Ήσυχος ύπνος
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ήσυχος ύπνος
Υπαρχει καποια ευχη που μπορει να διαβασει ο ιερεας για ενα παιδακι που δυσκολευεται να το παρει ο υπνος? προκειται για το γιο μου,εχει καποιες φοβιες μεχρι να το παρει ο υπνος.Παρ ολο που κοιμαται με την αδελφη του στο ιδιο δωματιο,φοβαται..του εχω και φωτακια διαφορα αναμενα,καθε πρωι πινει αγιασμο,2 φορες το μηνα το κοινωναω,με ανησυχει ομως αυτη η συμπεριφορα του.Ειναι της προεφηβειας κανενα συμπτωμα η εκ του πονηρου?
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΗΣΥΧΟΣ ΥΠΝΟΣ
Ελπίδα,
θα διευκόλυνε ,νομίζω, να μας πεις την ηλικία του παιδιού, τι ώρα πηγαίνει για ύπνο, τι ώρα τελικά αποκοιμιέται, τι "ρουτίνα" ακολουθεί πριν την κατάκλιση, ποια προσευχή λέει.....
Συγγνώμη που παρεμβαίνω πριν απαντήσει ο πατέρας Αντώνιος.
θα διευκόλυνε ,νομίζω, να μας πεις την ηλικία του παιδιού, τι ώρα πηγαίνει για ύπνο, τι ώρα τελικά αποκοιμιέται, τι "ρουτίνα" ακολουθεί πριν την κατάκλιση, ποια προσευχή λέει.....
Συγγνώμη που παρεμβαίνω πριν απαντήσει ο πατέρας Αντώνιος.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ειναι 11 χρονων,πεφτει κατα τις 9 το βραδυ για υπνο,το πατερ ημων λεει για προσευχη η το πιστευω καμια φορα οταν δε νυσταζει πολυ...δεν αργει να κοιμηθει απλα με ανησυχει που καθε βραδυ μου πρεπει να πει σε ολους μας να τον περιμενουμε να κοιμηθει,να ακουει ομιλιες,να νιωθει τελος παντων κοσμο εξω απ το δωματιο..δε ξερω μπορει ναναι ψυχολογικο,η ισως κατι αλλο που δε γνωριζω...οποιος εχει γνωμη γι αυτο καλως να την πει μεχρι να μας απαντησει ο πατηρ Αντωνιος.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Πρέπει να εξετάσεις και να αποκλείσεις την περίπτωση να υπάρχει κάτι φυσιολογικό (σωματικό) που τον ενοχλεί.
Για παράδειγμα:
1. Πόσες ώρες τρώει βραδυνό πριν ξαπλώσει; Καλά είναι να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 2 ωρών από το βραδυνό μέχρι τον ύπνο.
2. Βλέπει τηλεόραση ή παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια ή διαβάζει βιβλία που μπορεί να τον αναστατώνουν πριν κοιμηθεί;
3. Πίνει μήπως αναψυκτικά που περιέχουν καφείνη (Coca cola) ή τσάι.
4. Πόσες ώρες πριν τον ύπνο τελειώνουν οι καθημερινές του εργασίες (σχολικό διάβασμα, αθλητισμός, φροντιστήρια);
5. Μήπως έχει προβλήματα στο αναπνευστικό που τον εμποδίζουν ν' αναπνέει φυσιολογικά; Μήπως έχει προβλήματα στο πεπτικό που του δημιουργούν δυσφορία;
6. Ο χώρος που κοιμάται και το κρεββάτι μήπως του δημιουργούν πρόβλημα (θερμοκρασία δωματίου, σκεπάσματα, σκληρό ή πολύ μαλακό μαξιλάρι ή στρώμα);
Επίσης πρέπει ν' αποκλείσεις κάποια ψυχολογικά προβλήματα που να τον αναστατώνουν:
1. Προβλήματα στο σχολείο με το δάσκαλο ή τους συμμαθητές του.
2. Μεγάλη πίεση που να έχει σχέση με τα μαθήματα ή τη συμπεριφορά του (τελειομανία).
3. Προβλήματα με τ' αδέλφια ή με ένα απ' τους δύο γονείς ή άλλα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος.
