Περί προσευχής
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Katerina
- Βασικός Αποστολέας

Περί προσευχής
Σ' αυτό το χώρο καθημερινά βρίσκομαι και παρακολουθώ τις ωφέλιμες συζητήσεις και αναζητήσεις σας,τις συναντήσεις με Αγιορείτες και τις εμπειρίες σας από το Αγιώνυμο ¨Ορος.Και σκέπτομαι να σας ρωτήσω για ψυχική ωφέλεια ,πως προσεύχεσθε; Είναι ένα προσωπικό θέμα αλλά νομίζω οι πνευματικά αδύναμοι ίσως παρακινηθούν στην καλλιέργεια και στον τρόπο προσευχής.
-
petrosathonas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Περί προσευχής
Εγώ προσεύχομαι με τον τρόπο που μου υποδεικνύει ο πνευματικός μου.
Η προοιμιακή και το μικρό απόδειπνο με τους χαιρετισμούς είναι μέρος της καθημερινής αυτής προσευχής.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες ανάλογα με τον καθένα μας νομίζω.
Και βέβαια όλα αυτά όταν δεν υπάρχει ραθυμία και ακηδία...
Η προοιμιακή και το μικρό απόδειπνο με τους χαιρετισμούς είναι μέρος της καθημερινής αυτής προσευχής.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες ανάλογα με τον καθένα μας νομίζω.
Και βέβαια όλα αυτά όταν δεν υπάρχει ραθυμία και ακηδία...
εγω δεν ειμαι τόσο προχωρημένος στα πνευματικά και δεν εχω πνευματικό ακόμη (παράλειψη που σκοπευω συντομα να διορθόσω).
Προσευχομαι λέγοντας την ευχή
καποια βράδυα διαβάζω την ακολουθία του απόδειπνου ή καποιο ψαλμό του Δαυιδ
Μετά την προσευχή διαβάζω (εστω και λίγο) απο την αγ.Γραφη.
Προσευχομαι λέγοντας την ευχή
καποια βράδυα διαβάζω την ακολουθία του απόδειπνου ή καποιο ψαλμό του Δαυιδ
Μετά την προσευχή διαβάζω (εστω και λίγο) απο την αγ.Γραφη.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πιστευω οτι ο καθενας ακολουθει οτι του εχει συστησει ο πνευματικος του,παντως το αποδειπνο και οι χαιρετισμοι της Παναγιας ειναι σημαντικο να διαβαζονται,τωρα οσον αφορα το οτι σε καποιον μπορει να του φανουν πολλα ολα αυτα γιατι και το αποδειπνο και οι χαιρετισμοι ειναι αρκετα μεγαλα κειμενα,μπορεις τους χαιρετισμους να τους σπας ανα 6 καθε μερα οπως τον αναπαυει το καθενα,ποτε να μη νιωθεις οτι κανεις αγγαρεια στη προσευχη.Τωρα εγω προσωπικα καθε βραδυ διαβαζω κι ενα ευαγγελιο απ τη Καινη Διαθηκη μετα απ ολα αυτα,σου ευχομαι καλη δυναμη Κατερινα.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σύμφωνα και με υποδείξεις του πνευματικού
Το πρωϊ διαβάζω την πρωϊνή προσευχή
Το απόγευμα ένα ψαλμό απο το ψαλτήριο ή ένα κεφάλαιο απο αγία γραφή. Δηλαδή μια μέρα το ένα μία το άλλο.
Το βράδυ την προσευχή απο το απόδειπνο και τους χαιρετισμούς της θεοτόκου πάλι εν'αλλαξ καθημερινά.
Το πρωϊ διαβάζω την πρωϊνή προσευχή
Το απόγευμα ένα ψαλμό απο το ψαλτήριο ή ένα κεφάλαιο απο αγία γραφή. Δηλαδή μια μέρα το ένα μία το άλλο.
Το βράδυ την προσευχή απο το απόδειπνο και τους χαιρετισμούς της θεοτόκου πάλι εν'αλλαξ καθημερινά.
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μη νομίζεις ότι τις προσευχές, τη Θεία Μετάληψη και τους άλλους πνευματικούς σου αγώνες, τα χρησιμοποιείς για να πετάξεις το σταυρό από πάνω σου, αλλά για να τον σηκώνεις με περισσότερη δύναμη και για μεγαλύτερη δόξα του Χριστού
Γεροντικον
Γεροντικον
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».