ο πατήρ Αχιλλέας vs πατέρα Σταύρου και το ..ανάποδο

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

HXOS έγραψε:ΟΤΑΝ ΑΠΑΝΤΑΣ lovethink
ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.
OXI Εγώ αναγνωρίζω τους κανόνες της ΚΑΡΔΙΑΣ Και δεν με αφορούν οι κανόνες που θεσπίστηκαν από ανθρώπους
ΔΕΝ κάθομαι να διαβάσω κάποιο βιβλίο που να λέει τι απαγορεύετε και τι επιτρέπετε . Σημασία έχει αυτό που απαγορεύετε να μην θέλω ΕΓΩ να το κάνω ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ και όχι να μη το κάνω με τη βία
Κοίτα εσύ να τηρήσεις στην προσωπική σου ζωή τους κανόνες που θεσπίστηκαν και άσε τους άλλους λοιπόν
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

Ους η Αγάπη συνεύζευξε ανθρωπος ου χωριζέτω λέει η Καρδιά μου !

Τι είναι η Ιερωσύνη πουκάμισο να το βγάλει ο Ιερέας ?

θα έλεγα ( επίσκοποι αν είμαστε ): Μακάρι τον μεν Κανόνα μέχρι να αλάξει να εφαρμόζουμε την δε οικονομία να εξαντλούμε .... !!!

Μα δεν είμαστε εμείς επίσκοποι !

Και το κακό είναι οτι αλλοι λένε οτι εχουμε Επισκοπους και αλλοι δυνάστες αυθέντες δεσποτάδες ! Και αλλοι για λύκους βαρείς ...

Οι Κύπριοι μόνο ψηφίζουν !!! Την παράδοση κρατούν ...!!!
Διαβάζω :
Η Εκκλησία της Κύπρου, σύμφωνα με το μοναδικό στην Ορθοδοξία Καταστατικό της, αναδεικνύει τους Ιεράρχες της με ψήφο του πληρώματος της -Κλήρου και Λαού ....
Ομως
Τον δικό μου Αρχιεπίσκοπο τον εξέλεξαν ( χωρίς να μας ρωτησουν , μόνο οι Κρητικοί δεν είχαν λόγο ) με απόφαση πολιτικών και Φαναρίου ..... με μετάθεση ! Κατά τα αλλα ....

Η αμεση ψηφοφορία των Πιστών , το αιρετο και ανακλητο , το μη μεταθετο
ελπίδες θερινής νυκτός !!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Κυρ Οκτ 01, 2006 10:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
paratiritis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από paratiritis »

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΜΟ ΚΑΙ ΕΓΓΑΜΟ ΚΛΗΡΟ.
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ.

ΔΗΛ. ΠΡΙΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙ ΥΠΟΔΙΑΚΟΝΟΣ Ή ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΧΗΡΕΨΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΓΑΜΟΙ ΑΡΧΙΚΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΑΜΟΥ.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΓΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.

ΔΗΛ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ ΤΟ ΡΑΣΟ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟ ΡΑΣΟ. ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ (ΙΕΡΟΣΥΝΗ) ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ (ΓΑΜΟΣ) ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΑΜΟΣ !
ΤΟ ‘’ΗΣΑΪΑ ΧΟΡΕΥΕ…’’ ΨΑΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.

ΤΟ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ Ο ΕΓΓΑΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΕΛΕΣΕ 3 ΓΑΜΟΥΣ (1..ΣΑΡΚΙΚΟΣ, 2 ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ, 3. ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΕ 3 ΓΑΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ !! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΑΥΤΟ !!

ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ : ΣΕ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤ’ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΤ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ.
ΔΙΑΤΙ ΔΕ ΟΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΝ ΝΑ ΥΠΑΝΔΡΕΥΘΟΥΝ ; ΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑΝ Η ΤΡΙΤΗ ΝΕΑΡΑ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ. ΟΥΤΩ ΔΙΟΡΙΖΟΥΣΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΑΦ’ΟΥ ΥΨΩΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΝ ΑΝΑΒΑΣΙΝ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΚΙΚΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ, ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΗΓΟΥΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΚΙΚΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ, (ΗΤΟΙ ΑΦ’ΟΥ ΥΠΑΝΔΡΕΥΘΟΥΝ), ΝΑ ΑΝΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗΝ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΑΝΑΒΑΣΙΝ, ΟΙ ΔΕ ΜΗ ΟΥΤΩ ΠΟΙΟΥΝΤΕΣ, ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΣΟΝΤΑΙ.

ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΕΓΓΑΜΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΟΥ (Η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΑΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΙΜΑΙΝΕΙ (ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΑΝΕ ΤΟ ''ΑΞΙΟΣ''). ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΡΙΤΟΚΛΑΣΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ. ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΣ ΑΝΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ> ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ π.ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ π.ΑΧΙΛΛΕΑ. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ< ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ.
Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α Μ Ε! ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ!!!!!!!
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΔΕΙ ΑΥΤΟ....ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ "ΘΕΛΕΙ ΚΟΚΟ" ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΔΕΙΡΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΘΕΜΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΧΑΛΙ ΤΙ ΛΕΝΕ?
koskas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΦΙΛΕ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΕ

Δημοσίευση από koskas »

ΦΙΛΕ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΕ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΟΙΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΙΕΡΩΣΥΝΗ :wink: :)
maria78
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από maria78 »