Όπως βλέπεις υπάρχουν πολλές αιτίες, που μπορεί να δημιουργούν αναστάτωση ή δυσφορία στο παιδί και να προκαλούν τον ανήσυχο ύπνο. Πρέπει να τ' αποκλείσεις όλ' αυτά κι ύστερα ν' αναζητήσεις πνευματικά αίτια, τα οποία άλλωστε μάλλον δεν υπάρχουν αφού το παιδί έχει πολύ καλή πνευματική ζωή για την ηλικία του.
Τέλος θα σου πω ότι κι η δική μου κόρη είχε στην ίδια ηλικία παρόμοια προβλήματα, τα οποία δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε ούτε να βρούμε την αιτία τους τότε, αλλά διορθώθηκαν μεγαλώνοντας.
Για παράδειγμα:
1. Πόσες ώρες τρώει βραδυνό πριν ξαπλώσει; Καλά είναι να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 2 ωρών από το βραδυνό μέχρι τον ύπνο.
2. Βλέπει τηλεόραση ή παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια ή διαβάζει βιβλία που μπορεί να τον αναστατώνουν πριν κοιμηθεί;
3. Πίνει μήπως αναψυκτικά που περιέχουν καφείνη (Coca cola) ή τσάι.
4. Πόσες ώρες πριν τον ύπνο τελειώνουν οι καθημερινές του εργασίες (σχολικό διάβασμα, αθλητισμός, φροντιστήρια);
5. Μήπως έχει προβλήματα στο αναπνευστικό που τον εμποδίζουν ν' αναπνέει φυσιολογικά; Μήπως έχει προβλήματα στο πεπτικό που του δημιουργούν δυσφορία;
6. Ο χώρος που κοιμάται και το κρεββάτι μήπως του δημιουργούν πρόβλημα (θερμοκρασία δωματίου, σκεπάσματα, σκληρό ή πολύ μαλακό μαξιλάρι ή στρώμα);
Επίσης πρέπει ν' αποκλείσεις κάποια ψυχολογικά προβλήματα που να τον αναστατώνουν:
1. Προβλήματα στο σχολείο με το δάσκαλο ή τους συμμαθητές του.
2. Μεγάλη πίεση που να έχει σχέση με τα μαθήματα ή τη συμπεριφορά του (τελειομανία).
3. Προβλήματα με τ' αδέλφια ή με ένα απ' τους δύο γονείς ή άλλα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος.
Όπως βλέπεις υπάρχουν πολλές αιτίες, που μπορεί να δημιουργούν αναστάτωση ή δυσφορία στο παιδί και να προκαλούν τον ανήσυχο ύπνο. Πρέπει να τ' αποκλείσεις όλ' αυτά κι ύστερα ν' αναζητήσεις πνευματικά αίτια, τα οποία άλλωστε μάλλον δεν υπάρχουν αφού το παιδί έχει πολύ καλή πνευματική ζωή για την ηλικία του.
Τέλος θα σου πω ότι κι η δική μου κόρη είχε στην ίδια ηλικία παρόμοια προβλήματα, τα οποία δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε ούτε να βρούμε την αιτία τους τότε, αλλά διορθώθηκαν μεγαλώνοντας.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δεν δυσκολεύει να δώσουμε κάποια βοήθεια πριν και αν μπορεί ο π. Αντώνιος Το σπουδαιότερο δεν είπες τι έργα βλέπει στο ΤΒ. ¨Όταν τα δικά μου ήταν σε αυτήν την ηλικία έτυχε να έχω το ίδιο πρόβλημα.. Τι είχε γίνει;;; Είδε ένα έργο στο ΤΒ που την τρόμαξε. ¨Ήρθε ο παπάς έκανε Αγιασμό. Και μου έδωσε μαζί με το λιβάνισμα να βάζω και ένα κομματάκι από το άνθος του επιταφίου. ¨Οχι το στόλισμα που έχει ο Επιτάφιος που μόλις ζυγώσει στην επιστροφή στην εκκλησία πέφτει ο κόσμος και τον γδύνει Τα άνθη τα πέταλα που λέμε που είναι πάνω στο Αγιο Μανδήλι Αυτό μου είπε να το χρησιμοποιείς και σε κάθε φορά αρρώστια ¨Ολλα αυτά τα χρόνια πάντα προσπαθώ να έχω από αυτά τα άνθη.
