Oμορφιά
Συντονιστής: Συντονιστές
-
alexandergreek
- Βασικός Αποστολέας

Σας παραπέμπω στο Ασμα Ασμάτων, το οποίο είναι το κατ'εξοχήν ερωτικό κείμενο της παλαιας Διαθηκης, που εξυμνεί τον Έρωτα του Νυμφίου με τη Νύμφη Εκκλησία, με τρόπο ανθρωπομορφικό.
Ειμαστε πλασμένοι απο αγάπη, και μας επλασε εκείνος που είναι ο ίδιος Αγαπη. Ο έρωτας είναι η ισχυρή έλξη πρός το άλλο μας μισό...
Ειμαστε πλασμένοι απο αγάπη, και μας επλασε εκείνος που είναι ο ίδιος Αγαπη. Ο έρωτας είναι η ισχυρή έλξη πρός το άλλο μας μισό...
Η ανθρώπινη αγάπη σε όλες τις γνήσιες εκφάνσεις της είναι όχι μόνο ευλογημένη και καθόλα θεάρεστη αλλά και αναγκαία. Η αγάπη προς τη γυναίκα (ή τον άντρα μας), το παιδί μας, τους συνανθρώπους μας, γενικότερα, και το Θεό είναι κατά βάση ίδια. Ο π. Παΐσιος είχε πει ότι κι εκείνος είναι ερωτευμένος, όπως οι νέοι, διότι πώς θα εγηξούσε κάποιος το γεγονός ότι ζούσε με ένα παξιμάδι και νερό σκεπτόμενος μοναχά το Χριστό; Αν δεν μπορούσε ο άνθρωπος να αγαπήσει πώς θα ήταν ποτέ δυνατό να αγαπήσει το Θεό- με γιόγκα ή πλησιάζοντάς Τον με στείρο φόβο και αποξηραμένη ευλάβεια; Γιατί η πρώτη εντολή της ΠΔ είναι περί της αγάπης προς το Θεό;
Σπύρος.
Σπύρος.
-
frouteboras
- Έμπειρος Αποστολέας

-
theophania
- Βασικός Αποστολέας

Re: OΜΟΡΦΙΑ
εαν μπορουσα να κοιταξω στον καθρεπτη και πισω απο το ωραιο προσωπο μου να δω την ασχημια της ψυχης μου θα ειχα σωθει
- ntinoula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τουλαχιστον έχεις ωραίο πρόσωπο. :) Άλλοι δεν έχουν ούτε αυτό. 
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
-
agiooros
- Διαχειριστής

- Επικοινωνία:
Exoun omos orea psixi.ntinoula έγραψε:Τουλαχιστον έχεις ωραίο πρόσωπο. :) Άλλοι δεν έχουν ούτε αυτό.
-
sokratism
- Τακτικό Μέλος

Η ομορφιά βιώνεται απλά (ταπεινά)
είναι και η ίδια απλή (ταπεινή)
αχ και φεύγει τόσο εύκολα μέσα στου κόσμου τη βουή
Αν θα ξανάρθει ... δεν είναι γνωστό είναι όμως ποθητό.
είναι και η ίδια απλή (ταπεινή)
αχ και φεύγει τόσο εύκολα μέσα στου κόσμου τη βουή
Αν θα ξανάρθει ... δεν είναι γνωστό είναι όμως ποθητό.
αδερφέ μου συγχώρα με γιατί στις συμβουλές είμαι πρώτος αλλά στην εφαρμογή τελευταίος