Μυστήρια και χρηματισμός ιερέων

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Melpomeni έγραψε:
oceangr2 έγραψε:Λόγια, λόγια, λόγια.

Ο κάθε άνθρωπος που διαθέτει ψυχή, η οποία είναι Θεία ουσία (και όποιος θέλει ας το καταλάβει) είναι ιερός, ασχέτως αν το πνεύμα του ταξιδεύει για άλλες πολιτείες.

Οποιοσδήποτε επικαλεστεί το Θείο, την Αγία Τριάδα για να ζητήσει την Θεία χάρη και πόσο μάλλον για το βάπτισμα, ο Παράκλητος είναι εκεί και τη δίνει απλόχερα. Ο αμαρτωλός δεν μετριέται ούτε στην ποσότητα ούτε στην αίρεση, ούτε στο δόγμα. Όλοι είμαστε αμαρτωλοί, πάρτε το χαμπάρι.

Όλοι είναι τέκνα του Κυρίου και Θεού μας. Αφήστε τα μύρα και τα χέρια του Πατριάρχη κατά μέρους. Μην υπονομεύουμε άλλο τον Κύριο με την αγιοποίηση γήινων χειρών και γήινων κανόνων.

Σας εκλιπαρώ, ανοίξτε τα ώτα και τα μάτια σας, αφήστε το πνεύμα σας να το φωτίσει ο Κύριος, μην το σκοτίζετε άλλο με υλικά κολλήματα.

Πιστη εκφραση του κατα Νεαν Εποχην ευαγγελιου...
Άσε τα νεοεποχικά κατά μέρους το ευαγγέλιο δεν μιλάει για δόγματα και αιρέσεις. Άλλοι τα δημιούργησαν και ξέρουν αυτοί και το πως και το γιατί. Είμαι σίγουρος οτι το γνωρίζεις κι εσύ.

Αν θες να μιλήσουμε για νέα εποχή θα μιλήσουμε ανοικτά αλλά για τα πάντα συμπεριλαμβανομένου των εικοσάευρων που δίνουν κάποιοι στον εξομολογητή τους. Και το σταματάω εδώ, δεν θες να το συνεχίσω.
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

oceangr2 έγραψε:
Άσε τα νεοεποχικά κατά μέρους το ευαγγέλιο δεν μιλάει για δόγματα και αιρέσεις. Άλλοι τα δημιούργησαν και ξέρουν αυτοί και το πως και το γιατί. Είμαι σίγουρος οτι το γνωρίζεις κι εσύ.

Αν θες να μιλήσουμε για νέα εποχή θα μιλήσουμε ανοικτά αλλά για τα πάντα συμπεριλαμβανομένου των εικοσάευρων που δίνουν κάποιοι στον εξομολογητή τους. Και το σταματάω εδώ, δεν θες να το συνεχίσω.
Δεν ξερω τι θελεις και τι δεν θελεις να συνεχισεις, ενα ειναι σιγουρο,απλο και ξαστερο : οποιος ανηκει στην Ορθοδοξη Εκκλησια ,ακολουθει μετα προθυμιας τους κανονες της Εκκλησιας.
Οποιος εχει προβλημα με καποιο κανονα αλλα θελει να ειναι Ορθοδοξος,χρειαζεται και αναζητα καθοδηγηση απο τον Πνευματικο του.
Οποιος αυθαιρετα απορριπτει κανονες και νομιζει οτι μπορει να αποφασιζει μονος του τι ειναι σωστο και τι οχι ,τοτε υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να νομιζει οτι ειναι Ορθοδοξος,αλλα να βρισκεται σε πλανη.
Τετοιος υποκειμενικος και ατομικιστικος τροπος σκεψεως εκφραζει νοοτροπια Νεας Εποχης.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

oceangr2 έγραψε:
Όταν ο Πνευματικός περιμένει το φακελάκι τι είναι και θέλω μια ειλικρινή απάντηση? [/quote]

Μπορει να ειναι αμαρτωλος, αλλα δεν μπορεις μονο απο αυτο,να τον πεις αιρετικο.
Γιατι μπερδευεις τυχον οικονομικες ατασθαλιες μερικων, με αιρετικες διδασκαλιες ;
Και επειτα εσυ ξερεις παντα τι κρυβεται πισω απο καθε πραξη ; που ξερεις αν το φακελλακι αυτο δεν παει κατ` ευθειαν σε μια φτωχη οικογενεια;
η για να πληρωθει ο λογαριασμος της ΔΕΗ για τον Ναο ; η για τη θερμανση; η για την σκεπη που τρεχει οταν βρεχει;
Αφου ενδιαφερεσαι τοσο για τα οικονομικα,γινε μελος του εκκλησιαστικου συμβουλιου και διορθωσε τα κακως κειμενα.Προσφεροντας ετσι εργο στην Εκκλησια.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

υπονοούμενα σε προγενέστερο θέμα

Δημοσίευση από pAntonios »

Επειδή υπήρξαν κάποια υπονοούμενα σε προγενέστερο θέμα, έχουν ξεχωριστεί εδώ για να γίνουν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Εκείνο που προσωπικά αντιλαμβάνομαι είναι ότι κάποιοι σκανδαλίζονται (τους βολεύει φαίνεται!) από το χρηματισμό ορισμένων ιερέων για να βρουν αφορμή να απορρίψουν τα δόγματα και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας.
Δεν γνωρίζω αν εξακολουθούν να θεωρούν τον εαυτό τους Ορθόδοξο η μάλλον ακόμη χειρότερα να θέλουν να προσαρμόσουν την Ορθοδοξία στις απόψεις τους.

