Ο σταυρός του καθενός
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο σταυρός του καθενός
Πιστεύετε ότι σαν άτομο ο καθένας ξεχωριστά ξερει ποιος είναι ο σταυρός που έχει να σηκωσει.
Πιστευετε ότι μπορούμε να τον αντέξουμε?
Λέμε στους άλλους υπομονή ,κουράγιο ,δύναμη και όλα αυτά να είναι λόγια απλώς ισως γα να έχουμε να λέμε κάτι?
Τι πιστεύετε εσείς?
Λέμε στους άλλους υπομονή ,κουράγιο ,δύναμη και όλα αυτά να είναι λόγια απλώς ισως γα να έχουμε να λέμε κάτι?
Τι πιστεύετε εσείς?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Αυτό που θα έπρεπε να πούμε όλοι μας είναι "ευλογημένος να είναι από τον Χριστό" και να μας δίνει κουράγιο να τον σηκώσουμε....... ΑΛΛΑ .....
.... στα λόγια μπορούμε να ζωγραφίζουμε και στην πράξη να τα μουτζουρώνουμε με εγωισμούς με πάθη με αμαρτίες με ένα σωρό προφάσεις για να μην σηκώσουμε κανένα σταυρό.
Όλοι ζητάμε την ευτυχία μακριά από τον Χριστό γι' αυτό και δεν θα την βρούμε πουθενά.
Όσοι είναι έξυπνοι θα την αναζητήσουν σηκώνοντας σταυρό!!!!!!!! Με ιδρώτα με πόνο με συντριβή γνωρίζεις την πραγματική αιώνια ευτυχία.... γνωρίζεις τον ίδιο τον Θεό!!!!!!!!!!
(παθούσα και ποθούσα για το τελευταίο)..........
.... στα λόγια μπορούμε να ζωγραφίζουμε και στην πράξη να τα μουτζουρώνουμε με εγωισμούς με πάθη με αμαρτίες με ένα σωρό προφάσεις για να μην σηκώσουμε κανένα σταυρό.
Όλοι ζητάμε την ευτυχία μακριά από τον Χριστό γι' αυτό και δεν θα την βρούμε πουθενά.
Όσοι είναι έξυπνοι θα την αναζητήσουν σηκώνοντας σταυρό!!!!!!!! Με ιδρώτα με πόνο με συντριβή γνωρίζεις την πραγματική αιώνια ευτυχία.... γνωρίζεις τον ίδιο τον Θεό!!!!!!!!!!
(παθούσα και ποθούσα για το τελευταίο)..........
Πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται κανείς τον άνεμο, που κινείται ακατάπαυστα, πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται όσα χαράζουν τα παιδιά πάνω στην άμμο, όταν παίζουν, παρά την ανθρώπινη ευτυχία.
Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
Re: Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ
Για να μας τον έχει δώσει ο Θεός σίγουρα μπορούμε να τον αντέξουμε.smarti έγραψε:Πιστεύετε ότι σαν άτομο ο καθένας ξεχωριστά ξερει ποιος είναι ο σταυρός που έχει να σηκωσει.
Το θέμα είναι ότι δεν είναι εύκολο να διακρίνουμε ποιος ακριβώς είναι ο σταυρός μας (και ποια η αποστολή μας).
Με έχει προβληματίσει πολύ (και αυτό
Αναρωτιέμαι συχνά γιατί εμείς, που κουβαλάμε σαφώς ελαφρύτερο σταυρό, είμαστε τόσο αχάριστοι ?
Πόσο βασανισμένοι πια μπορούμε να είμαστε σε σχέση με αυτούς που λιμοκτονούν, που δεν έχουν ελπίδα, που δεν γνωρίζουν το Χριστό μας, που είναι κλεισμένοι σε κάποιες φυλακές, που διώκονται & βασανίζονται, που είναι ανάπηροι & παραμορφωμένοι, που δεν έχουν νιώσει ποτέ αγάπη, που είναι κλεισμένοι & παρατημένοι σε ιδρύματα, που πονάνε και λιώνουν από τις ασθένειες κλπ, κλπ, κλπ
Συγνώμη, αλλά δεν είναι γελοίο να αισθανόμαστε ότι σηκώνουμε κάποιον φοβερό σταυρό ???