Πολύ διαφωτιστική η απάντησή σου Paratiriti,μου άρεσε η ανάλυση που έκανες για τον ουσιαστικό λόγο απαγόρευσης γάμου σε ήδη χειροτονημένο κληρικό.
Η αλήθεια είναι ότι γνώριζα για την ΣΤ Οικουμενική Σύνοδο αλλά δεν ήξερα γιατί απαγορευόταν.(Αν και προσωπικά το θεωρώ λίγο...άδικο γιατί μπορεί κάποιος να γνωρίσει το άτομο που του ταιριάζει αφού έχει χειροτονηθεί και κάλλιστα μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο...κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα :) )
Τελοσπάντων αυτοί οι οικουμενικοί κανόνες μπορούν να αλλάξουν και από ποιους;
Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει.
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ix8ys »

maria78 έγραψε:Τελοσπάντων αυτοί οι οικουμενικοί κανόνες μπορούν να αλλάξουν και από ποιους;
Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει.
Έχω την εντύπωση ότι μπορούν να αλλάξουν από μια άλλη οικουμενική σύνοδο. Το θέμα είναι ότι πλέον πρακτικά δεν μπορούν να γίνουν οικουμενικοί σύνοδοι.
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΦΙΛΕ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΕ

Δημοσίευση από sotirio »

koskas έγραψε:ΦΙΛΕ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΕ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΟΙΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΙΕΡΩΣΥΝΗ :wink: :)
Ο ΠΙΣΤΟΣ στην ορθοδοξία έχει το δικαίωμα με το ΑΝΑΞΙΟΣ να καθαίρεση όχι μόνο Ιερέα αλλά και Πατριάρχη ... και να το φωνάξει και στην εκκλησία κατά την θεία λειτουργία ...
Η έξωθεν καλή μαρτυρία ... φωνή λαού οργή Θεού ... η απώλεια της ....
Και το έδειξε η καθαίρεση του Ιεροσολύμων .....

Άλλο βέβαια τι ελευθερία έχω , τι δικαιούμαι και τι με συνφέρει !!!
Σαφώς είναι πιο καλό να αφήσω την κρίση στον Κύριο !!!

Μα και ο κατακρίνω τους κρίνοντες κρίνει και αυτός !

Τι λές να περιορίσουμε αδιαπραγμάτευτες προσωπικές ελευθερίες κατοχυρωμένες στην ορθόδοξη παράδοση και τους Ιερούς Κανόνες ??

Ακομα και οι κανόνες στην κρίση ειναι του πληρώματος της εκλησίας , ακόμα και αυτή η ενκυρότητα των συνόδων !!!

Εδω Πάπα δεν έχουμε ! Έχουμε ελευθερία !!!

Δικαίωμα του ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ να ομιλεί
Δικαιωμα δικο σας να λέτε οτι δεν ομιλεί σωστά
Δικαιωμα δικό μου να λέω ... τα δικά μου !!!
Οχι πάντα και συνφέρον για την ψυχή μου βεβαίως - βεβαίως ....
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

Αναφέρεται πιο πάνω ότι είναι δύσκολο να συγκληθεί οικουμενική σύνοδος. από θεολογικής απόψεως κριτήριο μιας συνόδου γιανα αναγνωριστεί ως "Οικουμενική" δεν εξαρτάται από το πόσοι συμμετέχουν αλλά εάν εκφράζει την οικουμενική-καθ' όλου αλήθεια. Έτσι "μέτρο" της οικουμενικότητας της συνόδου είναι η συμμετοχή αγίων που εκφράζουν απλανώς την αλήθεια. Οπότε βλέπουμε ότι σύνοδοι που συγκλήθηκαν ως "οικουμενικές" (όπως η ληστρική) δεν αναγνωρίστηκαν ως τέτοιες από το σώμα της Εκκλησίας, ενώ σύνοδοι με τοπικό (γεωγραφικά) χαρακτήρα απέκτησαν οικουμενικό κύρος (βλέπε την εν Τρούλλω σύνοδο Κω/πολεως).

Όσο για τον δεύτερο γάμο, είναι καλό μέλλοντες κληρικοί να γνωρίζουν ότι αυτός α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι. Εδώ ο άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης, συζούσε με την γυναίκα του και την έβλεπε ως αδερφή του αναλογιζόμενος τη σημασία της ιεροσύνης. Οπότε προσωπικά δεν θα πω είναι "κρίμα" που δεν επιτρέπεται να παντρευτούν δεύτερη φορά γιατί πριν χειροτονηθούν νώριζαν του κανόνες.
Έτσι πριν προσέκθει κάποιος να λάβει την ιεροσύνη υποχρεούται να "ζυγίσει" τον εαυτό του λαμβάνονας υπόψιν όλες τις παραμέτρους κι αν δεν αντέχει να μην πάρει τέτοια απόφαση.
Κάποτε ένας πνευματικός για να "δοκιμάσει" υποψήφιο κληρικό, του είπε: "Αν, ο μη γένοιτο, η γυναίκα σου πεθάνει ενώ είσαι ακόμα νέος στην ηλικία, θα αντέξεις;".
Οπότε η απόφαση να γίνει κάποιος ιερέας έγγαμος είναι σημαντική. Πρέπει να μετρήσει τις δυνάμεις του, δεν αρκεί να είναι απλά "καλό παιδί".
koskas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από koskas »

ΦΙΛΕ SOTIRIE ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΚΟΙΝΩΣ ΜΕ ΒΟΥΛΩΣΕΣ :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”