jimysn έγραψε:
Έχω μια απλή ερώτηση.....πως καταλαβαίνετε εσείς το θέλημα του Θεού????
Ζωντας μεσα στην Εκκλησια , βιωνοντας τα διδαγματα Της.
Συντονιστής: Συντονιστές
Όπως είπε ο Γέροντας Παΐσιος, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να είμαστε σαν τις μέλισσες που πηγαίνουν από λουλούδι σε λουλούδι, και όχι σαν τις μύγες που πηγαίνουν από ακαθαρσία σε ακαθαρσία.jimysn έγραψε:Γιατί τότε το "εκκλησιαστικό βίωμα" δημιουργεί σκανδαλισμούς και μάλιστα σοβαρότατους????
Μήπως γιατί ο οίκος του Θεού έχει γίνει οίκος εμπορίου και όχι μόνο????
Βρίσκει μήπως ο διάβολος περισσότερο πρόσφορο έδαφος σε χώρους "εκκλησιαστικούς-παρεκκλησιαστικούς"???
(και μη με πει κανένας αιρετικό ή όοοοοοοτι άλλο γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει......αρκετά έχουμε να κάνουμε με κοντόφθαλμους....σκανδαλολάγνους....σκανδαλιάρηδες)
Δικιο εχεις, σιγουρα σε ορισμενους θα το κανει,(αυστηρη κριση) παντως οι μοχανοι ιερεις Αρχιερεις στη Κριση θα ειναι στην ουρα της ζυγαριας του φαρμακειου..ser έγραψε:
Ο λογισμός μου, μου λέει ότι αναλόγως με την περίπτωση, ένας που "δεν ξέρει πολλά" δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κριθεί λιγότερο αυστηρά, καθώς είχε την υποχρέωση να ενημερωθεί πλήρως.

Ποιά είναι η έννοια "ζώ μέσα στην Εκκλησία" και "βιώνω τα διδάγματά της"Melpomeni έγραψε:jimysn έγραψε:
Έχω μια απλή ερώτηση.....πως καταλαβαίνετε εσείς το θέλημα του Θεού????
Ζωντας μεσα στην Εκκλησια , βιωνοντας τα διδαγματα Της.

Δεν παρακολούθησες όλη την συζήτηση.ser έγραψε:eortologio_gr έγραψε:Ανήκω στην κατηγορία HOMO PANTREMENOUS NEOELLINOUS THEOUSOS"... και εκτιμώ ιδιαίτερα το ωραίο και έξυπνο χιούμορ το οποίο και δεν παρεξηγώ ποτε...
Χρ.
Και σε τι θεωρείς ότι είσαι καλύτερος (=υπερηφάνεια) από όσους τυχαίνει να είναι ανύπανδροι;

Αυτή την εντύπωση μου δημιούργησε κι εμένα: ένα πρώτης τάξεως λογοπαίγνιο με ....τσαχπινίζουσα διάθεση (επιτρέψτε μου την έκφραση...)!eortologio_gr έγραψε:Δεν παρακολούθησες όλη την συζήτηση.ser έγραψε:eortologio_gr έγραψε:Ανήκω στην κατηγορία HOMO PANTREMENOUS NEOELLINOUS THEOUSOS"... και εκτιμώ ιδιαίτερα το ωραίο και έξυπνο χιούμορ το οποίο και δεν παρεξηγώ ποτε...
Χρ.
Και σε τι θεωρείς ότι είσαι καλύτερος (=υπερηφάνεια) από όσους τυχαίνει να είναι ανύπανδροι;
Η παρέμβασή μου ξεκίνησε απο το εξαιρετικό "HOMO ANYPANTROUS NEOELLINOUS THEOUSOS" (που έγραψε προηγούμενα κάποιος άλλος φίλος), το οποίο και παράλλαξα σε "HOMO PANTREMENOUS NEOELLINOUS THEOUSOS" θέλοντας να διασκεδάσω την εντύπωση ότι όλοι οι Ορθόδοξοι Ανύπανδροι είναι Θεούσοι και να υπογραμμίσω οτι υπάρχουν και Παντρεμένοι (σαν και του λόγου μου) που είναι Θεούσοι...
Καμία περιφάνεια ή συγκριση τύπου κατακρισης...
Χρ.