ο πατήρ Αχιλλέας vs πατέρα Σταύρου και το ..ανάποδο

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

Το παραπάνω για τον φίλο lovethink για να μην "χαλιέται" "με ιεροκήρυκες" διαφόρων ειδών :lol:
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Φίλε Parike

Πρόσεξε τι κάνεις: κατηγορείς εσύ κάποιον που ψέγει κάποιον άλλο για την αθυροστομία του κλπ. και συλλήβδην όλους όσοι αναφέρθηκαν σε κάποια καταδικαστέα από την Εκκλησία "ελατώμματα" και γίνεσαι ο "υπέρτατος κριτής " δικαιώνοντας την αμαρτία.
Μόνο τούτο σου λέω ο ίδιος ο Χριστός είπε " ουκ οίδατε ότι η ολίγη ζύμη όλο το φύραμα ζυμεί;". Ο δε απόστολος Παύλος είπε στους Κορινθίους: "είναι δυνατόν να κρατάτε αυτό τον άνθρωπο (αυτόν που είχε τη μυτριά του) αναμεσά σας;"
Ο αγαπισμός που πρεσβεύουν μερικοί πρέπει να έχει τα οριά του. Άλλο αγάπη και άλλο αγαπισμός. Δεν είναι ρετσέτες η χριστιανική πίστη. Το "μη κρίνετε για να μη κριθείτε " ο Χριστός το είπε για την καταλαλιά για τον αδελφό. Δεν είναι κρίση όταν η υπόδειξη γίνεται με αγάπη. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΥΧΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Κ. LOVTHINK προωσωπικά μπορεί να μη γνωριζόμαστε εάν ενοείς αυτό αλλά γνωριζόμαστε διά της Πίστεως μέσω των γραυτών μας και εξακολουθείς να μιλάς για αγάπη θεού και να επιμένεις στις αδυναμίες του ιερέα ο οποίος γίνεται ιερέας μετά από τρία ¨η τεσσερα χρόνια αφού περασει από την περίοδο του διακόνου και ήταν καιρός να καταλάβει αν αντέχει στα σαρκικά εμπόδια ¨Οπως είπα για 25-30-χρόνια γράφω με μολύβι και χαρτί Τώρα γράφω ηλεκτρονικά, καμία διαφορά. Έως να αποδείξεις ότι πράγματι είσε Ορθόδοξος για εμένα είσε έξω. Οι αιρετικοί μιλούν πάντα για Θεό ποτέ για τα μυστήρια της Εκκλησία μας. Και ολόγος γιατί εκεί δείχνονται. Η καρδιά λογική δεν έχει . Κάνω ερώτηση το ράσσο ( Κανόνες Εκκλησίας) ήταν εκεί πρώτα ¨η ο εθελοντής παπάς; ποιός βρήκε ποιόν στην στάση του τραίνου πρώτος; Αυτά...
Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας ήταν σπουδαία
Ο Χάρρης από το SYDNEY-AUSTRALIA.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Δημοσίευση από lovethink »

Harrys1934 έγραψε:Έως να αποδείξεις ότι πράγματι είσε Ορθόδοξος για εμένα είσε έξω. .
Για σε παρακαλώ πρόσεχε τα λόγια σου γιατί καλός καλός χιούμορ χιούμορ αλλά καμμιά ώρα θα τα ακούσεις μου φαίνετε από τη καλή
ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ !!!!!!!!!!!!!
Βρε κάτσε εκεί στην Αστραλία που έλεγε και η Βασιλειάδου ( λέξη βγαλμένη μέσα απ'τα άστρα ) που θα κάνουνε και παιχνιδάκι τώρα "απόδειξέ μου και απόδειξέ μου "
(Κανείς δεν μίλησα για αγαπολογία και αγαπίτσες Ιωνά μη παρερμηνεύεις τα όσα γράφω σε παρακαλώ . Εγώ απλά είπα ότι δεν θέλω να κρίνω αν κάποιος ιερέας έχει ανάγκη για μια ανθρώπινη σχέση και δεν με απασχολεί .Αν πρέπει να λογοδοτήσω επειδή δεν με αφορά η προσωπική ζωή των ιερέων λυπάμαι αλλά δεν θα το κάνω . Εμένα με νοιάζει να είναι σωστός απέναντι σε μένα . Απέναντι στο Θεό είναι δική του δουλειά τι κάνει και δεν επιμένω σε καμμιά αδυναμία κανενός ιερέα διότι άλλωστε με την στάση τους σε πολλά ζητήματα δεν μου κάνουν πλέον πολύ κέφι να τους παρακολουθώ στα δελτία ειδήσεων . Προτιμώ την προσωπική επαφή και μόνο.Η παρουσία μου εδώ δεν έχει σκοπό να κρίνω τους ιερείς τους Πατριάρχες τους μοναχούς και όποια άλλη τάξη κληρικών κτλπ. Η παρουσία μου εδώ είναι καθαρά παρεϊστικη και σαν την μέλισα πετάω και διαλέγω γύρη.Δεν θέλω να είμαι μύγα.Ευχαριστώ )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lovethink την Δευ Οκτ 09, 2006 10:17 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ionas έγραψε:Φίλε Parike