Ας πούμε Δόξα τω Θεώ και, αν θέλει ο Κύριος, θα μας δείξει το δρόμο...
Πάντως, η πίστη μας απαιτεί θυσίες και αποφάσεις που έχουν κόστος.
Ίσως αυτός είναι ο σταυρός μας.
Συμφωνώ χρειάζεται ιδρώτας, πόνος και συντριβή.
Αλλά και όλα αυτά μπροστά στις δοκιμασίες άλλων δεν είναι τίποτα.
ΥΓ: τα λέω όλα αυτά, αλλά, όταν περνάω δοκιμασίες, κλαίω και οδύρομαι...
-
PerlMaster
- Έμπειρος Αποστολέας

Ο Σταυρός είναι ιλαρός . Ο Σταυρός οδηγεί στη σωτηρία , ανοίγει τη πόρτα της Βασιλείας του Θεού . Η κούραση από το σήκωμα του , καίει το πονηρό και δε πλησιάζει τον αγωνιστή .
"Σταυρός" για τον λαικό είναι ο γάμος , η αγία βιωτή όπως τη θέλει ο Χριστός , η διάθεση του ελευθέρου χρόνου για την υπηρεσία του αδελφού .
"Σταυρός" για τον λαικό είναι ο γάμος , η αγία βιωτή όπως τη θέλει ο Χριστός , η διάθεση του ελευθέρου χρόνου για την υπηρεσία του αδελφού .
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Θυσίασα ένα μεταπτυχιακό για την Βασιλεία των Ουρανών,οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν ,ούτε θα καταλάβουν όμως αυτό που κατάλαβα και θα καταλάβω εγώ είναι κάτι το απίστευτο.
Προσφέρθηκα να γίνω ένας από τους εκλεκτούς Του και Αυτός δέχτηκε και έκανε την κλήση του σε εμένα.
Μπορεί να περάσω δύσκολα,να καταδιωχτώ όμως θα κάνω ότι πρέπει για να εκπληρώσω την αποστολή μου να σηκώσω τον Σταυρό μου και δεν θα τον απογοητεύσω.
Ότι πρέπει να γίνει θα γίνει, γιατί ο καιρός είναι κοντά,και ο Κύριος θα ενεργήσει άμεσα για να διορθωθεί η ζημιά.
Προσφέρθηκα να γίνω ένας από τους εκλεκτούς Του και Αυτός δέχτηκε και έκανε την κλήση του σε εμένα.
Μπορεί να περάσω δύσκολα,να καταδιωχτώ όμως θα κάνω ότι πρέπει για να εκπληρώσω την αποστολή μου να σηκώσω τον Σταυρό μου και δεν θα τον απογοητεύσω.
Ότι πρέπει να γίνει θα γίνει, γιατί ο καιρός είναι κοντά,και ο Κύριος θα ενεργήσει άμεσα για να διορθωθεί η ζημιά.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Για τον λαικό δεν είναι ο γάμος πάντα Perlmaster αλλά η αγιότητα όπως κι αν επιτευχθεί είτε μέσω γάμου,είτε μέσω του παρθενικού βίου,αυτό ενδιαφέρει τον Χριστό.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
-
PerlMaster
- Έμπειρος Αποστολέας

ΕΕΕ...ΤΟΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΟΦΙΛΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ!!!!Cordelia έγραψε:Με τρομάζεις Perl Master...PerlMaster έγραψε:.... "δύσκολα σώζονται οι εργένηδες"...![]()
![]()
Στην κόλαση όλοι εμείς που δεν θέλουμε να παντρευτούμε ???(
(
(
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Οι δια Χριστόν σαλοί που αγίασαν και σώθηκαν εργένηδες δεν ήτανε?οι Απόστολοι εργένηδες δεν ήτανε?
Εγώ όμως ξέρεις τι λέω?Οι παντρεμένοι σώζονται πιο δύσκολα γιατί 1 στους 2 γάμους καταλήγει σε διαζύγιο επειδή το κεράτωμα πέφτει σύννεφο.
Εγώ όμως ξέρεις τι λέω?Οι παντρεμένοι σώζονται πιο δύσκολα γιατί 1 στους 2 γάμους καταλήγει σε διαζύγιο επειδή το κεράτωμα πέφτει σύννεφο.