Νηστεία και σκανδαλισμός

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Νηστεία και σκανδαλισμός

Δημοσίευση από smarti »

Καλησπερα,

μηπως θα μπορουσα να σας ρωτουσα για κατι την γνωμη σας?
Λοιπον ,απο σημερα ξεκινησε η νηστεια και ηθελα να σας ρωτησω ,αν καποιος νηστευει και τον καλεσουν σε ενα σπιτι και πρωτη μερα της νηστειας ψηνουν και αλλοι δεκα τρωνε κρεας και εσυ εισαι ο μονος που δεν τρωει και σου το σερβιρουν μπροστα σου και εσυ λες οχι ευχαριστω ,αρχησε η νηστεια,αυτο δεν σκανδαλιζει τους αλλους ανθρωπους και δεν ειναι ασχημο να ξεχωριζεις?Και ενα παραπανω ,οταν στην παρεα ειναι ατομα ,που δεν πιστευουν?
σεις τι λετε?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
costisk
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Νηστεια και σκανδαλισμος

Δημοσίευση από costisk »

smarti έγραψε:αυτο δεν σκανδαλιζει τους αλλους ανθρωπους και δεν ειναι ασχημο να ξεχωριζεις?Και ενα παραπανω ,οταν στην παρεα ειναι ατομα ,που δεν πιστευουν?
Μήπως είναι καλύτερα να ξεχωρίζεις ? :) τουλάχιστον έτσι...
και στο κάτω κάτω γιατί να νιώσεις εσύ άσχημα κι όχι αυτοί, που δεν νηστεύουν ?
Στοιχηματίζω (και μιλώ μέσα από δικούς μου γνωστούς) ότι υπάρχουν κι άλλοι που θα ήθελαν να νηστέψουν αλλά δεν το κάνουν για να μην τους κοροϊδέψουν....δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις...
σκέψου και το άλλο όμως...ότι ίσως μέσα από εσένα παραδειγματιστεί κάποιος άλλος και αρχίσει νηστεία...
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

Αχά !!! :D

Αυτό το αντιμετωπίζω διαρκώς... :roll:

Το σωστό είναι να κάνεις ότι σε συμβουλεύσει ο πνευματικός σου. :angel5:

Όταν εγώ ρώτησα τον δικό μου, αν κατάλαβα καλά, μου είπε να μην σκανδαλίζουμε κανέναν και, αν χρειαστεί, να φάμε και κάτι ελάχιστο μη νηστίσιμο προκειμένου να μην σκανδαλιστεί ο κόσμος.

Πολύ αργά βέβαια για μένα αφού,όταν τον ρώτησα, όλοι οι φίλοι μου ήδη γνώριζαν ότι Τετάρτη & Παρασκευή πάω μόνο σε μέρη με νηστίσιμες επιλογές ή σε αντίθετη περίπτωση δεν τρώω τίποτα.

Έχω την εντύπωση όμως ότι κανείς δεν με κακολογεί που νηστεύω οπότε ποιόν σκανδαλίζω ???
Αντιθέτως, ελπίζω να παίρνουν καλές ιδέες μήπως και το εφαρμόσουν (όχι από εμένα την ανάξια, αλλά από την πίστη μας).

:arrow:
Σημασία έχει νομίζω να έχει κανείς το σθένος να μην ακολουθεί το ρεύμα, έστω κι αν ξεχωρίζει από τους άλλους.
Αλλοίμονο, αν κάναμε κάτι μόνο και μόνο επειδή αυτό κάνουν οι άλλοι.
Ο χριστιανός οφείλει εξηγήσεις στον Χριστό- όχι στον περίγυρό του !! :!:

ΥΓ1: προσοχή μην κάνουμε τους έξυπνους ότι εμείς νηστεύουμε, άρα είμαστε καλοί χριστιανοί (όχι δηλαδή νηστεία για επίδειξη).

ΥΓ2: σε κάποιον που όντως θα σκανδαλιζόταν και θα κορόιδευε την πίστη μας θα το ξανασκεφτόμουν, αν θα το έλεγα.

