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: Τρί Αύγ 08, 2006 5:00 am

Re: H MONH ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ!

Δημοσίευση από VASILHS »

ix8ys έγραψε: Αλλά, προσωπική μου άποψη, με τέτοιες λέξεις και με επιθετικό τρόπο δεν προσεγγίζεις έναν «άθεο» ούτε μπορείς να κουβεντιάσεις μαζί του. Αν αρχίζεις να μιλάς με την μια σε έναν «άθεο» για σωτηρία ψυχής κτλ τον έχεις χάσει. Αυτό πιστεύω εγώ…..

Υ.Γ. Η λέξη «άθεος» είναι σε εισαγωγικά γιατί, όπως έγραψα και παραπάνω, δεν υπάρχει τελικά πραγματικός άθεος…..
Ποιές είναι οι "τέτοιες λέξεις" και ποιός " ο επιθετικός τρόπος " ; Μήπως θα μας απαγορεύθεί να λέμε και την αλήθεια, επειδή ορισμένοι ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι έτσι δεν δεν αλλάζει ο άθεος;
Οι άθεοι θέλουν να ακούσουν τον λόγο της Αλήθειας όχι του συμβιβασμού και του ψεύδους.
Επίσης οι άθεοι διακρίνονται σε καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι, οι καλοπροαίρετοι πιστεύουν ενώ οι κακοπροαίρετοι δεν πιστεύουν όσα επιχειρήματα και να τους φέρεις.

Φυσικά όμως πρέπει να λέγονται με τρόπο σωστό.

Φυσικά και υπάρχουν άθεοι, είναι όλοι αυτοί που δεν έχουν σχέση με τον Χριστό και την Εκκλησία Του.
"ΜΕΘ'ΗΜΩΝ Ο ΘΕΟΣ"
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 545
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: p.Antonios @otenet.gr
Επικοινωνία:

Ο ορθός τρόπος προσέγγισης είναι η αγάπη

Δημοσίευση από pAntonios »

Ο ορθός τρόπος προσέγγισης αγαπητοί μου, είναι μην ξεχνάμε, η αγάπη.
Αυτός είναι ο χριστιανικός τρόπος, διότι ο Θεός αγάπη εστί, σύμφωνα με τον ευαγγελιστή της αγάπης και ηγαπημένο μαθητή Ιωάννη τον Θεολόγο.

Ας θυμηθούμε από το γεροντικό το παράδειγμα του Αββά εκείνου που συνάντησε τον ειδωλολάτρη ιερέα στο δρόμο και επειδή του μίλησε όμορφα τον οδήγησε στην αλήθεια του Χριστού και τον έκαμε τελικά μαθητή του, όταν εκείνος τον παρεκάλεσε.
Λίγο πριν όμως τον είχαν συναντήσει στο δρόμο δύο υποτακτικοί του Αββά και επειδή του κακομίλησαν περιφρονητικά τους ξυλοφόρτωσε κανονικά...

Η αγάπη λοιπόν θα βρει τον τρόπο και θα συνοδέψει τα λόγια, κυρίως με την προσευχή που έχει πολύ μεγάλη δύναμη και μάλιστα να λύνει τις πλεκτάνες του πονηρού και να αφήνει ελεύθερη την ψυχή να πλησιάσει το Δημιουργό της.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: Τρί Μάιος 30, 2006 5:00 am

Re: Ο ορθός τρόπος προσέγγισης είναι η αγάπη

Δημοσίευση από ix8ys »

pAntonios έγραψε:Η αγάπη λοιπόν θα βρει τον τρόπο και θα συνοδέψει τα λόγια, κυρίως με την προσευχή που έχει πολύ μεγάλη δύναμη και μάλιστα να λύνει τις πλεκτάνες του πονηρού και να αφήνει ελεύθερη την ψυχή να πλησιάσει το Δημιουργό της.
Με προλάβατε! Πιστεύω και εγώ ότι η αγάπη και η προσευχή είναι τα μόνα όπλα μας. Έχω συζητήσει αρκετές φορές με άθεους ή πολέμιους του Χριστιανισμού και έχω επιλέξει τον δρόμο της ταπείνωσης, της αγάπης και της προσευχής. Δεν ξέρω αν πέτυχα κάτι, αλλά ξέρω ότι τουλάχιστον τους έβαλα σε σκέψεις....

Υ.Γ. Άσχετο, αλλά μια και το θυμήθηκα θα το πώ. Αν σας λένε λοιπόν συνέχεια για το «σάπιο» ιερατείο της Εκκλησίας εσείς να τους λέτε: Και το σύρμα στις κολώνες της Δ.Ε.Η. είναι βρώμικο, αλλά ο ηλεκτρισμός περνάει. Δηλαδή, μπορεί κάποιοι ιερείς να μην είναι καθαροί, αλλά το μήνυμα του Χριστού, βρίσκει τον τρόπο και διαδίδετε! :)
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο”