θα μπορουσες να το αναλυσεις ,λιγο παραπανω?Αν θελεις και εχεις την καλη διαθεση!giorgospet έγραψε:Μάθηση = αλλαγή συμπεριφοράς.
Χαρακτήρας
Συντονιστής: Συντονιστές
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλημέρα Σμαρώ. Κοίταξε, η προηγούμενη σχέση μου όντως ήθελε να μου επιβάλλει αλλαγή στο χαρακτήρα μου κια σε πολλά άλλα πράγματα και για μένα αυτό ήταν μια "κόλαση". Το δεχόμουνα όμως στωικά και πίστευα οτι έτσι πρεπει να γίνει. Προσπαθούσε πάντα να βρίσκει ελατώματα επάνω μου, μου έλεγε πχ οτι δεν είμαι κοινωνικός γιατί δεν γελούσα με τα αστεια της παρέας της, ότι παραείμαι σοβαρος κλπ. 'Ολα αυτά βέβαια ήταν προφάσεις για να χωρίσουμε αλλα αυτό εδειξε ότι δεν ταιριάζαμε σαν χαρακτήρες.
Με την τωρινή κοπέλα μου είμαστε μαζί δυο χρόνια και όντως με αγάπησε για τον χαρακτήρα μου. Ποτέ της δεν μου ζήτησε να αλλάξω κάτι, και με παρακαλάει να μην αλλάξω ποτέ γιατί δεν θα μπορόυσε να με φανταστει διαφορετικό. Σε αυτό βέβαια ευλόγησε ο Θεός γιατί δεν τολμώ να φανταστώ τι κόλαση θα ζούσα αν ήμουν με άλλη. Νιώθω τόσο ευλογημένος και ευεργετημένος που την έχω! Είναι ένας θησαυρός!
Με την τωρινή κοπέλα μου είμαστε μαζί δυο χρόνια και όντως με αγάπησε για τον χαρακτήρα μου. Ποτέ της δεν μου ζήτησε να αλλάξω κάτι, και με παρακαλάει να μην αλλάξω ποτέ γιατί δεν θα μπορόυσε να με φανταστει διαφορετικό. Σε αυτό βέβαια ευλόγησε ο Θεός γιατί δεν τολμώ να φανταστώ τι κόλαση θα ζούσα αν ήμουν με άλλη. Νιώθω τόσο ευλογημένος και ευεργετημένος που την έχω! Είναι ένας θησαυρός!
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τι ωραια.
Μακαρι να ειστε παντα ευτυχισμενοι.
Σιγουρα δεν ειναι σωστο ,το να θελεις να αλλαξει ο αλλος.
Εχω παρατηρησει ομως καποιους φιλους οι φιλες ακομα και εγω οι οποιοι αναλογα με τον ανθρωπο που ειναι ,αρχιζουν και μιαζουν παρα πολυ.
Ισως δεις καποιους να εχουν αλλαξει προς το κακκο και αλλους παλι ,να εχουν γινει αρνακια .
Αυτο ομως δεν οφειλεται στο ποσο ποιο δυνατη επιρροη εξασκει ,ο ενας επανω στον αλλον?
Ειναι αυτος ισως ο λογος , ποιο σοβαρος ,που χωριζουν τα αντρογυνα ?
Εχω παρατηρησει ομως καποιους φιλους οι φιλες ακομα και εγω οι οποιοι αναλογα με τον ανθρωπο που ειναι ,αρχιζουν και μιαζουν παρα πολυ.
Ισως δεις καποιους να εχουν αλλαξει προς το κακκο και αλλους παλι ,να εχουν γινει αρνακια .
Αυτο ομως δεν οφειλεται στο ποσο ποιο δυνατη επιρροη εξασκει ,ο ενας επανω στον αλλον?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- zafeiris
- Κορυφαίος Αποστολέας

καλημέρα.......
κι εγώ πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει ο χαρακτήρας του ανθρώπου.
Δεν είναι ανάγκη να βιώσει κάποιος μια τραυματική εμπειρία... μπορεί να αλλάξει και απο τον σύντροφο ή ακόμα και απο τους φίλους....
αν κάποιος δεν δέχεται να αλλάξει, όχι γιατί το επιβάλει κάποιος άλλος, αλλά γιατί πρέπει να γίνει τότε είναι λίγο εγωιστικό.... ταπεινά νομιζω... :) :)
Δεν είναι ανάγκη να βιώσει κάποιος μια τραυματική εμπειρία... μπορεί να αλλάξει και απο τον σύντροφο ή ακόμα και απο τους φίλους....
