Γυμναστική (body building) & νηστεία!

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: Γυμναστική (body building) & νηστεία!

Δημοσίευση από giorgospet »

Γιώργο λόγω του ότι ασχολούμουν με το body building πάνω από 16 χρόνια και είχα φθάσει σε βάρος πάνω από τα 100 κιλά, θα σου πω τα εξής :
1.Συνέχισε να γυμνάζεσε με βάρη αλλά απόκλεισε το από αυτοσκοπό της ζωή σου.
2. Όποιος δεν έχει ασχοληθεί δεν γνωρίζει την ευεξία και την ευφορία που σου προσφέρει το άθλημα. Δυστυχώς η πιθανότητα να πέσεις σε έπαρση και ναρκισσισμό είναι υψηλή. Αυτός είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσεις διότι ο εγωισμός παραμονεύει.
3. Πάνω απ΄όλα είναι τα πνευματικά και μετά τα σωματικά, τις νηστείες να τις τηρείς (η θυσία για σένα είναι μεγάλη, που έχεις συνηθίσει να καταναλώνεις 1κιλό κοτόπουλο την ημέρα και 20 αυγά αλλά είναι για το Θεό και την πίστη σου , πίστεψέ με αξίζει. )
4. Μακριά από στεροειδή . Ότι φτιάξεις με φυσικό τρόπο το έχεις μια ζωή .
5. Μην αφήσεις με τίποτα τα πνευματικά για λίγο κρέας , δεν αξίζει.

Σε ευχαριστώ.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Ολα τα μπιλτερια μαζευτηκαμε εδω ετσι ??? :21
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."

I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από theodore »

Σύμφωνα απόλυτα με το giorgospet.Κατά την άποψη μου Γιώργο συνέχισε με προσοχή και μέτρο.
Άβαταρ μέλους
Γεώργιος-Κέρκυρα
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Γεώργιος-Κέρκυρα »

Ευχαριστώ πολύ όλους για το ειλικρινές σας ενδιαφέρον και την προθυμία σας να απαντήσετε!
Με βοηθήσατε ήδη.
Να σας έχει ο Θεός καλά!
Ήμαρτον εις σε Σωτήρ, ως ο άσωτος υιός. Δέξαι με Πάτερ μετανοούντα και ελέησόν με ο Θεός.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχω την άποψη πως η ζωική πρωτεΐνη είναι απαραίτητη, αλλά όταν την στερείσαι για χάρη του Κυρίου μας (νηστεία) δεν έχει επιπτώσεις.
Γνωρίζω περίπτωση ηγούμενου που είχε κάνει μεταμόσχευση ήπατος και στις εξετάσεις αίματος που έκανε του διέγνωσε ο γιατρός πολύ χαμηλό σίδηρο και του σύστησε να τρώει καθημερινά κρέας. Επειδή όμως είχαμε μπει στη νηστεία του Πάσχα, ο ηγούμενος είπε στον γιατρό πως για τις επόμενες 40 ημέρες δεν επρόκειτο να βάλει κρέας στο στόμα του! Ο γιατρός του απάντησε : "Ε, τότε καλό παράδεισο"!
Ο ηγούμενος συνέχισε τη νηστεία μέχρι τέλους και οι εξετάσεις που έκανε μετά το Πάσχα ήταν τέλειες, προς μεγάλη κατάπληξη του γιατρού!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pAntonios »

Έχει σημασία πάντοτε αυτό που κάνουμε για ποιό λόγο το κάνουμε.
Είναι πολύ καλό να συνδυάζει κανείς το "νους υγιής εν σώματι υγιές" που έλέγαν οι αρχαίοι.
Αλλά είναι προφανές ότι ένας σαρκικός λόγος δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν πνευματικό.
Η νηστεία είναι μεγάλο κεφάλαιο της πίσης μας με ανυπολόγιστη αξία.
Δεν μπορεί να καταργηθεί παρά μόνον για λόγους σοβαρούς, όπως υγείας.
Γνωρίζω κάποιον που κάνει πρωταθλητισμό και όμως νηστεύει! Και είναι βέβαιο ότι τότε ο Θεός θα τον ευλογήσει πλουσιοπάροχα, όχι μόνον σωματικά αλλά κυρίως πνευματικά.

Όλα αυτά όμως καλό είναιο να συζητιώνται με τον πνευματικό μας.