ΥΓ3: Περιττό να πω τι άγνοια υπάρχει στον κόσμο περί του τι είναι νηστεία. Οι περισσότεροι γνωστοί μου πιστεύουν ότι νηστεία είναι μόνο το να απέχεις από το κρέας, ενώ μπορείς να τρως ψάρι και γαλακτοκομικά.

ΥΓ4: Ζητάω πλέον από τους διάφορους καταστηματάρχες να έχουν νηστίσιμες επιλογές. Τους επισημαίνω ότι υπάρχουν αρκετοί που νηστεύουν και ότι δεν θα πάρω κάτι, αν δεν είναι νηστίσιμο. Ελπίζω (αφού σκέπτονται ως έμποροι) να αντιληφθούν πλέον ότι υπάρχει αγορά για αυτά τα προϊόντα και, αν το σκεφθούν με τους κανόνες της αγοράς, χάνουν μερίδιό της. :arrow: :!: :thumbright:

Αυτά !!! :roll: Ρώτα, όμως, τον πνευματικό σου. Αυτό είναι το σωστό.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Η αληθεια ειναι οτι εχθες το βραδυ πηρα τον πνευματικο μου και τον ρωτησα τι να κανω,γιατι οι ανθρωποι μονο κατσικι θα ειχαν και εμεις καναμε 3 ωρες δρομο για να παμε και να τους ελεγα οτι δεν πειναω ,νομιζω θα φαινοταν οτι συχαινομαι....
Ο πνευματικος μου , ειπε θα πεις οτι αρχισε η νηστεια και δεν θα φας.Το εκανα αυτο που ειπε,αλλα οταν μετα το ειπα και ενιωσα ενα βλεμμα ενος προσωπου απο το οικογενειακο μου περιβαλλον ,αισθανθηκα πολυ ασχημα.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

Μιλάνε για κατσίκια τέτοιες ώρες;
:razz:
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

και που εισαι ακομα.Τωρα σε λιγο μας εχουν καλεσμενους και αλλου οπου ειπανε θα ψησουν 2 κατσικια.Εχει πολυ γελιο η υποθεση.Μαλλον για κλαματα ειναι. :sad:
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Υ.Σ και θα εχει και πολυ τσιπουρο.Εκει που βραζουν τα τσιπουρα θα παμε.Ακουσες Κλεανθη???????????????????
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

Άκουσε smarti μου,

οι άνθρωποι πάντα θα κατακρίνουν κάποιον που δεν καταλαβαίνουν. :roll:

Μην στεναχωριέσαι για αυτό το βλέμμα.

Ο παππούς μου ήταν διαβητικός και, όποτε πηγαίναμε επίσκεψη κάπου, όταν ήμουν μικρή, παίρναμε μαζί και τάπερ με το φαγητό του γιατί ακολουθούσε αυστηρότατη δίαιτα. Θα σκεφτόταν κάποιος να τον κατακρίνει ?? Λογικά όχι γιατί τα θέματα υγείας τα θεωρούν σοβαρά.
Γιατί λοιπόν να μην θεωρούν σοβαρά και τα θέματα πίστης ???

Εσύ δηλαδή θα πρέπει να κάνεις κάτι αντίθετο με τις αρχές και τις πεποιθήσεις σου για να μην προσβληθεί πχ η νοικοκυρά του σπιτιού, που έψηνε το κατσικάκι με τις ώρες ?
Αν εσύ είσαι ευγενική και αρνηθείς με γλυκύτητα και καλό τρόπο να χαλάσεις τη νηστεία σου, που θα πάει θα το καταλάβουν !!! Όλοι διαθέτουν λίγο φιλότιμο... :)

ΥΓ: Ωραία περνάτε στην πόλη σας :lol: εγώ έχω καιρό να φάω κατσίκι :lol:
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Δεν ηταν στην πολη μας .Καπου στην πτολεμαιδα ημασταν.Αλλα και εδω μαλλον καλα περνανε ,γιατι τα 2 τα κατσικια θα φαγωθουν στην Κατερινη.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

η γνωμη μου ειναι να κανεις ακριβως αυτο που σου ειπε ο πνευματικος σου,χωρις να σε νοιαζει τιποτε αλλο απολυτως(ουτε βλεμματα,ουτε "σποντες" ,ουτε τιποτα!)!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”