Πως μπορούμε να αποφεύγουμε τον σκαναδαλισμό?

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Δεν ξέρω Μελπωμένη μου φοβάται ότι αν τις κάνει καμια υπόδειξη θα θυμώσουν και δεν θα ξαναερθουν ή οτι θα γίνει κακός. Απο την άλλη ισως να θέλει να τις κάνει να μην νιωθουν κόμπλεξ και να νιωθουν ανετα με την εμφάνιση τους. Ισως παλί το θεμα ενδυση το θεωρει δευτερευουσης σημασίας. Ενταξει δεν είπαμε μια γυναικα να μην ντύνεται μοντέρνα ή να ντύνεται σαν καλόγρια αλλα θα πρεπει να γνωρίζει ότι στον αγιογραφικό κύκλο δεν μπορείς να φοραει τα ρουχα που φοραει όταν βγαίνει με τις φίλες της.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Καλημέρα αδερφοί!

Οι άλλοι-ες θα φωτιστούν και θα αλλάξουν κάποια στιγμή..πρώτα εσωτερικά και μετά εξωτερικά... Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του πειρασμού την ώρα εκείνη, ή μάλλον ο πιο αναίμακτος..., είναι η περιφρόνηση και όχι η προσευχή(πχ η ευχή που είναι για τους δυνατούς αγωνιστές).
Λοιπόν την ώρα του πειρασμού, περιφρόνησε αδερφέ μου την κατάκριση...αδιαφόρησε και στρέψε το μυαλό σου στο κύριο θέμα, δηλαδή στον κύκλο Αγίας Γραφής, ταυτόχρονα δοξολόγησε τον Θεό που δημιούργησε όλους τους ανθρώπους με τόση σοφία!!!
Μην αφήσεις χαλασμένο το λογισμό αλλά κατευθείαν αδιαφόρησε....

Χαίρετε αδερφοί!
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

αδελφε οταν λες οτι σκανδαλιζεσε τι εννοεις? μην κρινεις απο το ντυσιμο του άλλου, σκεψου οτι μπορει αυτες οι ψυχες να ειναι πολυ ανωτερες πνευματικα απο οτι εσυ,αυτο να λες στον εαυτο σου καθε φορα που νιωθεις ετσι(που μπορει να ειναι και ετσι..)αλλιμονο αν σκανδαλιζομασταν καθε φορα..πιστευω οτι ειναι του πονηρου αυτο που νιωθεις για να σε συγχυζει ,να μη πηγαινεις,και να σου βαζει λογισμους υπερηφανειας! συζητησε το με τον πνευματικο σου.
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Δηλαδη gol, μια ανωτερη πνευματικα ψυχη που παει με το ντεκολτε και το μινι σε αγιογραφικο κυκλο, τι προσπαθει να επιτυχει; Nα "ανεβασει" και τις αλλες;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Θα συμφωνήσω και με τον panagiotis2008 αλλά και με τον Αποστόλη: το συζήτησες με τον πνευματικό σου;; Η ταπεινή μου γνώμη είναι να ξεκινήσεις απ΄ αυτό!

Και κάτι άλλο:
dionysisgr έγραψε:
Εμεις εχουμε τον αμαζευτο.. Εγω βεβαια πηγαινω με την συζυγο μου, οποτε οπως καταλαβαινεις, υπαρχει αμεση αποδοση δικαιοσυνης, δια της αγιας παντοφλας!!

Σε καθε αμαρτωλη σκεψη και απο ενα καρουμπαλο στο κεφαλι!
Πρέπει να σ' αγαπάει πολύ η σύζυγος, αφού αντιλαμβάνεται ακόμα και τι σκέφτεσαι! :lol: Μήπως να μας κάνει κανένα σεμινάριο;;;.... :wink:
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

καιεσυ αδελφε Διονυση ξερεις τι κρυβει μια ψυχη? με το να κρινεις αν μια κοπελα ερχετε με μινι ειναι "κατωτερη"απο σενα?ποιος εισαι εσυ που θα κρινει?απο τι στιγμη που λες σε ολα τα γραπτα σου (που διαβαζω με ενδιαφερον και συμφωνω στα περισσοτερα που γραφεις) ποσο κακο ειναι η κατακριση τι λεμε τωρα! μη κρινουμε τον ιερεα ,μη κρινουμε τον πατριαρχη μη...γιατι πρεπει να κρινουμε μια ψυχη που ντυνετε ετσι?το οτι σκανδαλιζει αυτη εχει την αμαρτια απο την άλλη την αμαρτια της κατακρισης την εχουμε εμεις!!!που λεμε πως ηρθε ντυμενη ετσι.συγγνωμη αδελφε
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

