Διαμάχες στο forum
Συντονιστής: Συντονιστές
-
creative256
- Τακτικό Μέλος

..Και όχι μόνο Misha εν μέσω οικουμενικών συνόδων γινόταν το "έλα να δεις", αλλά μερικές φορές (θα το ξέρεις καλά) και μέσα στους ναούς εν ωρα θείας λειτουργίας. Όταν ο Αναστάσιος ο ιερέας έκανε κήρυγμα προβάλοντας αρειανικές απόωεις, λαϊκός (σε ελεύθερη απόδοση) του φώναξε διακόπτοντας το κήρυγμα, "κατέβα κάτω, ρε, τι είναι αυτά που λες" και πιάσανε διάλογο-καυγά εν ώρα θ. λειτουργίας και κηρύγματος. Αφήνω ότι όταν επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας από τη σύνοδο Φεράρας-Φλωρεντίας, αρχιερείς, αυτοκράτορες κλπ, τους πήρε ο κόσμος με τις λεμονόκουπες!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paroikos την Τρί Ιαν 02, 2007 1:11 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μερικες φορές δεν έχουμε συζητήσει αλλά λογομαχίες !!! Γιατί μας πειράζουν οι λογομαχίες ? Ξέρεις σκέπτομαι ότι αν κάποιος έχει πρόβλημα πχ με την δαυλιά του .... Καλύτερα να βρίσει , να λογομαχήσει μαζί μας στο Ιντερνέτ παρά να ξεσπάσει στο παιδί του στο σπίτι .....
Ναι μερικές ίσως έχουν " ταπεινά " κίνητρα ! Και τι έγινε ?
Μα μερικές λογομαχίες έχουν πνευματικά η " πνευματικά " κίνητρα ...
Σέβομαι τα πνευματικά κίνητρα ....
Πίσω από αρκετά κείμενα σε αυτή την ιστοσελίδα βλέπω ανθρώπους που στην καρδιά τους έχουν τον Χριστό . Και ο καθένας , ανάλογα με τις δυνατότητες τους να προσπαθούν εν Χριστώ και δια του Ευαγγελίου , με ευσέβεια και θεογνωσία να βοηθούν με γλυκύτητα τον έχοντα ανάγκη , να ημερεύουν τον αγριεμένο ,να παίρνουν με το καλό τον πλανημένο , με συμπόνια να παρηγορούν τον θλιμμένο ….Με υπομονή και επιμονή , με αγάπη φιλανθρωπία κα συγκατάβαση ,με μια κατ οικονομία συμπεριφορά απέναντι στον εν αμαρτία συνάνθρωπο …..
Ανέχομαι τα " πνευματικά " κίνητρα .Καταλαβαίνω ότι μερικοί το βλέπουν σαν " ιεραποστολή " , σαν εργαλείο να επιβάλουν τις απόψεις τους . Δεν τους νοιάζει η αλήθεια αλλά η " αλήθεια " τους . Πως θα ενώσουν τις " αλήθειες " τους . Δεν καταλαβαίνουν ότι αν συνενώσεις διάφορες " αλήθειες " , απλά πληθαίνει το ψέμα . Γιατί να στεναχωρηθώ μαζί τους ??? Ματαιοπονούν ..... οι δίστιχοι !!! Να τα βάλω με τον σατανά που τους καβάλησε το καταλαβαίνω ...
σωστά λέει ο Φίλος μας :
Όταν ανάβουν τα αίματα και οξύνονται οι τόνοι απλά δεν συνεχίζω και δεν απαντώ …. αν το Θέμα είναι ενδιαφέρον αστο για αργότερα ....
Ίσως κάνω λάθος αλλά θέλω να έχω στο μυαλό μου ότι έχω απέναντι μου ένα συζητητή καλλιεργημένο με πνευματικά ενδιαφέροντα που ενδιαφέρεται όχι απλά να επικοινωνήσει ( ίσως για να μοιραστεί την μοναξιά ) αλλά γιατί βλέπει τον διάλογο σαν μέσο εύρεσης της αλήθειας ….
σωστά λέει η Φίλης μας :
Ναι μερικές ίσως έχουν " ταπεινά " κίνητρα ! Και τι έγινε ?
Μα μερικές λογομαχίες έχουν πνευματικά η " πνευματικά " κίνητρα ...
Σέβομαι τα πνευματικά κίνητρα ....
Πίσω από αρκετά κείμενα σε αυτή την ιστοσελίδα βλέπω ανθρώπους που στην καρδιά τους έχουν τον Χριστό . Και ο καθένας , ανάλογα με τις δυνατότητες τους να προσπαθούν εν Χριστώ και δια του Ευαγγελίου , με ευσέβεια και θεογνωσία να βοηθούν με γλυκύτητα τον έχοντα ανάγκη , να ημερεύουν τον αγριεμένο ,να παίρνουν με το καλό τον πλανημένο , με συμπόνια να παρηγορούν τον θλιμμένο ….Με υπομονή και επιμονή , με αγάπη φιλανθρωπία κα συγκατάβαση ,με μια κατ οικονομία συμπεριφορά απέναντι στον εν αμαρτία συνάνθρωπο …..
