Γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης

Βιογραφία των Αγίων και Γερόντων τις Εκκλησίας μας

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από evagelia »

ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΩΛΗΜΑ ΝΑ ΠΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΩ
ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΖΗΣΗ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΝΕΣΗ ΤΟΣΟ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΑΚΑΡΙΑ.ΙΣΩΣ ΚΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΟΙΩΣΑ ΟΡΦΑΝΗ.ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΗΜΗΘΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.
Εικόνα
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

« Να μη γνωστοποιή ο πιστός στους ανθρώπους την εξομολόγησή του ή την ζωή του ή την πνευματική του εργασία. Όλα να γίνονται εν κρυπτώ και κατόπιν συμβουλής του πνευματικού μόνον » .
« Η νηστεία είναι εντολή του Θεού. Γιʼ αυτό και μεις να νηστεύουμε , παιδιά μου. Δεν με έβλαψε η νηστεία μέχρι σήμερα , που είμαι εβδομήντα χρονών . Η μητέρα μου με έμαθε νηστεία παιδιόθεν. Δεν κάνω τον υποκριτή ότι , παιδιά μου, νηστεύω, αλλά αυτό με εδίδαξαν οι γονείς μου και μέχρι σήμερα αυτά τηρώ, τέκνα μου. Δεν με έβλαψε ποτέ η νηστεία και ας έχω ασθένειες επάνω μου…Μην ακούτε, που λένε δεν είναι η νηστεία τίποτε κι ότι τα λένε οι καλόγεροι. Δεν τα λένε οι καλόγεροι ,παιδιά μου, με συγχωρείτε, τα λέει ο Θεός. Η πρώτη εντολή του Θεού ήταν νηστεία, καθώς και ο Χριστός μας ενήστευσε. ..Και τα δαιμόνια και οι αρρώστιες και όλα τα πάθη με την νηστεία και την προσευχή αποβάλλονται » .
« Καμμιά προσευχή παιδιά μου δεν πάει χαμένη. Κι εμένα αυτή η προσευχή με κράτησε τόσα χρόνια. Πάντα η προσευχή στηρίζει. Να μη δειλιάζουμε, να μη φοβόμαστε. Ει ο Θεός μεθ ʼ ημών, ουδείς καθʼ ημών. Πολλοί οι πειρασμοί, πολλές οι παγίδες του διαβόλου και στο Μοναστήρι και έξω στον κόσμο. Αλλά όλα με την προσευχή και την χάρη του Θεού διαλύονται » .
« Όταν ο Ιερεύς βγάζη μερίδες και μνημονεύει τα ονόματα των πιστών στην Ιερά Πρόθεση κατεβαίνει Άγγελος Κυρίου και παίρνει την μνημόνευση αυτή και την πηγαίνει και την εναποθέτει στον Θρόνο του Δεσπότου Χριστού ως προσευχή γιʼ αυτούς , που μνημονεύθηκαν. Σκεφτείτε λοιπόν τι αξία έχει να σας μνημονεύουν στην Αγία Πρόθεση » .
« Όχι την τηλεόραση μέσα στο σπίτι. Γιατί το να δης στην τηλεόραση κάτι, να ακούσης έναν Ιερέα, να δης μια τελετή πνευματική δεν είναι αμαρτία. Αλλά πολλές φορές έχει και πράγματα απρεπή , όπως μου λέγουν πολλοί Χριστιανοί. Αυτά δεν ανήκουν σε μας. Καλύτερα να πάρουμε και νʼ ανοίξουμε την Αγία γραφή να διαβάσουμε , να κάνουμε μια Παράκληση στην Παναγία μας, να κάνουμε πέντε μετάνοιες , να πούμε πέντε ψαλμούς του Δαβίδ, παρά να κοιτάζουμε τηλεόραση. Γι ʼ αυτό να προσέχουμε τα παιδιά μας από τηλεοράσεις, από πράγματα απρεπή και άσχημα… Για τις ειδήσεις υπάρχει το ραδιόφωνον από όπου μπορούν να τις ακούν οι γονείς » .

Από το βιβλίο « Γεροντικόν της εποχής μας»
Συγγραφέας: Π. Μ. Σωτήρχος
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από evagelia »

ΣΥΥΜΦΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ .ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ.ΦΥΣΗΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ.ΚΑΙ
ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ
ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΝΕ ΓΙΑ ΙΕΡΟ ΔΡΟΜΟ.ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ? ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΑΝ
ΕΜΕΙΣ ΟΣΟΙ ΤΑ ΕΖΗΣΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ.ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΤΕΡ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ Ι.Ν.ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΓΩΝΤΑΙ ΜΕ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΚΑΡΙΑ.ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ.ΕΤΣΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΣΕ ΜΕΝΑ
ΕΔΩ ΤΑ ΖΟΥΣΑΝΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΜΑΖΙ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΒΑΘΟΣ
ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ Η ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΙ ΤΟΥΣ ΕΣΚΥΒΑ ΣΚΥΒΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΣΥΓΝΟΜΗ ΑΝ ΠΑΙΡΝΟ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΣΝ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟ ΟΚ??
Εικόνα
max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από max1 »

Αξίζει να επισκεφτείτε (για όσους δεν πήγατε ως τώρα) το Μοναστήρι του Οσ. Δαυίδ. Αξίζει. Έχει και την κάρα του Οσίου και τον τάφο του Γέροντα για να προσκυνήσετε. Εκτός του ότι είναι ένα πανέμορφο μέρος.
Και ο νυν Ηγούμενος της Μονής είναι εξαίρετος (ο π. Κύριλλος).
Επίσης σας συστήνω να αγοράσετε από εκεί έναν DVD που έχει βγάλει το μοναστήρι με τη ζωή του Γ. Ιακώβου (τον δείχνει και να μιλάει μέσα) και μαρτυρίες ανθρώπων που τον είδαν ή έζησαν κάποιο θαύμα. Θα ανατριχιάσετε!!!
prokopi
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από prokopi »

Να υπενθυμίσω ότι σε ένα μήνα ακριβώς (1η Νοεμβρίου) είναι η μνήμη του Οσίου Δαϋίδ.

Μάλιστα η μέρα είναι Σάββατο και ελπίζω να μπορέσω ν' ανέβω να προσκυνήσω τον Αΐ Γέροντα και τον τάφο του Πατρός Ιακώβου.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γερων Ιακωβος Τσαλικης

Δημοσίευση από smarti »

Εικόνα
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Εικόνα
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
RAFAIL
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από RAFAIL »

tin evxitou na exoume!adelfia giavto lei o apostolos pavlos,thamastos o theos en ths agoihs avtoy!
RAFAIL
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από RAFAIL »

να με σινχορεσετε δεν ξερο να γραφο ορθογραφικα,ποσ μπορο να κατεδασο βιζαντινους υμνους?βοηθιστεμε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βίοι Αγίων και Γερόντων”