Χάρρης προς Ιχθύς

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Χάρρης προς Ιχθύς

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Ρωτώ φίλε ΙΧΘΥΣ να κάνεις πιο εύκολο το θέμα όταν λες μελέτη Ιερών κειμένων. Είναι κάτι που πάντα ασχολούμε μελετώντας για ώρες σε καθημερινή βάση΄Αν ταιριάζουν οι απόψεις μας έχω αρκετά να σε ρωτίσω, και το αντίθετο πάντα μου αρέσουν τα δύσκολα. Για να καταλάβεις όταν έχω μία απορία θα φέρω τα πάνω κάτω για να βρώ την λύση ¨ενα από αυτά είναι και του Λουκά ΙΖ-6-αν είχατε πίστη σαν τον σπόρο του συνάπεως θα λέγατε στο βουνό φύγε και πέσε στην θάλασα και αμέσως η διαταγή σας εξετελέσθη Το αφίνω ανοιχτό για όποιον ήθελε να μας το ερμηνεύσει. περιμένω κάποια απάντηση όποια και να είναι ο ΧΑΡΡΗΣ από το SYDNEY-AUSTRALIA
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΧΑΡΡΗΣ ΠΡΟΣ ΙΧΘΥΣ

Δημοσίευση από lovethink »

Harrys1934 έγραψε:-αν είχατε πίστη σαν τον σπόρο του συνάπεως θα λέγατε στο βουνό φύγε και πέσε στην θάλασα και αμέσως η διαταγή σας εξετελέσθη
Δεν θέλει κάποια ερμηνεία
Ακριβώς αυτό
ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΣΤΗ σαν τον σπόρο του συνάπεως αυτό θα κάναμε
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

lovethink έγραψε:
Harrys1934 έγραψε:-αν είχατε πίστη σαν τον σπόρο του συνάπεως θα λέγατε στο βουνό φύγε και πέσε στην θάλασα και αμέσως η διαταγή σας εξετελέσθη
Ακριβώς αυτό
Οι Άγιοι τής Εκκλησίας τού Ιησού Χριστού, ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, πολλές φορές.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Φίλου μου χαίρετε

Το ζήτημα είναι πάνω σ' αυτό που λέει ο Χάρης, πως αποκτάμε πίστη σαν κόκο σινάπεως.
Νομίζω είναι και η πίστη χάρισμα από το Άγιο Πνεύμα όταν αφήνουμε τον εαυτό μας εκούσια στο έλεος του Θεού, με απόλυτη εμπιστοσύνη.
Θυμηθείτε τη χαναναία, για την οποία ο Χριστός αναφώνησε: "Ω γύναι μεγάλη σου η πίστις!"
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Iosif έγραψε:
lovethink έγραψε:
Ακριβώς αυτό
Οι Άγιοι τής Εκκλησίας τού Ιησού Χριστού, ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, πολλές φορές.
Εχεις υπόψην κάνα βουνό που μετακινήθηκε ? :lol: ( Καλοπροαίρετο αστείο ήταν .απλά έτσι που το είπες αυτό το νόημα βγήκε με το πολλές φορές )
max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από max1 »

Βρε lovethink, δεν άκουσες για τις κατολισθήσεις στην Εθνική; :D :D :D
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

lovethink έγραψε: Εχεις υπόψην κάνα βουνό που μετακινήθηκε ? ( Καλοπροαίρετο αστείο ήταν .απλά έτσι που το είπες αυτό το νόημα βγήκε με το πολλές φορές )
Και όμως, εάν θυμάμαι καλά, ΕΓΙΝΕ ακόμα και ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΒΟΥΝΟΥ ή ΛΟΦΟΥ.
Αυτό αναφέρεται στο βίο κάποιου αρχαίου Χριστιανού Αγίου. Το βουνό ή ο λόφος εκείνος, μετά πήρε ( στην ΤΟΠΙΚΗ εκείνη γλώσσα ) ένα όνομα που ΘΥΜΙΖΕ εκείνη την ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ. Εάν κάποιος θυμάται σχετικές λεπτομέρειες, μπορεί να μάς τις πεί.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

παιδια οποιος γνωρισε τον π.Πορφυριο μετα δεν αμφιβαλλει για τπτ...μεχρι στο τηλεφωνο μιλησε μετα την κοιμηση του....(λέω οποιος γνωρισε γιατι τα βιβλια μπορει να αμφισβητηθουν )

"παντα δυνατά τω πιστευοντι"
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Misha έγραψε:παιδια οποιος γνωρισε τον π.Πορφυριο μετα δεν αμφιβαλλει για τπτ...μεχρι στο τηλεφωνο μιλησε μετα την κοιμηση του....(λέω οποιος γνωρισε γιατι τα βιβλια μπορει να αμφισβητηθουν )

"παντα δυνατά τω πιστευοντι"
Να σου πω ........... ευτυχώς που δεν έχω ίντερνετ στο σπίτι γιατί αν το διάβαζα αυτό που είπες από βράδυ ........ brrrrrrrrrr 8O
max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από max1 »

Δεν αμφιβάλλω για την Πίστη και το Χάρισμα κάποιων. Για τη δική μου αμφιβάλλω και κατ' επέκταση για το αν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο σε μένα. Ο Γ. Πορφύριος όπως και άλλοι φυσικά και έκαναν θαυμαστά πράγματα. Εχω ακούσει πολλά από πολύ συγγενικό μου πρόσωπο.
Δυστυχώς εγώ δεν τον γνώρισα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”