Ανέχομαι τα " πνευματικά " κίνητρα .Καταλαβαίνω ότι μερικοί το βλέπουν σαν " ιεραποστολή " , σαν εργαλείο να επιβάλουν τις απόψεις τους . Δεν τους νοιάζει η αλήθεια αλλά η " αλήθεια " τους . Πως θα ενώσουν τις " αλήθειες " τους . Δεν καταλαβαίνουν ότι αν συνενώσεις διάφορες " αλήθειες " , απλά πληθαίνει το ψέμα . Γιατί να στεναχωρηθώ μαζί τους ??? Ματαιοπονούν ..... οι δίστιχοι !!! Να τα βάλω με τον σατανά που τους καβάλησε το καταλαβαίνω ...
σωστά λέει ο Φίλος μας :
σωστά λέει ο Φίλος μας :Misha έγραψε: ...... και να λεχθει καμμια κουβεντα παραπανω στο φορουμ περναει και ξεχνιεται...πραγματικα ειναι ωρες που νοιωθω πως "Κάποιος" εκει πανω βαζει το χερι Του σ αυτο τον ιστοχωρο...
εχει συμβει καμποσες φορες τους μηνες που ειμαι εδω...τα "ριξαμε" ο ενας στον αλλο ,ξεθυμαναμε κι ολα μελι γαλα... ειναι θεμα προθεσης και νομιζω πως ΟΛΟΙ ανεξαιρετως σ αυτο το φορουμ ειναι καλοπροαιρετοι,ψαχνουν τον Χριστο και την Ακτιστη Εκκλησια Του και δεν δημιουργειται μειζον προβλημα... .
Η πραγματική συζήτηση μοιάζει με το σκάκι …xenos έγραψε:..... ότι από τα γραφόμενα του καθενός δεν κρίνεται το forum αλλά τα πρόσωπα που γράφουν.
ένα θέμα δεν τελειώνει με μία τοποθέτηση όσο καλή και αν είναι και δεν με κουράζει αρκεί ο άλλος να μη βλέπει την διαφορετική άποψη , την αμφισβήτηση αν θέλεις της Άποψης του σαν συνολική αμφισβήτηση του ατόμου του , της προσωπικότητας η της πίστης του ….nkope έγραψε:... Αυτό που ωφέλεί, κι εύχομαι όλοι να συμβάλλουμε, ο καθ' ένας με τον προσωπικό του τρόπο, είναι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να προβληματιστούμε πνευματικά, να στηριχτούμε στον αγώνα μας και ν΄ανέβουμε, να προχωρήσουμε ένα ακόμη σκαλοπάτι προς το στόχο μας, κι ο καθένας προσωπικά κι όλοι μαζί σαν παρέα.
Όταν ανάβουν τα αίματα και οξύνονται οι τόνοι απλά δεν συνεχίζω και δεν απαντώ …. αν το Θέμα είναι ενδιαφέρον αστο για αργότερα ....
Η απανώντας θα έλεγα παραβλεποντας κατά δυναμη την ΄κακία ΄ , το οξυ , το πρωσοπικο , το εκτος Θέματος ....creative256 έγραψε:..... Ας βάλουμε στην άκρη τους είρωνες με το να μήν απαντούμε .......
Ίσως κάνω λάθος αλλά θέλω να έχω στο μυαλό μου ότι έχω απέναντι μου ένα συζητητή καλλιεργημένο με πνευματικά ενδιαφέροντα που ενδιαφέρεται όχι απλά να επικοινωνήσει ( ίσως για να μοιραστεί την μοναξιά ) αλλά γιατί βλέπει τον διάλογο σαν μέσο εύρεσης της αλήθειας ….
σωστά λέει η Φίλης μας :
123 έγραψε:...Κι όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται για την ένταση αγνούν ότι μέσα από τις διαμάχες βγαίνει πάντα η αλήθεια. Άλλωστε αν δεν υπήρχε διαφωνία δεν θα γινόταν συζήτηση. Και ξαναλέω πως πρέπει να είμαστεπροσεκτικοί στο ύφος, ήθος κι ας βάλουμε και λίγη αγάπη, που την ξεχάσαμε δυστυχώς...Επίσης συμφωνώ ότι είναι ίσως το μόνο Ορθόδοξο Φόρουμ με επίπεδο και σεβασμό. Ας μη στεκόμαστε στις λεπτομέρειες...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Τετ Οκτ 25, 2006 10:35 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
"Αλλά η στενομυαλιά , ο ταλιμπανισμός , η μικροψυχία και η μικροκαρδία και το τσουβάλιασμα μαζί με την ψευδοταπείνωση πάει σύννεφο στο site αυτό της αγαπολογίας"
Αυτό είχε αναφέρει ένας φίλτατος συνοδοιπόρος πριν μερικές ώρες. Και πράγματι απο τότε που μπαίνω στο athos.edo.gr ήταν απο τις περισσότερο περιεκτικές κριτικές που διάβασα.