Επί τη ευκαιρία λέω και κάτι άλλο που είναι πολύ σημαντικό μια και το θυμήθηκα.. ¨Όταν βαπτίζεται το παιδί συνήθεια είναι να πλένονται τα ρούχα του που του φορούν επειδή είναι από το Μύρο σε θάλασσα ¨η κάπου που να είναι σίγουρο ότι δεν θα πατηθεί από άνθρωπο. Το καλύτερο είναι να διπλώσετε το φανελάκι του και ότι έχει έρθει σε επαφή με το Μύρο να το φιλάξεται κάπου διακριτικά σε σίγουρο μέρος και να το χρησιμοποιήσετε στην ανάγκη του και να το σταυρώνεται με αυτό.. Και κάτι ακόμη για την φοβία. Αυτόν τον μήνα κάποιες γιαγιάδες έκαναν διαμαρτυρία στην Αρχιεπισκοπή γιατί αυτοί/ες που κάνουν κατηχητικό στα παιδιά οι άμυαλοι μάθαιναν στα παιδιά ότι όταν σβήνουμε το φως είναι ο διάβολος μέσα στο σπίτι. Που να κοιμηθεί το παιδί χωρίς φως
Προσοχή στο ΤΒ το σπουδαιότερο
ακόμη ένα Προσπάθησε να πάρεις από το Άγιο Όρος σε κάποια από τα μοναστήρια κρατείται το μεγαλύτερο κομμάτι από το Τιμιο ξύλο του Κυρίου. ¨Ενα βαμβακάκι να περστει από το Σταυρό και να το σταυρώσεις το παιδί, ¨ηα καλίτερα με τον Ιερέα με Ευχέλαιο μαζί με το βαμβακάκι.
Έχετε τόσα αγιασματα στην Ελλάδα όπως Την Πανγία της Άνδρου ¨η την Αγία Μαρίνα
Γεια
Επί τη ευκαιρία λέω και κάτι άλλο που είναι πολύ σημαντικό μια και το θυμήθηκα.. ¨Όταν βαπτίζεται το παιδί συνήθεια είναι να πλένονται τα ρούχα του που του φορούν επειδή είναι από το Μύρο σε θάλασσα ¨η κάπου που να είναι σίγουρο ότι δεν θα πατηθεί από άνθρωπο. Το καλύτερο είναι να διπλώσετε το φανελάκι του και ότι έχει έρθει σε επαφή με το Μύρο να το φιλάξεται κάπου διακριτικά σε σίγουρο μέρος και να το χρησιμοποιήσετε στην ανάγκη του και να το σταυρώνεται με αυτό.. Και κάτι ακόμη για την φοβία. Αυτόν τον μήνα κάποιες γιαγιάδες έκαναν διαμαρτυρία στην Αρχιεπισκοπή γιατί αυτοί/ες που κάνουν κατηχητικό στα παιδιά οι άμυαλοι μάθαιναν στα παιδιά ότι όταν σβήνουμε το φως είναι ο διάβολος μέσα στο σπίτι. Που να κοιμηθεί το παιδί χωρίς φως
Προσοχή στο ΤΒ το σπουδαιότερο
ακόμη ένα Προσπάθησε να πάρεις από το Άγιο Όρος σε κάποια από τα μοναστήρια κρατείται το μεγαλύτερο κομμάτι από το Τιμιο ξύλο του Κυρίου. ¨Ενα βαμβακάκι να περστει από το Σταυρό και να το σταυρώσεις το παιδί, ¨ηα καλίτερα με τον Ιερέα με Ευχέλαιο μαζί με το βαμβακάκι.
