Τι να απαντήσω σε Δωδεκαθεϊστή

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τι να απαντήσω σε Δωδεκαθεϊστή

Δημοσίευση από cloaca »

Το να γκρεμίσουν αρχαίους ναούς ίσως να ήταν λάθος αλλά και εμείς δεν ζήσαμε σε εκείνη την εποχή και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είχαν αυτό το μένος προς τους αρχαίους ναούς.Βέβαια και άλλο να διαβάζεις ποιοι ήταν οι λόγοι και άλλο να τους ζεις τους λόγους.Μήπως ήταν αγανάκτηση από την ειδωλολατρεία και από τον πόλεμο εναντίον του Χριστιανισμού?
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

Όχι...δεν ήταν μένος...αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι σύγχρονοι εθνικοί, είναι ότι εκείνη την εποχή, οι χριστιανοί δεν ήταν κάποιο άλλο έθνος που ήρθε απο μακριά, και επέβαλλε τη θρησκεία του στους ειδωλολατρες καταστρέφοντας τους ναούς τους........................................................................................ήταν οι ίδιοι αυτοί οι εθνικοί, ειδωλολάτρες...κάτοικοι της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που έπαψαν να πιστεύουν στα είδωλα και το πλήθος των Θεών τους...και έγιναν Χριστιανοί, και φυσικά όταν έπαψαν να πιστεύουν στα είδωλα, κατέστρεψαν τους ναούς τους για να τους μετατρέψουν σε Εκκλησίες!!!

Όταν μάλιστα ο Άγιος Κωνσταντίνος ανακύρηξε τον Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας δεν έκανε τίποτα άλλο απο το να παραδεχτεί την τότε υφιστάμενη κατάσταση...ότι δηληδή το μεγαλύτερο μέρος του πλυθησμού της αυτοκρατορίας ήταν Χριστιανοί...και οι ειδωλολάτρες μειονότητα.

Αφού λοιπόν δεν πίστευαν πλέον στα είδωλα, είναι φυσικό να καταστρέφουν τους ναούς των ειδώλων...δεν υπήρχε τότε τουρισμός για να τους κρατήσουν για αξιοθέατα.
stellio40
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από stellio40 »

Δείτε απαντήσεις που μου δίνει:
Φίλε Στελιο
Κανουμε καταχρηση του χωρου με την συζητηση που ανοιξαμε. Το συγκεκριμενο blog δεν έχει τέτοια θεματολογια και ζητω συγνωμη από την κυρια Αριαδνη. Αλλά με αναγγαζεις να απαντησω όχι για να έχω τον τελευταιο λόγον. Μπορεις να τον έχεις εσυ. Αυτήν την φορα δεν θα επανελθω.
Ειχες δικιο που ειπες πως δεν θα με πεισεις, όχι επειδη ειμαι ισχυρογνωμων, αλλά επειδη δεν μ αφηνουν τα γεγονότα. Και το λέω αυτό γιατί οι σελιδες που με παρεπεμψες, ψευδονται. Λένε πως ότι καταστροφες που υπετησαν οι έλληνες και οι ναοί τους, ήταν πριν τον μεγα Κωνστανινο. Και μετά από αυτόν δεν εγινε καμια ζημια. Αυτά που αναφαιρω στο πιο πάνω κειμενο μάλλον δεν τα διαβασες. Ξεκινησα από την σκηθουπολη που είναι εργο του γιου του κωνστανινου και φτανω μέχρι τους αφορισμους που ακουμε σήμερα. Βεβαια δεν τα εδωσες σημασία όλα αυτά γιατί δεν πιστεύεις ότι είναι αληθεια. Και πίστη δεν είναι αυτό που κάποιος άλλος σου είπε να πιστεύεις, αλλά αυτό που μόνος σου ανακάλυψες ότι είναι η κρυμμένη αλήθεια. Και όλα αυτά που λέω ευκολα μπορεί κανεις να τα ερευνησει.

Οι έλληνες εθνικοι εγιναν χριστιανοι με την βια, … και για πολλους αιωνες υπήρχε αντισταση στο μετρο του δυνατου. Όμως πόσο να αντεξει κανεις όταν κινδυνευει η ζωη του και η ζωη των παιδιων του?
Οι διωξεις και οι σφαγες που εκαναν οι χριστιανοι κατά των εθνικων συνεχιστικαν μέχρι το 900μ.χ.
Ενδικτικα αναφαιρω.

