Μια κυρία λέει: «Η Ελλάδα κοιμάται μέσα στην αμαρτία»

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γ.Εφραίμ «Η Ελλάδα κοιμάται μέσα στην αμαρτία»

Δημοσίευση από aposal »

Έχει καλό δάσκαλο η Μαρία και την έκανε ξεφτέρι!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Επειδή μου δημιουργήθηκε μια σύγχυση και επειδή ως γνωστό δεν έχω ηχεία στη δουλειά, μήπως μπορεί κάποιος να μου διευκρινήσει:
Στο βίντεο ακούγεται ο Γέροντας Εφραίμ; Ή κάποια κυρία που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι λέει τι άκουσε από τον Γέροντα;

Διότι τότε παραπλανεί ο τίτλος του θέματος και δίνουμε λάθος εντυπώσεις.
Άλλο να λέει κάτι ο Γέροντας αυτοπροσώπως και άλλο να ακούμε "εκπρόσωπο".
Δεν μπορεί ο λόγος να έχει την ίδια βαρύτητα. Καταλαβαίνετε τι εννοώ έτσι;

Γι αυτό λοιπόν θα μου κάνετε την διευκρίνηση παρακαλώ ποιος μιλάει στο βίντεο;
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Το 2ο που είπες...
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

dionysisgr said: Εχω ακουσει πολλες ομιλιες του, και ο πρωην Φιλοθεου π.Εφραιμ, και νυν Αριζονιτης, δεν μιλαει καθολου ετσι,
ωστε να σε γεμιζει ταραχη και αγχος, αλλα αντιθετα σκορπαει ειρηνη και ευλογια, ενω σε νουθετει ταυτοχρονα.'

Πολυαγαπημένε μου αδερφέ Διονύση σ' ευχαριστώ, και όντως έτσι είναι ο γέροντας... μια θάλασσα ηρεμίας και γαλήνης και Πνεύματος Αγίου στα λόγια και στα έργα, και αυτό διαχέεται και μέσα από τα Ερτζιανά κύματα. Ευλογημένοι όσοι τον έχουν γνωρίσει και από κοντά... η αφεντιά μου η αμαρτωλή δυστυχώς δεν είχε το μυαλό να το κάνει αυτό όταν έμενα κοντά του. ΤΕΣΠΑ... σ' ευχαριστώ και για την τόσο ευγενική διόρθωση του "τίτλου" του, Αριζονίτης λοιπόν. Το Φιλοθεϊτης από την Φιλοθέου μου άρεσε καλύτερα λόγο αγάπης προς τον Θεό :25 αλλά τα επιτεύγματά του στην Αριζόνα είναι τόσα που πρέπει να του το αναγνωρίζει ο τίτλος. Δόξα τω Θεώ... αυτό για σένα !

aposal έγραψε:Έχει καλό δάσκαλο η Μαρία και την έκανε ξεφτέρι!
Σωστά! :8
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Μάλιστα........

Και γιατί θα πρέπει να πιστέψω ένα βίντεο που μιλάει κάποια κυρία;;;;
Και πως μπορώ να είμαι σίγουρη ότι μεταφέρει σωστά και ακριβώς τα λόγια του Γέροντα;
Τι θα παίξουμε τώρα το χαλασμένο τηλέφωνο;
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
nickzark
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μια κυρία λέει: «Η Ελλάδα κοιμάται μέσα στην αμαρτία»

Δημοσίευση από nickzark »

:7 ελα ντε? γιατι να πιστέψουμε μια που λέει οτι τάχα άκουσε τον γέροντα?
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

angieholi έγραψε:Επειδή μου δημιουργήθηκε μια σύγχυση και επειδή ως γνωστό δεν έχω ηχεία στη δουλειά, μήπως μπορεί κάποιος να μου διευκρινήσει:
Στο βίντεο ακούγεται ο Γέροντας Εφραίμ; Ή κάποια κυρία που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι λέει τι άκουσε από τον Γέροντα;

Διότι τότε παραπλανεί ο τίτλος του θέματος και δίνουμε λάθος εντυπώσεις.
Άλλο να λέει κάτι ο Γέροντας αυτοπροσώπως και άλλο να ακούμε "εκπρόσωπο".
Δεν μπορεί ο λόγος να έχει την ίδια βαρύτητα. Καταλαβαίνετε τι εννοώ έτσι;

