Κατάντια

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Έχω ακούσει άπειρες φορές τέτοια σενάρια σαν κι αυτό και ακόμα χειρότερα απο αυτό.
Εκτός απο εδώ, βρίσκομαι και σε ένα άλλο φόρουμ που μαστίζεται απο άθεους και γι' αυτό δεν ιδρώνει το αυτί μου απο τέτοιες ανοησίες.
Έχω πεί άπειρες φορές, πως η ΑΝΑΓΝΩΣΗ της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, είναι ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ.
Όταν διαβάζεις την Αγία Γραφή με σεβασμό και κατάνυξη σου αποκαλύπτονται τα μηνύματά της. Χωρίς να σημαίνει πως ειναι ένα βιβλίο με ασάφειες.
Δε μπορούμε όμως να διαβάζουμε το Λόγο του Θεού ψάχνοντας για ψεγάδια!
Αν είναι έτσι καλύτερα να μην τη πιάνουμε καθόλου στα χέρια μας.
Αυτοί οι άνθρωποι νομίζω πως ανήκουν στην κατηγορία "ου με πείσεις καν με πείσεις"

Και όπως λέει και ο Αρχιμ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου:
'Ομως επικρατεί τό "ου μέ πείσεις κάν μέ πείσεις", επειδή είναι βολική η άγνοια γιά τόν άνθρωπο τού αιώνα τούτου. Είναι ο γνώριμος καί γιά αυτό ανεκτός βάλτος του. Είναι η αδυναμία του νά κοιτάξει κατάματα τήν Αλήθεια. "Γνώσεσθε τήν αλήθειαν καί η αλήθεια ελευθερώσει υμάς", έδωσε τό συγκλονιστικό μήνυμα ο Ιησούς.

Ποιός όμως θέλει νά περάσει από τόν δύσκολο δρόμο τής Αλήθειας - ακόμα καί όταν αυτή ομολογείται από τήν τρέχουσα Επιστήμη - γιά νά σωθεί.

Η πλάνη παραμένει πιό βολική.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Μην απορείτε, αγαπητοί μου, που γράφονται τέτοια πράγματα...τα γραφόμενα του ανθρώπου αυτού εκπροσωπούν πολύ κόσμο και εδώ στην Ελλάδα...το λεγόμενο "ο ευσεβής Ελληνικός Λαός" είναι πράγματι , τουλάχιστον σήμερα, ολίγον παραμύθι. Το χειρότερο δε από όλα αυτά είναι ότι και άνθρωποι της Εκκλησίας, υποτίθεται, δηλαδή θεολόγοι και κληρικοί υποστηρίζουν παρόμοια πράγματα πολλές φορές...Μάλιστα παραθέτει ένα απόσπασμα παραπάνω του Θεολόγου Στέλιου Ράμφου που λέει ότι είναι συρραφή το Ευαγγέλιο διαφόρων κειμένων που σώθηκαν το 2ο αιώνα. Παρόμοια πράγματα ισχυριζόταν και κάποιος "πολύς" καθηγητής της Θεολογικής Αθηνών ονόματι Σάββας Αγουρίδης για την Αποκάλυψη...
Εδώ έχει εφαρμογή η λαϊκή ρήση: " Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;". Οι "φίλοι" λοιπόν αυτοί είναι επικίνδυνοι όχι για το Ευαγγέλιο της Σωτηρίας και το Χριστό αλλά για πολλούς "υπό ανέμου σαλεύομενους" που μπορεί να χάσουν την Βασιλεία Του αν παρασυρθούν από το ψέμα και την πονηριά...οι ίδιοι οι συγγραφείς είναι άξιοι της τύχης τους...άξιος ο "μισθός" αυτών...
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από giorgospet »

Η Αγία Γραφή δεν είναι για ανάγνωση είναι για βαθιά μελέτη. Κάθε λέξη κρύβει άπειρα νοήματα, ανάλογα το Πνευματικό επίπεδο του καθενός φανερώνει τα ανάλογα. Εγώ άρχισα να διαβάζω το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο και έπεφτα συνεχώς σε πλάνη (παρεξηγούσα τα λεγόμενα του Κυρίου). Σιγά σιγά όσο οικοδομώ το σπιτάκι της πίστης μου, λιθαράκι-λιθαράκι, αρχίζω πλέον και καταλαβαίνω μερικά νοήματα. Όσο εμβαθύνεις σε πίστη και γνώσεις τόσο σου αποκαλύπτοντε το γραφόμενα.
Δεν είναι τυχαίες οι εξηγήσεις που δίνουν αγράμματοι πεφωτισμένοι πατέρες.Εξηγήσεις που ούτε κάν μπορούσαμε να τις διανοηθούμε εμείς οι ΄΄μορφωμένοι΄΄. Αγράμματοι κοσμικά, πρυτάνεις στο πανεπιστήμιο του Θεού.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Βλέπετε πως οι άνθρωποι σήμερα έχουν αυτό που έχει γραφτεί?:" Μόρφωσιν ευσεβείας έχοντες την δε δύναμιν αυτής αρνούμενοι...". Φυσικά κακό του κεφαλιού τους αλλά είναι κακό και για πολλούς άλλους, τους οποίους πείθουν με τα πονηρά, επιφανειακά ωραία, λόγια τους... Πως μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να πλανήσουν τον Πιστό που έχει νοιώσει τη δύναμη της ευσέβειας του στο Χριστό; Όλα ανεξαιρέτως τα λόγια του Χριστού έχουν μια τρομερή δύναμη για τον άνθρωπο που σκύβει διψασμένος στην Πηγή της Ζωής να πιει το "ύδωρ το αλόμενο"....
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”