Απλώς προσπαθώ μέσω ορθόδοξων βιβλίων, φόρουμ, προσευχής & εκκλησιασμού κάθε Κυριακή (συνοδευομένων με τα αντίστοιχα ειρωνικά σχόλια ή τα γεμάτα απορία βλέμματα του προαναφερθέντος περιβάλλοντός μου) να προσεγγίσω περισσότερο τον Θεό.
Η απορία μου είναι η εξής: Επειδή, μέχρι τώρα είχα κάποιες συνήθειες/ασχολίες/χόμπυ, όπως είναι η εντατική γυμναστική με βάρη και συγκεκριμένα το body building (σωματοδομική, ελληνιστί), συμβιβάζεται το τελευταίο με την ορθόδοξη πρακτική; Μπορεί να θεωρηθεί σαν μια μέριμνα για την υγεία και την καλή σωματική και ψυχολογική κατάσταση, δεδομένου ότι το σώμα νομίζω ότι θεωρείται ως Ναός του Αγ.Πνεύματος; Το συγκεκριμένο "άθλημα" απαιτεί πολύ μεγαλύτερη του φυσιολογικού πρόσληψη θερμίδων, όπως πλήρους μορφής πρωτεϊνών (ζωικής προέλευσης), για να υπάρχει "πρόοδος" και "αποκατάσταση" από τις πολύ έντονες προπονήσεις.. Πως μπορεί, αν μπορεί, το τελευταίο δεδομένο (καθημερινή διατροφή με κρέας, συμπληρώματα διατροφής κλπ.) να "συμβιβαστεί" με την νηστεία;
Σημειωτέον, ότι η καθημερινή τήρηση ενός πολύ αυστηρού προγράμματος διατροφής (και μάλιστα άγευστου) & προπόνησης είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και, ίσως, ομοιάζει σε βαθμό δυσκολίας και απαιτήσεων αυτοσυγκράτησης και αυτοπειθαρχίας με την τήρηση της νηστείας.
Επίσης, νομίζω ότι το συγκεκριμένο άθλημα προσφέρει κάποιες ωφέλειες (εγκόσμιες βεβαίως), όπως αυτοπειθαρχία, σωματική & ψυχολογική ευεξία, επιβράβευση των κόπων, υγεία, εκμάθηση προγραμματισμού, σχεδιασμού & επίτευξης στόχων.
Επειδή βρίσκομαι σε σύγχυση και πειρασμό, ποια η άποψή σας; Μήπως δεν βλέπω κάτι σωστά;
Ευχαριστώ πολύ & συγνώμη για την άγνοιά μου