Γι αυτό λοιπόν θα μου κάνετε την διευκρίνηση παρακαλώ ποιος μιλάει στο βίντεο;
Λοιπόν γενικό συμπέρασμα, τα όσα αναφέρονται στο ηχητικό youtube δεν ήταν όσα είπε σε προσκυνητές ο γέροντας αλλά όσα φαντάστηκε η εν λόγω κυρία, συνεπώς λέει ψέματα, αφού υποτίθεται ότι τα άκουσε εξ'άλλου κανείς μας δεν ήταν παρών εκεί να επιβεβαιώσει τα λεχθέντα αν τα είπε όντως ο γέροντας.
Άρα και εγώ δικαιούμαι αντίστοιχα να πω ότι όσα διαβάζουμε σε βιβλία πέρί των λόγων των γερόντων, υποτίθεται ότι τα είπαν και είναι των συγγραφέων των βιβλίων, εφ'όσον πάλι κανείς μας δεν ήταν παρών να τα επιβεβαιώσει.
Οι γέροντες Παϊσιος και Πορφύριος δεν έγραψαν οι ίδιοι βιβλία με τις απόψεις επί διαφόρων θεμάτων, εξ'όσων γνωρίζω αλλά άλλοι τα έγραψαν ύστερα και μάλιστα μετά την κοίμησή τους. Άρα και εδώ δεν ξέρουμε ποιές ήταν οι θέσεις τους αφού δεν ήμασταν παρόντες γιά να έχουμε ιδίαν άποψιν.
Μετά εφ'όσον αυτά τα λέει μία κυρία (ευχαριστώ γιά την εν αγνοία μου αλλαγή του τίτλου του θεματός μου να το συνεχίσετε και σε άλλους) τότε δεν τα έχει πει ο γέροντας. Άρα τί συμπέρασμα βγαίνει ότι όλα είναι καλά στην Ελλάδα, και μιά κυρία λέει ότι της κατεβαίνει στο μυαλό, χωρίς να έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ευτυχώς γιατί όταν το άκουσα ταράχτηκα και τώρα ησύχασα, σήμερα θα κοιμηθώ πιό ήρεμος.
Δόξᾳ τῷ Θεῷ όλα είναι καλά στην Ελλάδα μας, και εγώ που νόμιζα ότι κάτι δεν πάει καλά τώρα ησύχασα πραγματικά.
ΟΥΦ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ :18 :18
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Δεν μπήκα στη διαδικασία να ακούσω το βίντεο όχι από περιφρόνηση αλλά επειδή προσπαθώ να αποφεύγω όσο γίνεται το κλίμα απαισιοδοξίας που διάβασα στις απόψεις σας ότι εμπεριέχονται σε αυτό.

Έριξα μια ματιά στα γραφόμενα, και είδα σύγχυση. Στην προσπάθεια να περιχαρακωθούμε από τυχών πλάνη ή στημένη υπόθεση, λέμε πράγματα ρηχά και έωλα.
Έχει δίκιο ο Thomas στην επιχειρηματολογία του…………
Thomas15n έγραψε:Άρα και εγώ δικαιούμαι αντίστοιχα να πω ότι όσα διαβάζουμε σε βιβλία πέρί των λόγων των γερόντων, υποτίθεται ότι τα είπαν και είναι των συγγραφέων των βιβλίων, εφ'όσον πάλι κανείς μας δεν ήταν παρών να τα επιβεβαιώσει.
Οι γέροντες Παϊσιος και Πορφύριος δεν έγραψαν οι ίδιοι βιβλία με τις απόψεις επί διαφόρων θεμάτων, εξ'όσων γνωρίζω αλλά άλλοι τα έγραψαν ύστερα και μάλιστα μετά την κοίμησή τους. Άρα και εδώ δεν ξέρουμε ποιές ήταν οι θέσεις τους αφού δεν ήμασταν παρόντες γιά να έχουμε ιδίαν άποψιν.

Με αυτό δεν σημαίνει ότι χειροκροτώ τα του βίντεο, επαναλαμβάνω δεν το άκουσα ούτε θέλω να το ακούσω.

Και στον αγαπητό εν Χριστώ αδερφό Διονύση γράφω ότι ναι και είναι όπως τα λες και δεν είναι.
Μόνο οι νεκροί είτε σωματικά είτε πνευματικά είναι απαθείς και απαλλαγμένοι έντονων συναισθημάτων και ότι συνεπάγεται εξ αυτών. Όσο δε αποκτηνώνεται ο άνθρωπος τόσο πιο ψυχρός γίνεται. Αντίθετα η συναισθηματική φόρτιση όταν εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα πολλές φορές είναι μεν δυνατόν να είναι έντονη, αυτό δε είναι ανθρώπινο και μη κατακριτέο. Προσοχή σε αυτό που έγραψα για πραγματικά γεγονότα διαφορετικά μεταπηδάμε αμέσως, σε αρρωστημένες καταστάσεις ψυχικής ασθένειας.
Και τα περί ταυτίσεως κλπ. που γράφεις σκέψου τα περισσότερο και μην τα καταδικάζουμε μονομιάς, μήπως και εμείς, και όλοι, στην ίδια κατηγορία είμαστε χωρίς αυτό να είναι εξ’ αρχής κατακριτέο, δεν έχεις ακούσει ότι στον σημερινό κόσμο αναζητούνται πρότυπα για ταύτιση και ότι τα πρότυπα της νεολαίας μας αλλά και των μεγάλων δεν είναι αυτά που πρέπει; ( άσχετο αν υπάρχουν πάμπολλα μέσα στην Εκκλησία, φαίνεται πως είτε δεν έχουμε βρει αυτά, είτε την ίδια την Εκκλησία)
Συμφωνώ στην πιθανώς αδιάκριτη και πιθανώς άνευ αδείας αντιποίηση αρχής όπως γράφεις αλλά ουδείς τέλειος.

