Να είσαι καλά σε ευχαριστώ πολύ ο Θεός με βοήθησε και επέστρεψα :) :) :)dionysisgr έγραψε:LOCKHEART, εχει ξυπνησει η Χαρη του Θεου, για τα καλα μεσα σου, και εργαζεται μυστικα και αθορυβα και σε μεταποιει και ανακαινιζει σιγα σιγα σε ανθρωπο του Θεου. Εισαι σε καλο δρομο, μην παψεις να προβληματιζεσαι στα Θεια πραγματα, και να εκκλησιαζεσαι εννοειται τακτικοτατα.
Μακάρι να μπορούσα να εκκλησιαστώ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ μιας και έχω σχέση και δεν έχω παντρευτεί ακόμα...
Χρήσιμες οι πληροφορίες ιδιαίτερα για κάποιον αρχάριο βοηθούν πολύ. Να εισαι καλα :)dionysisgr έγραψε: ΔΕΝ αρκει να εξομολογουμαστε ΜΟΝΟ τα κακως κειμενα κατα την γνωμη και τον λογισμο μας, τα διαπραχθεντα, αυτα δηλαδη που ελαβαν υποσταση με την πραξη, ουτε τα μη ενυποστατα, αλλα κειμενα επι του νοος μας, ως απλοι λογισμοι, και για τα οποια εαν δεν συναινεσουμε, δεν εχουμε πνευματικη ευθυνη, ΑΛΛΑ πρεπει να εξομολογουμαστε και την ΜΗ διαπραξη του καλου, οποτε μας δοθηκε ευκαιρια.
Πολύ σωστά ,η διατύπωση για την μη διάπραξη καλού όποτε μας δοθεί η ευκαιρία
Αυτο ειναι επιπεδο πιο τελειο, πιο πληρες πνευματικα, καθως συνιστα σφαιρικη και οχι μονοπλευρη εξομολογηση της κακης μας πλευρας μονο, αλλα και της αδιαφορης της ραθυμης προς την διαπραξη του καλου πλευρας μας, που ειναι το ιδιο αμαρτανουσα με την πρωτη.
Δηλαδη εαν σου δοθηκε ευκαιρια, να κανεις μια ελεημοσυνη, μια καλη πραξη προς τον πλησιον που ειχε αναγκη, απο λογο ωφελειας, απο υλικο αγαθο, απο μια παρηγορια, απο ενα βλεμμα συμπονοιας, απο λιγη παρεα και συντροφια, απο μια επισκεψη, απο μια εστω πενιχρη πνευματικη συμβουλη και συμπαρασταση, και δεν το εκανες, τοτε πρεπει να το εξαγορευσεις στον Πνευματικο, γιατι και αυτο ειναι ελλειψη-αμαρτια ενωπιον του Θεου, που εδωσε τα παντα για εμας.
Και η μη διαπραξη του καλου λοιπον, οταν ειχαμε τις προυποθεσεις να το κανουμε και αδιαφορησαμε, ειναι αμαρτια οχι με την νομικη εννοια που εχουν συνηθισει να σκεφτονται οι περισσοτεροι, δηλαδη δεν εκανες αυτο, θα παθεις εκεινο, η δεν εκανες αυτο αρα εχεις αμαρτια, αλλα με την εννοια της απομακρυνσης, απο τον Θεο, της αστοχιας μας να συγγενευσουμε μαζι Του, στις αρετες, οπως την Φιλανθρωπια, φιλευσπλαχνια, γενναιοδωρια, κενωση και μοιρασμα του εαυτου μας, και τελικα την αυθυπερβαση του εγω μας, και την εκ-στατικη μας κινηση προς την κοινωνια μετα των συνανθρωπων μας και του Θεου.
Ειναι οπως η Πιστη. Δεν αρκει να λεει κανεις οτι: ενταξει εγω πιστευω με πασα ειλικρινεια οτι υπαρχει ο Θεος. Ε, και τι κανεις γιαυτο; Γινεται να λεει καποιος καθε πρωι οτι: πιστευω οτι υπαρχει η εταιρεια στην οποια δουλευω η το μαγαζι μου, και να ξανακοιμαται; Δεν θα παει εκει που πρεπει για να εργαστει;
Ετσι και με τον Θεον, δεν αρκει να λεμε οτι πιστευουμε, πρεπει να διανυουμε και τον δρομο για Τα τον συναντησουμε. Και αυτο δεν γινεται με το να λεμε μονο οτι ειμαστε κακοι, και να εξαγορευουμε μονο τα "κακα" μας. Το τελειο και σωστο και πληρες και αυτο που συνιστα προοδο πνευματικη ειναι, να εξαγορευουμε και το καλο, που δεν καναμε οταν ειχαμε την δυνατοτητα.
Ετσι θα καταθετουμε την καλη μας προαιρεση πιο ολοκληρωμενη, στον Θεο, καθως θα του δειχνουμε εκτος απο την πιο ταπεινη διαθεση μας να απεξαρτηθουμε απο την κινηση προς το μη αγαθο, και την ανωτερη πνευματικα διαθεση μας, να πραττουμε το αγαθον κατα δυναμη.