smarti έγραψε:vasilikirimp έγραψε:Νους υγιείς εν σώματι υγιεί
Σημαντικό μάθημα - προβληματίζομαι μόνο με το τρόπο που διδάσκεται τουλάχιστον όσα γνωρίζω στα δημοτικά - διότι έτσι όπως διδάσκετε δε λέγετε γυμναστική ( κατ'εμέ )
Εσυ σαν γονιος τι παραπονα εχεις?Και πως θα ηθελες να ειναι μια ωρα γυμναστικης για το παιδι σου?Αν μπορεις βοηθησε με!!
τα παράπονά μου είναι
- δεν υπάρχουν αίθουσες γυμναστικής
- όργανα γυμναστικής
- επίπεδο γνώσεων των γυμναστών δηλ. κάνουν ένα μάθημα έτσι να περάσει η ώρα τους.
ασχολούνται στην αυλή με τα συνηθισμένα μπάσκετ , ποδόσφαιρο τρέξιμο κλπ.
Το μάθημα της γυμναστικής ίοως είναι απο τα σοβαρότερα μαθήματα και θα πρέπει να γίνονται με υπευθυνότητα διότι έιναι άμεσα συνδεδεμένο με την υγεία των παιδιών μας.
Χρειάζεται προθέρμανση κλπ.
Εγώ θα ήθελα να υπάρχει θεωρία και πράξη στο μάθημα της γυμναστικής.
το παιδί να έρχεται κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων σε επαφή με όλα τα είδη γυμναστικής δηλ. στίβο , κολύμπι, ομαδικά σπόρ κλπ.
και όταν λέω επαφή να υπάρχουν και τα αντίστοιχα όργανα δηλ. το παιδί να μάθει τι σημαίνει ίππος ή δοκός ισοροπίας.όχι να τα βλέπει στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Στη Γερμανία που μεγάλωσα γυμναστική συμπεριελάμβνε τα πάντα δηλ. κολυμβητήριο , στίβο , κλειστό γυμναστήριο τα πάντα.Εδώ πρέπει ιδιωτικά να πας το παιδί σου ( και εαν υπάρχει βέβαια στην Κατερίνη πχ. που ζω εγώ)
Και άντε να είσαι γονιός που την ωαχνεις και λίγο - πόσα παιδιά μπορεί να είναι ταλαντούχα σε ένα άθλημα που μπορεί να μη μάθουν ποτέ; Ενώ μέσα από το σχολείο μπορεί να έρθει σε επαφή με το κόσμο της άθλησης και απο εκεί να επιλέξει με τη σωστή συμβολή και του καθηγητή αυτό που του ταιριάζει ή που δεν του ταιριάζει καθόλου.