Αν πρόκειται για μια ακόμα ιντερνετική τεχνολογική απάτη με περίεργες στοχεύσεις ούτε καν την άκουσα οπότε δεν έχω γνώμη.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Thomas15n έγραψε:
Λοιπόν γενικό συμπέρασμα, τα όσα αναφέρονται στο ηχητικό youtube δεν ήταν όσα είπε σε προσκυνητές ο γέροντας αλλά όσα φαντάστηκε η εν λόγω κυρία, συνεπώς λέει ψέματα, αφού υποτίθεται ότι τα άκουσε εξ'άλλου κανείς μας δεν ήταν παρών εκεί να επιβεβαιώσει τα λεχθέντα αν τα είπε όντως ο γέροντας.
Άρα και εγώ δικαιούμαι αντίστοιχα να πω ότι όσα διαβάζουμε σε βιβλία πέρί των λόγων των γερόντων, υποτίθεται ότι τα είπαν και είναι των συγγραφέων των βιβλίων, εφ'όσον πάλι κανείς μας δεν ήταν παρών να τα επιβεβαιώσει.
Μετά εφ'όσον αυτά τα λέει μία κυρία (ευχαριστώ γιά την εν αγνοία μου αλλαγή του τίτλου του θεματός μου να το συνεχίσετε και σε άλλους) τότε δεν τα έχει πει ο γέροντας. Άρα τί συμπέρασμα βγαίνει ότι όλα είναι καλά στην Ελλάδα, και μιά κυρία λέει ότι της κατεβαίνει στο μυαλό, χωρίς να έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ευτυχώς γιατί όταν το άκουσα ταράχτηκα και τώρα ησύχασα, σήμερα θα κοιμηθώ πιό ήρεμος.
Δόξᾳ τῷ Θεῷ όλα είναι καλά στην Ελλάδα μας, και εγώ που νόμιζα ότι κάτι δεν πάει καλά τώρα ησύχασα πραγματικά.
ΟΥΦ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ :18 :18
Καλησπέρα, το ιδιόγραφο κείμενο περί των σημείων των καιρών του πατέρα Παϊσίου, που θέλησε να τυπωθεί με τα δικά του γράμματα, τα όποια δικά του ορθογραφικά και συντακτικά λάθη... ώστε να μην πει κάποιος ότι έχει αλλοιωθεί, αυτό που έγραψε για τα σημεία των καιρών, το χάραγμα, την πλάνη και ότι συμβουλές είχε... νομίζω ότι σε αντικρούει.

Ο γέροντας Ιωσήφ σε λόγια του σε ηχητικά αρχεία σίγουρα δεν έδωσε την εντύπωση ότι όλα καλά... Εμείς οι ίδιοι ξέρουμε ότι όλα δεν είναι καλά. Γνωρίζουμε οι περισσότεροι τι χρειάζεται να κάνουμε για να επανέλθει αυτός ο ευλογημένος τόπος στον δρόμο του Θεού... δεν χρειαζόμαστε self-appointed αντιπροσώπους μοναχών και αγιασμένων ανθρώπων, να μας κουνούν το δάχτυλο και να γίνονται βασιλικότεροι των βασιλέων γιατί με αυτόν τον τρόπο χλευάζουν τον ίδιο τον άγιο άνθρωπο που με όλη του τη ζωή ακολουθεί το θέλημα του Θεού και που ποτέ δεν το έκανε αυτό που κάνει η κυρία που άκουσε ότι νομίζει και όπως νομίζει ότι άκουσε.

Ο Αγιος Θεός μας έδωσε το αυτεξούσιο... όλοι μπορούμε να πιστεύουμε και να πράττουμε όπως μας φωτίσει το Πνεύμα το Άγιο ... ή όπως μας σκοτίσει ο μισόκαλος δαίμονας... τουλάχιστον για λίγο ακόμη καιρό θα έχουμε αυτή την ελευθερία... στα χέρια μας θα είναι αν την παραδώσουμε ή όχι. Με άλλα λόγια μπορείς να πιστεύεις και να λες ότι θέλεις, δικαίωμά σου. Στο έχει δώσει ο ίδιος ο Θεός. Απλά έχε κατά νου ότι όταν εμείς οι Ορθόδοξοι λέμε Δόξα τω Θεώ, το εννούμε και δεν το λέμε χλευαστικά.
Άβαταρ μέλους
johnge
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από johnge »

Συγγνώμη για το θάρρος, αλλά βρε Θωμά δεν σε βάζει καθόλου σε σκέψεις η εισαγωγή στην οποία η εν λόγω κυρία κάνει λόγο για παρουσία του γέροντα σε κάθε σύναξη τους. Αναφέρει δε ότι εκείνη τη στιγμή τους έχει επισκεφτεί και ο γέροντας και μάλιστα κάθεται δίπλα στην κυρία Φρειδερίκη.

Το να είναι σε κάθε σύναξη μαζί τους, από το βλέπω που κάθεται αυτή τη στιγμή ο γέροντας έχει μεγάλη διαφορά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”