Γυμναστική

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
nasos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: Γυμναστικη

Δημοσίευση από nasos »

smarti έγραψε:Τι πιστευετε η τι θα θελατε σαν γονεις ( γι αυτους που εχουν παιδια στα γυμνασια)να περιλαμβανει η γυμναστικη?Την θεωρειτε σαν πρωτευον η σαν δευτερευον μαθημα?
Μπρειτε μηπως να με βοηθησετε λιγακι!! :)

Το ποιο αγαπημένο μου μάθημα ήταν , γιατί ήταν το μόνο που είχα ψιλό βαθμό :) .
Σίγουρα πρωτεύον!!
Εικόνα
Εγώ είμαι η ανάστασις και η ζωή· ο πιστεύων εις εμέ, και αν αποθάνη, θέλει ζήσει·
(’Ιωαννου 11, 25)
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

απάντηση

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Δε πήγα στο πνευματικό που μου συνέστησες να πάω.
Μια μέρα που πήγα στον Άγιο Φώτιο και ζήτησα να δω εάν μπορώ να εξομολογηθώ μου είπαν πως συνήθως αναλαμβάνουν άτομα στην εφηβεία εκτός εάν είναι κάτι επείγον.Μου συνέστησαν να απευθυνθώ στον εξομολόγο που έρχεται στο Δήμο μας .
για να είμαι ειλικρινής ντράπηκα και έφυγα.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Μιλησες προσωπικα με τον ιερεα η στο ειπαν καποιοι αλλοι?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Σημαντικό μεν αλλά.......

Δημοσίευση από smarti »

vasilikirimp έγραψε:Νους υγιείς εν σώματι υγιεί
Σημαντικό μάθημα - προβληματίζομαι μόνο με το τρόπο που διδάσκεται τουλάχιστον όσα γνωρίζω στα δημοτικά - διότι έτσι όπως διδάσκετε δε λέγετε γυμναστική ( κατ'εμέ )
Εσυ σαν γονιος τι παραπονα εχεις?Και πως θα ηθελες να ειναι μια ωρα γυμναστικης για το παιδι σου?Αν μπορεις βοηθησε με!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

smarti έγραψε:Μιλησες προσωπικα με τον ιερεα η στο ειπαν καποιοι αλλοι?
όχι ένας κύριος ήταν εκεί και σε αυτόν μίλησα - αυτός δηλ. με ρώτησε τι θα ήθελα και του είπα
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

smarti έγραψε:
Σημαντικό μάθημα - προβληματίζομαι μόνο με το τρόπο που διδάσκεται τουλάχιστον όσα γνωρίζω στα δημοτικά - διότι έτσι όπως διδάσκετε δε λέγετε γυμναστική ( κατ'εμέ )
Εσυ σαν γονιος τι παραπονα εχεις?Και πως θα ηθελες να ειναι μια ωρα γυμναστικης για το παιδι σου?Αν μπορεις βοηθησε με!!
τα παράπονά μου είναι
- δεν υπάρχουν αίθουσες γυμναστικής
- όργανα γυμναστικής
- επίπεδο γνώσεων των γυμναστών δηλ. κάνουν ένα μάθημα έτσι να περάσει η ώρα τους.
ασχολούνται στην αυλή με τα συνηθισμένα μπάσκετ , ποδόσφαιρο τρέξιμο κλπ.
Το μάθημα της γυμναστικής ίοως είναι απο τα σοβαρότερα μαθήματα και θα πρέπει να γίνονται με υπευθυνότητα διότι έιναι άμεσα συνδεδεμένο με την υγεία των παιδιών μας.
Χρειάζεται προθέρμανση κλπ.
Εγώ θα ήθελα να υπάρχει θεωρία και πράξη στο μάθημα της γυμναστικής.
το παιδί να έρχεται κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων σε επαφή με όλα τα είδη γυμναστικής δηλ. στίβο , κολύμπι, ομαδικά σπόρ κλπ.
και όταν λέω επαφή να υπάρχουν και τα αντίστοιχα όργανα δηλ. το παιδί να μάθει τι σημαίνει ίππος ή δοκός ισοροπίας.όχι να τα βλέπει στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Στη Γερμανία που μεγάλωσα γυμναστική συμπεριελάμβνε τα πάντα δηλ. κολυμβητήριο , στίβο , κλειστό γυμναστήριο τα πάντα.Εδώ πρέπει ιδιωτικά να πας το παιδί σου ( και εαν υπάρχει βέβαια στην Κατερίνη πχ. που ζω εγώ)
Και άντε να είσαι γονιός που την ωαχνεις και λίγο - πόσα παιδιά μπορεί να είναι ταλαντούχα σε ένα άθλημα που μπορεί να μη μάθουν ποτέ; Ενώ μέσα από το σχολείο μπορεί να έρθει σε επαφή με το κόσμο της άθλησης και απο εκεί να επιλέξει με τη σωστή συμβολή και του καθηγητή αυτό που του ταιριάζει ή που δεν του ταιριάζει καθόλου.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Κοιτα το π.μ σου.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Σμαρω απο προσωπική μου εμπειρία γνψρίζω οτι γυμναστες που ενιωθαν οτι θεωρειτε το μαθαμα τους υποτιμημενο, ηταν εξαιρετικά αυστηροί. Αλλοι παλι αντιθετως ηταν πιο χαλαροι και μας εκαναν να χαλαρωνουμε και να ξεχναμε το αγχος των αλλων μαθηματων. Και οπως λες και εσύ ηταν πιο προσιτοι! Πιστέυω οτι ο ρολος του γυμναστή είναι και ψυχολογικός. Συνήθως αυτόν βλεπει το παιδί πιο προσιτο μαζί με τον θεολόγο για αυτό και η αυστηρότητα του καμια φορά το πικραινει περισσότερο. Ενω το μαθηματικό ή το φυσικό πχ οτι και να κάνει δεν μπορεί να τον νιώσει προσιτό.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