gol έγραψε:καιεσυ αδελφε Διονυση ξερεις τι κρυβει μια ψυχη? με το να κρινεις αν μια κοπελα ερχετε με μινι ειναι "κατωτερη"απο σενα?ποιος εισαι εσυ που θα κρινει?απο τι στιγμη που λες σε ολα τα γραπτα σου (που διαβαζω με ενδιαφερον και συμφωνω στα περισσοτερα που γραφεις) ποσο κακο ειναι η κατακριση τι λεμε τωρα! μη κρινουμε τον ιερεα ,μη κρινουμε τον πατριαρχη μη...γιατι πρεπει να κρινουμε μια ψυχη που ντυνετε ετσι?το οτι σκανδαλιζει αυτη εχει την αμαρτια απο την άλλη την αμαρτια της κατακρισης την εχουμε εμεις!!!που λεμε πως ηρθε ντυμενη ετσι.συγγνωμη αδελφε

ειναι αυτο που λεει ο λαος δασκαλε που διδασκες και λογο δεν κρατας
(Γέροντας Επιφάνιος)
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Nαι αδελφη μου, αλλα υπαρχουν κανονες καλης συμπεριφορας, και ενδυσεως στην Εκκλησιαστικη και πνευματικη ζωη. Δεν πηγε σε καφετερια η κοπελα αυτη, ουτε σε κλαμπ-ρεστωραν για να διασκεδασει.

Πηγε καπου που θα δουλεψει με την ψυχη της. οχι με το σωμα της. Θελω να πω οτι ειναι απλα περιττο το να φτιαχνεται καποια η καποιος εαν προτιμας, οταν προκειται να παει σε πνευματικο κυκλο η στην Εκκλησια.

Ειναι ναρκισσισμος, ωραιοπαθεια, και οσο και αγνες προθεσεις να εχει, σκανδαλιζει τους αλλους.

Εγω δεν κατακρινω τον ανθρωπο, αυτον καθεαυτον, αλλα την συμπεριφορα αυτη.

Για την ψυχη της, δεν γνωριζω σε τι μετρα πνευματικα μπορει να εχει φτασει, για την συμπεριφορα της ομως, μπορουμε να εχουμε λογο.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

απαντηση εδωσα ποιο πανω δεν νομιζω οτι πρεπει να συνεχισουμε την κουβεντα μας εξαλου, με αυτο τον τροπο δεν βοηθαμε τον αδελφο που εθεσε την ερωτηση
αυτο που εχω διαβασει θα γραψω
αλλο κριση αλλο κατακριση και ομως μεσα στη κριση βρισκεται και η διαθεση της κατακρισεως
(Γέροντας Επιφάνιος)
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Απαντησεις δεν δινουμε, gol, μου, αποψεις εκφραζουμε.

Ο theodosis79, εμμεσως πλην σαφως εξεφρασε ενα παραπονο, για την ελλειψη σεβασμου του απο εκπροσωπο του αλλου φυλου.

Το ιδιο μπορει να αντιστραφει εαν ενας αντρας παει ντυμενος σαν γαμπρος σε εκκλησιαστικη συναξη, και καποια γυναικα σκανδαλιστει.

Οι Πατερες μας λενε να μην κατακρινουμε, ομως οπως σιγουρα θα ξερεις, κατακεραυνωνουν με πολυ σκληρες εκφρασεις και γυναικες η αντρες που με την εμφανιση τους γινονται αιτια να σκανδαλιστουν οι αλλοι μεσα σε χωρους λατρειας η πνευματικες συναξεις.

Μεγας Βασιλειος, Αγ.Νικοδημος Αγιορειτης, Αγ.Γρηγοριος Νυσσης και πολλοι αλλοι Πατερες μας, στηλιτευουν αυτου του ειδους τις συμπεριφορες.

Βεβαια ειναι αμφιδρομη και η ευθυνη, καθοτι οταν σε σκανδαλιζει κατι οφειλεις να μην ασχολεισαι, ομως αυτο δεν δικαιολογει και απαλασσει αυτον/ην που προκαλει τον σκανδαλισμο.

Δεν αντιδικουμε, απλα συζηταμε και διαλεγομαστε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”