π.Αντ.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
manosthess
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από manosthess »

Γιωργο απο την στιγμη που το κανεις σαν χομπυ,μπορεις να το κανεις σε πιο ηπια μορφη,και ισα-ισα τοτε θα νοιωθεις καλυτερα με το πιο λιγο!Δεν χρειαζεται να καθεσαι να βασανιζεις το σωμα σου,απο την στιγμη που δεν ειναι επαγγελματικα!Οπως ελεγαν και οι αρχαοι"ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ"!Και για το θεμα της νηστειας συζητησε το με τον πνευματικο σου καλυτερα!
"Τα αδύνατα παρ'ανθρώποις,δυνατά παρά το θεώ έστι"

"Ο γάρ ζυγός μου ο χριστός και το φορτίον μου ελαφρόν έστι"
Άβαταρ μέλους
Γεώργιος-Κέρκυρα
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Γεώργιος-Κέρκυρα »

Ευχαριστώ και πάλι όλους και τον π.Αντώνιο.
Συμφωνώ και εγώ ότι σε τέτοιου είδους δραστηριότητες δύο πράγματα έχουν σημασία:
1.ο λόγος που ασχολείσαι με αυτές (να μην είναι εγωιστικός, θέωση της σάρκας κλπ. αλλά συμβατός με την χριστιανική μας πίστη: υγεία, όμορφη εικόνα για την σύζυγο κλπ.)
2.η θέση στην οποία τις τοποθετούμε και ιεραρχούμε (οπωσδήποτε απείρως πιο κάτω από τις πνευματικές μας ανάγκες και σκοπούς).
:) :)
Ήμαρτον εις σε Σωτήρ, ως ο άσωτος υιός. Δέξαι με Πάτερ μετανοούντα και ελέησόν με ο Θεός.
Βασίλειος
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από Βασίλειος »

Την ολίγην εμπειρίαν που διαθέτω Θα ήθελα να μοιραστούμε αδελφέ.Είμαι Ιατρός και ασχολούμαι μεταξύ των άλλων με μια πολεμική τέχνη,όπως και με γυμναστήριο..
Με Λίγα λόγια <<Πάν μέτρον 'άριστον>>.Μην ξεχνάς όμως πως είμεθα πάνω από όλα χριστιανοί.Ζούμε βεβαίως στον κόσμο και όχι έξω από τον κόσμο άρα πρέπει να ζούμε συμπλέοντας με την κοινωνία σε ορισμένα. Πρώτα από όλα όμως τα πνευματικά. Προσευχή και νηστεία ..τότε ο Χριστός ευλογεί και στα υπολοιπα. μην ανγχώνεσε!! Δικαίως σου έγραψαν πως ο πνευματικός σου Ξέρει.
«Αν όλοι οι άνθρωποι αγαπούσαν και αγαπιόνταν, κανείς δεν θα μπορούσε να αδικήσει κανένα» (Αγ. Ιω. Χρυσόστομος P . G . 61,271)
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Την ίδια απορία έχω και εγώ με τον αγαπητό φίλο Βασίλειο.

Κάποτε ήμουν 110 κιλά τώρα μετά απο σκληρή γυμναστική έφτασα τα 80 βισικά παραλίγο να πέσω στο νακρισισμό αλλα τελικά την γλύτωσα που λένε. Να σας πω την αλήθεια δεν νηστεύω αλλα ακολουθώ απίστευτα αυστηρό πρόγραμμα χρόνια τώρα τρώω 7 μέρες την εδβομάδα συγκεκριμένα φαγητά ελάχιστο κρέας βασικά μόνο κοτόπουλο και πάρα πολύ ψάρι (σχεδόν καθημερινά). Αυτο δεν σημαίνει ότι ειμαι εγκρατείς; Δεν ξέρω θα σας πώ ένα παράδειγμα δεν θέλω να πέσω στην πτώση της κρίσης αλλα θα σας το πω για να μου πείτε την γνώμη σας.

Εχω ένα φίλο που ειναι θεολόγος νηστεύει μεν αλλα τις μέρες που δεν νηστεύει τρώει τον άπακο. Μου λέει οτι δεν νηστεύω αρα δεν πράττω χριστιανικό βίο ; Το ότι ειμαι εγκρατείς 365 μέρες το χρόνο αυτό δεν αρκεί μιας και ασχολούμαι με γυμναστική δεν μπορώ να γυμνάζομαι χωρις να έχω φάει τίποτα διότι τότε θα έχω πρόβλημα. Ποια ειναι η γνώμη σας;
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”