vasilikirimp έγραψε:
smarti έγραψε:
τα παράπονά μου είναι
- όργανα γυμναστικής
- επίπεδο γνώσεων των γυμναστών δηλ. κάνουν ένα μάθημα έτσι να περάσει η ώρα τους.
Το μάθημα της γυμναστικής ίοως είναι απο τα σοβαρότερα μαθήματα και θα πρέπει να γίνονται με υπευθυνότητα διότι έιναι άμεσα συνδεδεμένο με την υγεία των παιδιών μας.
το παιδί να έρχεται κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων σε επαφή με όλα τα είδη γυμναστικής δηλ. στίβο , κολύμπι, ομαδικά σπόρ κλπ.
και όταν λέω επαφή να υπάρχουν και τα αντίστοιχα όργανα δηλ. το παιδί να μάθει τι σημαίνει ίππος ή δοκός ισοροπίας.όχι να τα βλέπει στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Στη Γερμανία που μεγάλωσα γυμναστική συμπεριελάμβνε τα πάντα δηλ. κολυμβητήριο , στίβο , κλειστό γυμναστήριο τα πάντα.Εδώ πρέπει ιδιωτικά να πας το παιδί σου ( και εαν υπάρχει βέβαια στην Κατερίνη πχ. που ζω εγώ)
Και άντε να είσαι γονιός που την ωαχνεις και λίγο - πόσα παιδιά μπορεί να είναι ταλαντούχα σε ένα άθλημα που μπορεί να μη μάθουν ποτέ; Ενώ μέσα από το σχολείο μπορεί να έρθει σε επαφή με το κόσμο της άθλησης και απο εκεί να επιλέξει με τη σωστή συμβολή και του καθηγητή αυτό που του ταιριάζει ή που δεν του ταιριάζει καθόλου.
Βασιλική σε αυτό δεν νομίζω να φταίνε οι γυμναστές αλλα η πολιτεία με τις αρμόδιες υπηρεσίες τις που απαξιώνουν το θεσμό. Και όσο για τη Γερμανια που αναφέρεσαι, είμαστε διστυχώς πολλά χρόνια πίσω όχι μόνο σε αυτό το θέμα αλλά και σε πολλά αλλα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

vasilikirimp έγραψε:
smarti έγραψε:
τα παράπονά μου είναι
- όργανα γυμναστικής
Οταν θα γνωριστουμε,θα σου πω καποια πραγματα.Εχεις δικαιο σε ολα αυτα που λες και σε ευχαριστω για την αληθινη σου γνωμη.
Το μαθημα της γυμναστικης απο περσι πρεπει να ξερετε ,εχει βιβλιο υλης του καθηγητη και απο εκει πρεπει να διδασκονται τα μαθηματα,,Μπασκετ,Βολει,Handball,ποδοσφαιρο ,στιβος και παραδοσιακοι χοροι.Υπαρχουν υποχρεωτικες ωρες οι οποιες πρεπει να γινουν.
Τ γενετε τωρα ομως.Υπαρχουν γυμναστες που ειναι 25 χρονια στα σχολεια και διδασκαν με τον αλφα τροπο και τωρα ερχετε διαταγη να αλαξει ο τροπος διδασκαλιας και γινονται γι αυτο το λογο και επιμορφωσεις.Ειναι μεγαλη η αλλαγη ,αλλα ειμαι σιγουρη οτι αν ο γυμναστης ειναι ευσυνειδητος και αγαπαει αυτο που κανει,δεν θα παει στο σχολειο για να περασει την ωρα του ,αλλα θα παει για να μαθει κατι στα παιδια.Αυτα :) Τα αλλα θα τα πουμε απο κοντα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”