Θεία Κοινωνία και Εξομολόγηση

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Δέσποινα μη μη μείνεις χωρίς εξομολόγηση, επειδή δεν μπορείς να βρεις τον Πνευματικό που θέλεις. Πήγαινε στο ναό της περιοχής σου και θα βρεις σίγουρα κάποιον ιερέα να εξομολογηθείς.

Εγώ, όταν έφυγα απ΄την Αθήνα μου, ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσω να εξομολογούμαι στον ίδιο Πνευματικό. Έτσι επί δέκα χρόνια έμεινα χωρίς μόνιμο Πνευματικό. Αν δεν πήγαινα να εξομολογηθώ όλο αυτό το διάστημα μέχρι να βρω καλό Πνευματικό θα είχα καταρρεύσει κάτω απ΄το βάρος των αμαρτιών μου.

Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου βρήκα καλό Πνευματικό κι αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη στο Θεό γι αυτό.
despinael
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από despinael »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.CORDELIA ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΡΙΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΠΤΑΛΕΠΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΤΟΥ ??ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Ο ΠΑΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ??(ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ).
Και εκείνος που διψά ας έλθη και εκέινος που το επιθυμεί ας πάρει το νερό της ζωής δωρεάν.
despinael
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΝΙΩΘΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ,ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΓΡΑΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΕΜΝΟ ΧΩΡΟ ΝΙΩΘΩ ΗΔΗ ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΩΝΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ:)
Και εκείνος που διψά ας έλθη και εκέινος που το επιθυμεί ας πάρει το νερό της ζωής δωρεάν.
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

Πραγματικά μου φαίνεται πολύ παράξενο !!

Ειδικά για τις πρώτες φορές που εξομολογείται κάποιος το βρίσκω αδύνατον να πει ο,τιδήποτε σε 3 λεπτά λες και είναι σε τηλεπαιχνίδι και πρέπει να απαντήσει μέσα σε προθεσμία. Ίσως με τον καιρό να μην χρειάζεται κανείς πολύ χρόνο, αλλά στην αρχή τουλάχιστον είναι απαραίτητο.

Δεν ξέρω ποιος είναι "κομπογιαννίτης" ή όχι.
Αυτό που ξέρω είναι ότι καλός πνευματικός είναι αυτός που σε αντιμετωπίζει με αγάπη και σεβασμό και όχι με διάθεση διεκπεραίωσης.
Αυτός που ενδιαφέρεται και δεν βαριέται.
Αυτός που θα νιώσει τον πόνο, την αγωνία σου και θα σταθεί σαν πατέρας στον πνευματικό σου αγώνα.

Κι αν ζητήσεις αυτό από το Θεό και με το πλήρωμα του χρόνου (όπως λέει και ο filotas) θα το έχεις.
despinael
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ .ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΒΑΣΗ ΣΕ ΟΥΣΙΩΔΗ.
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

despinael έγραψε: ..ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ .... ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΩΝΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ:)
Κι εγώ "τυχαία" ανακάλυψα την ιστοσελίδα και ο Θεός ξέρει πόσο έχω ωφεληθεί.
Ας ευχαριστήσω κι εγώ για άλλη μια φορά :) και να ξέρεις αγαπητή despinael ότι και εσύ έχεις να προσφέρεις πολλά σε εμάς. >:D<
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

Cordelia έγραψε:Πραγματικά μου φαίνεται πολύ παράξενο !!

Ειδικά για τις πρώτες φορές που εξομολογείται κάποιος το βρίσκω αδύνατον να πει ο,τιδήποτε σε 3 λεπτά λες και είναι σε τηλεπαιχνίδι και πρέπει να απαντήσει μέσα σε προθεσμία. Ίσως με τον καιρό να μην χρειάζεται κανείς πολύ χρόνο, αλλά στην αρχή τουλάχιστον είναι απαραίτητο.

Δεν ξέρω ποιος είναι "κομπογιαννίτης" ή όχι.
Αυτό που ξέρω είναι ότι καλός πνευματικός είναι αυτός που σε αντιμετωπίζει με αγάπη και σεβασμό και όχι με διάθεση διεκπεραίωσης.
Αυτός που ενδιαφέρεται και δεν βαριέται.
Αυτός που θα νιώσει τον πόνο, την αγωνία σου και θα σταθεί σαν πατέρας στον πνευματικό σου αγώνα.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ 'ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ'. ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΠΑΥΕΙ.

Κι αν ζητήσεις αυτό από το Θεό και με το πλήρωμα του χρόνου (όπως λέει και ο filotas) θα το έχεις.
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ. Ο ΔΑΙΜΩΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτό που έχει σημασία δεν είναι να κρίνουμε εμείς τους ιερείς γιατί
1ον θα πέσουμε σε κατάκριση &
2ον δεν θα βγάλουμε άκρη αφού δεν ξέρουμε τι λόγους έχουν για να εφαρμόζουν τέτοιους χρονικούς περιορισμούς
(π.χ. μπορεί να μην υπάρχει χρόνος και να έχουν πολλά πνευματικά παιδιά, μπορεί πραγματικά να πιστεύουν ότι έτσι βοηθούν τον εξομολογούμενο να αποφεύγει τις δικαιολογίες και να είναι συγκεκριμένος κ.ο.κ.)

Αυτό που νομίζω ότι έχει σημασία είναι να βρούμε εμείς τον κατάλληλο για εμάς πνευματικό πατέρα.
Φαίνεται δύσκολο, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει έτσι.
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΓΑΠΗΤΗ cordelia.ΑΠΟΛΥΤΩΣ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”