Το να ζητάνε ιερείς χρήματα για την τέλεση μυστηρίων, φυσικά και αποτελεί σοβαρό αμάρτημα και λέγεται Σιμωνία. Καλό είναι να φέρεται εις γνώσιν του Επισκόπου και εκείνος ας κανονίσει όπως νομίζει.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Στην tv εχω δει μερικους να κοβονται δηθεν για το λαο(!!!) και να λεν "γιατι ο παπας να παρει λεφτα στο αγιασμο, στον γαμο, κτλπ
ΚΑΛΑ Σε τοσες, ......, τα δινουμε, απο παντου μας τα παιρνουν, μη τυχων και δωσουμε στον παπα μια φορα το χρονο 20 ευρω θα μας κοβει?
ΥΠΟΠΤΟ

Εμενα δεν με νοιαζει εαν ορισμενοι ιερεις ζητανε λεφτα, θα βρω αλλον που δεν ζητα και αφου το μυστηριο εχει την ιδια αξια το θεμα εληξε.
Εμενα αλλα και τους περισσοτερους ποιο πολυ τους νοιαζει που εχει λακους ο δρομος (και εχω καταστρεψει 2 ζαντες) ή που περιμενουν 3 ωρες στην ουρα στο ΙΚΑ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΑΚΟΥΣ Η ΑΛΛΟ ΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 3 ΩΡΕΣ.
Εγω λιγες φορες βαζω λεφτα για κερι στην εκκλησια, τις πιο πολλες φορες παιρνω το κερι ετσι και ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ δεν μου το πηρε πισω. Ουτε εχω δωσει λεφτα για εξομολογηση ουτε μου ζητησε ο ιερεας.
Οποιοσδήποτε επικαλεστεί το Θείο, την Αγία Τριάδα για να ζητήσει την Θεία χάρη και πόσο μάλλον για το βάπτισμα, ο Παράκλητος είναι εκεί και τη δίνει απλόχερα.....Αφήστε τα μύρα και τα χέρια του Πατριάρχη κατά μέρους
Πως την θελεις εσυ την κατασταση φιλε? για πες μας.
Να βαπτιζετε ο καθε ενας μονος του, τι λες? γλυτωνουμε τα λεφτα.
Να αφησουμε και τιποτα αλλο κατα μερος? την εξομολογηση, την Θεια Λειτουργια ας πουμε? και αυτες με το χερι του παπα γινονται.
Να περιμενουμε να ερθει κανενα διαστημοπλοιο με τον Θεο να μας σωσει?
sunday
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από sunday »

Λοιπον να πω και εγω κατι. Κανω μια βαφτιση και θελω 1.περιπου 1000 ευρω για δωρα 2.περιπου5000 ευρω για το κεντρο 3.περιπου 500 ευρω για μπουμπουνιερες 4.περιπου 1000 ευρω για να ντυθουμε γυναικα και παιδια και ξεχναω και ορισμενα και αν θα δωσω και 20 ευρω στον παπα που εχει καθαριστρια, ρευμα ,συντηρηση,ψαλτη κτλ ειναι κλεψια και αμαρτια .Χωρις να υπολογησουμε και τις απαιτησεις που εχουμε οταν παμε να βαφτησουμε στην εκκλησια.ΕΞΑΛΟΥ υπαρχει και αλλη λυση,παμε στην ενορια μας την Κυριακη,και μετα την Θεια λειτουργια κανουμε την βαφτηση χωρις πολλα πολλα .Αλλα βλεπεις ,τι θα πει ο κοσμος ?
sunday
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από sunday »

Μερος δευτερο .Κανω γαμο και εσεις μου λετε να <ζησετε> και εγω λεω 1ον νυφικο 1500 ευρω 2ον κουστουμι 1000 ευρω 3ον αμα συνεχισω θα με βαρεθητε .Τα 50 ευρω που πηρε ο παπας με πηραξανε .
sunday
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από sunday »

Συνχωρεστεμε .Μερος 3ον,ποσες φορες που παμε σε ενα γαμο η βαφτηση προσευχομαστε για το ζευγαρι η το νεοφωτιστο ? και ποσες φορες κουβεντιαζουμε και λεμε να τελειωσει να παμε στο φαγητο ?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”