Πρόσεξε τι κάνεις: κατηγορείς εσύ κάποιον που ψέγει κάποιον άλλο για
Ionas πρόσεξε τι κάνεις
Κατηγορείς εσύ κάποιον που κατηγορεί κάποιον που ψέγει κάποιον άλλον για ..... :lol:
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Φίλε Lovethink
Δεν τα είπα για σένα τα παραπάνω, έγραψα το όνομα αυτού για τον οποίο τα είπα. Νομίζω ότι εσύ έχεις καλύτερα από πολλούς άλλους (εμάς) ξεφύγει από τον "παλαιό άνθρωπο" όπως θα έλεγε ο Απόποστολος και οι Άγιοι Πατέρες. Μόνο μερικές φορές ξεσπάς κυκλοθυμικά, αυτό αν περιόριζες, πιστεύω δεν θα μάλωνες με κανένα.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ionas έγραψε:Φίλε Lovethink
Δεν τα είπα για σένα τα παραπάνω, έγραψα το όνομα αυτού για τον οποίο τα είπα. Νομίζω ότι εσύ έχεις καλύτερα από πολλούς άλλους (εμάς) ξεφύγει από τον "παλαιό άνθρωπο" όπως θα έλεγε ο Απόποστολος και οι Άγιοι Πατέρες. Μόνο μερικές φορές ξεσπάς κυκλοθυμικά, αυτό αν περιόριζες, πιστεύω δεν θα μάλωνες με κανένα.
Α όλα κι όλα , όλοι έχουμε το χαρακτήρα μας και το DNA μας , δεν είμαστε κλωνοποιημένοι ούτε ρομπότ. Το ξέρεις ότι ο Αγιος ( κοίτα που δεν θυμάμαι τώρα ) έριξε χαστούκι στον Αρειο σε κάποια σύνοδο ? :p
Η κυκλοθυμία δεν ρυθμίζετε εύκολα . Ασε που είναι και καλή
Εκεί που είσαι down τσουπ χαμογελάς , εκεί που είσαι χαμογελαστός τσουπ πέφτεις :lol:
Δεν μαλώνω ,απλά φορτώνω ....φορτώνω ...φορτώνω .... :lol: :lol: :lol: αλλά όχι και έξω από την Ορθοδοξία ο καημένος :p
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΧΕΛΕΝ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

αγαπητή χελεν στο ερώτημα σου γράφω. Οι ιερείς μέχρι μέση 6ου αιώνα παντρεύονταν ΄Oπως λες. Ομως τον καιρό εκείνον όλη η δουλιά έβγενε από τον επίσκοπο γιατί τότε δεν είχαν δακτυλογράφο όπως σήμερα να κάνει όλη την γραφική δουλιά του και από τον πολύ φόρτο της δουλιάς παραμελούσε την οικογένια του. Έτσι ο Αυτοκράτορας Ιουσινιανός για να μην γίνεται αυτή η ακαταστσία απαγόρευσε να παντρεύονται οι Επίσκοποι...¨Ομως η δική μου γνώμη είναι να κάνουν κάποια Σύνοδο και να κατεργίσουν αυτόν τον νόμο γιατί η στρατεβομένη Εκκλησία έχει το δικαίωμα να αφερεί ¨η να βάζει καινούριους κανόνες. Και απορώ τόσα χρόνια πως δεν το έχουν κάνει. Γαιτί και αυτός να μην έχει τον σύντροφο της ζωής του; Είναι ένας μεγάλος Σταυρός΄με αγάπη Χριστού όπως τον ψυλάφησε ο Απόστολος Θωμάς.
ο Χάρρης από το SYDNEY-AUSTRALIA
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

Από πού αντλούν το δικαίωμα ορισμένοι και κατακρίνουν (ονομαστικά μάλιστα) τους συνομιλητές τους σε αυτό το φόρουμ :?:
Με ποιο δικαίωμα χαρακτηρίζονται ως αιρετικά κάποια μέλη και πόσο "ορθόδοξος" είναι ο κάθε αυτεπάγγελτος ιεροεξεταστής που με το έτσι θέλω κατηγορεί τον πλησίον του; :oops:

Το ερώτημα απευθύνεται στην διοίκηση του athos.edo
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Έχουν λεχθεί πολλά για το θέμα, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας...
Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι...έτσι σαν απορία...

Θα σας πω ένα σενάριο και πεστε μου σχετικά.

Εάν ένας ιερέας χηρέψει και λόγω του ότι είναι νέος ή για βιολογικούς λόγους ή για οτιδήποτε άλλο, θελήσει να ξαναπαντρευτεί. Επειδή οι κανόνες της εκκλησίας το απαγορεύουν, μπορεί να παραιτηθεί από το σχίμα και να παντρευτεί ?
Κι αν, παντρεμένος πλέον και πολίτης, θελήσει να χρισθεί ξανά ιερέας, η εκκλησία το δέχεται ?
Θα μου πείτε πονηριά? Δεν έχει σημασία, γίνεται ή δεν γίνεται ξανάιερέας?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”