Έχετε τόσα αγιασματα στην Ελλάδα όπως Την Πανγία της Άνδρου ¨η την Αγία Μαρίνα
Γεια
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αχ κυριε Χαρη μου με σκλαβωσατε με τις συμβουλες σας,σας ευχαριστω παρα παρα πολυ!!!!! Νικο μου σ ευχαριστω και εσενα παρα παρα πολυ για ολα οσα μου γραφεις ανα καιρους και με βοηθας στις αποριες μου χαζες σοβαρες αποριες παντως ειναι
οτι αφορα τωρα τις δραστηριοτητες του παιδιου πιστευω οτι προσεχω πολυ και τα ακουσματα του και οτι παρακολουθει στη τηλεοραση,δεν τον αφηνω να βλεπει αργα τηλεοραση,ουτε και εργα ακαταλληλα που θα τον φοβιζαν,παιχνιδια ηλεκτρονικα αποφευγω τουλαχιστον να του παιρνω βιαια,αλλα τις καθημερινες δεν εχει χρονο νασχοληθει και με αυτα ειναι πολλα τα μαθηματα και ασχολουμαστε μ αυτα..Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους σας παντως,για τις συμβουλες σας ειλικρινα σας νιωθω κομματι του εαυτου μου παρ ολο που ειμαι πολυ λιγο μαζι σας...κοντα σας βρηκα ανθρωπους ζεστους,φιλοξενους,προθυμους να βοηθησουν τους συνανθρωπους τους και πνευματικα και με τη πειρα του ο καθενας χωριστα...σας ευχαριστω που με ανεχεστε,που με δεχτηκατε στην πανεμορφη οικογενεια σας,που με συμβουλευεται σε καθε προβληματισμο μου..Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ οφειλω και στη Παναγιτσα μας που γιορταζει αυριο και με βοηθησε να γνωρισω ανθρωπους σαν και σας και να σας εχω στηριγμα στο δυσκολο αγωνα που δινω καθημερινα

Αγαπητή αδελφή,
σίγουρα υπάρχουν προσευχούλες που μπορεί να διαβάσει ο ιερέας για κάθε περίπτωση. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι με πολύ αγάπη και πραότητα χρειάζεται συζήτηση με το παιδί σας για το τί ακριβώς το απασχολεί και φοβάται. Η συζήτηση και η προσευχή θα είναι ο καλύτερος σύμβουλος δικός σας και του παιδιού.
Ο κύριος ημών Ιησούς Χριστός υιός θεού του ζώντος ας μας ελεήσει τους αμαρτωλούς !!
σίγουρα υπάρχουν προσευχούλες που μπορεί να διαβάσει ο ιερέας για κάθε περίπτωση. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι με πολύ αγάπη και πραότητα χρειάζεται συζήτηση με το παιδί σας για το τί ακριβώς το απασχολεί και φοβάται. Η συζήτηση και η προσευχή θα είναι ο καλύτερος σύμβουλος δικός σας και του παιδιού.
Ο κύριος ημών Ιησούς Χριστός υιός θεού του ζώντος ας μας ελεήσει τους αμαρτωλούς !!
Aγάπη, πίστη, ειρήνη, πραότητα, υγεία σε όλους μας! Επαγρυπνείτε αδέλφια μου!
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η ώρα είναι επτά απόγεμα και πιάνω δουλειά. Καλό-ξενύχτη.
Επί τη ευκαιρία που γράφει ο Νίκος για προσευχούλες από Ιερέα σου συμβουλεύω να φέρεις έναν Ιερέα για Ευχέλαιο. Και αν θες να είσαι πιο σωστή, αν μπορείς νήστεψε όσοι μπορείτε να νηστέψετε. Είναι πολύ ωφέλιμο στην προσευχή αυτήν ασχέτως εάν οι Ιερείς δεν το συμβουλεύουν και γίνονται όλλα τυπικά. Νομίζω το πρόβλημα είναι στο ΤΒ. Τα παιδιά μου έχουν τις δικές τους οικογένειες και ότι τους έμαθα τώρα μαθαίνουν τα παιδία τους.. Και όμως μέχρι σήμερα δεν τα αφήνω να δουν έργο που φέρνει φόβο.
Επί τη ευκαιρία που γράφει ο Νίκος για προσευχούλες από Ιερέα σου συμβουλεύω να φέρεις έναν Ιερέα για Ευχέλαιο. Και αν θες να είσαι πιο σωστή, αν μπορείς νήστεψε όσοι μπορείτε να νηστέψετε. Είναι πολύ ωφέλιμο στην προσευχή αυτήν ασχέτως εάν οι Ιερείς δεν το συμβουλεύουν και γίνονται όλλα τυπικά. Νομίζω το πρόβλημα είναι στο ΤΒ. Τα παιδιά μου έχουν τις δικές τους οικογένειες και ότι τους έμαθα τώρα μαθαίνουν τα παιδία τους.. Και όμως μέχρι σήμερα δεν τα αφήνω να δουν έργο που φέρνει φόβο.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλη δουλεια Χαρη και καλο κουραγιο,σ ευχαριστουμε πολυ για ολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!