Εαν πραγματικά μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση που είναι εν δυνάμει διάχυτη στον παρόντα ιστότοπο τότε θα έχουμε κερδίσει την ψυχή μας και τον δρόμο προς τα εκεί που όλοι μας ονειρευόμαστε.
Η ταπείνωση δεν είναι η οσφυοκαμψία αλλά η πραότητα που προέρχεται απο την γνώση του φθαρτού σώματός μας και την ασημαντότητα που διακρίνει όλες τις εκφάνσεις της ενήλικης ζωής μας.
Ο εκνευρισμός ή η ανταλαγή ύβρεων είναι αποδεκτή μέσα στο περιβάλλον της Ορθοδοξίας μας, κάτω απο την ομπρέλλα της και μακρυά απο την όξινη βροχή των αιρέσεων και της επιθετικότητας που υπάρχει εκεί έξω.
Τι και αν σε μιλήσει κάποιος κάπως απρεπώς - μέσα σε αυτό το σαιτ ξέρεις οτι στο είπε ο αδελφός σου σε μια στιγμή που εκνευρίστηκε. Και κάτι έγινε. Τον λές και συ κάτι αντίστοιχο και όλα μέλι γάλα .... Πάμε για ένα κρασί και όλα λύνονται.
Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι αυτό που ανέφερα στην αρχή του παρόντος ποστ : "η ψευδοταπείνωση να μην πάει σύννεφο και να μην καταντήσει το site αυτό ένα site αγαπολογίας"
Πόσο πολύ εμπνευσμένο ήταν αυτό που έγραψες ρε lovethink καλη σου ώρα...
Αυτό είχε αναφέρει ένας φίλτατος συνοδοιπόρος πριν μερικές ώρες. Και πράγματι απο τότε που μπαίνω στο athos.edo.gr ήταν απο τις περισσότερο περιεκτικές κριτικές που διάβασα.
Εαν πραγματικά μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση που είναι εν δυνάμει διάχυτη στον παρόντα ιστότοπο τότε θα έχουμε κερδίσει την ψυχή μας και τον δρόμο προς τα εκεί που όλοι μας ονειρευόμαστε.
Η ταπείνωση δεν είναι η οσφυοκαμψία αλλά η πραότητα που προέρχεται απο την γνώση του φθαρτού σώματός μας και την ασημαντότητα που διακρίνει όλες τις εκφάνσεις της ενήλικης ζωής μας.
Ο εκνευρισμός ή η ανταλαγή ύβρεων είναι αποδεκτή μέσα στο περιβάλλον της Ορθοδοξίας μας, κάτω απο την ομπρέλλα της και μακρυά απο την όξινη βροχή των αιρέσεων και της επιθετικότητας που υπάρχει εκεί έξω.
Τι και αν σε μιλήσει κάποιος κάπως απρεπώς - μέσα σε αυτό το σαιτ ξέρεις οτι στο είπε ο αδελφός σου σε μια στιγμή που εκνευρίστηκε. Και κάτι έγινε. Τον λές και συ κάτι αντίστοιχο και όλα μέλι γάλα .... Πάμε για ένα κρασί και όλα λύνονται.
Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι αυτό που ανέφερα στην αρχή του παρόντος ποστ : "η ψευδοταπείνωση να μην πάει σύννεφο και να μην καταντήσει το site αυτό ένα site αγαπολογίας"
Πόσο πολύ εμπνευσμένο ήταν αυτό που έγραψες ρε lovethink καλη σου ώρα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος eortologio_gr την Πέμ Οκτ 26, 2006 10:27 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
andronikos
- Έμπειρος Αποστολέας

-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Τι σπουδαία ευκαιρία μου δίνεις φιλτάτη gkou.gkou έγραψε:...[/i]
Πες μου πως ορίζεις τον σεβασμό στο Αγιο Ορος (περιβόλι της παναγιάς μας) και ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιος για να φαίνεται οτι σέβεται τον χώρο ???
Μετά την απάντηση σου θα σου εκθέσω τι σημαίνει για μένα φιλία, αγάπη, έλλειψη φόβου και ταμπού και κυριότερα επικοινωνία ένας προς ένα ανοιχτά όπως μιλάμε στον εαυτό μας. Μια επικοινωνία που υπάρχει διάχυτη στο φυσικό Αγιο Ορος αλλά και μέσα σε όλα τα μοναστήρια εκτός ορους. Μια επικοινωνία που είναι η βάση της αδελφοσύνης.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
andronikos
- Έμπειρος Αποστολέας