Δικαστήριο ή συγχώρεση;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

fousca
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δικαστήριο ή συγχώρεση;

Δημοσίευση από fousca »

ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.
"ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ .ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ Κ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΘΑΥΜΑ Κ ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΤΟ ΕΝΙΩΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΟΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ? ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ Ή ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ??"
ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙς Κ ΓΝΩΜΕΣ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ FOYSCA
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Η εταιρία που είναι υπεύθυνη για το ατύχημα δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη; Δεν προτείνει κάποια συμβιβαστική επίλυση του προβλήματος;

Η καλύτερη λύση πάντα είναι ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός. Αν όμως η εταιρία δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη και η βλάβη, σωματική ή οικονομική που υπέστη ο παθών είναι σημαντική, τότε η δικαστική λύση δεν αποτελεί αμαρτία με την προϋπόθεση ότι ο χειρισμός της υπόθεσης θα γίνει με Χριστιανικό τρόπο. Δηλαδή οι μάρτυρες θα πουν την αλήθεια και θ΄αφήσουν την δικαιοσύνη να κρίνει με βάση τους νόμους.

Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί δικηγόροι και δικαστές και δεν είναι αμαρτία να χρησιμοποιούμε νόμιμα μέσα για την επίλυση μιας διένεξης, που το αποτέλεσμά της είναι δυσβάστακτο για μας και δεν μπορεί να επιλυθεί με άλλο τρόπο.

Ο Απόστολος Παύλος μιλά σχετικά στο 3ο Κεφάλαιο της Α προς Κορινθίους Επιστολής και τους επικρίνει, γιατί χρησιμοποιούσαν τα δικαστήρια των εθνικών για να επιλύσουν τις διαφορές τους και τους προτρέπει να λύνουν τις διαφορές τους μεταξύ τους. Σήμερα όμως στη χώρα μας τα δικαστήρια απονέμουν θεωρητικά δικαιοσύνη υπό την σκέπη του Θεού, γι αυτό και οι εικόνα του Χριστού και ο όρκος, επομένως η προσφυγή σ΄αυτά δεν είναι κατ΄αρχήν αντίθετη στην Ορθόδοξη πίστη μας. Όμως, να μην είσαι βέβαιη ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη, επειδή οι δικαστές οι άνθρωποι και οι άνθρωποι ενίοτε κάνουν λάθη (ηθελημένα ή αθέλητα).
fousca
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από fousca »

ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ , ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ Κ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ. ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΗΚΑΜΕ. ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΤΙΣΜΟ Κ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟΥ. ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ "ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΜΕΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Κ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ" . ΕΜΕΝΑ ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΕ ΨΥΧΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΝΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ "ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ". ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχω την άποψη πως, εφόσον ο Θεός έκανε τέτοια επέμβαση στη ζωή της, θα πρέπει να κάνει όχι αυτό που θα ήθελε η ίδια, αλλά αυτό που είναι αρεστό στον Θεό. Νομίζω λοπιπόν, ότι πρέπει να συμβουλευτεί έναν πνευματικό και να πράξει ό,τι της πει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Από πόσους κινδύνους ξεφεύγουμε καθημερινά όλοι μας, (ανθρώπινα λάθη είτε ανθρώπινες αμέλειες) και πόσες Θείες παρεμβάσεις δεχόμαστε και γυρνάμε ζωντανοί και υγιείς σωματικά στα σπίτια μας, μόνο ο Μεγαλοδύναμος και οι Άγγελοι Του γνωρίζουν !
Και αυτό γίνεται για να μας βρει «όρθιους» και όχι πεσμένους μέσα στα πάθη και τις αμαρτίες μας.
Γνωρίζει την κατάλληλη στιγμή για τον καθένα μας…………..
Στη θέση της φίλης σου fousca, νομίζω πως δεν θα έκανα κάποια κίνηση δικαστική. Βεβαίως αυτό είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα του καθενός μας (άλλος αντιδρά έτσι και άλλος αλλιώς-δεν τίθεται θέμα αμαρτίας! )
Θα προβληματιζόμουνα περισσότερο για τους κινδύνους που όλοι μας διατρέχουμε και θα έτρεχα μαζί με το παιδάκι μου στην Μητέρα μας Εκκλησία να εξομολογηθώ και να Ευχαριστήσω τον Κύριο. Μετά από αυτό θα επιθυμούσα να Τον πλησιάσω λιγάκι πιό πολύ.
Για κάποιο σωτήριο για τις ψυχές μας λόγο, όλα συμβαίνουν. Να χαίρεται υγείας όλοι σας και ευχές στην φίλη σου για αυτήν και το παιδάκι της.
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Σ΄αυτή την περίπτωση το δικαστήριο δεν έχει κανένα νόημα. Εάν η παράβλεψη της εταιρίας σε θέματα ασφαλείας είναι μεγάλη και η εταιρία δεν έλαβε στη συνέχεια τα μέτρα της για να αποτρέψει παρόμοιο συμβάν, τότε μια αναφορά στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας αρκεί.

Η προσφυγή στα δικαστήρια είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να γίνεται μόνο υπό τις προϋποθέσεις που ανέφερα πιο πάνω.
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Ερωτήσεις προς τον π. Αντώνιο γίνονται στην αντίστοιχη θεματική ενότητα.

Ευχαριστώ.
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

Συμφωνώ με τον Aposal. Γνώμη πνευματικού είναι πάντα καλή ιδέα..

Σπύρος.
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

Ο καλός πνευματικός θα δώσει σοφή απάντηση.

Εγώ όμως θα σου κάνω μια ερώτηση: Αν κάνεις τη δίκη και καταδικαστούν δίκαια κάποιοι, τι θα κάνεις τις ενοχές σου; :wink:
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

===============================================
Ο αδελφός Νίκος (filotas) έγραψε :
Ο Απόστολος Παύλος μιλά σχετικά στο 3ο Κεφάλαιο της Α προς Κορινθίους Επιστολής και τους επικρίνει, γιατί χρησιμοποιούσαν τα δικαστήρια των εθνικών για να επιλύσουν τις διαφορές τους και τους προτρέπει να λύνουν τις διαφορές τους μεταξύ τους.
Eδώ ο Απόστολος Παύλος γράφει στους χριστιανούς της Κορίνθου
που ακόμη έχουν σαρκικό φρόνημα:

Και εγώ, αδελφοί, αφού τα πνευματικά μόνον πνευματικοί τα καταλαβαίνουν, δεν ημπόρεσα να σας ομιλήσω, όπως θα ωμίλουν εις Χριστιανούς πνευματικούς και προωδευμένους......
..........................................................................
διότι έχετε ακόμη σαρκικά φρονήματα...
( Α΄Κορ. Γ, 1-4 ).

Ειδικά για τα δικαστήρια των Χριστιανών γράφει :

Και μόνον το να έχετε δικαστικάς διαφοράς ο ένας με τον άλλον αποτελεί
οπωσδήποτε έλλειψίν σας ηθικήν. Διατί δεν προτιμάτε να αδικήσθε;
Διατί δεν προτιμάτε να αποστερήσθε μάλλον παρά να κινήτε δίκας;
( Α΄ Κορ. ΣΤ΄7 ).

============================================
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”