γονείς

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

mariatzela
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

γονείς

Δημοσίευση από mariatzela »

καλησπέρα σε όλους.
Έχω μια απορία-προβληματισμό. Πως καταφέρνει κάποιος να ακολουθήσει την εντολή "τίμα την μητέρα σου και τον πατέρα σου", να μην εκνευρίζεται να μη κατακρίνει και να συγχωρεί τους γονείς του, όταν βιώνει αδιαφορία και αδικία, ειτε προς τον ίδιο είτε προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας;
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: γονεις

Δημοσίευση από strumfi »

mariatzela έγραψε:καλησπέρα σε όλους.
Έχω μια απορία-προβληματισμό. Πως καταφέρνει κάποιος να ακολουθήσει την εντολή "τίμα την μητέρα σου και τον πατέρα σου", να μην εκνευρίζεται να μη κατακρίνει και να συγχωρεί τους γονείς του, όταν βιώνει αδιαφορία και αδικία, ειτε προς τον ίδιο είτε προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας;
Με μια σκέψη-εργαλείο: πως κάποτε δεν θα τους έχεις. Καί ίσως τότε το κενό της απώλειας να είναι τραγικότερο από την αδικία που συμβαίνει τώρα.
Merkourios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Merkourios »

Μέ πολύ υπομονή πού μερικές φορές δεν πρέπει να έχει καί λογική...

Merkourios
mariatzela
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

έχετε δίκιο και οι δύο και σας ευχαριστώ. είναι κάτι που όσο και να το προσπαθώ στιγμιαία τοκαταφέρνω, γιατί ούτε είναι εύκολο να σκεφτεις πως δε θα είναι στη ζωη και κάποιες φορές δυστυχώς, η υπομονη απλά δεν υπάρχει... :(
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Οταν υπαρχει αδικια στη μεση ,ειναι πολυ δυσκολη κατασταση.Σε καταλαβαινω απολυτα .Προσπαθησε ,ισως, οταν θα νιωθεις ,η θα νομιζεις πως βλεπεις κατι ,που σε στεναχωρει να λες απο μεσα σου την ευχουλα και να λες ,,θεουλη μου σε παρακαλω κανε να μην βλεπω την αδικια η θεουλη μου σε παρακαλω κανε να τα βλεπω ολα με καλη ματια.Ξερεις πολλες φορες ,ειναι και οι κακκοι λογισμοι ,που μας βαζει ο αλλος ,για να εμποδισει την ευτυχια ,στην οικογενιακη ζωη.Ο σιλβερ σημερα εγραψε κατι πολυ ωραιο στα πνευματικα αναγνωσματα του γεροντα Εφραιμ.Αν θελεις ,ριξε μια ματια στο τελευταιο.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
mariatzela
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Σε ευχαριστώ πάρα πολυ...
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

να μην τους κανεις να κλαινε και να στεναχωριουνται για σενα
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
mariatzela
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

και οταν σε κανουν εκεινοι να κλαις κ στεναχωριεσαι.??..(κ δεν εννοω για απλα πραγματα,π.χ. επειδη δε συμφωνον με μια αποφαση σου)
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Τρεξε οσο ποιο γρηγορα μπορεις στον πνευματικο σου και θα δεις ολα θα πανε καλα!!!!!!!!!!!!!!! :)
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
mariatzela
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

:)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”