Eπίσκεψη σε ασθενή, είναι επίσκεψη στον Χριστό.

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
stathisekp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Eπίσκεψη σε ασθενή, είναι επίσκεψη στον Χριστό.

Δημοσίευση από stathisekp »

aposal έγραψε:Καλή ιδέα.
Και εγώ είμαι μέσα
Δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

Η ιδέα του Διονύση είναι πολύ καλή! Εγώ δεν μπορώ να συμμετέχω βέβαια, αλλά μπορώ να στέλνω κάτι κάθε φορά που θα επισκέπτεσθε τα νοσοκομεία και να τους το παραδίδετε εσείς! :8 Επίσης, να σας ανακοινώσω και δημόσια ότι δεν έχω πια ευλογία από τον Πνευματικό μου να ανταλλάσσω προσωπικά μηνύματα- φαντάζεστε πόσα χάλια μου βρήκε για να μου επιβάλει κάτι τέτοιο- οπότε, ό,τι θέλετε θα το συζητάμε δημόσια :25
Άβαταρ μέλους
trader21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από trader21 »

Οι γιορτινές μέρες που έρχονται αποτελούν για τους περισσότερους ανθρώπους μια πηγή χαράς και ευτυχίας. Πολλοί βρίσκουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της ζωής τους, να διασκεδάσουν και να συναντηθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για όλους, καθώς ορισμένοι συνάνθρωποι μας βιώνουν τις γιορτές με δυσάρεστο τρόπο, καθώς ο πόνος, η μοναξιά και η ασθένεια τους προκαλούν αφόρητη θλίψη.

Η ιδέα του Διονύση όπως είπα και παραπάνω είναι πολύ καλή κι Ευλογημένη.

Μια τέτοια επίσκεψη σε κάποιο νοσοκομείο, θα δώσει κουράγιο και μια λάμψη ελπίδας τόσο στον ασθενή όσο και στην οικογένεια του. Θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας να μπορέσουμε να δώσουμε λίγες στιγμές χαράς και ζεστής αγκαλιάς σε πονεμένα άτομα, ειδικά αν είναι παιδιά με ανίατες ασθένειες.
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

Είμαι μεσα
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Δεν μπορούμε παρά να μετέχουμε - το λιγώτερο- με διάθεση και με πρόθεση για ανιδιοτελή προσφορά," ινα μη είμεθα άκαρποι". Η πρόθεση του Διονύση μακάρι να εφαρμοστεί σε πράξη.Έτσι απο τα πολλά λόγια περνάμε στην ουσία που είναι τα έργα.
Προσωπικά πολύ λίγο μπορώ να προσφέρω για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Όμως θέλω έστω και το ελάχιστο δυνατό, οπότε θα μπορέσω με τη βοήθεια του Θεού, και πρώτα ο Θεός.

Επι της ουσίας έχω να πώ απο την δική μου εμπειρία, ότι άλλο πράγμα είναι να προσφέρω- αν μπορώ -επειδή ζητείται ( και εξακριβωμένα υπάρχει ανάγκη), και άλλο εγώ να θέλω να προσφέρω (ικανοποιώντας τις δικές μου ανάγκες για προσφορά) εκεί που δεν μου ζήτησε κανείς.

Άλλο πράγμα είναι να μετέχω και να προσφέρω ιδίω θελήματι, και αλλο να μετέχω και να προσφέρω κατόπιν υπακοής εκεί που πιθανώς θα δυσκολευόμουνα να προσφέρω,θελήματι Θεού . Τα δύο αυτά απέχουν όσο η Ανατολή απο τη Δύση.

Τέλος πάντων , έτσι τα ανέφερα όλα αυτά, και το θέμα δεν είναι τα λόγια , αλλά η πράξη, οπότε καλή αρχή, και αν θέλει ο Θεός θα καρποφορήσει πολύ.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

'Οποιο και να είναι το κίνητρο, το τελικό αποτέλεσμα μετράει... το τι μισθό θα πάρει ο καθένας δεν μας αφορά. Εμείς ας κάνουμε... και ο Κύριος ξέρει. Και όταν τα ψειρίζουμε όλα, χαλάμε τις καρδιές μας.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από GeorgiosM »

μια φορα ειχα παει να βιντεοσκοπήσω με την κάμερα μου σε μια εκδηλωση της διακονίας ασθενων, που εγινε στο πολεμικο μουσειο..
εκει ειδα πολλα θαυμαστα!
η ιδέα του Διονύση ειναι πολύ καλή...

στην διακονία των ασθενων που ειχα δει τότε, είδα έναν ολόκληρο οργανωμένο μικρόκοσμο
που μεχρι τοτε δεν πήγαινε καν το μυαλο μου οτι μπορει να υπαρξει ποτε κατι τετοιο..
οι πιο πολλες ηλικιωμενες κυρίες...
εντυπωση μου εκανε οτι βραβευτηκε ως πολύ ενεργός (στη διακονία ασθενων) ,
με πολλές πολλές ετησιες συμμετοχες, ενας γνωστος εκφωνητης της πειραικης εκκλησιας (μαρκουδης,
δεν θυμάμαι ποιος απο όλους ήταν :( )...

το ολο εγχειρημα αξίζει πολυ. ο χρονος ειναι περιπου 45 λεπτα σε καποιο μοναχικο άνθρωπο.

το πιο ακραιο που ειχα ακουσει σχετικό, ήταν μια γιαγιά που ειχε να μιλησει σε επισκεπτη 3 μήνες
και οταν την επισκεπτηκε η κοπελα της διακονίας δεν την αφηνε.

βεβαια πολλες περιπτωσεις ειναι αρκετα πιο πεζές, αλλα παντοτε θα βρεθουν λεπτομερειες μοναδικές..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”