Θεία Κοινωνία

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσίευση από aposal »

eleimon έγραψε:Γι αυτο παραθετω την απορια γιατι σιγουρα υπαρχουν καποιοι απο σας που μπορει να με βγαλετε απο καποια αδιεξοδα,και Δοξα το Θεο εισαστε πολλοι...
Δεν κατανοώ γιατί προβληματίζεσαι. Εφόσον ο πνευματικό σου, σου έχει δώσει σαφείς εντολές, αυτές θα τηρείς. Τέλος. Μην ασχολείσαι περαιτέρω, γιατί όλη αυτή η αγωνία και η περιέργεια θα σου κάνουν κακό.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Ε΄, ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ»
(σελ. 298)
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
· να κινείσαι απλά,
· να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
· να λες την ευχή.
Αν κάνεις αυτά, θα έρθει ώρα που θα νιώθεις τόση χαρά, που θα μου λες : «Παππούλη μου, παλάβωσα! Μήπως δεν είμαι καλά; τι είναι αυτό που νιώθω»; Τέτοια παλαβή χαρά θα έχεις!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Ο.κ Αποστολη μου το κλεινω...εχεις δικιο..πρεπει να σταματησω να ψαχνομαι..
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

από costisk την Πέμ Νοέμ 13, 2008 8:14 am

Μήπως τους είχε ενημερώσει

¨Οπως γίνεται και με εμάς στις δουλειές μας καβαλάμε το καλάμι γατί όχι και με τέτοιους Ιερείς. Η συγχωρητική ευχή διαβάζεται μόνο το βράδυ της Αναστάσεως και προς το τέλος για όσους κάθισαν να κοινωνήσουν. Αν όμως δεν νιώθεις άνετα έστω και με την άδεια της Εκκλησίας θα κάνεις αυτά που κάνεις και τις άλλες φορές..Στην καθημερινότητα από πολλούς που ξέρω κοινωνούν ανεξομολόγητοι, γιατί να μην το κάνουν και τώρα και με άδεια;;
Λες φίλε Κωστή μήπως τους είχε ειδοποιήσει; Εγώ θα στο πω αλλιώς μήπως για να αποφύγει την πολύ δουλειά.. Τη προηγούμενη μέρα ξενύχτησες στα σκυλάδικα, με όλλα τα επακόλουθα και θα πας να κοινωνήσεις επειδή κάποιος ιερέας θέλει να πρωτοστατήσει;
Ποιος είπε παπά μου συχώρα με μοίχευσα;; Η μυστική εξομολόγηση την καθιέρωσαν πρώτα ο Ιερός Αυγουστίνος και εν συνεχεία ο Μ Βασίλειος τον--4ον -αιώνα
¨Έχω πάθημα τρελό με την Αγία Κοινωνία για πρώτη φορά πριν δύο χρόνια. ¨Ήταν βράδυ Αναστάσεως νήστεψα όπως κάθε φορά, αλλά δεν εξομολογήθηκα Η Αγία Κοινωνία με έκαψε. Ναι με έκαψε. Κάθησεστο λαρύγγι μου ένα κάψιμο, όπως ακριβός συμβαίνει με το φαί καμιά φορά να γυρίσει η λαδιά στο λαρύγγι και για ώρα να μην θέλει να φύγει. Κάποιος άλλος θα νόμιζε κάπως έτσι του συνέβη δεν θα πήγαινε το μυαλό του εκεί. Μα ο Δεσπότης ο ίδιος να μου πει είναι εντάξη μη φοβάσαι. ¨Οχι ιδίως όταν νιώθω ότι έχω κάτι που πρέπει να εξομολογηθώ.
Αυτά τα γράφω εκτίθοντας τον εαυτόν μου για να προλάβω άλλους. Χωριστά μόνος του Κάθε παπάς δεν έχει δικαίωμα να βγεί από τους κανόνες μόνος του χωρίς έστω και με τοπική σύνοδο.
Είχαμε μια άλλη φορά έναν Αρχιμανδρίτη φερμένος από την Αμερικανή. Και κάποια γυναίκα λέει παππούλη θέλω να εξομολογηθώ. Πήγαινε κοπέλα μου φτάνει που ήρθες μέχρι εδώ συγχωρέθηκαν οι αμαρτίες σου. Τι κάνεις παππούλη θέλεις να μιμηθείς τον Κύριο μας
¨Οπως στο σχολείο στην ίδια τάξη έχει μαθητές που πιάνουν πουλιά στον αέρα, στην ίδια τάξη έχει και μάρτυρες κοιμώμενοι Πιστεύω να φέρει κάποιους στο σωστό το πάθημα μου
Ευχαριστώ
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”