Το αδιάλυτο χερι...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

panagiotis2
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2 »

ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ ΥΜΩΝ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ....ο Κυριος ειπε πως οχι ειναι παντα μαζι μας. νομιζω με τον αθλιο λογισμο μου οτι ολος αυτος ο αχταρμας δειχνει το μεγαλειο του Θεου!αντι να ριξει φωτια να μας καψει καθεται υπομονετικα στην γωνια και περιμενα!εγω θα μας εκαιγα παντως:)
ΟΝ ΓΑΡ ΑΓΑΠΑ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΙΔΕΥΕΙ...
geonutr
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από geonutr »

παιδιά, προχθές είχα πάει σε μια βάφτιση, στην οποία το αγόρι μου έγινε νονός.Συγκεκριμένα έγινε σ'ενα εξωκλήσσι, στον προαύλιο χώρο...Αυτό που έκανε το αγόρι μου να τσαντιστεί ήταν ότι ο παππάς του ζήτησε προκαταβολικά 160 ευρώ...τον έκανε έξαλλο :angryfire: και όλη τη μέρα έβριζε,ακόμα και χθές με άσχημα λόγια.του είπα βέβαια ότι δεν είναι όλοι έτσι, να μη τους βάζει όλους στο ίδιο καζάνι και ο Θεός θα κρίνει, μα δεν με άκουγε...και πάνω που έιχε αρχίσει να τους συμπαθεί... :roll: :((
Αν πεθανεις πριν πεθανεις, δε θα πεθανεις οταν πεθανεις...
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

geonutr έγραψε:του είπα βέβαια ότι δεν είναι όλοι έτσι, να μη τους βάζει όλους στο ίδιο καζάνι και ο Θεός θα κρίνει, μα δεν με άκουγε...και πάνω που έιχε αρχίσει να τους συμπαθεί... :roll: :((
Αν ζεις Θεσσαλονίκη θα σου πω που θα βρεις έναν καλό παπά που θα τον συμπαθήσει αμέσως...

ΥΓ: "παπάς" όχι "παππάς"... μπερδεύτηκα με το "παππούς", το διάβασα λάθος και προσπαθούσα να καταλάβω. Ποιος παππούς; Του παιδιού; Γιατί αυτός να ζητάει λεφτά; :P :lol:
geonutr
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από geonutr »

ζω Αθήνα, ευχαριστώ...ξέρω έναν-δυο παπάδες που συμπαθεί ,δεν είναι αυτό το θέμα όσο το τι να του πω γι'αυτό το θέμα...160 ευρώ, προκαταβολικά... 8O
Αν πεθανεις πριν πεθανεις, δε θα πεθανεις οταν πεθανεις...
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Κοιταξε, geonutr θα μπορουσατε να κανετε το εξης.

Αντι να βριζει να σκανδαλιζεται και να φθειρει την ψυχη του, να ζητουσε εξηγησεις με ηρεμο τροπο, γιατι απαιτειται το ποσο αυτο, απο τον Ιερεα.

Εαν δεν το ειχαν συμφωνησει, τοτε να ζητησει ακροαση απο τον οικειο Μητροπολιτη και να του εκφρασει την διαμαρτυρια του, σαν ευσυνειδητος Χριστιανος.

Εαν το ειχαν προ-συμφωνησει για τις αναγκες του Ναου, και των διακονητων αυτου, τοτε θα επρεπε να το αποδωσει χωρις παραιτερω λογισμους αμφιβολιας.

Το ζητησε ο Ιερεας για χαρτζηλικι; Xωρις να το δικαιολογησει;

Ειναι πολυ απλα, τα πραγματα, ας μην τα δυσκολευουμε. Υπαρχουν λυσεις.

Η χειροτερη ειναι να καθυβριζουμε τον Ιερεα, γιατι εαν αυτος πηρε μια φορα αμαρτια για την τυχον "φιλαργυρια" του, εμεις πηραμε εκατο φορες αμαρτια για τον σκανδαλισμο μας, και την Ιεροκατακριση μας.

Στην τελικη αναλυση, δωστα βρε αδερφε, καπου θα πανε κι'αυτα, καποιες ψυχες θα φανε ψωμι, δεν νομιζω να τα ετρωγε στο καζινο ο Ιερεας..

Πολλοι Ιερεις κανουν εργο αγνωστο και Θεαρεστο με αυτα τα λεφτα, και γινονται επαιτες και ζητιανοι και κακοι μπροστα στον καθενα, και στα κρυφα ταιζουν ενα σωρο κοσμο. Ποιος μας λεει οτι δεν ηταν και αυτη μια τετοια περιπτωση;

Ας εχουμε καλο λογισμο, και ας μας πιανουν και "κοροιδο", για καλο μας βγαινει τελικα.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Και να μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ ότι εμείς οι λαϊκοί δεν δεχόμαστε τον ίδιο πόλεμο με τους κληρικούς!
Τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα γι' αυτό καλόν είναι να μην κάνουμε (συγ)κρίσεις
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”