609 μ.χ Νέες σφαγές εθνικών στην Ιλλυρία, την Μέση Ανατολή και τη Μικρά Ασία. Το Ελληνικο Πάνθεον μετατρέπεται σε Εκκλησία της “Σάντα Μαρία Ροτόντα”.
804 μ.χ Οι Έλληνες εθνικοί της Λακωνικής αντιστέκονται με επιτυχία στην απόπειρα του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Ταρασίου να τους εκχριστιανίσει.
Και ερχετε το τελειωτικο χτυπημα
850 – 900 μ.χ Από τον προσηλυτιστή Νίκωνα τον “Μετανοείτε” και τους ένοπλους μοναχούς του, εκχριστιανίζονται με τη βία οι τελευταίοι Έλληνες εθνικοί της Λακωνίας και κατασφάζονται οι ιερείς τους. Οι μανιατες στον μυστρα ήταν οι τελευταιοι που εκχριστιανιστικαν.
Έτσι έγιναν οι έλληνες χριστιανοι, αλλά δεν το ξέρουν, γιατί όλα αυτά τα αισχη χωθηκαν σαν σκουπιδια κατω από το χαλι. Ομως ανοιξε ο ασκος του αιολου, φυσιξε αερας και γυρισε το χαλι αναποδα…
Σειριος
Όχι τίποτε άλλο αλλά τρελαίνομαι που αυτά τα γράφουν Έλληνες.
Τέλος πάντων καθένας με τον πόνο του!
stellio40
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από stellio40 »

Και ακόμα μία απάντησή του που μου ξέφυγε!:
Σήμερα στην εποχή μας κάθε χρόνο την κυριακη της ορθοδοξιας την ωρα της λειτουργειας ψαλωνται 7 αναθεματισμοι 52 φορες ενατιων του ελληνισμου.αυτοι που εκκλησιαζονται ξέρουν τι ακουν? Αυτό είναι παγκοσμια πρωτοτυπια.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

Τι να απαντήσω σε έναν Χριστιανό;;;;;
1
Γιατί αδερφε μου αισθάνθηκες κατηγορούμενος;;
Είναι φυσικό να θέλεις να αντικρούσεις κατηγορίες αν όμως δεν αισθανεσε ένοχος....;;;;
Γιά να καταλάβεις κάτι αν πρωσοπικά εμένα με κατηγορίσει κάποιος και ξέρω ότι δεν έχω καμία σχέση θα πρέπει να τον αντικρούσω;;;;
2
Επειδή δικαιωμά σου είναι να αισθάνεσε ότι θέλεις. Εχεις το πλεονέχτημα του απλού.
Αυτό είναι το κύριο όπλο σου.
Αραγε γιατι θα πρεπει να μάθεις σε 15 ώρες όλη την αρχαία ελληνική γραματεία;;;;
Πως εσύ ένας απλός μπορείς να μάθείς τα παντα σε μερικές ώρες...αυτό είναι παρα φύσιν.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

stellio40 έγραψε:Και ακόμα μία απάντησή του που μου ξέφυγε!:
Σήμερα στην εποχή μας κάθε χρόνο την κυριακη της ορθοδοξιας την ωρα της λειτουργειας ψαλωνται 7 αναθεματισμοι 52 φορες ενατιων του ελληνισμου.αυτοι που εκκλησιαζονται ξέρουν τι ακουν? Αυτό είναι παγκοσμια πρωτοτυπια.
Γιά να σου δώσω να καταλάβεις.....
Ας πούμε ότι εγώ είμαι ο απλός που δεν ξέρει.....
Θα ρωταγα τι λενε επι λέξει τα 7 αναθέματα;;;
Μετά αλλη μιά ερώτηση είναι ((ρώτησες εμάς που είμαστε απλοί σαν και εσένα....
να ρωτήσουμε όλοι μαζυ ένα πνευματικό για να μην κάνουμε ότι θέλει ο καθένας;;;;))
Σαν απλός που είμαι .... σε ρωτάω ποια εξουσία έχω εγώ να σου απαντήσω;;;;
Αν απαντήσω κάνω καλή η κακή πράξη;;;;;
σκοπός μας δεν είναι να αποστομόσουμε τούς κακούς αλλα να σωθούμε.....
και αν αυτό είναι σιγουρο πως θα σωθουμε ((κοιτάμε τότε να σώσουμε και τους αλλους....))
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ας δούμε τον πάσαλο που έχουμε και μετά να βγάλουμε το σκουπιδάκι απο το ματι του αδερφου μας δωδεκαθειστη....... :8 :8 :8 όλο ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ.........
αυτα δεν μας μαθένει το απλο ευαγγέλιο μας.......
για να προσγηωθω πρωτα εγώ εδω μεσα......
:8 :8 :8
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

λίγο απιθανο είναι να καταρεύσει ο Χριστιανισμός ((αν καταρεύσει)) απο το 12 θεο....
από μένα θα καταρεύσει αν δεν προσέχω......
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ
ΑΠΛΑ ΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ ΧΡΙΣΤΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ........
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΔΕΊΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ.....
Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΩΡΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ Ο ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΔΟΠΟΙΗΣΗ.....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”