αν κάποιος δεν δέχεται να αλλάξει, όχι γιατί το επιβάλει κάποιος άλλος, αλλά γιατί πρέπει να γίνει τότε είναι λίγο εγωιστικό.... ταπεινά νομιζω... :) :)
ο καιρός γαρ εγγυς
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ναι όντως ο σύντροφος ή ο φίλος/η μπορουν να κάνουν τον χαρακτήρα του ανθρώπου να αλλάξει. Πχ. ο σύνροφος σου με την αγάπη του και την αφωσίωση του μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια, ζεστασιά και σιγουριά και να σου τονώσει το ενδιαφέρον για τη ζωή! Μπορεί επίσης να γίνει αιτία για να ξεκόψεις απο άσχημα και ανούσια πράγματα όπως ασωτίες και κακές συνήθειες. Το αντίθετο μπορεί να σε μπλέξει κιόλας αλλά εκει χρείάζεται η δική σου προσοχή! Για τους φίλους πάλι μπορουν και αυτοι να σε αλλάξουν αλλά αυτό εξαρτάται απο την εκτίμηση που τους έχεις και κατά πόσο είσαι διατεθημένος να τους ακολουθάς πάντα. Εκεί υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που τους ακούν τυφλά και κάνουν πάντα ότι τους λένε αυτοι (για αυτή την περίπτωση μιλούσα χθες όταν έλεγα για κόμπλέξ χαρακτήρα).
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μηπως ομως ,σκεφτομαι απο την αλλη ειναι εγωιστικοτο να θελεις να αλλαξεις ,τον αλλον?zafeiris έγραψε:καλημέρα.......
Αυτο ,μηπως δειχνει ενα ιχνος υπερηφανειας?
Για να εισαι ομως ευτυχισμενος ,δεν θα πρεπει να εχεις το θαρρος να πεις και κατι που δεν σου αρεσει?
Γινεται να σιωπας συνεχεια?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σμαρω υπάρχουν και ανθρωποι που ίσως είχαν κάποιες πτυχες της ψυχής τους αλλά έψαχναν το κατάλληλο άτομο για να τις ξετυλίξουν! Μπορεί κάποιος πχ να ήταν άσωτος αλλά μολις βρήκε μια κάλη κοπέλα να άλλαξε και να ξέκοψε απο όλα εκείνα. Μάλλον ήθελε να ξεκόψει αλλα δεν έβρησκε το κατάλληλο πρώσοπο για να τον βοήθίσει να νιώσει σιγουριά, αγάπη και ζεστασια για να μην αναζητεί την ευτυχία στην ικανοποίηση των παθών.smarti έγραψε:Τι ωραια.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σμαρώ εξαρτάται για ποιο λόγο θέλεις να τον αλλάξεις. Αν έχει να κάνει με κάτι που σε κάνει δυστυχισμένη ή σου κάνει τη ζωή δύσκολή τότε πρεπει να τον βοηθίσεις να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα. Δεν το κάνεις γιατί θέλεις να του επιβληθείς αλλά γιατί τον αγάπας και θέλεις να τον δεις καλύτερο. Αν ο σκόπός της αλλαγής είναι για να γίνει καλύτερος τότε και ο Θεός θα ευλογίσει αυτή την προσπάθεια. Δηλαδή ο Χριστός ήταν εγωιστης και οι Απόστολοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας αλλα και οι πνευματικοί που μας διδάσκουν να μην αμαρτάνουμε και να έχουμε σαν στόχο την αγιότητα?
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σε ευχαριστω Θεοδοση ,που εχεις τοση υπομονη και μου απαντας.Ειναι πολυ λογικα ολα αυτα που μου εγραψες.Μακαρι να ειναι ετσι.Για να εισαι ευτυχισμενος ,σιγουρα θελει πολυ υπομονη και πολλες υποχωρησεις.γι αυτο πιστευω υπαρχουν και πολλα διαζυγια,γιατι ισως δεν εχουμε μαθει να ειμαστε ποιο υπομονετικοι και να δεχομαστε καποια πραγματα ,οταν μας τα συστηνει ο αλλος.Καποια στιγμη οταν μιλησα με τον πνευματικο μου,για καποια προβληματα ,που ολοι πιστευω τα αντιμετωπιζουν στον γαμο,μου απαντησε αυτα τα λογια,,Γιατι Σμαρω ,εσυ εισαι τελεια?,,
Δυσκολοι καιροι!!Λεμε ,καποιες φορες ,πως θα ρθουμε ποιο κοντα στο θεο.Να λοιπον ,μας δινετε η λυση ,με το να εξασκουμαστε στην υπομονη και στην ταπεινωση.Αλλα το εγω μας ,ειναι ποιο δυνατο και δεν βλεπουμε περα απο το εγω μας.
Ευχομαι ολος ο κοσμος να βρει την ευτυχια ,που ψαχνει.!
Θεοδοση κατι ασχετο.Μηπως γιορταζεις σημερα?
Δυσκολοι καιροι!!Λεμε ,καποιες φορες ,πως θα ρθουμε ποιο κοντα στο θεο.Να λοιπον ,μας δινετε η λυση ,με το να εξασκουμαστε στην υπομονη και στην ταπεινωση.Αλλα το εγω μας ,ειναι ποιο δυνατο και δεν βλεπουμε περα απο το εγω μας.
Ευχομαι ολος ο κοσμος να βρει την ευτυχια ,που ψαχνει.!
Θεοδοση κατι ασχετο.Μηπως γιορταζεις σημερα?